Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Liberalissima tehdy mi to říkala doktorka když jsem dostala průkazku. Které vyšetření jsou potřeba zaznamenat do průkazky před nástupem do porodnice…respektive před první návštěvou porodnice. Nevím zdali je to všude stejný, ale když jsem šla poprvé v 36.týdnu do Podolí na kontrolu, tak tam po mě všechny tyhle vyšetření + výsledky screeningu chtěli. A co si pamatuji, tak na EKG a u praktika jsem byla cca někdy kolem 25.týdne a k zubaři jsem byla objednaná na preventivní prohlídku na září ( rodila jsem na konci listopadu ), tak jsem to nechala až k té preventivní. Přišlo mi zbytečný tam chodit nadvakrát 🙂
Děvčata, jsem po další kontrole a už jsem vyfasovala i těhotenskou průkazku. Další kontrola až 4.10. Což je déle než za 3 týdny. Vůbec nevím jak to vydržím ![]()
Paní doktorka rovnou po mě chtěla i výběr porodnice. To byl pro mě šok
tak si to mám do příští návštěvy rozmyslet. Za vaše doporučení v Praze budu ráda, případně čemu se vyhnout ![]()
@GianaPha vim, že holky v Praze si vybírají hodně brzo (14tt) a hned se tam registrují. Hodně se probirala Krč, že tam neee. Chválí si Podolí, Motol i Apolinare (ačkoliv je to tam takové zastaralé tak péče prý super).
Edit: tady na miminu jsou recenze na porodnice, tak kouknout i tam.
Příspěvek upraven 11.09.21 v 07:58
@Jafija píše:
@Liberalissima sice to není smerovane na mě, ale dovolím si odpovědět. Vzhled l tomu, že první trimestru je takový nejistý (přeci jen stát se může cokoliv), je dobré si to vyřešit ve 2.trimestru. Ve třetím je občas člověk rád, že nikam nemusi.
Dobře, děkuji ![]()
@GianaPha Na fb je skupinka Recenze porodnic a tam to hodně žije, kdyžtak mrkni tam. Já se chystám určitě do Motola. ![]()
Holky a je na FB nějaká skupinka na termín porodu Duben 2022 nebo něco takového? 🙂
Když jsem čekala tak sem byla ve skupince Červňátka2017 a bylo to fajn mohly jsme si tam radit atd 🙂
@MájuleM a tahle ti nestačí? Ona se pak dá udělat uzavrena skupina, kde budou jen ty z nás, které nechtějí úplně vše psát veřejné, aby si to mohl kdokoliv přečíst. To jsme měli na leden 2020 a bylo to moc fajn. Někdo udělal i skupinku na FB a to se vůbec nechytilo.
@Jafija ale jo stačí jen mě zajímalo jestli není něco podobného na FB 🙂
@MájuleM nicméně nedalo mi to a je tam skupinka Dubnatka 2022 s asi 199 členy…
Ahoj vsem
, vsem kdo maji dnes nejakou kontrolu drzim palce! Ja mam dnes endokrinologii a zitra kontrolu na gynde po 2,5 tydnech. Bojim se strasne
.
@Lenora.lina Ahojky já jdu dneska na kontrolu, tak jsem zvědavá 🙂
Na Štítné žláza sem byla předminulý týden a tam bylo vše vporadku naštěstí 🙂
Čauky, čauky ![]()
Mě čeká tento čtvrtek krev a příští pátek další KO. S malou vůbec nemám ani čas přemýšlet o tom, že jsem těhotná ![]()
Jen teda, pořád mi je docela bídně, i když se to o dost zlepšilo a letím na wc už „jenom“ tak 4× denně
![]()
V sobotu nás čeká koncert Chinaski a od neděle jsme na tři týdny většinu času sami, protože manžel bude hlídat svojí babi. Tchýně jede na tři týdny na Ibizu, kde kdysi dlouhodobě žila, tak budeme mít doma šrumec a nám zrovna začíná i divočina v práci ![]()
@MájuleM no tak hodně stesti!
na endo vim ze potrebuju zvednout prasky, s tim pocitam, jinak tam nic hroznyho necekam. Spis toho zitrka se nemuzu dockat, furt jsem si chtela dojit jako samoplatce na hcg jestli roste, ale nejak jsem se nedostala tak ted musim cekat. ![]()
Holky, držím všem palce na kontroly.
Já jsem si dnes musela koupit lízátka proti nevolnosti, protože ta celodenní „kocovina“ je fakt mazec. Takhle mi blbě nebylo ani v jednom těhotenství…
Jak je mi blbe, tak taky pořád něco musím ujidat, takže se obávám, že váha se bude smwrovat někam, kam úplně nechci, ačkoliv se snažím ujidat spíš ovoce, zeleninu… ![]()