Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jaj, když tu probíráte nevolnosti. Taky si postěžuju.
Mě teď zvedá žaludek když řídím. Je zajímavé že když se vezu je to ok.
Jinak se mi taky náhodně motá hlava když stojím.
Mám hrozný nechutě, nemůžu ani cítit mléčné výrobky a přijde mi že je úplně náhodné co zrovna dokážu sníst. Většinou čím méně zdravé, tím větší pravděpodobnost že mi to bude chutnat.
A teda mám už víc jak týden hluboký kašel z kterého když mě chytne mám problém se nepozvracet. A nic z té trochy věcí co těhotná může mi na něj nezabírá. Ten je horší než celý těhotenství.
@Anonymní píše:
@Lenora.lina Tak tomu říkám překvapeníPřeji, aby i nadále bylo všechno v pořádku
Jenom takový malý dotaz. Když jsi byla poprvé u doktorky, dělala Ti ultrazvuk? U mě byl v 5+0tt krásně vidět jeden prstýnek, ale hodnoty HCG byly o něco vyšší než jsou v tabulkách uvedená maxima pro daný týden. V rodině dvojčata máme, tak mi pořád vrtá hlavou, jestli je možné, že to na UTZ jenom nebylo vidět, nebo se budu muset připravit na nějaké horší varianty a lítat pak po všech čertech.
Dekuju 🙃 jojo, me doktorka dela utz kazdou navstevu. Na posledni kontrole jsem byla 27.8 kvuli vylouceni mimodelozniho. Nevedela jestli je to jen tak malinky nebo co. Podle MS se moc orientovat nemuzu, mam to totalne nepravidelny a uz bych teda byla asi 23tt
ale v ten patek nasla jeden vacek a dneska tohle prekvapko no…
Nevim jestli ti to necemu pomuze no ![]()
@Jafija aha dobrá, děkuji za odpověď 🙂 já mám teď druhé těhotenství a to vlastně po skoro 5ti letech 🙂
@Ruxas mooc gratuluji ❤️️❤️️💪 tak tu máme další dvojčátka 🙂 další koho budu obdivovat (protože všechny ženský které mají dvojčátka opravdu s úctou obdivuji 🙂)
Ahoj tak já byla včera na kontrole a jsem 8+3, dostala jsem už průkazku a jsem objednaná na odběry a screening. Další kontrola 4.10. A 18.10. Screeening ❤️️
Přidám se do skupinky
Termin 5.4.2022. Máte někdo zkušenosti s nizko položenou placentou? Mě na kontorole byla zjištěna. :/.
@nickmonik vítej. Měla jsem u malé před 2 lety. Nakonec se v průběhu tehu vytáhla nahoru a mohla jsem rodit přirozeně. Dr. si to akorát bude hlídat, aby náhodou nebyla moc nízko a nebránila porodu.
@Jafija děkuji i ses nějak omezovala? Klidny režim atd. Mě byl zakázány i sex. ![]()
@nickmonik já byla celé tehu doma na rizikovem. Placentu nízko mi zjistili až na screeningu ve 14tt. Žádné omezení jsem neměla. Nemáš ji přes děložní hrdlo? To je pak fakt rizikové.
@Jafija, právě to me neřekla doktorka jen ze ji mam nizko a že ji bude sledovat. Tak uvidíme jak to bude pokračovat.
Já dneska byla na krev a 9 ampulí
Vysála mě jako nějaká upírka, ale naštěstí dobrý.
Ještě se mě ptala, jestli mi bývá špatně, tak říkám, že nevím, že jsem byla naposledy na krvi asi před 2 lety a pak to završila
„Jééé, syfilis, HIV“
Nevím, co jí tak pobavila na odběru těchto dvou variant
![]()
@Chris12
To mi ani neříkej! ![]()
Já jdu příští týden, hned na sedmou ráno. Ale moje rána jsou plný mdlob už bez braní krve.
@Chris12 cooo 9 tolik?? 😂 😂 😂 🤷♀️ Proč 🤷♀️ Mě braly krev v po dělí a jen 2 😂 🤔
@MájuleM Brali myslím krevní skupinu + něco ke screeningu, pak ty pohlavní, to byly myslím tři a pak nějak standard obraz cukr apod?
No celkem fakt devět ![]()
Ahoj skupinko - ráda bych se k vám přidala
Včera jsem byla na kombinovaném vyšetření v 10tt, na UZ vše jak má být, roste na den přesně dle ms i předchozího UZ 10+2. Krev snad bude taky všechna ok. A konečně mám i foto z UZ
Vyplácla jsem 1500,– a šla se konečně do práce nasnídat, prázdný žaludek mi teda ráno neudělal vůbec dobře ![]()
A během dneška se pokusím všechny příspěvky dočíst
![]()
Všem moc držím palce ![]()