Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Tyna87 já jsem Příbramsko, Nový Knín ![]()
Ale celý život jsme žila v Praze, ještě tam máme byt.
V roce 2018 jsme koupili tady dům a přestěhovali se ![]()
@Tyna87 No, vidíš, to je vážně šikovná holčička. Ta se neztratí.
Ale opravdu bych se nebála. Přijde mi, že v tomhle věku umí děti kolikrát udělat ze dne na den obrovský skok. ![]()
Jinak se občas bojím dost, hlavně když se nemůžu od malýho hnout, je tu bordel a nic nestíhám. To si pak říkám, jak chci zvládnout dvě a taky depkařím.
Ale pak se uklidním tím, že malej bude zase o něco větší a že to určitě bude v pohodě… Taky mám vzor v ségře, ta má tři děti. Nejmladší se narodilo, když mělo nejstarší 2 roky a 7 měsíců a prostřední rok a 3 měsíce. Sice to byl a pořád i někdy je šílenej masakr, ale dá se to zvládnout. Děti si rozumí a čím jsou starší, tím je to všechno lepší. ![]()
A jak Ti je? Pořád máš ráno žaludek na vodě?
@Lyollea co je zatím světlý bod, tak že malá mi pořád chodí po obědě spát
, takže cca od jedné do půl třetí mám klid, kdy teda dřív jsem doháněla úklid, atd…ale teď jsem ráda, že nedělám nic.. akorát debordelizuju obývák, protože to je tu vždycky jak po výbuchu, všechny hračky vysypané, roztahane
…
Tak to je ségra fakt borec, tři děti…jako taky si říkám, že za pár let, jak to odroste, už bude všechno lepší…
Jinak mě ani nějak špatně není, jen ráno po probuzení cítím, že jak mám prázdný žaludek, není to ono a mám takový ten pocit žaludku na vodě, ale posnidam s malou a dobre.. @Chris12 jinak my jsme kousek od Zlína, takže Morava ![]()
@Tyna87 Přes Zlín jezdíme k nám na Slovensko
Tam mám babičku, Horné Srnie, hned první vesnice za českými hranicemi ![]()
@Tyna87 My Šumpersko (Olomoucko) Hanušovice známé město hlavně pivem a pivovarem Holba 😂 🙂
Ahoj holky, tak já včera měla druhou kontrolu, odběry, a prukazku. Dle MS 10+4, dle UZ 11tt. Šla jsem na tu kontrolu připravená tak nějak na vsechno 🤷♀️, poslední dva dny mi nebylo opravdu dobre, měla jsem i celkem silné bolesti v podbrisku a v noci takové divné stavy tak jsem byla trosku nervózní co se děje. Je to moje třetí tehu, ale vůbec si nevybavuju, ze bych tohle dříve měla 🤷♀️. Když jsem ale pak na UZ videla tu bublinku jak si tam pekne žije svým životem, tak mě to zahřálo u srdíčka ❤️️. Dle Dr jsem už 7 let od posledního porodu, a ze deloha proste pracuje. Navíc jsem měla 2× císařský řez, takže prý bolesti budou, ale nemělo by to být nic hrozného 🙏 Prý se mam připravit na 3 řez, ze to už jinak ani nepujde.
Další kontrolu mam až za měsíc, ale to proto, že za 14 dni jdu na ten screening, takže kontrola bude. ❤️️
Tak jsem dneska byla na UTZ, vypadá to na 6+1, podle MS 6+6…
Tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál ![]()
@Tyna87 tak to jsme úplně stejne. Já na UTZ minulý týden a velikostně odpovídá fazolka poslední MS. A dnes jsem 6+6.
@Tyna87 za 14 dnů. Takže po 3 týdnech. Dr mě chtěla vidět po 14 dnech, ale má příští týden dovolenou. Už jsem riziková - věk a 2 potraty, teď naposledy v červnu (zamlkle tehu v 6+3, potraceno na konci 10tt). Takže počítám, že celkovw budu asi na kontroly chodit častěji, ale to jsem jedině ráda.
Zdravím po delší době,
koukám, že jsem sem od začátku moc nepřispívala
já už mám dvě kontroly za sebou, mám už i po krevních testech a 20.09. jdu na další kontrolu k dr.
Teď bych měla být podle MS 9+0, ale utz mi ukazuje vždy o pár dnů více.
27.09. mám první screening a genetiku chlap se nemůže dočkat, až toho prcka taky uvidí, jak se hýbe
snad nám řeknou i pohlaví.
Na posledním utz se u doktorky šlo všechno krásně vidět, chlap říká, že to bude modelka (holka), když se takhle vystavuje ![]()
ať se vám daří, holky
já si zatím nemůžu stěžovat, není mi vůbec blbě, tak snad to nezakřiknu ![]()
Ahoj holky. Všem moc gratuluji ke kontrolám 🙂
Já byla dnes poprvé na kontrole 7+3 podle MS, podle ultrazvuku o pár dní méně, ale samozřejmě to se časem srovná. Srdíčko už krásně tlouklo, jen mě paní doktorka trošku zaskočila s tím, že tam je tedy jeden plod se srdíčkem, ale navíc tam je ještě jeden žloutkový váček. S tím, že mám 21. přijít na další ultrazvuk a uvidíme, jestli bylo druhé jen špatně vidět a opravdu tam jsou dvě a nebo jestli se prostě druhé nevyvíjí a vstřebá se. Tak teď jsem z toho trošku na rozpacích a čekání do 21. bude asi nekonečné. Nesetkal jste se s tím někdo? 🙂
Příspěvek upraven 09.09.21 v 18:19
Tak jsem se konečně dočkala a dnes první kontrola, 7+0, jak podle menstruace, tak podle ultrazvuku. Bylo to úžasný, viděla jsem už jak miminku krásně bije srdíčko, moc krásný to konečně vidět ❤️️
Jen mi je tak špatně, v práci jsem ráda, že nejak funguju, i když mám pocit, že většinu času spíš přežívám než že funguju. Doktorka mi doporučila často jíst malé porce, ať není prázdný žaludek, tak se budu snažit, i když už se mi dělá špatně i z obyčejné vody. A skoro po všem mám takovou šílenou kyselou chuť v puse:/