TP duben 2022 ❤

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.9.21 21:57

@GianaPha Nejsem tedy na neschopence, ale taky netoužím po tom, aby to v práci někdo věděl. Je to tam hrozná drbárna. Teď mi docela nahrávalo do karet to, že na mateřskou šel kolega, takže dobré alibi na všechno :mrgreen: Šéf mi s tím obstojně pomáhá a případné kontroly řeším buď dovolenou, SickDay nebo odpoledními termíny kontrol (doktor mi vychází vstříc).
A když náhodou má na mě někdo z okolí typickou otázku „Tak co nového, nejste těhotný?“, zásadně odpovídám stylem, že na to si ještě hodně dlouho počkají a nebo „To by do mě musel vstoupit duch svatý“ apod. Ano, je to tak trochu rouhání, ale asi nemám problém s tím, že zatloukám a lžu.
Až se Tě příště někdo zeptá, kdy máš termín, tak odpověz „Na svatého Dyndy“ a máš to. ;)
Teď jsme měli posezení s kolegy a já samozřejmě nepila. Takže se taky zvedlo obrovské haló, jestli mají o něčem vědět. Tak jim jen říkám, že ne, že beru jen prášky na které se nesmí pít, že jsem měla nějaké zdravotní problémy a potřebuji se dát dohromady. Taky jsem si ze začátku říkala, abych si těmi řečmi něco nepřivolala, ale dneska jsem 9+0, tak proč bych měla troubit do světa, že jsem těhotná, když nevím, zda je to v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
4384
23.9.21 22:01

@GianaPha @Oblu taky mi tady vyhovuje anonymita. Na FB ve skupince jsem, komenty jsem dala asi 2, ale jinak hlavně pozoruju. Je tam totiž minimálně jedna holčina od nás. No a dělat si kvůli tomu jiný profil, abych byla anonymní, to se mi nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.21 22:02
@Jafija píše:

@nickmonik taky gratuluju. Já mám celkove pocit, že tyhle skupinky nejsou tak aktivní, jako byvala ta moje před 2 lety. Ale určitě tady někdo bude.

A nebude to tím, že docela dost z nás je pracovně aktivních. Tedy aspoň co těhotenství dovolí, protože objektivně zhodnoceno si aktivní moc nepřijdu vzhledem k tomu, jak dlouho mi všechno trvá. A já tedy nevím jak ostatní, ale v práci na psaní moc čas nemám a po práci doma většinou vytuhnu :lol:
Je mi hrozně líto přítele, jsem děsná mrtvola. Plus do toho v práci řeším samé lepší věci a vytoužená dvoutýdenní dovolená, která teď měla být, nakonec není, takže ze mě bude chodící zombie i nadále. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Oblu
23.9.21 22:24

@Jafija @GianaPha Na FB mam dva fake profily s nicnerikajici fotkou a nejakou historii. Jeden z nich ted pouzivam pro tehu a miminkovske skupiny. Druhy vyuzivam v praci. Na svem profilu mam asi 30 pratel a sleduju nekolik skupin ala fotografie, cestovani atd.

• Citovat
  • Upravit
26
23.9.21 22:52
@Anonymní píše:
@GianaPha Nejsem tedy na neschopence, ale taky netoužím po tom, aby to v práci někdo věděl. Je to tam hrozná drbárna. Teď mi docela nahrávalo do karet to, že na mateřskou šel kolega, takže dobré alibi na všechno :mrgreen: Šéf mi s tím obstojně pomáhá a případné kontroly řeším buď dovolenou, SickDay nebo odpoledními termíny kontrol (doktor mi vychází vstříc).
A když náhodou má na mě někdo z okolí typickou otázku „Tak co nového, nejste těhotný?“, zásadně odpovídám stylem, že na to si ještě hodně dlouho počkají a nebo „To by do mě musel vstoupit duch svatý“ apod. Ano, je to tak trochu rouhání, ale asi nemám problém s tím, že zatloukám a lžu.
Až se Tě příště někdo zeptá, kdy máš termín, tak odpověz „Na svatého Dyndy“ a máš to. ;)
Teď jsme měli posezení s kolegy a já samozřejmě nepila. Takže se taky zvedlo obrovské haló, jestli mají o něčem vědět. Tak jim jen říkám, že ne, že beru jen prášky na které se nesmí pít, že jsem měla nějaké zdravotní problémy a potřebuji se dát dohromady. Taky jsem si ze začátku říkala, abych si těmi řečmi něco nepřivolala, ale dneska jsem 9+0, tak proč bych měla troubit do světa, že jsem těhotná, když nevím, zda je to v pořádku.

Díky moc :* :* :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.21 23:03

@GianaPha Jo a abych nezapomněla, tak někde jsem četla taky výbornou odpověď na dotaz kdy bude mimi. Bylo to ve stylu „Opravdu se mě ptáš na to, zda máme s manželem pravidelný pohlavní styk.“ :lol: To mě taky dostalo :mrgreen:
Nejlepší asi opravdu bude si předpřipravit nějaké „hloupé“ odpovědi na „hloupé“ otázky. To si pak většina lidí rozmyslí se ptát znovu. ;)

• Citovat
  • Upravit
26
23.9.21 23:43

No to je pecka :dance: :potlesk: :lol:
Začínám se těšit, kdy se zas někdo zeptá :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
24.9.21 06:32

To u mě to vědí tak nějak všichni. Začalo to kamarádkou co to věděla dřív než já, protože jsem si ji stěžovala na testy. Z těch hrozných poloviditelnych čar se nedá udělat nějaký exaktní měření. Takže zatímco mi gratulovala, já sháněla test co mi poví jednoduše ano/ne a sehnala. :D
Potom jsme hned druhý den jeli na narozeniny přátelům, kde to postupně došlo všem (že nepiju) a komu to nedošlo, tomu to nakonec praskl přítel. :D
Pak mamka, která to dala na xichtoknihu (úplně jí nedošlo, že tam to může dojít dál než k jejím přátelům) a naštěstí to stáhla na mou prosbu dřív, než se to chudák skorotchýňka dozvěděla takhle hloupým způsobem. :D
No a od toho už se s tím netajim a říkám to každému má potkání. A v práci se to dá aspoň použít. Nevím jak bych vysvětlovala, že nepřijdu na žádnou akci, když předtím jsem aspoň občas přišla. A já je tam mám všechny moc ráda. Jenže teď mi je špatně když řídím a bohužel soukromého řidiče nemám. :D To jen v pondělí to prostě budu muset přežít, protože zubař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
24.9.21 06:34

Takže když bude v pondělí kolem D4 :poblion: tak víte kdo to je. Jedu k zubaři. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
24.9.21 07:32
@Anonymní píše:
@mdragon Já dojíždím dobrovolně hodinu a čtvrt za svým doktorem a nevyměnila bych ho ani za nic :srdce: Po 13 letech chození na gyndu jsem se konečně přestala bát a mít z toho stresy. Tlak 180 na 120 nebyl výjimkou. Předtím jsem měla právě doktorku, která mi neskutečně začala pít krev po tom, co místo řešení problémů mi začala cpát jen prášky proti bolesti, bez nějakého podrobnějšího vyšetření a odpovídala na všechno stylem „co byste chtěla, tělo se mění“ :pocitac: Na doporučení kamarádky jsem přestoupila, doktor si mě projel od hlavy až k patě a sice jsem vyfasovala prášky, ale ne na bolest, ale na doplnění hormonů, které mi chyběly a překvapivě problémy s bolestivou menstruací přestaly. Kdybych u ní zůstala, tak tady ve skupince ani nejsem, protože jsem měla loni progesteron téměř na nule a doktor rovnou řekl, že i kdybychom se snažili, mimi by nemělo vůbec žádnou šanci se uchytit. Takže za mě nevybírej dle pohodlí a dojíždění, ale podle odbornosti. Stojí to za to. :palec:

Teď už by to šlo, ale v minulém těhotenství jsem byla bez auta, vyskytl se problém a měla jsem bolesti, nikoho známého tady ve městě nemáme, neměl mě kdo odvézt a drkotat se v MHD v tomhle stavu přes celou Prahu byl pro mě hrozný zážitek. Sanitku jsem si volat nechtěla, protože jsem prostě nevěděla jestli zbytečně neplaším. Takže raději volím někoho blíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.21 09:08

@mdragon To sice chápu a rozhodně taková zkušenost není příjemná. Já jen zkrátka volím raději kvalitní péči i za cenu delší cesty - k očnímu jezdím do Prahy vlakem a do Prahy jsem si zajela i na vyšetření prsou, protože tady u nás jsou objednací lhůty tragické. Chybí doktoři. Ale na druhou stranu počítám s tím, že pokud bude nějaký průšvih, tak stejně člověk skončí v nemocnici a ne u svého doktora. A věř, že sanitku si kolikrát volají lidi kvůli větším kravinám. Mám známé v nemocnici a není výjimkou, že si lidé, kterým ve skutečnosti nic není a jen si vymýšlí, volají sanitku v den, kdy se mají dostavit na vyšetření, protože přeci nepojedou autobusem / taxíkem.

• Citovat
  • Upravit
24.9.21 12:39

Ahoj, ráda bych se k vám přidala🙂 termín máme 28.4. táže jsem 9+1tt. Nevolnosti teda se mnou mavají dost silně. Vůbec nemám chuť k jídlu, natož nějaký jídlo připravovat. Když nejím, je mi na zvracení :lol: když jím až moc, je mi taky na zvracení :lol: Na poslední kontrole mě trochu zaskočilo že máme pozitivní protilátky. Sice mě doktor uklidňoval, ať se nestresuji že ty příští můžou být negativní, ale i tak jsem z toho mimo. Při prvním těhotenství bylo vše ok. Tak to snad nebude nic vážného 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
24.9.21 12:46

@Gabrielakaramel
Vítej a gratuluji :srdce:
Co to znamená pozitivní protilátky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.21 13:04

Upřímně sama nevím. Řekla mi to sestra než jsem šla k doktorovi do ordinace. Jeste v převlíkárně jsem rychle stačila vyhledat co to znamená a to mě docela vyděsilo. Jako první na mě vyskočilo, že to může způsobit od chudokrevnosti přes silnou novorozeneckou žloutenku až po trvalé neurologické poškození nebo úmrtí plodů. Tak jsem šla vystrašená a když už jsem se odhodlala zeptat, tak mi řekl že uděláme další testy, které to víc rozeberou a kdyby byli dále pozitivní tak by mě odeslal na kliniku k odbornikovi. Znamená to jednoduše co jsem pochopila, že máme s přítelem odlišny Rh faktor a miminko se asi rozhodlo mít odlišný než já a tím by si tělo proti němu vytvářelo protilátky. Příští týden jdeme na další odběr a snad potom do týdne budou výsledky a bude to negativní. Slyšela jsem tohle tedy úplně poprvé :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4384
24.9.21 13:48

@Gabrielakaramel vítej :kytka: máš termín den přede mnou ;) ono ty protilátky není taková hrůza, ale musí se to včas podchytit, takže tvůj dr má pravdu.

Mě třeba krev ještě nebrali vůbec. Ani na krevní skupinu, klasicky krevní obraz, HIV a já nevím co ještě. Na odběry jdu až za 14 dní při kontrole. Budou nabírat na genetiku, ale zbytek (krevní obraz) ne, protože se mám normálně najist. Ale tak na druhou stranu jsem byla na konci července na preventivní u mojí dr a m vše naprosto v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí