Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Aha, tak o tom rozdilnem Rh faktoru jsem už také něco slyšela, ale prý se krev mimča a maminky nikdy behem těhotenství nesmíchá. Navíc dnešní moderní medicína tyhle případy zvládá jako brnkačku. Hlavně si nečti žádné strašáky a poslouchej doktory.
![]()
@Gabrielakaramel ahoj a vítej 🙂 já mám krevní skupinu také Rh negativní a manžel A pozitivní. Při prvním těhotenství mi to doktorka vysvětlila, že musím dostat injekci ( myslím zhruba kolem 20.týdne) a v porodnici po porodu udělají miminku test na krevní skupinu a pokud bude také A pozitivní po manželovi, tak dostanu druhou injekci. S tím, aby se právě v těle nezačaly dělat protilátky vyvolané tou mojí krevní skupinou a neohrožovalo to další těhotenství 🤷… teď čekám druhé mimčo a s těmi injkcemi to bude stejné jako u prvního.
Tak to jsem ráda, že jste mě z vlastních zkušeností uklidnily.
Právě, že jsem se dočetla i hrozný extrémy tak jsem z toho taková nesvá. Už jsme i 18. října objednaný na gennet tak doufám, že se vše srovná. Zrovna nám vyšlo mimčo na hned a ještě se má narodit stejně jako první syn, tak máme takovou šťastnou náhodu
Všechny kontroly se nám od minulyho těhotenství liší jen o den nebo dva ![]()
@Gabrielakaramel píše:
Ahoj, ráda bych se k vám přidala🙂 termín máme 28.4. táže jsem 9+1tt. Nevolnosti teda se mnou mavají dost silně. Vůbec nemám chuť k jídlu, natož nějaký jídlo připravovat. Když nejím, je mi na zvraceníkdyž jím až moc, je mi taky na zvracení
Na poslední kontrole mě trochu zaskočilo že máme pozitivní protilátky. Sice mě doktor uklidňoval, ať se nestresuji že ty příští můžou být negativní, ale i tak jsem z toho mimo. Při prvním těhotenství bylo vše ok. Tak to snad nebude nic vážného
Ahoj, máme termín ve stejný den
U mně už ty nevolnosti pomalu začínají ustupovat, tak přeju, ať u tebe brzo taky. A držím palce skrz ty protilátky, ať je všechno ok:)
Holky potrebuju radu 🤔
Dneska jsem zjistila že malinko špiním ale opravdu jen malinko 😏
Není to ani červený ani hnědý je ti takový normal výtok s trošku narůžovělým nebo nevím k čemu to přirovnat 🤷♀️
Ale jsem z toho taková nesva protože nevím jestli to muže či nemůže být špatně a nebo zbytečně plaším 🤷♀️ 🤦♀️
Tak nevím jestli si zítra zajet ráno na gyndu nebo co malém vlastně dělat 😏
Jinak břicho me nebolí, v podbříšku taky ne jen trochu záda ale to není nic nového 🤷♀️
Co radíte?
Příspěvek upraven 26.09.21 v 18:58
@MájuleM Pravdepodobne to bude v poradku, ale radeji bych si zavolala/zajela. Uz jsme docela daleko, tak by bylo skoda to podcenit.
@Oblu
No právě dneska jsem 10+4tt a sem nesvá 😏
Já nevím jestli je to normální nebo prostě není fakt nevím 🤦♀️
@MájuleM Zajdi si tam, budes alespon klidnejsi. 🌼 Muze se jen usazovat placenta, mohla prasknout drobna zilka, muze to byt hematom, pri kterem se vetsinou doporuci klidovy rezim.
@MájuleM
Myslím si, že to nebude nic závažného. ![]()
Ale pro klid v duši bych si na tu gyndu zavolala.
@Oblu a @Angry_birds dobrá děkuji, snad to nebude nic vážného 😏
@MájuleM určitě si tam zajedu, nic za to nedáš a budeš klidnější. Moje dr mi pokaždé říká, že kdyby cokoli, ať hned volám a přijedu (jezdím do vedlejšího města 30 km).
@MájuleM neboj já jsem spinila jeden den a zajela jsem si druhy den na pohotovost a dali mi naky cipky na srovnání a už se nic nedělo
prý se to stává ![]()
@Anonymní píše:
@MájuleM neboj já jsem spinila jeden den a zajela jsem si druhy den na pohotovost a dali mi naky cipky na srovnání a už se nic neděloprý se to stává
Dobrá teď si mě trošku uklidnila 🙂
Na kontrole sem byla 13 a to bylo vše vporadku a na další jdu až 11.10 takže si radši zítra zajedu pro svoji jistotu jestli je vše vporadku 🙂
Tak uvidíme 🙂
Tak sem tam byla a naštěstí opravdu vše vporadku prďolce tluče ❤️️ Alw furt sem taková špatná, dostala sem progesteron na zavádění a mám klidový režim 🤔
Tak snad vše přejde atašé bude všechno jak má být, to sem u prvního neměla takže nic takového neznám 😏