Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@STEVIANKA jo jsem desne stastna ale kdyz mi tohle rekli dost me to vzalo 19.prosince nam to rekli a druhy den revize uplne zkazene vanoce
@CZtka Taky nad ním furt přemýšlím, ale přišlo mi to drahé, nicméně teď mi přidali na sociálním příspěvku (jsem v id), atk si ho asi koupím…mám rizikové a asi budu klidnější, dnes jsem podle oplodnění 10+3, podle utz 11+6 tak snad najdu ![]()
@mikysek1990 já včera srdíčko angelsoundem našla a jsem podle UTZ 9+5 podle ms 9+2 ![]()
@mikysek1990 píše:
@STEVIANKA jo jsem desne stastna ale kdyz mi tohle rekli dost me to vzalo 19.prosince nam to rekli a druhy den revize uplne zkazene vanoce
Tak to věřím…
Ahoj maminky, co už jste po screeningu, jak vám vyšly výsledky? na downa: mě krev 1:565, celkové bez kůstky 1:1900 a s kůstkou 1:8000, myslíte, že ta krev je v pohodě?
@micmonek takze zaver je, ze miminko ma kustku a riziko vychazi 1:8000?To je ok…vsechny vysledky jsou v poradku…podle me…ale to ti prece rekl ten, kdo to vxhodnocoval ne? ![]()
@CZtka dle doktora je to v pořádku, jen mě znervóznila přemíra informací jako že to není 100%, že to riziko z krve je negativní, ale nižší atd. u dcerky jsem před 6ti lety měla riziko asi 10× nižší, tak jsem si je říkala, jestli je ta krev ok. už nad tím nebudu přemýšlet, prostě negativní a tečka. Beru léky na štítku, třeba to ten hormon hcg nějak ovlivňuje. A bude mi 30, to asi taky nahrává vyššímu riziku. Šíjové projasnění bylo 1,37 a brán ten nejvyšší naměřený, miminko s sebou pořádně mlelo ![]()
@micmonek Riziko v mladším věku je vždycky nižší, pokud není prvorodička příliš mladá. Já měla první dceru, když mi bylo 26let, teď mi je 33 a screening jsem měla pozitivní s rizikem 1:83 na Downa.
Ty tvoje výsledky jsou absolutně v pohodě ![]()
@Monalisasmile svagrove je 34 a riziko mela jako nejaka dvacitka 1:10000
takze vek je jenom cislo
a to nema stitnou zlazu vubec a zobe leky a tehu ji ty hormony hrozne rozsypalo…a je to jeji prvni…proste husta ![]()
@micmonek Ahoj, ja mam za sebou testy na downuv syndrom, a ty vysli v poradku a vcera sem byla jeste na odberech na rozstep..kde jste vzali ty hodnoty? me vysledky rika muj gynekolog, kde mi take berou ty dobery..ale nikdy jsem zadny papir s vysledky nedostala..
Ahojda, po dlouhe dobe sem napisu. A s radosti oznamuji ze nevolnosti ustupuji, uz je mi skoro dobre jen obcas jeste na vecer je mi tak trochu divne a nekdy pres den, ale to uz nebudou si myslim nevolnosti. Konecne muzu zacit nejak fungovat
hematom co jsem s nim byla v nemocnici na zacatku zari je uz taky skoro pryc.
Z ceho jsem ale zmatena je tyden tehotenstvi
na uplne prvni kontrole u dr mi tyden sedel presne na den s aplikaci v mobilu, a vcera sem koukala do prukazky a tam mam napsano ze jsem 14+2, a dva tydny predtim na kontrole mam psano 13+2, pritom podle ms a podle kalkulacek bych mela byt dnes 15+3. Mela jsem za to ze do prukazky se pise tyden tehotensvi nehlede na to jak odpovida mimino? podle vseho je te do tyden mensi.. fakt jsem z toho jelen..termin porodu mam stanoveny na 4.4. 2018 coz odpovida tomu 15+3. prosim muze mi to nekdo polopate vysvetlit
moc diky
@mikysek1990
a v kolikátém týdnu teď jsi? Když je to tak brzo tak se musí chvíli hledat, já už jsem ho měla při prvním tak už jsem věděla kde zhruba hledat
Tak pak určitě napiš jestli bylo hledání úspěšné ![]()
@fleur38 Ja ho mam take asi 2dny a tedy dlouho mi trva nez srdicko najdu
asi s tim neumim zachazet. Poradis, jak na to? ![]()