Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Punkacka no to je to, že to také vydýchat nemohu…
Do teď byl zlatý, ale tohle si mohl odpustit. Asi je všechny zavřeme společně do jedný místnosti ať si pokecaj jak jsme děsně citlivé a náladové
![]()
Ahojky. Tak se přidávám k těhulkàm. Termín podle MS je 16.4. A podle UTZ 2.5. Dlouho jsme to plánovali, chtěli jsme květnové mimi ale v červnu jsme zjistili že màm problém s prolaktinem a i když jsem na to brala prášky dr. mi řekla že otěhotnět je nepravděpodobné ale nakonec se to povedlo mesic po svatbe jak bylo v planu
jen mě od 4tt trapí celodenní nevolnost. Je mi zle od chvíle co se nasnídám do setmění. Ale pak ožiju a je mi skvěle. Prý nevolnost od 2. trimestru pomine. Tak se nemohu dočkat.
Ahoj holky:-) to se mi tak ulevilo, že nejsem jediná, komu přijde, že těm chlapům by se patřilo občas „urazit hlavu bejsbolkou“ jak se někdy chovají:D…to co jsem tu četla mi docela pomohlo… do teď jsem si myslela, že jsem jediná budoucí maminka, která je z toho svého chlapa tak nějak na prášky
…on ne že by ten můj byl takový necita, že by ho miminko nezajímalo to ne… bříško hladí pořád, mluví k němu, když sem u doktora, tak hned chce vědět jak to dopadlo…ale obecně mi přijde s těma jeho náladama jakoby snad těhotný byl on
jednou se mohl zbláznit, že jsem si mu ráno, když jsem pospíchala do práce dovolila říct, že mě zdržuje(protože mi za 3 min měla jet tramvaj a on mě prostě opravdu zdržoval) a on z toho udělal věc, jak kdybych mu řekla, že je sedminásobnej vrah a téměř 24 hod se mnou nekomunikoval no chápete to některá???v tuhle chvili sem si začala říkat, že mě asi čeká krásný život svobodné matky ![]()
A jen ještě ze zvědavosti nenajde se tu náhodou maminka, co má termín porodu kolem 2.května a uvažuje o porodnici Podolí?
![]()
Holkyyyyyyy, já mám takovou radost, máme už po genetice
a podle utz je všechno v naprostém pořádku, miláček nám roste ukázkově, už má žaludek a plný močový měchýř - už čůrá
. Výsledky z krve budou ještě dnes a pokud mi prý nikdo během dne nezavolá, vše je v pořádku. Byla to hrozná prča, i když teda našeho mimíska mi bylo trochu líto. Spinkal a museli jsme ho tedy probudit a tak na nás pohrozil pěstičkou
, celej já, když mě někdo vzbudí, taky jsem silně nevrlá, ale teda je to fakt pohodář. Takový lehárko tam má, nožičky opřený o placentu, jako by se nechumelilo
. Byl to zatím ten nejnádhernější zážitek, co jsem měli s manželem možnost zažít na vlastní kůži, moc si toho vážíme, že máme to štěstí a dostali jsme ten nejcennější dar v podobě našeho miminka. Všem, koho čeká ještě jakákoliv kontrola, držím všechny palce, ať na Vás čekají jen samé dobré zprávy!!
A ještě přidávám pár fotek
, ty černobílý fotky, bych řekla, se mi líbí víc než ta 3D.
Děkuju moc
, s krví věřím, že už volat nebudou a že máme všechno v pořádku…
@Danca0804 jee to je paráda, jsme rádi za tebe, že je vše ok
![]()
Fotky mimiska jsou perfektní
Jen na tom 3D nic nerozeznám
Už se těším na kontrolu v pondělí.
Je pravda, že na tu 3D je potřeba trochu fantazie a představivosti
, drží se jakoby za hlavičku, jako kdyby říkalo: „Proč mě budíte? Nechte mě ještě spát!“
Ale těžko říct, kdyby to nebyl můj utz, jestli bych byla schopná to v tom vidět ![]()
Příspěvek upraven 17.10.17 v 11:26
@Danca0804
mi zvlhly oči:-) moc gratuluji. My jdeme na UTZ zítra, krev už mi brali před týdnem. Tak si také moc přeji, ať je to v pořádku…
Věř, že bude vše v pořádku. Začínám mít z toho všeho takový pocit, že ta genetika je prostě takový strašák a obrovský byznys, ale drtivá většina těhotných má vše v pořádku. Takže hlavu vzhůru!! Pravděpodobnost, že to dobře dopadne, je mnohonásobně vyšší, než že by se mělo něco pokazit…Hodně štěstí a zítra napiš, jak jste dopadli ![]()
@Danca0804 blahopreju, pocity to jsou uuuzasne, uzivej si je!!!
@Danca0804 Myslím, že ta genetika je dobrý byznys. A občas vystraší některé maminky zbytečně. Stejně jak jsem to měla já, jelikož jsem měla špatnou krev a také špatné výsledky UTZ, nakonec to však po odběru choridových klků dopadlo dobře.
Já bych si ten prvotrimestrální screening zaplatila klidně znovu, kdybych chtěla ještě další mimi, už jen proto, že i přes to, že ta pravděpodobnost nemoci je nízká, může se objevit a je dobré to vědet včas.
Viz maminky co psaly o tom, že bohužel jim vadu našli.
Každopádně věřím, že @Saarka_O to bude mít také na jedničku
![]()