Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Svetluska30 @Saarka_O
Holky a jakou velikost overalku kupujete? Zavinovačka mě taky napadla, ale zase všude čtu, že to není dobré na kyčle, že miminko nemá mít v noci stažené nožky…tam teda nevím ![]()
@Staworowski Mám overálky od vel. 56 a výš. Jako ono záleží na miminku. Moje chtěla být skoro celý den zavinutá, neměla ráda volný prostor kolem sebe. Na kyčle to vliv určitě nemá, protože není v zavinovačce šněrované natěsno. V pohodě si tam může hýbat nožkama
Každé mimčo to má jinak. Některé má rádo jen peřinku, jiné je rádo v zavinovačce
@Monalisasmile sama se divim, vzdycky jsem myslela, ze budu jedna velka koule a ejhle, vsechno jinak. Ale pak se nemuzu divit, ze furt neni otoceny - nema misto, bobek..
@Svetluska30 Momentálně slýchám hodně chvály na Fifejdy.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:08
@svlucka Tak to je samozřejmě extrém.
Mně jde spíš o to, mít ty věci sepsane -
holit/neholit, klystyr/neklystyr, dotepani pupecniku… Nevím jak dlouho budu rodit, jak budu schopná mluvit a reagovat na otazky, budou se třeba střídat směny atp… takhle to budu mít napsané a nebudu se vycerpavat nějakým vysvetlovanim…
@svlucka píše:
Holky já tedy nevím jak tam u Vás, ale člověk by měl důvěřovat tam kam jde rodit aniž by si sepisoval porodní plány, kolikrát jsou věci které se dodržet nedají a v případě problému tak jako tak Vám ho nedodrží a udělají co uznají za správné. Tedy aspoň tak si myslím, že by to mělo být a jak to třeba u nás je. Např. když je vše v pohodě a nic nehrozí, nechají přece přirozeně odrodit ne? Nevím jaký si chcete psát Vy, ale třeba tady měla jedna holčina takový plán, že ho nemocnice musela dát schválit právníkovi nemocnice, zda vůbec toto můžou schválit, když jsem pak slyšela co tam měla za požadavky, ani jsem se nedivila![]()
kolikrát si ty rodičky neuvědomují, že jde o jejich miminko a trvají na věcech, které to jen ohrožuje
![]()
tím samozřejmě neříkám, že to je i váš příklad, aby jste to nebrali nějak zle
![]()
třeba např. že při porodu nesmí nikdo z doktorů a sester promluvil, musí být ticho
Příspěvek upraven 12.02.18 v 12:55![]()
že nesmějí děťátko ošetřit, zvážit, nikam ho prostě odnášet, vždyť přece od toho aby tam nedošlo třeba k záměně tam byl připravený otec u proodu, který s těmi sestrami všude může jít
Takže mimčo neutřené, neodsáté, nic
pak tam měla, že v případě kdy miminko při porodu umře, chce tam zůstat okamžitě sama s otcem aby se rozloučili…no chápete to??
kdo si do porodního plánu napíšu tuto variantu
no nechápu… nakonec to dopadlo tak, že rodila doma a stejně museli volat si záchranku
Já s tebou souhlasím, jsou věci, co si člověk fakt nenaplánuje. „Chceš-li Boha pobavit, sděl mu svoje plány“ ![]()
Já teda přání mít nebudu…netuším jako prvorodička do čeho jdu a že si někde přečtu názor jiného laika mě teda nebere…když se klyzma stihne, taknporod postupuje snaz, když je třeba nastřihnou, když nebudu oholená a budou mě šít, tak nechci chodit s vykysanou ranou…kdyz porod nepostupuje daji co je treba, kdyz neprasknou obaly samovolne udelaji dirupci…atp…vybrala jsem si porod v nemocnici a verim lidem, kteri odvedli stovky porodu, ze vedi co delaji a naprosto nic neni zbytecne…
A vsichni se ohani planem a ze nechteji,,zbytecne,, zasahy…ono je fajn si uvedomit, ze drtiva vetsina tech,,zbytecnych,, zasahu je pro dite dost zasadnich a jejich odmitani muze skoncit cisarem…
Když porod běží, rodí se a na nic moc se nikdo neptá a je to v pořádku.
Když se něco zasekne, tak přijdou, řeknou jak se věci mají a společně se domluvíte…a je to v pořádku…
Chápu, když má někdo špatnou zkušenost z předchozích porodů a rád by se něčemu vyhnul…ale pokud o tom vím prd, tak se nebudu s nikým dohadovat…
Za mě opravdu výstižně sepsané…
http://m.bartak-alexandr.webnode.cz/…rodni-plan1/
@Staworowski pro mě nejlepší overaly na zip.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:06
@Callie je to příprava na možné situace a to, jak bys je ráda řešila.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:06
@Adjon
Ano tohle je každého věc a máš se cítit dobře ty..
Jen se zeptám…když máš takhle sepsaná dříve vyslovená přání…co budeš dělat, když porod nebude postupovat, obaly neprasknou…ty budeš vše odmítat a děťátku se tam začne značně nelíbit???
@CZtka samozřejmě zjistit si relevantní informace.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:05
@Adjon
A kam se pro ty informace chodi??
A jak máš v těch přanich vyřešeno to, když ten porod prostě nepostupuje??
Ptám se protože mě to zajímá a urcitenechci být zlá ![]()
@svlucka Tak ja nemam zas nejake prehnane pozadavky. A rada bych treba zvolit si polohu pro porod nejpohodlnejsi pro me, tlacit tehdy kdyz ja ucitim ze tlacit mam, dotepani pupecniku, zadne nalehani na bricho pri kontrakcich i bez nich, porod placenty spontalne bez tahani za snuru. A jeste par malickosti. Nejsou to snad zadne prehnane naroky. Pri poslednim porodu mi treba uplne zbytecne pichali vodu. Malej byl tak nizko ze mu poskrabala sestra hlavičku a navic ani nic poradne nepropichla. Monitor byl i hodinu v kuse a to taky neni zrovna idealni. A rada bych se tomuhle nejak vyhla aniz bych musela porad upozornovat a handrkovat se. A snad kdyz me prani budou sepsane tak na to budou brat nejaky zretel a nebudu muset ja ci partner hlidat co chtej delat. Zdravotni stranka je neco jineho, pokud by bylo treba tak sr nebranim.