Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
393
12.2.18 14:14

@CZtka

Co se týká plodových obalů, ty nemají žádný vliv na postup porodu nebo na stav miminka. Co tím myslíš?

Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
12.2.18 14:25

@CZtka informace můžeš najít na různých místech…knihy (lékařské i nelékařské, sepsané porodními asistentkami, dulami nebo pro inspiraci i informovanými ženami, které porodily přirozeně samy a doma,…), články, doporučení WHO, existuje i spousta skupin, které se zabývají přirozenými porody (a ty ti dodají odkazy na odborné studie např.), dula, soukromá PA, informovat se můžeš samozřejmě i v porodnici, ale tam ti sami nikdy neřeknou obě strany mince, takže je potřeba se ptát i na rizika.

Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
12.2.18 14:30

@Adjon Ja s tebou musim souhlasit. Myslim ze kazda z nas chce mit porod klidny, pokid mozno rychly a bezproblemu. Zdravotni stranku vynecham proto volime porodnici ze. Ale treba co se polohy u porodu tyce tak sama sem poznala ze na zadech to neni proste ono. Jakmile PA zavelela de se rodit a lehla sem bylo po kontrakcich. Kricela na me tlacte tlacte, ale jak kdyz to proste neslo. Stacilo se otocit na bok a zase se to rozjelo. Na zadech mi strasne trnuly nohy, 2× sem omdlela a pri poloze na boku se mi ulevilo. A dopadlo to stejne tak ze me pri pruchodu hlavicky otocili na zada s tim ze nic nevidi. :roll: Maji zajetou rutinu a kazdou do ni tlaci, ale ne kazdemu to proste vyhovuje. A taky si myslim ze kdyz budu ja v pohode tak i porod bude probihat snaz. Neni to nic spatneho si porod zpříjemnit alespon tak jak to pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
12.2.18 14:42

@Adjon
Děkuju za info i reakci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
12.2.18 14:49

@Adjon
Třeba po zkušenostech názor změním, ale vycházím z diskuzí a info na netu, ze mnou zvolena porodnice spoustu veci umoznuje, tak povazuji za zbytecne k prvnimu porodu neco shanet…necham se prekvapit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
12.2.18 14:51

Já se musím smát holky…jako prvorodička vím úplné prd. Duly jsou podle mého návrat k porodním bábám. Porodní plán si sepisovat nebudu, jelikož v porodnici, kde budu rodit, jsou velice příjemní a vstřícní lékaři a na všem se s nimi lze domluvit. Na vše na co se zeptám mi odpoví a v klidu. Ale můj názor je, že pokud se rozhodnu pro porod v porodnici, tak je to nemocnice plná profíků, a u operace žlučníku si taky nediktujete co chcete a nechcete. Moje mamka se o takových věcech jako klystýr vůbec nedohadovala…jo bylo to nepříjemné, ale klystýr urychluje porod, jo když ji holila sestra, tak ji oškubala, ale chlupy dorostly a když je porod překotný, tak dost často dojde k natržení hráze, a pokud tam máte nenastřihovat, tak můžete skončit rozpárané. Ale mamka se zeptala, jestli by to šlo bez nástřihua šlo. Ale vyloženě si takto sepisovat podmínky mi přijde jako blbost. Je to každého věc, ale pak bych ce nedivila, pokud bybyl personál nepříjemný. To je jako by žák přišel do školy na písemku s plánem, jak ho chce psát a jak má být hodnocen. Já věřím profesionálům. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
12.2.18 15:16

@xacxa těhotenství není nemoc a porod není operace a to je ten zásadní rozdíl oproti žlučníku.

Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
12.2.18 15:17

@xacxa

No, jo, ale ono už samotné srovnání operace žlučníku s porodem je nesmysl. Copak je porod nějaká operace? Je to přirozený proces, jakým přichází na svět každý savec. V porodnicích se z toho právě operace udělaly. A rozhodně největší zodpovědnost za sebe a miminko neseme my samy. Je to mé tělo a mé miminko a pokud jsem o něčem přesvědčená, že je to tak pro mě i miminko nejlepší, proč bych si jako nemohla říct, jak to chci? Pokud se děje cokoliv, co „přímo ohrožuje život“ dítěte, plně ctím zásah lékařů, ale do té doby ne. A mnoho zásahů se rozhodně nedělá pro naše blaho, ale z důvodu, že si to sami lékaři chtějí usnadnit. Tak to prostě bohužel je. A tak, jako v každém oboru platí, že není lékař jako lékař. Zapomínáme na své vlastní pocity, intuici a slepě se vrháme do náruče „odborníkům“ a nemusí se vždy jednat jen o porodníky. Jsem toho názoru, že je to hodně špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
12.2.18 15:22

@Adjon

:palec: plně souhlasím, mám to nastavené stejně a vnímám to hodně podobně. Ale mám tušení, že bude ještě pár let trvat, než se u nás v rámci zdravotnictví změní přístup lékařů v jakýsi více celostnější, komplexnější. Zatím se zde jedno odděluje od druhého a souvislosti jaksi chybí. Ale jak píšeš, kdo chce a má zájem se učit, dozvídat a rozvíjet, dojde si k tomu sám a naopak, kdo nechce, můžeš mu tady servírovat sebelepší, sebepádnější argumenty a výsledek bude nula. A nebo jako vrchol Tě odsoudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1896
12.2.18 15:30

Tak já budu rodit už potřetí. Poprvé to bylo hódně dávno, nepamatuji si skoro nic, jen, že mi to připadalo hrozně dlouhé a před tím hlavním nás leželo hodně v jedné místnosti a při porodu jsme byly oddělené plentou a já dost řvala, tak mě celkem nepříjemně tišili. Podruhé před šesti lety, pro mě jako poprvé, nebyla jsem nějak informovaná a spoléhala na doktory, byla to celkem rychlost, bolest z mého pohledu šílená, klystýr byl, nástřih taky, prý to bylo nutné, syn nešel moc ven, takže na mě i tlačila sestra, placenta vyloučena samovolně, po porodu mi ho přiložili a pak dvě hodiny odpočinek na porodním sále. Byla jsem víceméně mimo, takže bych asi nedokázala na nic moc reagovat a za odpočinek jsem byla ráda, pak už byl jen se mnou. Přístup si myslím byl profesionální. Teď budu rodit jinde a poprvé jsem si zašla i na předporodní kurs, mám za sebou jednu hodinu ohledně porodu, porodní asistentka apelovala na to, abychom i přes své přání nechali věci v jejich rukou, klystýr nám uleví, porod pak půjde lépe, holení při případném šití je vhodné a myslím, že z jejich pohledu i estetické, nástřih dělají jen pokud je to nutné, lepší než se roztrhnout, rodí se v polohovacím křesle, což mi taky přijde fajn, pak se bavila o aniballu, placentě a dalších, dalo se jen souhlasit. Dnes jsou modernější a lepší možnosti a stačí se jen podívat na stránky vaší porodnice nebo se zajít podívat a uděláte si obrázek sami, pak už je to jen o konkrétní situaci a nutnosti. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
12.2.18 15:35

Já si nic sepisovat dopředu nebudu budu doufat že budu moci komunikovat :think: při prvním porodu mě praskla voda v 36+6 u dr na kontrole a Tomík se narodil v neděli v 22:30 :roll: to už jsem byla na infarkt :mrgreen: jediný co mě vadilo byla sestra co na mě řvala že špatně dýcham a tlacim a jako prvorodicka jsem byla vyjukaná teď už bych ji asi poslala někam a ať mě nestresuje :lol:
Nejdříve jsem byla proti aniball ale asi si ho pořídím, dr mě nedoporučuje ruční :mrgreen: masáž hráze kvůli infekci. Spíš než porod mám obavy zda mě půjde kojit a aby ji hned nedali flašku.
Overaly musím dokoupit mám hodně vršku a katat ale overaly ani ne. Doufám že bude teplý léto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
12.2.18 15:40

Ještě holky, budete někdo brát homeopatika ať už k porodu nebo ke kojení?
A ještě k nastrihu nám poradkyně říkala že je lepší se sama natrhnout než nechat přesně rovne nastrihu tlacim přes svaly kvůli případné inkontinenci :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
12.2.18 16:06

@lenina28 jj, přesně tak.

Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
12.2.18 16:23
@CZtka píše:
Já teda přání mít nebudu…netuším jako prvorodička do čeho jdu a že si někde přečtu názor jiného laika mě teda nebere…když se klyzma stihne, taknporod postupuje snaz, když je třeba nastřihnou, když nebudu oholená a budou mě šít, tak nechci chodit s vykysanou ranou…kdyz porod nepostupuje daji co je treba, kdyz neprasknou obaly samovolne udelaji dirupci…atp…vybrala jsem si porod v nemocnici a verim lidem, kteri odvedli stovky porodu, ze vedi co delaji a naprosto nic neni zbytecne…
A vsichni se ohani planem a ze nechteji,,zbytecne,, zasahy…ono je fajn si uvedomit, ze drtiva vetsina tech,,zbytecnych,, zasahu je pro dite dost zasadnich a jejich odmitani muze skoncit cisarem…
Když porod běží, rodí se a na nic moc se nikdo neptá a je to v pořádku.
Když se něco zasekne, tak přijdou, řeknou jak se věci mají a společně se domluvíte…a je to v pořádku…
Chápu, když má někdo špatnou zkušenost z předchozích porodů a rád by se něčemu vyhnul…ale pokud o tom vím prd, tak se nebudu s nikým dohadovat…

Naprostý souhlas ;)
Porodní plán mám. Nic neobvyklého tam nepisu, ale člověk nikdynevi, na koho tam narazí. A přeci jen u třetího porodu vím co chci a nechci. Takže třeba bonding, vážení dítěte až později, dotepani pupecniku, atd. Věci, které prostě někde delaj automaticky a někde ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.18 16:25

Já mám asi blbou otázku, ale kde se dá sehnat formulář na žádost o PPM? Potřebuji zjistit, zda mám na ni nárok ( jsem na riziku doma, předloni dlouhá rekonvalescence po potratu) Na stránkách OSSZ není! Nevím kam se obrátit, aby mi řekli, zda mám na PPM nárok. Na úřad to mám dost daleko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí