Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
855
13.2.18 08:00

@Radůzaaa My se stihli nastěhovat před Vánocemi. Taky do domečku. Manžel s tchánem stavěli za pomoci firmy :) Ale venku nemáme nic. Zateplení už jo, ale taky nás čekají omítky a hlavně venkovní úpravy jako zasazení trávy, garážové stání, pergola, přístřešek před vchodem… je toho dost. Super je, když nasněží. :D To nemusím koukat na rozbombardovanou zahradu, protože to všechno zakryje sníh :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
13.2.18 08:51

@Radůzaaa teda to si makneš :potlesk: Ale věřím, že uz se moc těšíte na nové bydlení. Aspoň ti ty poslední týdny rychle utečou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
13.2.18 09:12

@Monalisasmile prosim te, tusim, ze ty jsi tu kdysi davno psala o teplomeru. Mohla bys mi napsat znacku, prosim? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
13.2.18 09:24

@eMa321 Ja ji nemam a rada bych ale mela. Sic nemam velkou koupelnu ale nejak bych ji tam narvala. :D V lete mi to nechybi, to susim na slunicku. Ale kdyz prsi a v zime tak je to katastrofa. Vsude susaky. :zed: Kdyby nas bylo treba jen tri tak asi susicku nechci, tam se to moc nevyplatí. Ale uz nas bude fakt kopa, prani denne takze by se fakt uz sikla. A jeste by to chtelo vymyslet neco jako velikou zehlicku se skladackou, strcim a vytahnu vyzehlene a poskladane. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
13.2.18 10:14
@Callie píše:
Já s tebou souhlasím, jsou věci, co si člověk fakt nenaplánuje. „Chceš-li Boha pobavit, sděl mu svoje plány“ :mrgreen:
:mrgreen: ale tak jako chápu, že si napíši, že chci mimi na bříško, nebo že si ho pochová manžel a pak ho půjdou spolu změřit atd, ale některé slečny to fakt přehání, no kolikrát se bavím :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
13.2.18 10:20

@eMa321 Tak me napadlo, at vam ji maminka na cas pujci. A pak uvidi sama jak moc ji chybi ci nechybi. A ty si taky zjistis co ti vyhovuje a jakou popripade potom koupit. Ja ted kupovala novou pracku a muzu s klidem rict ze ty programy sou uplne na prd. Stejne clovek pere 3,4 programy. A nejaky sesty smysl je uplne zbytecny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
13.2.18 10:22
@Monalisasmile píše:
Hokkyyy to je dlouhá diskuze na téma porody 8o :jazyk:. No myslím, že každá jsme jiná a každá si to zařídíme podle sebe ;). Už se nám to blíží, ale není třeba se zbytečně dohadovat. Každá si to odrodíme nějakým způsobem.
Já jsem tedy měla za to, že nademnou byl ortel již vysloven, ale dnes jsem si psala se svým porodníkem a jsme domluveni na konzultaci přístí čtvrtek (poradna pro rizikové těhule), a on mi napsal ať se připravím, že mě v rámci možností zkusí dotlačit ke spontálnímu porodu 8o. Začínám mít strach. Jelikož doktorka rozhodla, že vzhledem k mému stavu a míře rizika budu muset opět podstoupit císařský řez a doktor si myslí opak? 8o Doufám, že když jej mám na doporučení, tak to není žádný masochista. Jinak samozřejmě bych byla raději pro spontální porod :andel:.
A já i když jdu rodit podruhé se porodu bojím jak čert kříže :oops:, jsem hrozná srágora a s dcerou jsem si dost vytrpěla.Těm co máte doma sušičku závidím :kytka:, já bych si ji moc přála, ale nemám ji kam dát. Už teď jsem hotová z toho jak zjišťujeme, že byt 3+1 a 80m2 je pro nás děsně málo. Nevím ani kam ustavit přebalovací pult :nevim:.

To jsme na tom podobně :mrgreen: i když porod jsem troufám si říct neměla jeden z nejhorších, jak vím už do čeho jdu trpím už díky tomu nespavostí a každé píchnutí v břiše si představím jak to přichází :zed: :mrgreen: ale už je máme uvnitř a zvládneme to jako u prvních, co nám také už ted jiného zbývá :mrgreen: řekla jsem chlapovi, že pokud by chtěl třetí tak jedině že rodí on :mrgreen: :mrgreen: holky co nemáte sušičku, nelitujte, já ji neměla a litovala, na baráčku jsme si ji pořídíli a musím říct, že po pů roce využívání mi leží v koutě jako odkládací pult na hadry :mrgreen: malej když sem nežehlila a jen sušila, měl menší vyrážku když byl mimi, nicméně dnes už ji nemá, ale zase to hrozně ničí prádlo…když nesuším nosí mi ho déle než když susím, bravy mizí a hlavně kolikrát se z menší o jednu velikost :think: znám ale lidi co bez toho nemůžou žít, nechápu 8o :think: já už ji dnes využívám pouze na ponožky, které mě nebaví věšet :mrgreen: ale kolikrát se do nich už po druhém sušení nevejdeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
13.2.18 10:30

Ja teda susicku mam a rozhodne nelituji, mame maly byt takze v zime susit hadry byla katastrofa vsude same susaky a schlo to i 3 dny, opruz ted co mam susicky je pradlo zachvili suche, a kdyz ho hned poskladam tak ho ani nemusim zehlit, vyperu i 3-4 pracky za den, je pravda ze nektere obleceni se mi srazilo ale nemam jinak pocit ze by se mi obleceni nejak nicilo.
Jinak k porodu asi si nejake plan sepisi ale jeste uvidim, minuly porod byl rychly, porodni plan jsem si nepsala jako prvorodicka jsem ani nejak nevedela poradne co ale byla to takova rychlovka ze myslim ani nebyl potreba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
13.2.18 10:56

Ahoj holky, děkuju za názory na sušičku. Ještě jsme to včera s mužem rozebírali a asi jí koupíme. Máme malý byt, a když máme zasklený balkon, chceme ho využívat jinak než na sušení prádla. Mám tam kytičky a malinké útulné sezení kam občas chodíme snídat nebo jen tak relaxovat. Plácat se tam s prádlem nad hlavou nechci. Takže různě po bytě sušák, topení a ramínka. Slibuju si, že koupí sušičky tohle zmizí, nebo aspoň z větší části. I jsem se mámy ptala, jestli mi jí nechce prodat, ale prý by to bylo složité jí snášet a… občas tam suší ty boty, takže jsem to dál neřešila. Maminka má prostě svoje postoje a já to plně respektuju.
Ale občas si říkám, že s příchodem Lary a sušičky se naše volné bytové prostory limitně přiblíží nule. Takže si říkám, že nás v nějaké další budoucnosti možná ten domeček také jednou čeká. Tím přeju těm, co se stěhují do nového, hodně štěstí a krásné bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
13.2.18 11:35

@Gabculkaa joo teploměr jsme tady řešili, ale někdo mi říkal, že ten infra je k ničemu :-) Zatím měřil přesně a měří i teplotu vody, ale uvidíme pak :nevim: Mám ten sanias z Lidlu, viz foto.

@svlucka máš pravdu, když už tam jsou tak se to nějak zvládne, jen se bojím, že pokud rozhodne, že to půjde normálně a pak se to zase po..re a stejně budu muset po x hodinách pod nůž a ještě k tomu se mi třeba rozletí ta kýla, která už nyní je nic moc, tak mi asi praskne cévka :cert: :mrgreen:. No nebudu se stresovat předčasně a uvidím co mi poví příští týden na konzultaci. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
13.2.18 12:02
@Adjon píše:
@Poiu dříve vyslovené přání. Podstata je stejná jako PP (porodní plán), ale porodnice mají větší pocit zodpovědnosti jej dodržet, protože je to oficiální dokument (má mít tvůj ověřený podpis a poučení lékaře, resp. vyjádření se k němu).

@svlucka v Praze bohužel není žádná porodnice, které bych věřila a bez auta mám dost omezené možnosti. Také bych byla šťastná, kdybych mohla normálně porodit a nemusela nic sepisovat. Bohužel u nás to není samozřejmost. Řada z těch věcí, které ti přijdou šílené je v jiných zemích naprosto normální a když si o nich zjistíš něco víc, tak možná změníš názor na to, co je normální a co ne. Každý ten bod má totiž nějaké opodstatnění a rodička, která si sepíše porodní plán přesně víc proč to chce. Např. odnášet miminko hned po porodu, pokud nemá žádný problém je prostě barbarství. Ty první minuty a hodiny jsou pro miminko a maminku důležité. Základní vyšetření zda je v pořádku se dá provést na břiše matky. Vážení není takový problém (ale není k ničemu důležité), u měření je třeba prokázáno, že miminka po porodu bolí, protože jim násilím natáhnou nožičky, které mají v děloze celou dobu pokrčené. Navíc je to také zbytečné. Klidně se to dá udělat později. Většina zásahů při porodu i pro něm se u nás provádí naprosto rutinně a bez ohledu na nová doporučení a nové poznatky. Krásným příkladem je porodní poloha na zádech, která se používá v naprosté většině porodnic, ač WHO ji vysloveně nedoporučuje jako nevhodnou. Pokud nemáš osvícenou lékařku či PA, máš smůlu. A těch příkladů by bylo fakt hodně.

Nejsem žádný šílenec, chci jen v klidu porodit, být informovaná o tom, co se děje a co mi chtějí zdravotníci provést (bohužel není pravda, že když je to lékař, jsou zásahy opodstatněné a bezpečné pro tebe i dítě, často ty problémy naopak způsobují - např. píchnutí vody, oxytocin, preventivní nástřih,…). Už jsme tu debatu tady jednou vedly, takže jen říkám, že tohle je má cesta, nikoho o ní nepřesvědčuji ani nevnucuji. Tak ať se na mě zase někdo nesesype. Já chci být informovaná, protože vím, že RODÍM JÁ. Nerodí PA, ani lékař, ani mě neodrodí. Prostě jsou jen asistenti při porodu.

Tak samozřejmě každého věc ať rodí doma, či někde v porodnici, nemyslím si, že zrovna v Praze se nenajde ani jedna nemocnice, kde byla lepší péče, znám mraky holek co tam odrodili a v pořádku. Já to spíše beru tak, že samozřejmě normální porodní plán dokážu pochopit, ale nedokážu pochopit ty případy co jsem uváděla. Samozřejmě se tu asi všichni shodneme, že si nikdo tu chvilku po porodu nikdo jako malý nepamatujeme a názor na svou matku jsme nezměnili jen proto, že nás nenechali u ní na bříšku celé dvě hodiny co tam člověk leží. Já syna měla na břiše pouhou minutu a to ne proto, že bych si to přála, ale proto, že lékařka se sestrami usoudili, že je vše v pořádku a nic tomu nebrání. Ale jsou případy, kdy mimčo potřebuji nestandardní péči a není jiného zbytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
13.2.18 12:07

Teploměry

Holky, já mám teda blbou zkušenost z bezdotykovými, infra teploměry. měla jsem z lékárny Hartmann i z Lidlu a pak ještě jeden drahý a hodně zkreslovaly teplotu. Třeba když se malá potila, tak na čelíčku ji to horečku nenaměřilo vůbec (čelo bylo logicky studené díky potu), ale v zadečku klasickým teploměrem jo. Ani když jsem měřila na hrudníku, tak ji teplotu nenaměřil. Byl tam rozdíl i 1,5 stupně. Takže jsme přešli na měření pouze v zadečku, střídala jsem digitální s galiovým :) https://teplomery-osobni.heureka.cz/…specifikace/#…
Teď už s nimi měřím pouze v podpaží, malá má dva roky a nechá se tak změřit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
13.2.18 12:28

@CZtka presne takove nazory jsem mela pred prvnim porodem. Pouze vlastni zkusenosti je mozne presvedcit se o opaku. Ale preji ti aby se porod vyvedl a ver hlavne sama sobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
13.2.18 12:36

@Svetluska30 diky za zkusenost, dneska to chci trochu „nastudovat“ a nejak se rozhodnout, tak uvidime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
13.2.18 12:38

@Monalisasmile asi mas pravdu, matne si to mozna vybavuju..uvidime, kazdopadne diky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí