Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
578
15.2.18 09:09

@Adjon @Svetluska30 @svlucka Já se tím nechci nějak stresovat, jen mě to zajímalo.. děkuju ;) Na kurzu v porodnici jsem se ptala čím přikrmují a mají tam samozřejmě laktační poradkyni, která se vším pomůže a poradí a snaží se přikládat častěji, ikdyž mléko ještě není.. A pokud by bylo nejhůř přikrmují nějakým hypoalergenním mlékem, zřejmě Nutrilonem a mají speciální lahvičky, aby miminko neztratilo sací reflex. Odstříkané mléko od jiných maminek nééééé!!! Asi bych ani nechtěla. Nevím, ale je mi to proti srsti. Nevím jak to dělají, ale tohle by se nemělo, už jen kvůli hrozící infekci atd..
Nebudu to řešit, je mi jasné, že každá to má asi jinak.. Uvidíme, jaké to bude právě u mě, ale hlavu si z toho vůbec nedělám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
15.2.18 10:07

Tak bláznivý sny o porodu jsem už měla asi tři. :lol: A minulý týden se mi zdálo o dortech. :dance:

A ohledně toho zavinovani. Po prvním porodu mě to zaskočilo. Do té doby jsem o tom neslyšela. Myslela jsem, že porodem bolest končí. :? Ale hodně žen v mém okolí břicho vůbec nebolelo. Možná to bylo tím, že mám drazdivou delohu. I kontrakce jsem mela během hodiny asi po dvou minutach a strašně silné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
15.2.18 11:30

@Poiu Jé tak to jsi mě taky pobavila :-D. No jo ty sny budou asi častěji. Mě se zdálo, že jsem porodila syna, který měl nos uplně stejný jako můj manžel, měl černé vlasy a byl celý chlupatý :-). Jsem zvědavá co se mi bude zdát příště :-).

Jinak o tom zavinování mi nikdo tady před první neřekl a řekla mi to až sestřička na šestinedělí. Říkala, že to je jen dobře, tak jsem to brala jako součást. Jestli to bude bolet nyní více uvidím, ale myslím, že to přežiju. Já používala stahovací kalhotky po porodu, nevím jestli to zmírní, ale měla jsem z nich dobrý pocit a bříško se rychle vrátilo do normálu. Aktuálně také koukám po nêjakých, ale chci si koupit jen middle, ať nejsem zase zbytečně moc stažená :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
15.2.18 12:03
@Staworowski píše:
To zní teda dost šíleně 8o

Dá se to přežít neboj, porod je horší :-) spíše by člověk odcenil, že ho na to někdo dopředu upozorní a matka s tím počítá, já jako prvorodička o tom nevěděla a dost mě to vyděsilo, ale možná jsem jen velký plašen, je to prostě zásah na tělo, tak se to asi neobejde úplně bez bolesti, ale jak říkám já nechtěla v noci volat sestru a tak jsem nevěděla o co jde, ráno mi vše vysvětlila a bylo už vše ok, ale možná to tak nemá každý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
15.2.18 12:05
@Radůzaaa píše:
@Adjon @Svetluska30 @svlucka Já se tím nechci nějak stresovat, jen mě to zajímalo.. děkuju ;) Na kurzu v porodnici jsem se ptala čím přikrmují a mají tam samozřejmě laktační poradkyni, která se vším pomůže a poradí a snaží se přikládat častěji, ikdyž mléko ještě není.. A pokud by bylo nejhůř přikrmují nějakým hypoalergenním mlékem, zřejmě Nutrilonem a mají speciální lahvičky, aby miminko neztratilo sací reflex. Odstříkané mléko od jiných maminek nééééé!!! Asi bych ani nechtěla. Nevím, ale je mi to proti srsti. Nevím jak to dělají, ale tohle by se nemělo, už jen kvůli hrozící infekci atd..
Nebudu to řešit, je mi jasné, že každá to má asi jinak.. Uvidíme, jaké to bude právě u mě, ale hlavu si z toho vůbec nedělám ;)

To víš že jo nestresuj, hlavně každý to má jiné ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
15.2.18 12:06
@Vladimirovna píše:
@svlucka já jsem nejdřív myslela že je to srdce. Takový nepřetržitý bodani. A mohla jsem spát jenom na zádech, na boku to strašně bolelo. Dle PA normální. Tak myslím že se taky nemusíš bát- ale dle pocitu konzultovat s mudr.jako všechno :palec:

Holky včera jsem zkusila tu studenou vodu a schladila ho :mrgreen: a musím říct, že dnes opravdu lepší ufff, bože ať mám malou doma a její třeba 5 :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
15.2.18 12:08
@Adjon píše:
@Staworowski není to pravidlo, že zavinování bolí každého, já po prvním porodu žádné bolesti neměla, po druhém opravdu jak porodní kontrakce. Každá jsme jiná a máme jiné tělo, takže to vůbec bolestivé být nemusí, ale asi je dobré na to být psychicky připraven, že když to nastane, nic mimořádného se neděje a je to součást poporodního návratu těla do normálu.

přesně, když už to vím, nebudu teď plašit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
15.2.18 13:49

Mám takový začátečnicky dotaz, co si oblékate v porodnici? Erarni oblečení nebo něco svého? Přemýšlela jsem jak budu kojit v noční košili. To si ji budu muset celou vytáhnout? Nebo ta erarni se rozepina vepředu? Mám si vůbec něco svého brát? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
15.2.18 13:50

Tak dneska mam po kontrole, velky UZ ve 30.tt a mala je šikulka otočená hlavičkou dolů :srdce: a odhad váhy 1810g, teď jsem si všimla na zprávě, že mám čípek 36mm a na minulém UZ byl 40mm :think: asi je to normální když doktor nic neříkal, ale už se pomalu zkracuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
15.2.18 13:54

@Vladimirovna
Beru 2 hezky kojici kosile, kdyz prijde navsteva treba a jinak budu mit erarni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
15.2.18 14:03

@Vladimirovna Určitě využij jejich erární, rozepíná se vepředu právě na kojení. Měla jsem ji téměř celý pobyt na sobě. Oceníš ji hlavně, pokud budeš mít silnější očistky a pak se mmže stát, že ji nechtěně ušpiníš. Jinak jsem si vzala jednou svou a tu jsem si oblíkala během návštěv :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
15.2.18 14:09

@Vladimirovna Tak ja jako vzdy, na porod a tesne po nem si necham jejich erar. Ale pak si na den budu brat sve obleceni, kosile totiz nesnasim. Takze mam dlouhe kojici tricka a k tomu leginy. A na noc mam pyzamko. Ja vzdy kdyz mam kosilu tak ji mam pres noc az za krkem. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1896
15.2.18 14:49

Ahoj, taky si budu brát spíš jen jejich, přeci jen mlezivo, krev, pořád něco teče. Na návštěvy si beru župan přes košili. Na doma mám pak koupenou kojící s rozepínaním vepředu, dnes je velký a hezký výběr všeho možného. U nás předtím upřednostňovali košili, protože každý den kontrolovali, zda je s dělohou vše v pořádku. Ono to tam rychle uteče. Zavinování dělohy si pamatuji, že bylo hlavně při kojení, ale dalo se to zvládnout a šlo jen o první max. i druhý den, už si to nepamatuji, taky jsem nevěděla o co jde, než mi to vysvětlili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
15.2.18 15:29

@Vladimirovna já ty jejich erární zase nemám ráda :-). Ja si objednala jednu košilku z bonprixu kojící a vemu si i jedno své pyžamko. U malé jsem to tak měla a naštěstí jsem se nijak neušpinila. A holt, když teď jo, tak mi manžel doveze nové :-). Jinak samozřejmě jestě župan a bačkůrky. Jo a asi si tam potáhnu i ten svůj jedinečný kojící polštář :mrgreen:.

@TerinaKosina Já myslím, že to je absolutně v pohodě, čípek má dobrou délku :kytka:. Zkracovat se asi pomalu bude, ale to by měl Dr kontrolovat. Já se těším už na první ozvy :lol:. V kolikátém se na ně začíná chodit, už si to tak nějak nepamatuji :lol:. Ale cca 35tt? Teď půjdu do poradny ve 33tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
15.2.18 15:41

@TerinaKosina taky mam dnes po kontrole v 31+2, maly odpovida terminu (vahu netusim) a cipek mam 31 mm. Tak me preventivne pozvala za tyden zas, aby to ohlidala, kdyby nahodou :nevim: Mam klidovy rezim, zadne velke akce vcetne styku…ale nejak to neresim, nemyslim, ze to je neco zasadniho, spis pro jistotu. Trochu zbrzdim tempo, ale zitra mam v planu klasicky uklid, pres vikend nepojedu k nasim a pozvu je radsi sem a maly uklid necham udelat manzela po sichte..Krome toho v teto fazi tehotenstvi uz ten cipek neni az tak dulezity (rikaji chytre clanky a diskuze na netu). Pokud bude pristi tyden vyrazne kratsi, zbystrim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí