Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Poiu první porod mi trval 12hodin a druhý 6. Do porodnice jsem jela až když jsem myslela, ze budu rodit a kontrakce byly nesnesitelné. Kontrakce cca po těch dvou minutách. 20 hodin si neumím představit
Tak třeba bude tohle rychlovka na tři hodiny ![]()
Holky kdo používáte magnesium pomáhá vám rychle? Já už dneska koupila mám pocit že mám břicho tvrdý pořád
pomohlo vám a kolik berete
@Poiu ja mam taky tentokrát nejak casu pozoruju zatím jsem koupila par hadriku jinak nic nemam, věci po první dceri mam az tak od puly roka pac jsem po produ davala vse pryc ze druhy nikdy a na malou jsem ve 30tydnu uz snad mela vse ted nemam ještě ani dudlik
![]()
@lenina28 Mám doma magnesium lactici, sedí mi nejvíc. V těhotenství se bere asi 300-350mg hořčíku. U mě to odpovídá 5 - 6 tabletkám. Jinak hodně holek si chválí hořčíkový olej. Maže se rovnou na bříško nebo třeba na spánky v případě migrény. Prý zabírá rychle
Jinak hořčík se bere do 36. týdne.
@mikysek1990 Tak dudlik zrovna mam a dva.
Ale jen proto ze sem jedeb vyhrala tady na emiminu a druhej byl v tom balicku co davaji na gynde
Ale bych kecala, mam nejake obleceni po synovi, ale spis je to na doma. Sest let ve sklepe udelalo bohužel sve.
A vcera mi prislo jen par drobnosti ktere v podstate by i clovek ozelel. Osuska, prebalovaci podlozka, sitka na kocar atd. Mam teda udělenou objednavku v Lidlu. A chystam se na lekarnu. Asi vsechno jak pro mimco tak i pro me udelam najednou at pak nemusim premyslet co jeste. V pilulce se da koupit snad vsechno.
@Kimber Já mám koupené asi tři ty kojící košilky. Příjemný materiál, čistá bavlna. A velikost celkem v pohodě, tak u noční košile nemůžu nějak posoudit, samozřejmě že je volnější, ale to u košil bývá. Ale asi to bude odpovídat. Jen jediná věc - první praní pouštěly barvu. Teď už dobrý..
@lenina28 Já jsem včera vyfasovala Magnosolv. Celý den mě bolelo břicho jako při menzes, šlo to od leva a občas to bylo fakt hnusný. Odpoledne jsem ukecala chlapa a sjel se mnou d porodky, protože mi několikrát ztvrdlo břicho. Čučela jsem jak puk, co se to děje - Prvorodička
Nakonec jsme se shodli s milou paní doktorkou, že moje potíže budou pramenit z mé potřeby pomoct mým žílám. Přidala jsem do ranních musli pohankové lupínky a dva dny jsem nebyla na velké.
Celé těhu se snažím popíjet magnesii a jíst celozrnné pečivo a těstoviny. No, asi málo. Dneska mám už božský klid, dokonce jsem ulevila střevům.
Takže se balím děvčata a jdeme s pupíkem na procházku.
@lenina28 Strašně mi začnlo tvrdnout břicho minulý týden, do tý doby vůbec.. Každou chvíli, i třeba když jsem se blbě zvedla ze židle.. mám magnosolv a snad jsem to začala pozorovat až tak třetí den, že se to srovnalo.. ale trápí mě to občas pořád, musím opatrněji.
@Kimber Já mám košilku z bonprixu objednanou
, ale kámošce už přišla a sedí velmi dobře a materiál prý taky super. Má nejmenší velikost 36/38. Délka košile je 93cm, takže já při mých 164cm ji budu mít pod kolena
. Přikládám fotku, snad se nebude kamarádka zlobit, ufikla jsem jí hlavu
.
@lenina28 Já magnesko beru od počátku a předtím asi pomáhalo, ale teď už mi i tak tvrdne břicho několikrát do hodiny a fakt to bolí
. Četla jsem, že tvrdnutí způsobuje i dehydratace, tak se snažím dost pít, ale i tak to moc nepomáhá
.
Tak sem se koukala na poporodni kalhotky, co si budem rikat tech prvnich par hodin je to lepsi pojistit. No asi by meli ti cinani ci japonci hubeni co to vyrabi zacit pekne tloustnout, pac takhle si budu muset koupit dve mensi a sešit je dohromady aby to bylo na tu mou velkou zadnici. ![]()
Ale ted vazneji, nemate nektera nejakou osvedcenou znacku? Posledne sem mela jakesi a stalo to za prd. Strasne rychle vzali za sve. ![]()
@Monalisasmile píše:
@Kimber Já mám košilku z bonprixu objednanou, ale kámošce už přišla a sedí velmi dobře a materiál prý taky super. Má nejmenší velikost 36/38. Délka košile je 93cm, takže já při mých 164cm ji budu mít pod kolena
. Přikládám fotku, snad se nebude kamarádka zlobit, ufikla jsem jí hlavu
.@lenina28 Já magnesko beru od počátku a předtím asi pomáhalo, ale teď už mi i tak tvrdne břicho několikrát do hodiny a fakt to bolí
. Četla jsem, že tvrdnutí způsobuje i dehydratace, tak se snažím dost pít, ale i tak to moc nepomáhá
.
Tak já piju celý těhotenství čistou vodu jak ozivot
na moje poměry i hodně mléka, nějak mě zachutnalo a jogurty. Košilka pěkná
@Poiu ja jsem desne unavena a vse me zmaha i nakupy přes net
![]()
@Poiu Já mám tyhle a jsou dost pružné. Tvarově jako nohavičkové kalhotky. https://www.pilulka.cz/…otky-4ks-bal
@Poiu píše:
@Monalisasmile Na tuhle sem dnes koukala
Mě se zrovna tahle taky moc líbí ![]()
Jo a magnesium. Doktorka mi říkala, že 350g je normální denní dávka pro netehotny a v těhotenství můžu až dvojnasobek. Kiupila jsem si tabletky, kde je těch 350g v jedné tablete. Tak beru ráno a večer.
A kalhotky mám z lékárny. Takový ty sitovany s nohavickou. Koupila jsem radši o číslo větší. A rovnou jsem i koupila poporodni tlustý vložky.