Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
817
18.2.18 10:50

@Novaska @Vladimirovna Mamku u třetího porodu taky jen masírovala doktorka a nástřih nebyl potřeba a neměla ani trhaneček a to měl mladší brácha 3kg850g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
18.2.18 11:13
@xacxa píše:
Mám na to dost podobný názor…i z anatomického hlediska je to blbost, jelikož jak svaly pánevního dna tak kůže jsou průžné a tedy smršťovací orgány. Podle mě záleží na ženě a pružnosti jejího spodku…dřív žádný aniball nebyl a určitě ne všechny ženy se natrhly nebo byly nastřihované. Nehledě na to, že mamka podotkla když jsem jí to popsala, jestli to nemůže vyvolat předčasný porod, když si ženská roztahuje spodek na 15cm. Podle mě je to blbost, ale nikomu to neberu.

Jj taky mě napadlo že by to mohlo porod vyvolat, koukala jsem na netu, že se s tím má cvičit až od ukončeného 36tt, coz to jen potvrzuje…zenske tělo je anatomicky uzpůsoben k porodu a tohle je podle mě trochu nesmysl a tahání peněz, ale každého věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
18.2.18 11:44

Jen upřesnění k aniballu, nejedná se o žádné „roztahování spodku“, ale o trénování svalů pánevního dna, které vám pravděpodobně doporučí každý, tohle je prostě jenom jiný způsob jak pánevní dno trénovat.

Příspěvek upraven 06.03.18 v 09:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.18 11:52

bublani u mocaku

Chtela bych se zeptat jsem 26 týden, a placentu mám na přední straně, nemůžu pomale ani chodit jak se mě asi roztahují svaly u močálů mě to Bubla, pohyby cítím málo asi skrz placentu spíš tlumene ležím, co vy jak jste na tom…mám rodit spíš termín až 28.5.ale i tak mě to dává zabrat, je tu někdo kdo to měl podobné

• Citovat
  • Upravit
817
18.2.18 11:53

@Adjon Asi jsem úplně nepochopila, jak se procvičí svaly pánevního dna tím, že si do frndy narvu balónek o základním průměru 7 cm…už to samo o sobě je dost děsivé…a budu ho nafukovat a upouštět, ale asi jsem blbá. A můj názor je, že kdyby to opravdu pomáhalo, tak to doporučují lékaři, aby neměli zbytečnou práci s nástřihy a šitím, ale nikomu to neberu. Podle mě na to má vliv především anatomie každé ženy, ale že by se mi chtělo simulovat porodní roztahování zbytečně měsíc před porodem…mno nevim… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
18.2.18 12:01

@xacxa s tím balónkem se cvičí, není to o tom si něco někam narvat :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
18.2.18 12:09

@xacxa Tak mě to na kontrole můj lékař doporučil - jak masáže hráze pro pružnost, tak i balonek, ať se naučím svaly uvolnit a „pracovat“ s nimi.. Teď jsme stažená tak, že má problém mne vyšetřit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
18.2.18 12:13

@Adjon POkud vím, tak si máš balónek zasunout do pochvy a pak s ním můžeš teprve cvičit…a pardon, ale já na 7cm průměr fakt nejsem zvyklá, a bylo by to pro mě narvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
18.2.18 12:24

Tak aniball mě doporučila dr na 100%masáž hráze ručně :mrgreen: ani ne abych si nezanedbatelnou infekcí. Kamarádka porodila a hned museli nasadit malý ať měla nějaký stafilokok ve spodku a malá toho měla plné oči :roll: já slyšela jen dobrý ohlasy kdo zkusil aniball, krásně procvičí pánevní dno což po porodu budeme potřebovat každá druhá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
18.2.18 12:25

Ono jde o ten pocit vyloučení balónku že si natrenujes a naučíš se to prodychat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
18.2.18 12:25

@xacxa já taky ne:-)

Příspěvek upraven 06.03.18 v 09:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
18.2.18 13:35

@Adjon Já mám aniball schovaný z prvního těhu, takže trénovat budu, podle mě to má smysl a naprosto s tvými argumenty souhlasím. Z vlastní zkušenosti: když jsem začala trénovat tak jsem balónek napoprvé nezavedla ani vyfouklý byla jsem nešťastná a chtěla jsem to vzdát. Druhý den se mi ho povedlo zavést jenom trošičku nafouklý a zkusila vytlačit a šlo to, šla jsem vyloženě na pohodu hodně lubrikačního gelu na vodní bázi, vůbec ne přes bolest, cvičila jsem většinou ob den a nakonec jsem se dostala na obvod 29 cm Opravdu se naučíš trénovat svaly a pracovat s nimi, víš jakým způsobem balónek vytlačit jaká poloha je pro tebe na tlačení nejpříjemnější. Výsledek nevím rodila jsem nakonec akutním císařem teď ještě nevím jak budu rodit ale cvičit budu určitě. Ale zase je to každého věc ten kdo tomu věří a chce cvičit ať cvíčí, kdo ne a nechce do toho vrážet peníze proč hned tvrdit že je to blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
18.2.18 13:58

Já ani netvrdím, že to je blbost, to vůbec ne, spíš zbytečnost, to jsou rozdílné pojmy ;) a o peníze vůbec nejde ;) jen když člověk ví, že to jde zvládnout bez toho, tak nemá potřebu za to utrácet :) nemyslím to nijak zle holky, pokud vám takové cvičení pomáhá na psychiku, tak s chutí do toho :palec:. Já mám raději jiné,,procvičování,, :mrgreen: :mrgreen: :cert: :cert: Já si ze svého porodu pamatuji asi tak 1% všeho, ani nástřih, ani šití ani nic jiného, to už šlo nějak mimo mě a hojení je jak vytržený zub, chvilku cítíte a dobrý, já už pár hodin po porodu seděla a vůbec mě to neomezovalo. Nicméně platí, že i každá z nás máme jinou hranici bolesti atd atd..to na to má taky vliv a vždy se přeci najde někdo komu to vyhovuje a někdo komu ne…mě by třeba vadilo to, že bych do něj investovala a pak musela na císař :mrgreen: :mrgreen: tam mi je procvičování s ním asi k prdu a nebo, kdyby mě prostě tak i tak museli nastřihnout, nemám ráda investice do něčeho, co nezaručuje reálnou úspěšnost, anatomie lidského těla je tak složitá a komplikovaná, že prostě nikdo nedokáže dopředu říct, jak to bude nebo jak to pomůže / nepomůže, to je to, co mi na tom nejvíc vadí, může to pomoc ale nemusí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
18.2.18 14:34

Viktorka

Novinky. Sluníčko nám krásně přibírá uz dohnala vahu a ma 1060g. Musela dostat trans. kvuli nedostatku hemoglobinu a antob.,ale pry je to v tomhle tydnu běžné u těchto dětí. I tak jsme na ni pyšný.. :lol: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
18.2.18 14:37

@Novaska Však to mě taky pěkně naštvalo, že po těch hodinách bolestí a cvičení musím na císař :cert: kdyby mě teď s určitostí řekli dalčí císař tak se na to vyprdnu ale mám reálnou možnost porodit přirozeně a mám ho doma tak proč ne, mě to nějak neobtěžovalo a pak ho prodám ;) Nemá smysl slovíčkařit blbost tu padla ale u tebe ne, to je fuk, ať zas neskočíme jak s porodníma plánama :roll: :lol: Já to vůbec nemyslela jako útok na ty co to nebudou používat opravdu je to každého věc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí