Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@simcaP píše:
Holky priznejte se, ktera ste vykoupila vsechny kojici podprdy v bonprixu velikosti 75B![]()
mela sem vybrane, ale nez sem se rozhodla tak byli i ty pryc, a zadne jine pekne v tyhle velikosti uz nemaji
kde jinde by se dali koupit pekne a levne krome bonprixu a lidlu?@Novaska ja tu prave cetla komentar, a myslim ze si to byla ty, a bylo to skoro jako bych to psala ja
Mám ted taky 75 B. Normálně mám 70B.
Ve slevě ted maj v H&M dvě v balení. Jsou to ty víc jako sportovní. Ne ty kosickovy. Mě se tenhle druh nejvic osvědčil. A dobře sedí i když se ti po porodu nalijou prsa. Nosím je už teď. A jinak mám téměř stejný z Lindexu. ![]()
Tak holky já mám taky menší a stejně se pohybuji z 70/B-C v 75/C-D. Hodně záleží odkud podprsenka je. Na doporučení z obchodu s prádlem jsem se naučila po 34 letech nosit vhodnou velikost. Vždy jsem měla za to, že ideál můj je 75/B
a ejhle ono to tak není a přitom je mám normálně tak do ruky
. Akorát já s kojící podprdou furt vyčkávám až po porodu. U dcery jsem ji koupila před a pak mi po nalití prsou stejně neseděla
. Takže na šestinedělku si vystačím se sportovní a pak vyrážím na nákup nebo si objednám on-line
.
Jinak závidím všem co máte ty přebalovací pulty, já bojuji extrémně s místem
. A to jsem si říkala jak 80m2 je dost a někteří nemají ani to a přesto fungují. Vsechny komody a skříně co doma máme jsou plné, podařilo se mi uvolnit 2 šuplíky a i to vypadá, že je málo. Holt máme asi plno věcí. Budu to muset asi nějak vymyslet a pořídit přebalovák na postýlku
.
@Kimber tak to kouknu na net na hm. Já ty kosickove taky nechci. Ty z bonprixu byli právě jako sportovní. Ale asi je chtějí všichni ted ![]()
@Monalisasmile Já si myslím že tsky asi správnou velikost nenosím.
Kde jsi byla s tou velikosti aby ti poradili?
Já mela u první koupené od Vietnamců 2, podle nich asi sportovní podprsenky/lambady a stačilo mi to. Kojila sem asi do dvou měsíců. A tentokrat sem si řekla že bych si mohla pořídit naky pěknější a lepší.
třetí Dítě sem si během tohoto těhotenství zatím rozmyslela
![]()
@Monalisasmile tak náš byt je 60m a za chvíli nás bude pět
Mám akorát tu gumovou prebalovaci podložku, délka je myslím 80cm a tu si dávám na zem, nebo na postel. A v pohodě mi to vyhovuje. Misto na dětské mám zatím jeden šuplík u sebe v ložnici. Později to snad nějak vymyslime, ale zatím stačí minimum mista ![]()
@simcaP myslím, že jsem byla v Triumpf v Ostravě, tehdy mi ukázala, že obvod 75 je pro mě moc. No teď sice ne, ale za normální situace ano
. No a když mám menší obvod, musím mít větší košíček, aby hezky přidržel prsa i z boku a nelezly takové ty faldy. Takže jsem měla nakonec na sobě kvalitní podprsenku 70/C a fakt to bylo velmi pohodlné a prsa přes tričko vypadaly hezky. Teď je to trochu boj no, ty prsa se furt nějak mění
, takže mám podprsenky za pár korun z pepca ve velikosti 75/D a taky se v nich cítím skvěle. Tu kojící si chci koupit taky pořádnou. Před 8 lety jsem si objednávala ze stránky tehotne.cz
@Kimber no vždyť to říkám
jsem rozežraná
. Potřebovala bych aspoň 100m2. Ale asi si taky vystačím jak ty říkáš
Holt přebalovák nebude a skříň budu muset dceři do budoucna muset vyměnit za nějakou praktickou
kde se vejdou oba.
@Monalisasmile @Kimber Přebalovák tedy vůbec neřeším, vystačila jsem si s jednorázovýma přebalovacíma podložkama na gauči nebo na posteli.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 09:55
Ahoj holky, opět spousta nových témat
co se týká poslíčku, jsme na tom všichni stejně myslím
i mě trápí ale nějak mi nevadí, zatím to není nic obtěžujícího
co se týká podprsenek z Bonprixu, tak ty jsem objednávala už asi před měsícem ale ne tuto velikost, musím mít minimálně 85E
já ale miluji i na kojení klasické,,lambady,, za pár kaček, jsou na doma strašně pohodlné a tak jsem si jich pár taky pořídila
. Co se týká přebalováku, ten mám Cam s vaničkou, mám ráda to, že je na kolečkách a jezdíme si s ním po domě kam chceme atd, ve finále ani nezabere tolik místa, jsem a ním moc spokojena, mám přesně tento (viz foto).
Holky upřímně vás obdivuji s tím menším prostorem (fakt upřímně) mě pořád chybí místo a to máme 120m2 a já pořád nadávám jak jsem měla co navrhnout jinak a že nemám kam co dát
. Jinak my dnes přivezli novou skříň a komodu, takže jsem začala prát už konečně pro mimco, PPL přivezlo novou kokosovou matrací do postýlky, pilulka doručila drogerii, takže až vše během týdne vyperu a konečně naskládám do nové skříně, dá se říct, že jsme ofiko nachystani na prcka a už jen čekat
po neděli mám cil zabalit radši tašku a je hotovo ![]()
@Novaska Tašku do porodnice už mám nachystanou asi 2 týdny.
Ještě musím ofotit oddací list.
@Svetluska30 já už o ni taky nějakou dobu přemýšlím ale minulý týden jsem zjistila, že i kdybych si ji chtěla připravit, minimálně půlka věci mi chybí
neměla jsem nic z drogerie a musela jsem pořádně vyprat župan, papuče crocsy atd atd, vidíš, oddací list musím taky ofotit, origos jim nevěřím ![]()
Dobré ranko holky, tak já mám dnes úplně mizerné ráno
. Mám pocit, že asi na mě leze od manžela chřipka, bolí mě v krku, hlava, mám ucpaný nos a ještě je mi na
. A to jsem myslela, že už to bez nemoci do konce vydržím, vždyť už to je jen 7 týdnů
. Chjo. Asi jak je ta chřipková epidemie, tak není pomalu vyhnutí.
Jak se tak vidím, tak si pro jistotu taky už zabalím tašku.
@Vladimirovna píše:
@lentilka297 jestli myslíme to samý, tak tohle tvrdnuti bricha není! Taky se mi to stává, cítím jakoby kdyby tam mimi strcilo koleno nebo co, to místo je tvrde…pak se stáhneale pri cvičení se mi i stalo opravdové tvrdnuti bricha, prostě bylo to tvrde a nepříjemné. Myslim že to poznáš
Tak já mám i toto vyboulení, kdy vyloženě vidím snad prďku v břiše
ale jinak si myslím, že to je právě jen pohyb děcka, já mám takové to tvrdnutí ještě, co když se kolikrát zvednu mi ztvrdne dole a tlačí mě dolů a sotva udělám krok ![]()
@svlucka píše:
Tak já mám i toto vyboulení, kdy vyloženě vidím snad prďku v břišeale jinak si myslím, že to je právě jen pohyb děcka, já mám takové to tvrdnutí ještě, co když se kolikrát zvednu mi ztvrdne dole a tlačí mě dolů a sotva udělám krok
Já když se zvednu z lehu do sedu a pak do stoje, tak mi zatuhne komplet spodek břicha, ale během sekund to povolí…
Vidím, že se tu řeší prostor
Nooo, my ho v bytě taky moc nemáme. Upřímně řeším i kam dáme oblečení pro mrňavou. Přebalovák po hodině měření budeme mít i když si ho budeme muset vyrobit na míru sami. Postýlka se nám vejde, ale budeme muset přitlačit v rekonstrukci baráku
Na předporodní kurs se taky chystáme objednat, chci tam hlavně kvůli manželovi. Ženská tak nějak intuitivně ví, co bude.
Pomalinku si sepisuju co si ještě musím sehnat, kojící podprsenku taky budu řešit až po porodu. Bonprixové končí pro mne na malých velikostech. Taky jsem kdysi myslela, že mám 95 DD, pak jsem si skočila jednou do krámu a tam jsem měnila a měnila a měnila a nejpohodlnější je pro mne 85 H dle Bonprixových tabulek
Holt se urodilo, ale Kojící jim končí na F ku, takže se můžu jít klouzat s kojícíma. Naštěstí tyhle, co mám, tak se z ní dá prso pohodlně vytáhnout. Nemá pevní koš a je příjemně elastická. Ženy zkušené, má cenu si brát do porodnice vlastní čaj? Chci po porodu začít pít kontryhel na podporu laktace a taky na zavíjení dělohy. Nasbírala jsem si ho snad v létě dost, tak aby mi taky k něčemu v té porodnici byl a nekoukal na mě smutně z tašky
Jo tak u nás by i prostor byl
ale já jsem jen snacha, a švagrová musí mít dole v průjezdu kočár pro 2letou, kdyby náhodou přijeli na návštěvu aby ji měla kam dát (kočár není její, má ho od tety), ale kam dáme kočár já s manželem, přestože tu bydlíme, to je ve hvězdách. Jako i vlastní kolo jsme musela páčit zpoza hromady dřeva z dřevníku, protože u zdi v přístřešku strašně zavazelo…nonic už se zase samonasírám
![]()