Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
817
21.2.18 14:33
@Veronika.Berta píše:
@xacxa Ty to budeš mít v papírech a budeš mít dietku. Vůbec ti to nezávidím. Taky se netěším na nemocniční stravu. Bojím se, že jim tam chcípnu :mrgreen: Co si sama neuvařím, nebo není prověřené, to nejím. Bílé pečivo mě ucpává, jsem závislá na oranžových paprikách a snažím se minimalizovat konzumaci kupovaného masa z velkochovu. Mám domácí a kupované mi prostě ani nechutná :lol:

Hele jako…byla jsem ve špitále na neurologii, byla tam i nutriční sepsat semnou co nesmím- neměla bych hovězí, luštěniny, ořechy, černou zrnkovou kávu a čokoládu. No a druhý den na oběd jsem měla hovězí na hrášku a k večeři kakao :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.18 14:35

@xacxa :lol: To je na přesdržku :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.18 14:39

@xacxa Tak ty dvě nejsou příbuzné.. Do dětí nám nemluví. Nám nabídla spoustu oblečení po dětech s tím, že si sedneme a přebereme. Vytáhla asi sedmdesát starších plín. Hele já jásala jak malá holka.. opraný nejlíp sajou. :mrgreen: Něco nového na malou taky máme co se týká oblečení, ale na doma máme od mojí ségry věci, od švárový věci… Na ty blindítka a káka v plínách a všude okolo, to stačí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
21.2.18 15:31

No ja spis nez s tchyni bojuju s prababickou. Takova co vse vi nejlip protoze uz neco zazila. Ja proti moudrosti starsich vubec nic nemam ba naopak, ale tvrdit hlouposti a delat hlupaky z druhych nemusi. treba zatvrzele tvrdi ze pridavky mi prec nemuze nikdo vzit, ze na ne mam proste narok a v zdanem pripade ja nemuzu mit pravdu v tom ze jsou limitovany vydelkem. No i pres to ze ona je brala naposled pred 50 rokama a zakony se prece vubec nemeni. Pak problem se jmenem na prcka, ja radej rikam ze jeste nemame. A kdyz zacala at dame po tatkovi a ja na to ze nechci a strucne sem vysvetlila proc, presto muj nazor byl uplne scestny a spatny. Takze se teto babi snazim nejak vyhejbat a kdyz uz musim tak rozhovor vedu tam kde nemuze hazet svoje moudra. Obcas se chova jako bych byla uplny blb a nejen ja ale vsichni ji ustupuji. Ja bohuzel takova nejsem. :roll:
Jinak sem dnes vyridila zmenu dokladu. Nastesti vsude to slo do peti minut. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.18 15:36

@Poiu Ještě že u nás všichni vědí, že jsou věci, přes které u mě ani vlak nejede a když se rozhodnu, tak se rozhodnu. :mrgreen: Takové prababičky, které mají vlastní názor a jinak to přeci není, je třeba poslouchat jedním ouškem tam a druhým ven. Kývat a myslet si své. Gratuluji k rychlé změně dokladů, co já se kvůli tomu naseděla na úřadech :lol: Brali jsme se v září, to je svateb hodně a bylo to na palici :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
21.2.18 15:43

@Veronika.Berta Tak ja to tak mam, jednim tam, a druhym ven. Ale kdyz do tebe huci huci huci tak se neozvat proste nejde. Ikdyby venku padaly trakare a ona rikala ze padaj kocky tak proste padaj kocky. :D
Ja mela stesti, vsude sem prisla a nebyl predemnou nikdo. Ani sem si nestihla sednout a sla sem. Byla sem i u zubare a tam to slo uplne stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.18 15:56

@Poiu Tak já když přijdu k zubaři o půlnoci, tak mě vezme přednostně. Těhule on vybavuje hned. Je to zlato. :potlesk:
Prababička je ještě dobrá. Kamarádka má takovou budoucí tchýní. Všechno ví, všechno zná, do všeho kecá a všichni okolo ní jsou debilové, přitom ona sedí na zadeli celej den a nic nedělá. To je teprva počvachtáníčko. Budou stavět barák a já se obávám, že ne dostatečně daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
21.2.18 16:09

@Billie874 uááááááá. Omlouvám se, ale za takové řeči bych vždycky chlapy kopla do zadnice.

Příspěvek upraven 06.03.18 v 09:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
21.2.18 16:54

Teda holky koukám, že tchýně je všude nekonečný téma. U nás se potýkáme s nezájmem, pokud se neozvem tak malýho třeba půl roku nevidí. Bydlí u ní dcera s partnerem 3 klukama tak se věnuje jim pak ještě sem tam hlídá dceru od manželovýho bráchy, ale to s kecama, když to je 2× do měsíce tak už je to moc a náš je poslední vnouče navíc další kluk takže má smůlu toho nehlídala za jeho 2 roky nikdy teď čekáme zase kluka tak to jsem zvědavá jestli se na něho přijede alespoň podívat, protože když jsem řekla, že budu rodit v Brně ne v Boskovicích tak jediná reakce byla že to tam bude mít daleko měla jsem sto chutí jí říct ať nejezdí že se jí o to neprosíme ale radši to spolkla kvůli manželovi. A nejlepší jsou ty kecy u toho když malýmu něco dává že dává všem stejně, přitom malýmu mimo narozenin a vánoc mikuláše a velikonoc nekoupila nikdy ani mandarinku přitom všichni víme že všechny peníze cpe do manželové ségry s děckama. No komedie když tam jedem tak malýmu beru svačinu, protože jediný co dostanem tak je kafe a to nám je jde nadrzo uvařit manžel. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
21.2.18 16:58

No já bych taky mohla vyprávět o tchyni a její mamince :).Obě mne nemají rády a furt mne poucujou, ponizujou a za 5.let už toho mám až po krk :zed: :pocitac:!!Koukám, že v tom nejsem sama. A já jelikož nemám už 12.let maminku :,( tak sem si přála manžela a děti a tesila se, že budu mít tchyni a tchana, kteří mne budou mít radi.No nedockala sem se!!! :,( :,( :,( :,( :,( :( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
21.2.18 17:13

Ty jo holky, koukám že to některé s tchýněmi nebo babičkami, prababičkami nemáte moc jednoduché, to mě mrzí, hlavně pevný nervy a nekazit si tím vztah! Já v tomto moc radit nemůžu, za prvé jsem člověk, který říká věci na rovinu, tedy když je něco vůči mě přes caru, dotyčnému to narovinu říkám ať už je to moje, nebo manželova rodina, ale tím zase nemyslím, že jsem nějaká s nosem nahoru, oprskla atd..vždy vše řeším slušně a s úctou k druhým ale nenechám si prostě líbit věci, které mi nejsou příjemné. Druhá věc je, že mám v tomto v rodině pohodu, na tchýni jsem měla štěstí, věnuje se sama od sebe malému, věřím, že se bude věnovat i druhému jak se narodí, a i s námi vychází naprosto ok, sem tam se staví na čaj, kafe, někdy si zajdeme na nákupy nebo do kina, bereme ji někdy na výlety atd, vzájemně respektujeme své soukromí a nekecáme si do domácnosti, my máme ale štěstí i ve vkusu, většinou co si koupím nebo pořídím tak tchýni se vždy moc líbí. Tchýni mám kousek od domu zatímco co vlastní rodinu 300km daleko, proto jsem i ráda, že tu někoho máme.

Jinak co se týká toho cvičení @Billie874, tak si neumím představit, že by mi do toho chlap kecal :mrgreen: vždyť vůbec netuší, jak se tvé tělo mění a jak na cvičení reaguje a přesně jak píše @Adjon, asi by měl mít trenér opravdu případně zkušenosti s těhotenskym cvičením, aby ti to naopak neuškodilo. Nicméně, měla bys dělat jen to, na co se ty sama cítíš a co víš, že ti prospívá a určitě neplatí, že pokud nebudeš cvičit, že nezvládnes porod. Už jen to, že jsi před těhotenstvím dodržovala nějakou fyzickou aktivitu je pro tebe velké plus a tělo si prostě poradi. Já u prvního necvicila a necvicila ani teď, mužu dělat jen minimum pohybů a zátěže, měla jsem velké zdravotní problémy s pánví a mám trvale následky a prostě si ani žádné takové cvičení dovolit nemůžu a přesto jsem porod zvládla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.18 19:29

A ještě k tmu tchyně tématu. Bydlíme ve spodním bytě domu pod tchyní. Všechno, co se děje na dvoře slyšíme jen my, zvláště pak pokoj, který má v budoucnu, než doděláme vlastní barák, sloužit jako dětský pokoj. Tchyně má tři malý, ale ukrutně uštěkaný psí s*áče. Moc se omlouvám za termín, ale to se ani jinak nedá popsat. Nevychovaní, fena útočí na cizí a neustále štěkají. Psi na vsi jsou potichu, ale tady štěkaj čoklové. Psi mi nevadí. Na dvoře mám i svého psa. Šel se mnou, protože nemá ani jedno číčko a nedokázala bych se ho vzdát. O něm slyšíte jen když přijede domů, tak dvakrát zahouká na pozdrav, nebo když nesu večeři. To je ale s jeho hlasovým projevem všechno. Dobře, občas mi odmlouvá a pobrukuje. Co ale řeším je to, že okolní baráky psy mojí tchyně nesnáší, já je taky nesnáším a netuším co bude, až budeme ten pokoj doopravdy využít jako dětský, pokud se nám nepodaří dodělat aspoň spodní patro domu :( Je to tam hrozně slyšet, spali jsme tam měsíc, když jsme rekonstruovali byt po vyhoření a je to otřes. Tchyně se zazubí řekne, že hlídaj :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
21.2.18 20:23

@Danlea Jo tak na informaci, že budu rodit v Brně taky tchýně reagovala podivně: A jak se tam dostaneme?…v Boskovicích rodit nebudu, protože tam nemají rizikáče a kvalitního gastroenterologa. S tím, že nebude dělat rozdíly na mě vyrukovala dnes, tak jsem se v duchu lámala smíchy. Jen když vezmu v potaz, že na svatbu nám koupil tchán květinovou výzdobu, ale svatební dar jsme nedostali- nechápat tak, že jsme něco čekali od někoho kdonení schopen vyjít s 16 tisíci, když platí jen energie v baráku a jídloa na konci měsíce si chodívala půjčit od manžela…to bylo pořád až budeme mít tak dáme, ale švagrové(dceři) uspořádali komplet hostinu u nás doma (švagrová bydlí v 1+1 ve městě, my v rekonstruovaném patře v domě tchánovic). Na vánoce a narozeniny se u nich dávají peníze, což mi přijde dost neosobní a do neteře, první vnučky už narvali tolik peněz, že kdyby to spočítala tak se jí podlomí kolena, ale dneska mi řekla, že když budu potřebovat, že mi koupí plínky. Nepotřebuju. Ačkoliv pobírám invalidní důchod, tak na plínky jsem dost schopná ušetřit :lol: :lol: :lol: Všude se válí hračky pro neteř jak u nich doma tak na dvoře. Neustále když má příležitost háže hlášku, přímo předemnou " no ona(jako já) si myslí, že jí nic nekoupím (míněno dupačky, hadříky atd). Za a) jsem nikdy nic takového neřekla, jen jsem jí nabídla, že až půjdu nakkupovat na prcka s mojí mamkou, jestli nechce jít s námi, tak že ne, že mi pak něco koupí se švagrovou a za b) nikdo po ní nic nechtěl. Netuším kde přišla na to, že si myslím že mi nic nekoupí…už jsem jednou měla chuť jí říct, víš co, já od tebe nic nechci, když kolem toho furt tak kecáš a narvi si to do špic. Nemám ráda, když někdo mluví o něčem, co vím že mi očividně nechce dát a podá to tak, že to přeci já si myslím, že nic nedostanu, jako bych o to stála. Jakoo že švagrová rodiče využívá, především rpostory jejich domu, to je její boj. Bydlet tu nechtěla, a pokud se tchýni chce dělat ze sebe blbce pro dceru a na synaháže bobek, jednou se jí to krutě vymstí. Ale ať pak zamnou nechodí, že tu dcerunka nebyla už dva týdny, nebo proč jí nedám na hlídání Honzíka (nedám, nelíbí se mi je jí styl ne- výchovy vnoučat a navíc mi do očí řekla, že Honza je hnusné jméno)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
21.2.18 20:28

@xacxa jo, to mi připomíná různé historky i co jsem zažila. Nejdřív slyšíš, cemu všemu by jsi se měla v sestinedeli vyhybat a pak dostanes par hodin po porodu čočku s klobasou, k snídani rohlíky se syrem, pak zeli s knedlíkem k obědu a zase pečivo k večeři. :zed: Co se týče stravy, tak mi v těch nemocnicich fakt přijdou trochu mimo. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
21.2.18 20:29

@Veronika.Berta Jé tak to tady je jeden uštěkanec, který sedí na okně, a štěká na všechno-na auta, na děti, na lidi, na kočky a to dost pronikavě…co je horší tak tchán s tchýní na sebe často řvou a oba dost vulgárně nadávájí a to jako hlasitě, že v kuchyni je to slyšet i z chodby…ztoho mám obavu já, jak pak synovi vysvětlím že pia a kuva se neříká, když to babička vykřikuje pokaždé kdž jí spadne hrnec, nebo se něco v kuchyni nepovede… :nevim: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí