Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
726
22.2.18 20:55

Holcinky mam jeste takovy dotaz. V 1. Trimestru me svedila kuze na nohou pak to prestalo tak jsem to nejak neresila, ale ted me posledni tri dny porad svedi bricho a to si ho mazu dvakrat denne a obcas me zacnou i ty nohy :think: boze porad neco :think: zlate tehu ve 29 :mrgreen: mate to nekdo taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
22.2.18 21:06

@fialka6 s těmi nohami mi to spíš než na křeče připadá na RLS ( syndrom neklidných nohou), nevím jestli znáš ale ten se spíše vyznačuje takovým nepříjemným pocitem v nohách a potřebou s nimi neustale pohybovat, protahovat atd a projevuje se z 90% v noci. Ve třetím trimestru to bývá relativně časté a hlavní příčinou je Anémie - nedostatek železa v těle, mám bohaté zkušenosti :mrgreen:
@Veronika.Berta právě proto mě to zajímalo, jaké člověk k takovému kroku může mít důvody ;) mě to totiž vše co se tu psalo docela děsilo, neumím si to prostě představit, nemyslím to zle ;) jen je to prostě mazec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
22.2.18 21:16
@Novaska píše:
@Monalisasmile tak to je super, že můžeš rodit spontánně :jazyk: :srdce: je to rozhodnutí, které by mělo být finální nebo se to může ještě změnit?

Může se změnit pokud prcek více naroste. Moje hodnoty pánve jsou úplně na hraně :-). Ale co se týče zhoršující se kýly říkal, že to by mělo být v pohodě :).

@xacxa myslím, že to je v pohodě. :lol: Já na začátku měla obříka a teď se srovnal do normálních hodnot a odpovídá staří :lol:. A navíc je to přeci jen odhad :-).
@Atka83 děkuji, taky doufám, že to klapne a nepofičím zase akutně na císaře. Jen doufám, že Dr. má všech 5 pohromadě a nebude třeba kleští nebo vexu :mrgreen:, to by mě asi odvezli. Doufám, že i tobě to vyjde :kytka:.
@Svetluska30 taky jsem zvědavá :-), myslím, že spontánní j přece jen na hojení lepší, jen pokud nenastanou komplikace :lol:.
@svlucka Né nechtěla jsem ho, ale brala jsem to jako rozhodnutí lékařky, že je správné, než abych se trápila jak u první. :roll: Doufám, že nyní to tak nebude.

Jinak holky s tím sexem Vás chápu, že jste nervózní, taky bych byla. U nás je to spíše tak, že manžel chce, i když se trochu bojí, já taky chci, ale už si to neužiju a klidně bych se i obešla. Připadám si jak Míša kulička a vůbec ne sexy a i ty kosti už bolí :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
22.2.18 21:21

@svlucka mě svědí snad úplně všechno a břicho (podbřišek) obzvlášť, je to prý hormonama a jak se kůže napíná. Ale všimla jsem si hodně u maminek, že se škrábou na bříšku, tak v tom určitě nejsme samy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1896
22.2.18 21:27

Novasko, znám ten termín, už jsem trochu hledala i informace, ale nenašla nic, že by to mělo být i v těhotenství, takže jsem toho nechala a myslela si, že to prostě vylepším trochu tím hořčíkem a hlavně, že musím trpět a vydržet. Železo mi možná dávali u obou těhotenství, ale nejsem si jistá, nízkou hladinu ale měli zjistit z odběrů ve 30 tt nebo ne? A myslíš, že si můžu železo naordinovat sama a zítra si koupit v lékárně? K mojí doktorce jdu až v úterý a zítra ani není v ordinaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
22.2.18 21:28
@Monalisasmile píše:
@svlucka mě svědí snad úplně všechno a břicho (podbřišek) obzvlášť, je to prý hormonama a jak se kůže napíná. Ale všimla jsem si hodně u maminek, že se škrábou na bříšku, tak v tom určitě nejsme samy :-D

Jj ja prave taky drbu :mrgreen: az mam kolikrat cervene ryhy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
22.2.18 21:37

@svlucka přesně, stejně tak i já. Furt se dokola patlám kokosovým olejem :D Vždycky to je chvilku lepší a pak to zase přijde. Už se těším až to bude zamnou.

Jinak měla jsem to i u první, to mi bylo 26 a jelikož jsem atopik, přisuzovala jsem to tomu. Nyní vím, že za to můžou hormony :mrgreen:. Někdy si na nohou způsobuji i malé modřinky jak se škrábu, protože můj cévní systém je taky hodně oslabený :zed: :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
22.2.18 21:54

Koukám holky ze jste to tady pěkné rozjely :palec: K tchynim nějak nevím co bych napsala. Moje je v pohodě, máme se vzájemně v úctě. @Monalisasmile gratuluju, ze vyšetření dopadlo dobře. Ať je vše bez komplikaci. Sex u nás je určitě taky méně, ale tak nějak oboustranně. Muž se už celkem boji abychom neublížili nějak malé a já to chápu. A mě to všechno zase někdy už víc zmáhá, přeci jen chodím pořad do práce… Ale pak přijde chvilka, ze to všechno hodíme za hlavu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
22.2.18 21:56

A taky posílám velký :srdce: Viktorce, ať holcicka všechno zvládá tak dobře jako doposud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
22.2.18 22:13
@fialka6 píše:
Kimber, to kdybych věděla od začátku s tím hořčíkem, tak snad nemám takové problémy. Já když si ho kupovala v lékárně, tak mi říkali 1-2 denně, já se ze začátku bála, tak jsem brala jednu a pak většinou dvě, ale říkala jsem si, že to vůbec nezabírá. Nemám tedy přímo křeče, ale v noci, když si lehnu a chci spát a že jsem totálně vyřízená, tak mám cukání v nohách a musím s nimi pořád hýbat, takže se budím každou hodinu (pokud vůbec usnu) a musím se minimálně 15 minut procházet a protahovat, abych alespoň na chvíli usnula. Takhle mě to trápí už od prosince, jsem fakt totálně hotová a říkám si zoufale každou noc, že už těch 6 týdnů nevydržím.
Ještě se zeptám, když je to takové množství, zda se můžou třeba 3× denně 2 najednou?

Ten neklid v nohách jsem měla kdysi taky. A bylo to z vyčerpání. To magnesium mi na to pomohlo. Pokud beres to Magnesium Lactaci, tak tam je v 1 tablete jen 50mg, takže klidně ber po dvou třikrát denně. Akorát to chce po 35tt, nebo 36tt snížit. Na to se radši zeptej svého doktora. Já to nedávno řešila s mamkou a ona se divila, proč má furt v noci křeče do nohou, když bere dvě ty tabletky denně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
22.2.18 22:47

@fialka6 jo z odběru v 30tt by to zjistit 100% měli a pokud ti Dr nic neřekla tak máš asi hodnoty ok a nebo se to mohli změnit, když vyhledás na netu anémie v těhotenství, mělo by ti to najít víc informací. Já ji měla u prvního a mam i teď. A mam prakticky to co ty, neustale divný pocit v nohou, někdy i v rukou, pořád je protahuji a pohybují s nimi, někdy je to hodně nepříjemné. Léky jsem dostala na předpis, nějaké vitamíny s železem asi jsou ale čistě železo je podle mě jen na předpis, ale nevím to 100%. Beru už 4 týden tabletku denně ( strašně smrdí :mrgreen: :mrgreen: ) a je to o něco lepší ale úplně to nevymizelo. Radši ale počkej na svoji Dr, zda ti ho předepíše :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1896
22.2.18 23:23

Ok, tak já zkusím vydržet, zatím zvýším dávky hořčíku a uvidím, díky oběma za odpověď, zítra zkouknu nějaké info na netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.18 23:28

@svlucka Já mažu mandlovým mlékem :) občas mě bříško zasvědí, ale ne tak, že bych ho tak moc drbala. Skoč si na gyndu, nechat si nabrat jaterky. Ale bude to spíš tím, jak bříško roste a kůže se napíná. Nenakládej se dlouho ve vaně a používej krémy s minimem vody. Spíš olejíček :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.18 23:34

@fialka6 najdi si na netu potraviny s vysokým obsahem železa. Aspoň do prohlídky by to mohlo malinko ulevit. Neklidné nohy by mohlo uvonit i mléko s medem před spaním.
Mě občas bolí žíly na nohou. Dostala jsem diovarix a docpávám se jablky a každý den pohankou. První dva dny jsem si nemohla dojít na velkou 8o ale už je to ok a je to paráda. Nohy nebolí, večer je sprchuji studenější vodou. Teď už jen po delším sezení na měkkým chodím jako kachna :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
22.2.18 23:44
@Novaska píše:
Hele holky, vy co máte problém s tchýněmi atd atd, jen mě zajímá jak to tak čtu, prosím neberte to zle, jen jsem prostě zvědavá a ptám se :mrgreen: co vás vůbec vedlo k rozhodnutí žít na hromádce a rodiči? Ať už jsou to vlastní nebo partnera, málo kdo na to má povahu, aby z toho jednou bylo něco,, dobrého,,. Já otevřeně přiznám, že bych s tímto nikdy nesouhlasila a to mám skvěle vztahy jak s tchýni tak s mámou ale ani u jedné z nich, bych nechtěla žít, nebo mít společné nějaké prostory, pozemek apod, jak já říkám, na návštěvu a stačí, každý ať je pánem svého domu a tam si rozhoduje, když jsme u nich, respektujeme jejich pravidla, když jsou oni u nás, respektují naše. Já bych radši byla v garsonce než s nimi bydlet a do svého šla, až by to prostě šlo. Takže proč? Proc tohle vše chcete snášet? Víte že se to nikdy nezlepší, to fakt máte v plánu a tchýněmi válčit napořád? Myslím, že to co popisujete je dnes běžny bohužel v mnohem více domácnosti, kde žijí rodiny pospolu, ale já bych asi nechtěla žít s pocitem, že to takto prostě bude pořád a že mi takto někdo bude kecat jak do děti tak do bydlení.
No jinak s tím jídlem u babiček, to asi bude vždy, že nám ty děti budou cpat tím, čím nechceme, já když jsem tam, tak si na to dohlizim ale když jede malý na týden na prázdniny tak to prostě neřeším, když mi to nedělá před očima, dělám, že o tom nevím ale ne proto, že bych se bála na to něco říct ale že to tak má byt, pokud jí dávám důvěru a dítě ji sverim, nechávám na ní opravdu vše a nebudu ji do půlky kecat. Je to babička a prostě malý nárok na volnější režim u babičky to dítě má, babička nemá vychovávat, toho si už užili
dost a i děti to občas potřebuji. U nás to ale není žádný extrém, to vím, spíš prababička, moje babička, ta mi ho chce rvat od rána do večera sladkým i před obědem atd a to mi vadí ale NAŠTĚSTÍ náš malý moc na sladký není a bonbon si vezme výjimečně, on spíš krekry, BeBe sušenky, křupky atd..Jinak, kvalitní párek v roce, to mi zas taková tragédie upřímně nepřijde. My za potraviny utratíme měsíčně hodně a kupujeme si i kvalitní maso, z žádných velkochovů atd a já teda z principu nekoupím nic, na čem je napsané dětské, to je jen lákadlo, ale když vím, že sní párek s 95% masa, tak jsem s tím naprosto ok a sice si to nepamatuju 100% ale náš syn v roce baštil už relativně všechno.

Tak například já jsem vždy byla proti dvougeneračnímu soužití. S bývalým jsme měli domek v Brně a oba jsme měli rodiče 100km daleko. Když jsem si našla současného přítele, tak mi hned zkraje řekl, že město ne, že má rád klid a pohodu na vesnici a že si předěláva dům. Že začátku se mi to zdálo ok jelikož tchyně má ten barák přece jen kus vedle a prakticky bydlí dal než např sousedi. Navíc k nám nikdy nechodí a že začátku se mi zdála celkem v pohodě. Po tom co se to tak vyhrotilo, bouchla jsem loni v srpnu do stolu, že se přoste musíme odstěhovat, přítel sice nechtěl, protože ho ta rekonstrukce stala hodně sil (dělá si vše sám), bylo mu to líto, ale souhlasil. Jenomže mi jsme chtěli jít do města kde bydlí moje mamka a nesehnali jsme tam žádný slušný být za rozumnou cenu. Buď fakt strašný panelák, nebo nájem 20.000. Byla jsem z toho v šoku, malej měl nastoupit od září do školy a tlačil nás čas, na příteli jsem viděla že je z toho nešťastný a že to dělá jen pro mě, ale trápí se, nakonec jsem to vzdala, že zůstaneme kde jsme…aktuálně jsem s tchýní min měsíc nemluvila, je klid jakž takž, jen syn když tam jde a pak mi vykládá čím ho zase cpala… Uvidíme jak se to vyvrbi až se prcek narodí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí