Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Staworowski Takze stejny smer
Ale od nas nejsi, semtu sama tehule. A od nas do Brna je to 45. Jestli ty nejsi svagrova postacky
dnes rikala ze je tehule a ceka to tez v kvetnu a kluka. ![]()
Holky to svědění nepodceňujte.. Mně kvůli tomu dnes brali krev na jaterní testy, žlučové kyseliny a štítnou žlázu.. A to mě vůbec nesvědí ruce a plošky nohou. Ale pořád lepší se před doktorem zmínit a odebrat něco navíc než něco podcenit. A to mě původně ani nenapadlo to nějak spojovat s těhotenstvím
Ahoj, díky všem za rady. Já dnes šla k doktorce kvůli očím. Po dvou měsících jsem se zase ráno probudila s trochou hnisu v oku a začínající bolestí (oko červené), víkend před námi, tak jsem tam raději hned šla, takže potvora se vrátila a mám tam zánět. Dostala jsem ty samé atb kapičky a budu doufat, že se to hned uklidní a nerozjede. Včera jsem si všimla u syna, když jsem ho vyzvedávala ze školky, že tam taky trochu má a do večera párkrát, ráno měl oko taky trochu slepené, takže s ním jsem ani nešla a budeme užívat lék spolu, máme dovoleno. Ptala se mě na nemoc, až teď odpoledne cítím, že mi asi začíná rýma. No a při té příležitosti jsem koukla, zda tam není gynekoložka a ono jo, měla jsem zafixováno, že pátky ne. Takže na syndrom neklidných nohou se tvářila nedůvěřivě, ale doporučila mi hořčík 6 tablet, což jsem mohla už dávno, kdybych se zeptala na dávkování a nedala na pitomce z lékárny a ještě nějaký rozpustný v sáčcích a když jsem se ptala, zda nemám málo železa, tak se koukla a říkala, že trochu nižší jo, ale nic vážného, což se tedy opravdu mohlo za ty asi 3 týdny snížit a tak mi raději napsala i železo. Tak jsem zvědavá na dnešní noc, protože ta včerejší byla samozřejmě zase strašná. Zítra mi začíná 34 tt a v úterý jdu na normální kontrolu, tak snad mám šanci si ještě odpočinout než se malá narodí, abych pak mohla čerpat nějakou zásobu spánku. Kůže mě moc nesvědí, i když se natahuje hodně, ale já zjistila naopak, že kokosový olej mi nepomáhal. Ze začátku hodně mastný, pak se vsákne a já mám sucho, mám to tak se všemi oleji, raději používám mléko hydratační a výživné a rozdíl je znát, ale každá to máme jinak. ![]()
@xacxa no holka nemáš to lehký nejlepší by bylo kdyby jste tchánovcům sepsali všechno co jste do domu už vrazili, domluvili se a nějakou rozumnou částkou vyplatili švagrovou a dům se přepsal na vás třeba s věcným břemenem pro manželovi rodiče nebo se fakt může stát že jednou švagrová zhrábne půlku a vy s tím nic neuděláte. To že cpe tchýně prachy do vnučky a švagrové s tím asi nic neuděláš a budeš muset skousnout, já už to taky vzdala. Jinak my bydlíme kousek od vás v Petrovicích. @Staworowski s tím vypořádáním máš pravdu, nikdo nechce nic navíc je mě jasný že se švagrová o tchýni jednou postará i když s její vypočítavou povahou kdoví jestli a navíc jí to podle mě dluží vždyť je v podstatě tchyně 10 let pomale živí, já mám ale hrůzu co nastane až s tím vyrukujem, co si jako dovolujem po chudince švagrové něco chtít mě totiž připadne že tchýně ví že má syny jen když něco potřebuje. S tím teploměrem máme ten infračervený a s tím teda spokojená nejsem buď neumím měřit nebo nevím tak jsme koupili digitální s gumovou špičkou a ten je v pohodě.
@Vladimirovna píše:
@Staworowski to by mě taky zajímalo, jednou jsem koupila digitální a pořád ukazoval že jsem podchlazena
Přesně tak, já jich koupila víc a všechny ukazovali pod 36°C, což je blbost
Tak to já používám jen digitální a jsem naprosto spokojená, ukáže teplotu rychle a když nebudu lpět na malém stupínku, tak i přesně, mám porovnání tedy jen s klasickým rtuťovým, ještě se nám jeden nerozbil, značky jsem měla různé
A s tou podchlazeností, já mám normálně něco pod 36 stupňů nebo jen lehce nad, když už mám zvýšenou, tak je mi fakt mizerně, když to zkusím synovi, tak má teplotu normálně mezi 36 a 37 stupni. Řekla bych, že ta nižší teplota u nás dospělých holek může být normální
Teď jsem zkusila změřit sebe a syna a já mám jen 35,2 a on 36,3. Když jsem hodně unavená, tak mám právě takhle hodně nízkou
@fialka6 píše:
A s tou podchlazeností, já mám normálně něco pod 36 stupňů nebo jen lehce nad, když už mám zvýšenou, tak je mi fakt mizerně, když to zkusím synovi, tak má teplotu normálně mezi 36 a 37 stupni. Řekla bych, že ta nižší teplota u nás dospělých holek může být normální
Tak to já mám zase celoživotne 37,2 už od děcka. Na horečky netrpím, měla jsem jednou jako dítě spalu a v dospělosti 1× chřipku a loni zánět ledvin, kdy jsem měla 39°C. Jinak mám stále těch 37,2 a nic mi není, měřeno rtutovym. Digitální mi ukazoval 35,5 apod což je u mě kravina.
Ja kupovala digitalni v lekarne myslim od firmy hartman? stal asi kolem 200kc. mam ho mozna snad 4 roky, baterku porad myslim puvodni a jsem s ni spokojena. kdyz je teplota nad 38 tak zacne rychle pipat.
jo holky, tak sem si uvedomila ze se mi tentokrat v tehotenstvi neudelala na brise na tmava cara, u prvni sem ji mela ated nic. nevite cim to je? a mate ji taky nekdo? jinak bricho me taky obcas zasvedi, kolem pupiku hlavne. ale myslim ze je to tou kuzi napnutou. mam ji uplne lesklou a hladkou a proste je to hnusny ![]()
@Vladimirovna me zmizela, ale nebylo to hned. mozna zrhuba tak ten rok. ![]()
@simcaP Já ji měla před 8 lety úplně tmavou a nyní skoro není vidět, jen takový náznak. Ale je to hodně o pigmentu. Teď si přijdu i taková větší bledule
. Jinak ženy s tmavými vlasy ji mají výraznější než ty ze světlými. Já mám tmavě hnědé od přírody i oči a stejně teď není vidět
. Ani mi to nevadí.
Jo a teploměr od Hartmannu mám taky
, jen teď už musím vyměnit baterii ![]()