Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
775
26.2.18 09:23
@Monalisasmile píše:
@Poiu to tě nemusí mrzet, každá to máme jinak :-). Někdo o svém těhotenství ví už od začátku, jiná neví dokud nerodí. Asi je to dáno přírodou. Mě bolí nejvíce stydká kost, ale kostrč taky. Kyčle lehce. Nemůžu dýchat, to mě ubíjí a už mi i lehce otékají nohy. Malý je sadista, přijde mi, že mi někdy snad odkopne nějaký orgán :mrgreen: a to přitom na kopance nemá místo :lol:.
V noci naštěstí jdu na záchod max 1×, ale kvalita spánku je i tak dost na nule.
Jak se tak dívám z okna tak si říkám, že snad pořídím mimču kvalitní zimní výbavičku. Za měsíc rodíme a venku ráno regulérně -16 8o. V době kdy to mělo skončit, mrazy začaly :lol:

Taky rodím hned ze startu na apríla (teda asi), naštěstí jsem podědila po ségře zimní fusak, tak když bude nejhůř… ale těšila jsem se, že to bude o něčem jiném a budu řešit na malého opalovací krém a jarní outfit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
26.2.18 09:37
@Poiu píše:
Ja tedy musim poradne zaklepat ale zatim se citim ok. Kycek obcas boli, ale jen kdyz si blbe lehnu na gauci( pololeh a nepodložim zada) pak teda vstat je nemozne a nekdo mi musi pomoct pac to boli jako cert, ale staci par kroku a je to pryc. Pak zaha pali a nekdy fakt strasne, ale to uz vim ze je hlavne po mouce. Takze se snazim tomu vyhejbat. Ale skuste si nevzit cerstve upeceny kolac. :lol: Jinak sem celkem v pohode. Ze chodím na wc i 4× za noc je trenink. :) Co me ale stve sou ty silene sny. :zed:
A co se tyce te pigmentove cary na brisku, tak sem ji nikdy nemela. Strie tez nemam. Jen v prvnim tehu se mi udelali malicke na bocich a prsou, ale to uz neni ani videt. A pak uz zadne tehu zadna. A to sem nikdy nemazala.
Jooo, funim. :lol: Staci 5 shodu a sem jak lokomotiva. :lol:
Takze v podstate sem ok. Mrzi me ze vas to tak trapi. :(

A tu je jeden super clanek o porodnich polohach od jedne duly.

https://www.materstvi-srdcem.cz/…e-na-zadech/

Já mám taky pocit, že jsem na 35tt ještě docela ok :mrgreen: to co píšu, jsou takový prkotiny, nic hrozného. Jsou dny kdy je mi úplně dobře, nemít to břicho tak ani nevím že jsem těhotná :dance:
I žáha občas pozlobi, ale ta me trápila I před těhu a daleko daleko víc… Teď třeba 2dny zácpa, ale jinák to držím jogurty a kefiry a dá se to… Co poslouchám kolem sebe, tak jsem na tom ještě dobře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
26.2.18 09:39

No s tím počasím to máme holky na prd, my co rodime začátkem dubna prostě nemáme sajnu o tom, jestli bude ještě pravá zima nebo už bude začínat jaro :mrgreen: ja to vyřešila tímto fusakem do autosedačky od emitexu, mám přesně tento totožný a sedí super i do kočárku. Není abnormalne teplý do mrazu ale je lepší než klasická deka a podle mě na ten duben ideál. Já bych se mrazu ale úplně nebála, od příštího víkendu mají začít oblevy ;) ale samozřejmě nevím odkud všechny procházíte, to je pak taky různé počasí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
26.2.18 10:05

Ja rodim az na zacatku kvetna tak doufam ze uz fusak nebude potreba :mrgreen: jinak caru mam ale slabou od pupika dolu a to jsem si ji vsimla teprve vcera :lol:
Tasku do porodnice zatim nemam vubec nachystanou pac nemam ani zadne veci koupene tak nemam co chystat, ale budu si asi brat maly prirucni kufr, tak se to tak nejak nejlepe nasklada a pak malou tasku na sal, i kdyz minule jsem ji ani nepotrebovala. Stou masazi hraze, minule jsem ji nedelala, byla jsem nastrihla mela jsem myslim 2 nebo 3 stehy ale ted bych tu masaz chtela zkusit tak uvidime :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
26.2.18 10:08
@Novaska píše:
No s tím počasím to máme holky na prd, my co rodime začátkem dubna prostě nemáme sajnu o tom, jestli bude ještě pravá zima nebo už bude začínat jaro :mrgreen: ja to vyřešila tímto fusakem do autosedačky od emitexu, mám přesně tento totožný a sedí super i do kočárku. Není abnormalne teplý do mrazu ale je lepší než klasická deka a podle mě na ten duben ideál. Já bych se mrazu ale úplně nebála, od příštího víkendu mají začít oblevy ;) ale samozřejmě nevím odkud všechny procházíte, to je pak taky různé počasí ;)

jéé ten je boží! já mám od Emitexu taky, ale tu klasiku :palec: Nevíte jak jsou na tom s doručením z pilulky? včera jsem si tam objednala věci do porodnice, tak ať vím kdy je čekat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
26.2.18 10:37

AHojte děvčata. Vím, že už s tím musím být otravná, ale někde se prostě vyzvracet musím. Ano, zase tchyně…
Včera jsem byla svědkem jednoho jejího výstupu vůči její švagrové a je mi z toho ještě teď na blití…
Obě její švagrové bydlí cca 12km odsud a tchán chodí koupat dědu (jeho otce) jednou za týden, a mají ho naučeného, aby večer prozvonil, že je ok. Je mu skoro 80 a je po mrtvici asi 12 let…no a včera asi s někým volal a pak měl obsazeno, no tak tchán ěel kněmu ho zkontrolovat (bydlíme v jedné dědině, podle mě žádný problém). Načež tchynča spustila, když jsme byli s mužem u nich dole, jak jsou ty švagrové hrozné, že na tatínka prdí, že ta mladší tam přijede jednou za týden nebo za 14 dní a pak prodá byt a akorát shrábne peníze, že nemá žádné starosti když nemá děti, a že je špatná, protože děti mít nechce, a pak si pojedou zase na dovolenou do Egyptááá a budou stavět barááák…no to už jsem nevydržela azeptala jsem se jí proč jí závidí, když podělenibyli férově- tchán a jedna teta dostali peníze, a byt se napsal na nejmladší, a mám dojem, že ještě dostal tchán na výběr, jestli chce peníze nebo byt.Ty peníze použili jako vklad na hypotéku, ale tchyně nenechala na té tetě nit suchou. Načež jsem se jí teda zeptala, proč jí závidí, že to až není hezké, tak řekla, že jí tu samotu nezávidí, že po ní tady aspoň neco zůstane, že má přece vnoučata, no ato byl konec. I manžel se zarazil. Vůbec nezmínila, že má dvě děti, to zaprvé. Není jí nic do toho, jestli její švagrová má nebo nemá děti, nikdo ani neví jestli je nechce, nebo nemůže mít, ale tchýně je přesvědčená že je nechce, toje za druhé. A zatřetí jaká vnoučata??? jak MÁM vnoučata??? Má jednu vnučku a prcek je ještě vbřiše, nehledě na to, že když jme se bavili o tom, jaká jsou rizika mého těhotenství s ohledem na moji chorobu řekla cituji: Neriskuj svoje zdraví, já už jedno vnouče mám a od vás ho nepotřebuju, konec citace…a teď si ho bude přidávat jako nějakou vlastní zásluhu??? No bylo a je mi z ní na blití. Sama má v živitě borde, byla na interupci, protože se bála, že třetí dítě nezvládne a bude kdyt hnůj na druhé??? POchopila jsem, že moje tchýně je typická vesnická drbna, která závidí ostatním jejich život, úspěch a kompenzuje si to tím, že je pomlouvá a snižuje. Já si nejednou vyslechla, že je pochopitelné, že to nezvládám jako ona, protže jsem nemocná. CO nezvládám??? tože je mi v těhotenství špatně a že už jsem unavená??? to není nemocí. Místo aby řešila svoji dceru, že její dítě nemá žádný režim, nebo sebe, tak si pořád jen stěžuje jak má málo peněz a jak všichniokolo mají víc a všechno to chrlí na nás. A ona chudinka musí jednou za 14 dní svému tchánovi uvařit na víken oběd…no aby se z toho nepo…No jako konec, je mi z ní úplně zle, je to zapšklá osoba, která krom dvou dětí v životěničeho nedosáhla, nebyla dál než za humnama, ale chytrá je jako rádio a svými moudry oslňuje okolí. Navíc mi včera zdůrazńovala, že když od našich dostaneme kočárek, tak ona nám musí taky něco koupit (typická maloměšťácká mentalita- oni dali my musíme taky). Neustále nám vnucuje věci po neteři, i když ví, že jsme se dohodli, že bude mít náš syn nové věci, tak to opět otočí, že švagrová chudinka na nové neměla, protože dělali když byla těhotná tu rekonstrukci (jedna zeď metr na šířku v obecním bytě a jedna místnost plovoucí podlaha, ta nejobyčejnější světlá). Zajímavé, že já na to šetřím z důchodu, ale švagrová je chudinka. Nebo je přesvědčená, že když se švagrové nepodaří otěhotnět do 2 měsíců bude muset jít zpátky do práce, že má to místo jisté…podotkla jsem že když ho má protekční tak asi ano(pracovnípozici jí domluvila právě jedna z těch tet, co jsou tak hrozné, že se nestarají ovlastního tatínka), tak se ohradila, že to místo nemá protekční, načež se i tchán zasmál a prohlásil že to místo protekční je. Nokonec. Prostě mentální omezenost mojí tchýně nemá hranic a je to čím dál tím horší. Jako na oslavě mých třicetin teď o víkendu se mi omlouvala, že mi nedala tak hodnotný dárek jako ostatní z mé rodiny (většina mi dala peníze ať si koupím něco pro sebe a prcka :) )…svatební dar nám od loňského května slibovala, nic jsme nedostali, a le mně je to fuk, jen mi vadí, že slibuje a neustále omýlá něco, co stejně neudělá. My si smužem na všechno našetříme a nic po nich nechceme ani nepotřebujeme a toto ona není stavu pochopit. Má potřebu kompenzovat to, že cpe prachy do švagrové a komentuje to tím, že přece nedělá rozdíly, aanepotřebuje, aby jisnacha pomluvila. ALe že já absolutně nestojím o charitu, že by mi udělalo větší radost, kdyby se nám pořád nevnucovala, že mi o peníze nejde (jen o ty moje a manžela), že bych byla daleko radši, kdyby pak prcka vzala na výlet, místo toho aby mu kupovala sladkosti ablbosti…to jí prostě nedocvakne asi nikdy…ufff hned je mi líp :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
26.2.18 10:39

@Callie já si z pilulky objednala v sobotu a čekám tedy zásilku zítra :-). Většinou jsou docela rychí. Minule jsem to měla do dvou dnů do zásilkovny, teď mi to má doručit Geis :-D A s tím jarním out fitem budeme asi hodně na hraně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
26.2.18 10:54

Holky a co vše si balite do ty tašky první, na porodní sál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
26.2.18 11:17

@Ivwet Na sál si beru hlavně neperlivou vodu, banán a musli tyčinku :). Pak masážní olejíček pro první dobu porodní, květovou růžovou vodu (miluju ji a stříkám si ji pro osvěžení na obličej a bříško), pomádu na rty, kroksy, ručník, poporodní kalhotky a vložky. No a pak papíry - kopie oddacího listu, občanka, těhu průkaz a průkaz pojišťovny. Holky zapomněla jsem ještě na něco? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
26.2.18 11:20
@Ivwet píše:
Holky a co vše si balite do ty tašky první, na porodní sál?

no já mám jenn jednu tašku, mám tam vložky, košilu, vložky do podprdy, i když ej asi nevyužiju, plínky pro prcka a snad tam vleze župan.
vzhledem k tomu, že semnou bude manžel a naproti porodnice tesco, ta ho v nejhorším případě pošlu na nákup :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
26.2.18 11:25

@Callie dekuji, tento fusak je fakt super na přechodné období a na bazarkach se dá raz dva sehnat do 300,– ( ty lepší) viděla jsem i kolemn 150,– :potlesk: jinak ja objednala z pilulky v pátek ráno a v pondělí odpoledne tu byl kurýr :palec:

@Ivwet já tam mám vody, hroznový cukr, nabíječku, foťák, přezůvky, balzám na rty, deodorant + menší hygiena, vlhčené ubrousky, doklady ( op, oddací list) + papíry ktere jsem dostala od Dr…někdo si třeba zabalí i knížku atd nikdy nevíš jak dlouhou budeš mít prvni dobu porodní, ale to jsem kdyžtak domluvená s manželem že mi něco přiveze kdyby se dlouho nic nedělo. A to je plus mínus vše, pak si tam hodim. jeste nějakou musle tyčinku nebo tak něco :palec:

@xacxa ty to s tou tchýni budeš mít sakra těžký holka :pocitac: hlavně se nedej, ty ani manžel, zůstaňte svý, s hlavou nahoře, její chování prostě nezměnite, ona taková bude a doufejte, že se to s prckem nezhorší :( a manžel ať s ní po porodu promluví :palec: třeba to k něčemu bude, nemáte co ztratit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
26.2.18 11:34
@Novaska píše:
No s tím počasím to máme holky na prd, my co rodime začátkem dubna prostě nemáme sajnu o tom, jestli bude ještě pravá zima nebo už bude začínat jaro :mrgreen: ja to vyřešila tímto fusakem do autosedačky od emitexu, mám přesně tento totožný a sedí super i do kočárku. Není abnormalne teplý do mrazu ale je lepší než klasická deka a podle mě na ten duben ideál. Já bych se mrazu ale úplně nebála, od příštího víkendu mají začít oblevy ;) ale samozřejmě nevím odkud všechny procházíte, to je pak taky různé počasí ;)

Ten jsem měla tenkrát u syna a super věc :palec: lepší než deka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
26.2.18 11:40

@Novaska No jestli tady do porodu vydržím :? je to čím dál tím horší, stupňuje se to a moje nervy už to dlouho nevydrží :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
26.2.18 12:03
@Monalisasmile píše:
@Callie já si z pilulky objednala v sobotu a čekám tedy zásilku zítra :-). Většinou jsou docela rychí. Minule jsem to měla do dvou dnů do zásilkovny, teď mi to má doručit Geis :-D A s tím jarním out fitem budeme asi hodně na hraně :D

To vypadá, že mi to doručí zítra PPL, moc se mi to nehodí, nastávající babičky chtějí jet nakupovat a obě. Jsem ráda, že se angažují, snad jim půjde tak i hlídání :mrgreen:
Třeba nás počasí ještě překvapí! Pro jistotu nebudu malému trenčkot kupovat dopředu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
26.2.18 12:12

@Novaska Fusak jestli využijeme nebo ne, je jedno, já ho mám darovaný a ty za takový pěkný peníz :lol: jsem ráda, že rodíme na jaře, vůbec si nedovedu představit, že bych teď jela z porodnice nebo rodit v největších vedrech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí