Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Novaska píše:
@Callie tak nech peníze třeba u sousedů nebo někde jinde, z PPL ti to doveze kamkoliv, mě se málokdy stane, že mě zastihnou doma, vždycky jak volají nebo posílají tu sms, tak jim volám zpět a řeknu, že jsem třeba v obchodě a on mi to přivezl na parkoviště k Tescujde se s nimi domluvit, pokud to nechceš ve chvíli, kdy už ti zvoní před domem
![]()
PPL dorazí dne mezi 10 - 12 hod., aspoň stihnu navařit
Sousedi jsou marní, jedni chodí do práce a druzí mají cca 80 let, ty bych nerada obtěžovala. Bydlím na vesnici, takže bych musela volat hned ráno, ať to převezme řidič, co má trasu Olomouc a ne tu naší vésku
Balík je zaplacený, v podstatě bych mu i klidně řekla, ať to hodí přes branku, ale máme psa (kdo se trochu vyzná bígla), no a to poslední po čem toužím je, aby mi po dvorku lítal pes s jednorázovýma kalhotkama v porodníma vložkama
Ještě by si mohl natřít prdýlku bepanthenem
Holky, jak jste tu psaly o těch bolestech.. mě zase začly bolet záda. Jakoby v kříži.. Hlavně když dlouho stojím nebo sedím dlouho v jedné poloze. Přes noc to většinou vyležím a zklidní se to, ale přes den to občas cítím a je to pěkný hnus.. vstávám pak ze židle jak stará bába.. vystřeluje mi to až do kostrče a někdy cítím třísla.. A to jsem teda ve 31tt a mám jen 5kg nahoře. Pupek ale pěknej, roste mi strašně dopředu.. manžel už si ze mě dělá srandu, že se brzy převrátím dopředu ![]()
Jo a dolu už si taky nevidím, oholit se, to je nadlidský úkon.. Ostříhat si nehty u nohou to samý, pořádně se neohnu abych si nasadila ponožky.. Joooo a tohle jsem si tak dlouho přála a těšila se na to. Tak tady to mám
Ale stejně je to krásný, co by pro to člověk neudělal a nevydržel.. ![]()
Jinak sbaleno do porodnice taky už mám. Ještě podle vašich rad dokoupím hroznový cukr a vodu přibalím. A obyč pantofle asi vyměním za kroksy, budou lepší..
Teď dostavujeme barák, za měsíc se máme stěhovat, strašně mě štve že už těch prací moc nezvládnu.. tvrdne mi břicho, takže musím přestat.. A to jsem se tak těšila, jak si konečně umyju ty svoje okna
No ještě že mám suprovou tchýni, na kterou se můžu spolehnout..
Dneska odpo jdu na těhu cvičení, tam se pokaždý tak strašně těším. Je to relax a zase se dozvím něco novýho.. Budu rodit takové menší porodnici a těhu cvičení nám tam dělá přímo vrchní sestra z porodnice, která nám všechno v pohodě vysvětlí, co je potřeba, jak to tam probíhá, na co jsou zvyklí a na co se máme připravit.. Taková rodinná atmosféra.. Sice žádná moderna, ale diktovat podmínky si taky nechci.. prostě to nechám na doktorech, ať dělají, co je prostě potřeba.. hlavně ať jsme já i malá v pořádku.. Doktoři tam jsou prý samí mladí a šikovní, tak snad to bude probíhat všechno v pohodě.. ![]()
@xacxa Koukám, ty si užíváš teda. Pár dní jsem tu nebyla. Tvoje tchýně je opravdu něco extra. Ale tohle maloměstské myšlení má částečně moje ségra bohužel. Nedávno mi zemřel dědeček. Před deseti lety mu vzali nohu a od té doby se to s ním vezlo. Poslední roky byly fakt náročný. Naši rodičové jezdili ob víkend 130 kilometrů daleko, aby pomohli babičce s dědou a tak trochu psychická podpora. Když bylo něco potřeba udělat, jela jsem tam s tátou já, nebo pak i můj muž s mým tátou. Nová střecha, přebudování koupelny a tak. Nikdy ne moje sestry. Ani jednou se k tomu nenabídly a mám takový pocit, že tam pěkných pár řádek let nebyly. Já jsem se snažila babí s dědou podporovat i domácím masem a tak, aby měli na přilepšenou. Děda nedávno skonal. Bohužel, ale bylo to pro něj a pro ostatní vlastně také vysvobození. Pouze spal, demence se rozvinula plně a ani netušil kde je. Naši se opět sebrali a jeli za babičkou na celý týden. Mě zakázali tam jezdit. Asi chápu i když jsem s babičkou moc chtěla být. Ani jednu ze sester nenapadlo sednout do auta a jet tam. No ono ani vlastně tátovu bráchu nenapadlo sednout do aut, nebo aspoň zavolat. Psala mi ségra, která o všech potřebuje všechno vědět. Jak se mám, jak to snáším takový ten gulášek okolo. Strašně „upřímný“ to bylo. Psala jsem, že si babička nepřeje obřad, protože by to nezvládla psychicky a ani náš táta ne. Místo toho, aby se zajímala obabičku, tak mi odpověděla, že je dobře, že neni obřad, protože by každej čuměl, jak velikej věnec nebo kytku přinese a jestli brečí nebo ne.. a smrš´t obvinění naší mámy že měla ten týden, co byla u babičky, hlídat její desetiletou dceru a že doufá, že si najde někdy čas, aby hlídala. Naší mámu totiž považuje za bábu na hovno, když nehlídá, aby si ona mohla chodit do práce i o víkendu. Loví peníze a dcera jí roste před očima. Občas mám pocit, že jí má jen aby na sebe poutala pozornost. Děti si snad pořizujeme kvůli sobě ne? Na nikom nenechá nit suchou, všichni jsou špatný a ona je děsná chudinka. Takže ty to máš od tchýně a já mám tenhle „model“ od ségry. Taky chuťka. Občas mám sto chutí jí říct, že se asi svěřím mámě, že mám jisté obavy o její nezjištné láske k mamince. ![]()
@Veronika.Berta na to se dá opravdu říct jen ![]()
Nicméně včera jsem se málem psychicky zhroutila a musela jsem jet k našim abych se dala do kupy a manžel to nesl moc těžce, prožože viděl jak je mi z jeho mamky zle. Nejhorší na tom je, že ona to snad ani nemyslí zle, ale její inteligence jí nedovoluje zhodnotit, co se hodí a co ne. Ví že jsem byla na psychiatrii, že chodím k psycholožce, ale nedocvakne jí, že na mě nemůže zvracet svoje malichherné a závistivé hnusy, takže si dneska sednem a popovídáme si sní, na dveře dáme kulu a snad jí to KONEČNĚ dojde ![]()
Holky jsem ve 33tt, a poslední tři dny mě trápí bolest zánártí, hlavě při došlapu mi bolest vystřeluje, malý otok tam je ale ne nijak brutální - zaráží mě fakt že cca před 2 roky jsem měla na úplně stejném místě nohu zlomenou a ta bolest mi přijde úplně stejná (ale nepraštila jsem se, neupadla, nevyvrkla nohu…) Nasadila jsem si magnesium ale nijak bolest nepolevuje, do toho v noci křeče. Levá noha je úplně v pořádku, bez otoku i bolestí… Nevím jestli jet na chirurgii poslali by mě na RTG a v těhu to není moc dobré, už jsem jeden měla na začátku s naraženou rukou, dostala jsem sice na sebe ten stokilový oblek ale stejně nechci malého vystavovat zbytečnému záření
děkuji za rady…
Ahojte holky, přidávám se…v půlce května to má vypuknout, druhé dítě k našemu batolátku.
Koukám samé zdravotní problémy, k tomu bych jen řekla: Vydržet, pokud to není extrém. Po porodu to (snad) zmizí, dle zkušeností z prvního těhu.
Já si teď u druhého nemůžu na nic stěžovat, kromě atopického ekzému a občasné přecitlivělosti. U prvního to byly kvasinky, křeče, krev z nosu, vše jak píšete…není to prostě sranda to těhotenství.
@Ann17 Ahooj nejde tuhle skupinku nechat uzavřít??? Vím, že už zo holky mnohokrát zmiňovaly, ale myslím, že adminy o to může požádat jen zakladetelka??
@xacxa
Já to tak taky asi 2× udělala, že jsem musela po konfliktu s tchýní odjet k mamce a dát se psychicky do kupy. A vím jak to přítel těžce nesl a to mě hrozně deptalo, že on se tím taky trápí… No je to hrozný. U nás je teď klid, tchýni nevidam, nebavime se. Ona nechodí k nám a já k ní. Ale tohle nervové období jsem měla v druhém trimestru a bylo to děsné ![]()
Ahojda, tak u nas vse dobre, jsem 31tt. Prcek ma 1600g, hlavickou je uz natoceny hezky dolu. Ja stale nemam nic pripravene, natoz sbalene do porodnice
Ale uz se na to od pondelka vrhnu a chci to sfouknout vsechno, at se pak uz muzu jen tesit a nic neresit. Poslednich par dni mam docela bolestive poslicky, jinak vsechno ukazkove. Je pravda, ze si chodim kazdy se starsim po obede na 2hod lehnout a kdyz vynecham, tak je to hodne znat. Pribrala jsem zatim 7kg a az na tu nemotornost u me vse v pohode ![]()
@xacxa Nemáte možnost s s chlapem sbalit a vzít nohy na ramena? Tchyně bude vrcholně uražená s tím počítej. Pokud je tchyně fakt takhle natvrdlá, tak se bude těžko měnit. Spíš bych odmítala ty její moudra poslouchat. Ve chvíli, kdy začne ty její ftákoviny o penězích a pomluvách, tak ji přeruš a řekni jí, že tohle tebe nezajímá. Asi se dost možná stane, že se s tebou nebude chtít bavit o ničem, protože jiné téma nemá. Ale ten klid by za to mohl stát. Každopádně je to hlavně o chlapovi, jestli to matince vysvětlí. Pokud budete jediní, kdo tohle matince řekne, tak budete hodně špatní. A především to bude tvoje vina, protože se syn změnil. Hele já to znám. Roky trápení s tchyní, protože syn najednou přestal chodit na plesy, věnuje se baráku, nedodělal vysokou..najednou má názor a svůj
Braň se, nenech si to líbit
@Anonymní píše:
Holky jsem ve 33tt, a poslední tři dny mě trápí bolest zánártí, hlavě při došlapu mi bolest vystřeluje, malý otok tam je ale ne nijak brutální - zaráží mě fakt že cca před 2 roky jsem měla na úplně stejném místě nohu zlomenou a ta bolest mi přijde úplně stejná (ale nepraštila jsem se, neupadla, nevyvrkla nohu…) Nasadila jsem si magnesium ale nijak bolest nepolevuje, do toho v noci křeče. Levá noha je úplně v pořádku, bez otoku i bolestí… Nevím jestli jet na chirurgii poslali by mě na RTG a v těhu to není moc dobré, už jsem jeden měla na začátku s naraženou rukou, dostala jsem sice na sebe ten stokilový oblek ale stejně nechci malého vystavovat zbytečnému zářeníděkuji za rady…
Já jsem měla nárt v podobném stavu. Pomůže odpočinek a vyhodit obuv, která to dělá. Doporučuju ortopedickou vložku, cvičení prstů sběrem malých předmětů prstama nohou. Zbytek bych řešila po porodu. Bude to i váhovým výkyvem. Na tohle magnésko nezebere
Ahoj, tak já po dnešní kontrole vše ok, jsem 34+3 a malá odpovídá prý velikosti 33+5 - váha 2300 g. Je to poprvé od začátku, kdy je menší, jinak mi spíš říkali trochu víc, jsem malá, takže obra mít nemůžu a už mě uklidňuje, že nebudu rodit dřív, takhle jsem se trochu bála. Taky jsem za poslední 3 týdny nabrala jen 1 kg, dohromady mám už 14 kg. Zvýšené dávky hořčíku mi fakt zabraly, tak konečně v noci relativně spím, hlavně nemusím chodit, nutkání každou chvíli na záchod už je normální.
Co se týče zamčení skupiny, bylo to to fajn. Je ale spíš potřeba napsat Ann soukromou zprávu a asi se ujmout správcovství někdo jiný. Koukala jsem na její profil a přešla do nějaké jiné zamčené skupiny, takže sem už asi jen tak nezavítá, ale soukromou zprávu si přečte. Tak jestli budete některá ochotná se toho ujmout, tak vám budeme všechny ostatní vděčné. ![]()
Take jsem pro uzavrit skupinu, a nebo nejde predat nekomu spravcovstvi aby ta dotycna osoba toho admina pozadala? Jinak vcera jsem nejak spatne spala, prcka jsem nejak mene citila tak mi to nedalo spat a rano to bylo narocne
@fialka6 Ja ji klidne napisi
@Veronika.Berta píše:
@xacxa Nemáte možnost s s chlapem sbalit a vzít nohy na ramena? Tchyně bude vrcholně uražená s tím počítej. Pokud je tchyně fakt takhle natvrdlá, tak se bude těžko měnit. Spíš bych odmítala ty její moudra poslouchat. Ve chvíli, kdy začne ty její ftákoviny o penězích a pomluvách, tak ji přeruš a řekni jí, že tohle tebe nezajímá. Asi se dost možná stane, že se s tebou nebude chtít bavit o ničem, protože jiné téma nemá. Ale ten klid by za to mohl stát. Každopádně je to hlavně o chlapovi, jestli to matince vysvětlí. Pokud budete jediní, kdo tohle matince řekne, tak budete hodně špatní. A především to bude tvoje vina, protože se syn změnil. Hele já to znám. Roky trápení s tchyní, protože syn najednou přestal chodit na plesy, věnuje se baráku, nedodělal vysokou..najednou má názor a svůjBraň se, nenech si to líbit
No takže to dopadlo přesně jak jsem čekala. Manžel tchýni řekl, jestli by si svoje křivdy a pomluvy nemohla předemnou odpustit, že to opravdu vyznělo závistivě, tak tchýně opět a co jí té tetě má jako závidět, jestli tu samotu, načež mažel řekl, že sem se málem psychicky shroutila a ona na to ale prosimtě (moc dobře ví, že mám psychiku slabou, že chodím k psycholožce a když do mě valí soje sra*ky, tak mi to nedělá dobře) načež se tchýně urazila práskla dveřmi a odešla…jo první cesta když přišla z práce byla k nám nahoru
a že prý…ste mi mohli říct že jedete za Kaččinýma rodičema, bych poslala taťkovi ty kobásky co jsem zapomněla…jí aninedošlo, že jsme odjeli kvůli ní…
Bohužel teď momentálně nohy na ramena vzít nemůžeme, muž má dvě půjčky, já invalidní důchod, leda bychom se s tchánvic dohodli, ať nám vyplatí to, co jsme investovali do jejich domu, což pravděpodobně nehrozí. Jedna půjčka doběhne za 2 roky
Já jsem tak zoufalá, že jsem i přemýšlela, že půjdu do práce, i když to mám od lékařů zakázáno…a t o se snažíme jí to vždycky vysvětlit hezky, ale moje trpělivost má hranice, a až jednou bouchnu, tak si to za rámeček nedá