Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Z pilulky jsem objednávala včera a přijde mi to dnes.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 09:52
Holky, jaky jste mely odhad? Jsem 31+4 a mala ma 1420, percentil 4, KP. Doktor me posila na mereni prutoku, podle nej je mala mensi a pry to vypada na spatne prutoky. Sama jsem zatim pribrala 5 kilo. Mne tech 1420 zas tak malo neprijde..mela jste to take nektera takhle?
@Adjon Já jsem taky cholerik, ale už jsem jednou na psychiatrii byla, a nepotřebuju tam kvůli tchýni skončit znovu. Asi budeme s manželem probrat jak dál, protože to je fakt minimálně jenou týdně něco…
![]()
@micmonek no já nevim, já měla odhadovanou váhu v 30tt 1850g, ale psla že biometricky odpovídáme 31+6,, podle prvního uz jsem byla 29+6 a reálně 29+0 ![]()
Mně se to zdá ok. Moje první měla ve 32. týdnu 1500g a narodila se s porodní váhou 3200g, teď u druhého ve 32+0 váhový odhad 1580g. Doktorka říkala, že vše je ok a odpovídá to datu porodu.
Průtoky mi měří v ordinaci a vše ok.
@micmonek přibrat 5kg jen wau
. To je dobrý. Já mám už tak 9kg a malý měl ve 32tt cca 1800g. Dcera si pamatuji byla menší. Hlavně ať je všechno v pořádku ![]()
@Svetluska30 doktor mi rikal, ze by mela mit o 100g vic, coz mi tak hrozne neprijde, ale nerozumim tomu. A jakou ma mimco polohu? A na ty prutoky chodis z jakeho duvodu? Me poslal na fakultku.
@Monalisasmile u prvni dcerky jsem pribrala celkem trinact a uz v tomto obdobi jsem mela mnohem vetsi bricho, ale taky hodne plodovky ![]()
@micmonek kamaradka rodila v 32tt a dítě mělo 1600g. Ve stejném tydnu tam byly tehdy ještě dvě děti a rozdíl byl i 300g. Tak nechápu, že doktor řeší nějakých 100g. Ale prutoky je dobré hlídat. Ta váha je furt jen odhad, ale prutoky jsou zásadní. Držím palce ![]()
@Kimber jdu ve stredu, tak snad to bude ok. Vydesil me uz jednou po screeningu, kdy mi vyslo riziko 1:8000 a z krve to bylo nizke. U dcerky jsem mela 1:100000. Asi si jeho slova moc beru. Diky za podporu.
@micmonek Asi tě doktor moc zbytečně straší
(tedy doufám). Jelikož riziko na screeningu co uvádíš je nic, já měla 1:83 a musela jsem na odběry, od té doby vývoj miminka probíhá skoro předpisově. To už bych se musela odstřelit
Jinak váha přesně jak říká Kimber je pouze odhadová a nemůžou s jistotou říci kolik to miminko nyní váží
.
@Monalisasmile
to je dobre. Asi plasim, napisu v tu stredu, to budeme moudrejsi. Ale je teda fakt, ze jsem sama nervozni z toho, ze nepribiram. Pritom porad neco tlacim a o sladkem ani nemluvim.
@micmonek Mimčo mám hlavou dolů a průtoky mi měřila sama doktorka během ultrazvuku ve 32. týdnu v rámci klasické kontroly.
@Callie tak nech peníze třeba u sousedů nebo někde jinde, z PPL ti to doveze kamkoliv, mě se málokdy stane, že mě zastihnou doma, vždycky jak volají nebo posílají tu sms, tak jim volám zpět a řeknu, že jsem třeba v obchodě a on mi to přivezl na parkoviště k Tescu
jde se s nimi domluvit, pokud to nechceš ve chvíli, kdy už ti zvoní před domem ![]()
@xacxa musíš, podívej, máš vedle sebe super chlapa, který tě evidentně podrží i před vlastní matkou a v bříšku miminko, které potřebuje, aby maminka byla v klidu a těšila se, až spolu budou, hoď do porodu tchýni za hlavu, zkus se s ní stýkat co možná nejméně a když už s ní budeš komunikovat tak nezapomeň na pravidlo, jedním uchem sem, druhým tam a je to. Po porodu si to s ní spolu s manželem vyříkejte a řekněte jí, jak věci vidíte atd atd..
@lenina28 jojo, je skvělej, já ho mám právě taky po synovi, ten se narodil sice v únoru a v kočáru jsme tehdy měli kvalitní teploučky fusak ale na ty přechody do auta - obchod atd v autosedačce, tohle bylo prostě nejvíc top, než nějaké bundičky a deky, pak to mimčo odbalovat, vyslíkat, tohle se jen rozepne a může být klidně v dupačkách, prostě super, a teď na ten duben se mi prostě nechce investovat na měsíc do fusaku, třeba bychom ho ani nepoužili, jestli bude teplo, a tento může být v klidu i v kočárku, při větším chladnu ještě použiji španělskou deku a bude ![]()
@Adjon ano vím, že se můžu prakticky s prckem zvednout z porodnice kdykoliv ale vím, že se to tady standardně nedělá a nechci vyčnívat, jak už jsem psala nedávno, nějak to musím vydržet
ale třeba 5 dní je na mě moc, s prvním jsem byla 2 dny a bylo to akorát, kdyby mě chtěli držet víc dní a nebyl k tomu důvod, tak bych asi vážně max ten 3 den odešla ![]()
@Kimber píše:
@micmonek kamaradka rodila v 32tt a dítě mělo 1600g. Ve stejném tydnu tam byly tehdy ještě dvě děti a rozdíl byl i 300g. Tak nechápu, že doktor řeší nějakých 100g. Ale prutoky je dobré hlídat. Ta váha je furt jen odhad, ale prutoky jsou zásadní. Držím palce
Moje známá ve 34 tt a malá měla jen 1500´g, ale proto ji udělali císaře, protože nepřibírala a dnes v den termínu má 2100
takže si myslím, že 100 g je úplně v pohodě, až při další kontrole bych plašila, kdyby se nezvětšovala, ale zase lepší aby doktoři věděli než něco zanedbali