Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj kočeny, tak já já mám čárku přes celé bříško (taky jsem tmavá) a jako bonus chlupaté
Vy taky???
Tašku do porodnice ještě nemám zabalenou, protože nemám nic koupené
Tímto děkuji za seznam, porovnám ho se seznamem z naší porodnice a dnes to už vážně objednám, páč dnes začínám 36 tt. K doktorovi chodím už co týden a minulý čtvrtek už mi měřili ozvy a dělali stěr na streptokoka. Miminko se prý zatím nechystá.
@Novaska super napad, moc dekuju!! Jdu volat nasim, ze si pujcim jejich tasku ![]()
Tak ja zatim jeste tasku zbalenou nemam cekam az mi rekne midwife co jsi mam pripravit do porodnice vzhledem ktomu ze tady se pousti 6h po porodu domu zatim mam jen pripravene veci na mimco
@Novaska no to je fakt super, já si to rozdělila do dvou, ale vůbec mě nenapadlo si udělat malou tašku k porodu
děkuji za radu. U prvního porodu jsem měla pouze jednu a stejně jsem rodila císařem, takže k té jsem se dostala až mě pustili z jipky.
Tyyy jo a 6h po porodu bych chtěla taky domů
. Ve Vítkovicích nám řekli, že si maminky nechávají v průměru 5 dní
, což jsem myslela, že už dávno tak není.
Jinak holky koukáte na olympiádu? Já koukám na krasobruslení a zrovna je to taková super show
![]()
To jsem rada holky, ze vam rada prisla vhod
nam to takto radi primo v porodnici, ze je idealni mit jednu příruční malou tasku primo k porodu ![]()
Ty jo, 6h po porodu bych chtěla jit domu taky
tady u nas, kdyz je vse ok, pouštějí 2 nebo 3 den
Olympiádu taky sleduji ale dnes jsme byli od rana na trebinku ale u snídaně jsme ještě sledovali hokej ![]()
@Monalisasmile no ono celkově UK je na tom se zdravotnictvím jinde. Tehotenstvi se řeší od 12tt apod.
6 hodin po porodu je strasny.
@Vladimirovna mas pravdu ultrazvuky ti tu udelaj jen tri prvni po tom 12tydnu druhy po 20 a treti po 32tydnu ja jdu treba na posledni ultrazvuk az koncem brezna to budu 36+6 jinak chodis jednou za mesic a pul na kontrolu k midwife ta ti jen zmeri tlak na neco se zepta udela ozvy srdicka a tot vse ja mela vzdycky problem ze jsem se zacinala od 31-32 tydne otvirat na jeden a dva cm a tady tim ze to nekontrolujou nevim na cem jsem ale citim uz obcas tlak dole kdyz dlouho chodim tak jsem zvedava no
@Vladimirovna dekuji na kontrolu jdu az za 14dni to budu 34+0 tak jsem zvedava ve stredu jsem byla na odberu krve uz po 2 pac oni tam neco zblbli nejdriv mi teda zkousela krev vzit midwife jenze bez uspesne nic ji neteklo az jsem ji tam ztoho zkolabovala no uz abych porodila docela vam zavidim ze vam doktorka rika odhad vahy miminka to ja mam smulu
@Kikulinka83 to jsi asi nic před odberem nepila. To se mi taky jednou stalo
@Vladimirovna pila jenze jen u te midwife ji to neslo jinak normalne v laboratori mi to nabrala na poprvy ani jsem necitila jehlu ![]()
Tak mě holky prasknul asi zub. Resp. prasknul mi určitě, asi ve čtvrtek, když jsem kousla do olivy ( měly být bez pecky). V pátek dobrý, večer mě to začalo pobolívat, v noci dobrý. Od té doby setrvaly stav. Spis možná horší bych řekla. Naštěstí v noci spím a o ničem nevím. Jak si do toho pořád šťourám, tak už je to i celkově rozdrážděné. Na pohotovost se mi nechce, protože zase tak blbě na tom nejsem a navíc mě před ní každý varuje. Asi uvidím jaký bude vývoj zítra. Akorát začínám 34. týden v úterý. Ve středu budu končit v práci… nějak se to s… Tašku do porodnice nemám, ale doma už myslím všechno mám. Včera jsme koupili houpátko, a muž o víkendu řeší moje „kojící křeslo“. Koupili jsme z druhé ruky takové to Ikea křeslo, muž ho obrousil a moří na ten správný odstín hnědé. Je hrozně hodnej, se vším pomáhá, teda spis mě nenechá nic moc dělat. Uklizí, vaří, venčí psy… Mám z toho trochu výčitky, ze jsem takovej meloun
Taky se snažím, ale už to není co to bývalo. Možná když nebudu chodit do práce a budu víc odpočívat nebudu tak vyflusaná.
Jo a pigmentovou čáru nemám ( jsem zrzka) a kojící košilky jsem koupila v Lidlu 2 za 250 Kč.