Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.2.18 18:46

@xacxa Tady je asi každá rada dobrá. Já bych se jí ve tvém případě prostě snažila co nejvíce vyhýbat a ve chvíli, kdy začne s jedovatýma kecama, tak jí řekni, že tě to nezajímá, nebo se prostě seber a odejdi. Když budeš důsledná, tak to třeba jednou, za pár let, tchyně pochopí. Hlavně ať si pak klidně je uražená, těch pár minut ticha za to přeci stojí. Je blbý, že jste v jednom baráku, je to bída, ale nezbývá než zatnout zuby a bejt ještě hnusnější než ona a trvat si na svým. Pokud máš invalidní, tak do práce nechoď. Spíš mě napadl nějaký homeoffice. Jakou máš školu Kačí? Hněv v sobě rozhodně nedrž a tchyni to vytmav klidně dřív. Vyčistí se vzduch, ty si ulevíš a zase s váma nebude chvíli mluvit. Navíc držet v sobě vztek, když máš v bříšku raubíře taky není zdravé. Já jsem se taky naučila hned bouchnout a jít hned s problémem. Moje milá tchyně byla tři neděle doma a mezi tím onemocněla švárovic dcera. Horečky, nudle u nosu. A co napadlo švárovou? No že holku strčí sem do baráku. Udělala jsem takovej bugr, že si to za rámeček nedala ani jedna. Že jsem těhotná, nepotřebuju mít ani tchynin bacil a ani jejich holky, když měla horečky 38,5 - 39. Jsem ráda, že jsem se během vánoc vyhrabala ze tří týdnů antibiotik. to zaase hlídala děti druhý švárový a chytil to celej barák. Takže mi další hajání v posteli nebylo zrovna po vůli, jen protože švárová neni schopná být s nemocnou holkou doma. Taky jsem při tom rovnou řekla, že teda jsem v baráku malá paní, že si to uvědomuju, ale že jestli se budou tahat nemocný děti do baráku, až bude malá na světě, že ať si mě nepřejou. Že okolo ostatních se běhalo po špičkách a my odnášíme všechno. Nenene, nedej se. Ozvi se pokaždý :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
27.2.18 19:55

@Veronika.Berta Takmanžel šel na druhou vysvětlovací misi, a už je to dobré. Na otázku, proč máme kulu na dveřích řekl, že chceme mít soukromí. že ať tchynčazajde na kafe, že budu ráda, ale ať na mě neháže svoje osobní problémy, pocity dojmy, pochopila, tchán nic nenamítal (on naše soukromí respektuje), a že ne vždy budeme na klepání reagovat, jelikož chceme mít i čas na sebe. Takže válečná sekyra zakopána. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
27.2.18 21:57

Uf holky. v jedne diskuzi se do me pustili ze se vymlouvam na hormony, atd atd. a to sem se zastavala jen zakladatelky. tak sem odtamtud musela pryc. uklidnit se sem :lol:

ja zitra zacinam 36tt, vaha mi uz ukazuje 60kg, puvodne mam 52kg, ale porad mi jeste 5kg chybi do vahy co sem mela v prvnim tehotenstvi. tak doufam ze to uz vsechno nenaberu :) ja sem si konecne dala veci do tasky do porodnice, nemam to teda vylozene nachystane, jen sem to tam uklidila. chybi mi jeste vlozky a to je asi vsechno. uvazuji ze bych si taky udelala dve tasky. poprve sem to nemela.mela sem jen jednu velkou. a vlastne z toho vyuzila asi jen ty pantofle. jist ani pit sem nemohla. to mi pak prinesli jednu sklenicku 8o doklady sem mela v kabelce, a tasku mi pak odnesli na pokoj kdyz me tam vezli. tak uvidim jak to udelam ted. mohla bych si zkusit taky zabalit nakou tycku a hroznovy cukr a piti.

jinak je mi vas vsech co mate problemy s tchyni mco lito. je to rozne vycerpavajici. ja sama si nedokazu predstavit bydlem s nima v jednom baraku. nechtela bych tak bydlet ani s nasima, natoz s tchanovcema. vychazime psolu dobre. ale kolikrat me tak otravuje, kdyz vola tchan treba v 10 vecer..uz jim to proste nezvednu. nemam chut se s ni vykecavat. pres den toho namluvim s dcerkou dost a dost :mrgreen:

jo uz pijete nekdo malinikovy caj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
27.2.18 21:58

@xacxa tak snad je zakopana na hodne dlouho :) a bude klid a pohoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
27.2.18 22:26
@Anonymní píše:
Holky jsem ve 33tt, a poslední tři dny mě trápí bolest zánártí, hlavě při došlapu mi bolest vystřeluje, malý otok tam je ale ne nijak brutální - zaráží mě fakt že cca před 2 roky jsem měla na úplně stejném místě nohu zlomenou a ta bolest mi přijde úplně stejná (ale nepraštila jsem se, neupadla, nevyvrkla nohu…) Nasadila jsem si magnesium ale nijak bolest nepolevuje, do toho v noci křeče. Levá noha je úplně v pořádku, bez otoku i bolestí… Nevím jestli jet na chirurgii poslali by mě na RTG a v těhu to není moc dobré, už jsem jeden měla na začátku s naraženou rukou, dostala jsem sice na sebe ten stokilový oblek ale stejně nechci malého vystavovat zbytečnému záření ;-) děkuji za rady…

Ahojky, tak něco podobného jsem měla asi před dvěma měsíci. Najednou mi opuchla jen jedna noha mezi nártem a prsty, bylo to bolestivé. Tak jsem zašla na gynekologii, ten mě hned poslal na cévní vyšetření a ortopedii. Na druhý den jsem šla na cévní, udělali mi ultrazvuk žil, trombóza vyloučena, že je vše ok. Tak jsem šla na ortopedii a tam světě div se, z naší strany je vše v pořádku a začal me posílat na cévní! Říkám, že jsem odtamtud právě přišla a doktor na mě, že si myslí, že je to záležitost lymfy, tedy cévní. Tak se ptám, že by to tam jako nepoznali?? A on, že pokud to nemám přímo napsané ve zprávě, co chci vyšetřit, tak to neřeší!!?! Takže jsem nevěřícně odešla, noha mě bolela ještě měsíc, na vlastní náklady jsem si koupila kompresní podkolenky a dokud jsem ještě chodila do práce, snažila jsem se mít nohy co nejčastěji nahoře. Taky střídání teplé a studené vody pomáhá.
Tak má zkušenost s tímto nešvarem a zájmem lékařů :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
27.2.18 22:37

Jinak holky držte se a nedejte se! Některé tchýně potažmo sestry si hold nevidí do pusy a ani jim to nikdy nedojde, co všechno můžou způsobit svoji jednoduchostí… :zed: Myslete hlavně na sebe a prcky, to je nejdůležitější! A pokud máte muže, kteří stojí za vámi, je to skvělé! :srdce:
Co se týče tašky, stále to odkládám, ani nevím proč :D Jsem teď 36 tt, zítra do poradny a na ozvy, tak se moc těším :srdce: Jo a maliník se chystám pít od dalšího týdne, dnes jsem si ho koupila - sypaný ve zdravé výživě :)
Chtěla jsem se ještě zeptat, chystáte se někdo látkovat? 8) Hezký večer ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
27.2.18 22:52

Ahoj holky, já dnes lítala celý den po městě ráno dentální hygiena, objednala jsem se ještě k zubařce, kdoví kdy bych se tam po porodu dostala, objehla pár obchodú, stihla návštěvu kamarádky a upřímně jsem ráda, že sedím s nohama nahoře. Mám dotaz máte některá těhu průkazku od mamavitu takovou růžovou a nechávaly jste si tam dávat razítko od obvoďáka a od zubaře? Já měla u prvního jinou a tam byla na to přímo kolonka ale u téhle se nějak nemůžu dohledat tak nevím jestli jsem slepá nebo tam není.

S tím uzavřením skupinky je to dobrej nápad, bylo by to fajn.

Jinak tašku ještě nemám sbalenou ještě mám chvíli čas jsem teprve 30tt, s prvním jsem měla 2 tašky a nachystaný doma oblečení na odjezd, který mi manžel dovezl den před propuštěnìm, takže když pro nás přijel už jsme byli nachystaní a hned jsme jeli tak to udělám stejně.

O tom gelu k porodu jsem něco četla už u prvního a popravdě mi to připadla docela palba za nej, tak jsem dál nepátrala.

Jo a ještě jeden moužná úplně blbej dotaz, poznáte podle kopanců jak je mimčo otočený, když byl vodorovně kopal do boků to je jasný. teď už je svisle a vždy je to kopání intenzivnější buď na spodek nebo do žeber tak by mě zajímako jestli mě do toho močáku boxuje a šťouchá hlavou nebo to jsou kopance. Ptám se asi blbě ale já tu intenzitu od 1 neznám žebra jo to mi dával zabrat ale spodek skoro vůbec měla jsem placentu na přední straně tak jestli to bylo tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
28.2.18 07:20

Viktorka

Ahoj.Je to neskutečný, ze už je to měsíc co je na světě. Neskutečně to leti. Stále krásně přibírá 1090g. Vše pro zatim zvladla.Jen ji museli na cpap, protoze potrebuji ulevit srdíčku. Potvrdila se srdeční vada, kterou zjistili kdyz byla ještě v u mě. Naštěstí je to vada s, kterou se da žít, ale az bude starší tak ji čeká operace.Ted to prozatim neni potreba.
Jinak je to po psych.moc náročné. Jsou dny kdy jsem v pořádku a pak přijde den a ja jen brecim a brecim. A kdyz přijde starší dcera s tim že ji Viky chybi tak to me dostane úplně, ale je to rozumna holka a můžu ji to v klidu vysvětlit. Dokonce snáší i fotky, které mame. Jezdi s nami do nemocnice s mlékem.
Tak nakonec budou me mléko dostávat i jiné miminka.Mam toho dost.Je pravda, že odsávání da zabrat kord kdyz dodrzujete tri hodinový interval.Na podporu mleka se mi osvědčila melta, hodne pit a homeopatie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
28.2.18 07:24

@simcaP :lol: Ted si me pobavila. Mit vychozi vahu 52 kg tak nejake kilco navic neresim. U druhe dcerky sem mela vychozi 58 a dostala sem se na 79 a dalsi vychozi uz souvisela prave s vahou ktera mi zustala. A tohle tehu radeji vahu kontroluju jen vyjimecne. :zed: Zatim se ale drzim a 20 kilco to nastesti nebude. Zatim mam navrch 6-7 zalezi kolik den pred vypiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
28.2.18 07:30

@lajnis :srdce: Uz ma princezna i krasnou barvu. Zvlada to skvele a ty taky. Ze ti litaj pocity, vsak je nech a kdyz je treba plac, kdyz je treba kric. Ven to musi. V podstate zadna z nas si neumi predstavit jak se citis, jak to vnimas. Nejde se do cloveka vcitit kdyz to nezazil, muzeme se jen domnivat a drzet palecky. Ale uz to nebude dlouho trvat a malickou princeznu si odneses domu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
28.2.18 07:38

Dobré raníčko :kytka: tyjo já to tady nestíhám sledovat, jak člověk odsud na chvíli odejde, najednou další tuna příspěvků..
Chci se zeptat, máte někdo problémy s bolestmi v kříži, spíš až jako v kostrči?? Co na to pomáhá?? Asi nic.. odpočívat co?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
28.2.18 07:43

Viktorka :srdce: je úžasná, je super že má samé pokroky dopředu :hug: jen tak dal :palec: ty se tomu pláči vůbec nebran, je to normální :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
28.2.18 08:08

@simcaP Já taky dnes začínám 36. týden a maliníkový čaj určitě pít budu. teď jeden šálek denně, za týden 2 šálky denně a v 39.týdnu už 3 šálky denně. Jinak jsem si začala vařit každé ráno odvar z lněného semínka. Vytvoří se takový sliz, který vypiješ i s těmi semínky. Usnadňuje to vyprazdňování a hlavně působí podobně jako ten porodní gel. Mimčo snadněji vyklouzne ven v poslední fázi tlačení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
28.2.18 08:15

@Radůzaaa Na křížové bolesti mi výborně fungují úlevové polohy, které využiješ i během porodu při kontrakcích. Klekneš si před gymnastický míč a hlavou a rukama se položíš na něj nebo třeba na křeslo. Partner ti zezadu malými kroužky masíruje kříže. Pak je ještě super poloha v kleče na čtyřech, sedneš si zadkem mezi nohy, ruce zůstávají natažené na zemi, hrudí se dotýkáš země. Výborně to protahuje záda. Snad jsem to popsala srozumitelně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.18 08:20

@Atka83 Já se chystám látkovat, jestli stihnu našít plíny :D Teď honim termín na výstavu a ještě mě v tom čekají dvě zabijačky, tak to neni snadný, ale už počítám materiál a mám drukovací kleště a druky na cestě :) Jediné, co budu kupovat, tak bude separační vrstva do plínky. S bobánkem nebudu asi moc kamarád :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí