Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2773
1.3.18 10:29

Ahoj Kočky, všechny zdravím. Dnes začínám první den mateřské :* Je to hrozně zvláštní pocit po tolika letech… Hned ráno jsme zjistili, že malá servisní oprava nějaké blbosti na autě bude asi tak 3× drahá a za chvíli přišlo velké dítě, že potřebuje koupit nové kalhoty… tak jsem byla ráda, že aspoň v Bille měli mlíko v akci :lol:
Můj zub je zatím v klidu, dočasně ošetřen a prý uvidíme, pokračování v květnu. Hlavně, že to nebolí a snad ani nezačne. Opatrně na olivy :roll:
Metličky na nohách mám trochu, asi i věkem, nepřijde mi, že by během těhotenství došlo k většímu rozvoji. Strijí mám dost z prvního těhu, teď se víceméně pravidelně mažu Bi-Oilem a zatím jsem nikde nic nového neobjevila, ale meloun je teda obří. Tak možná ještě něco přijde. Na kontrolu jdu příští úterý, jsem zvědavá, zda se malá otočila. přijde mi, že kope spíš v polovině břicha než do žeber, raději počítám s tou horši variantou, tak budu asi taky řešit způsob porodu. Raději bych přirozeně, dle Mudr. by to také podpořila, ale přirozený porod koncem pánevním prý po dohodě s primářem v porodnici. První porod jsem měla přirozený, ale byla jsem šitá, to nebylo nic moc. Zase na druhou stranu mi bylo 23, tak to tělo asi jinak zvládalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
1.3.18 10:34

@Staworowski Držím palce! Ale také bych se moc nestresovala, váhový odhad je opravdu odhad, a co jsem pak slyšela jak hodně se lišil od porodní váhy, tak bych tomu moc velký význam nepřikládala. Je určitě dobře, že vše zkontrolují, jestli správně funguje placenta a pod ( průtoky asi ) a nakonec to bude ok, uvidíš. Já si pamatuju, jak mi v porodnici věštili velké miminko, určitě přes 4,5 kila a kluk měl 3,55 Kg a 50 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
1.3.18 11:10

@Monalisasmile naprosto sdílím tvoje pocity, taky mám za sebou akutní císař po x hodinách porodu a ty dny po byly opravdu hrozný. Teď jsem četla pár článků o přirozeném porodu po císaři a byla jsem dost překvapená že spousta doktorů automaticky tlačí opět do císaře. Moc bych ctěla rodit přirozeně i s císařem hned jsem smířená, ale ta kombinace hodiny v bolestech a pak tě stejně fiknou je pro mě noční můra, tělo je absolutně vyčerpané a to hojení je zdlouhavé. Co znám maminy co mají za sebou plánovaného císaře, tak zvládali fungovat daleko dřív. A z jakého důvodu jsi nakonec musela na císaře?

K těm odhadům váhy podle mě jsou nepřesné. U prvního měl malý odhad 32+5 2100g před poroden 4200g rodila jsem přesně na termín a malý měl 3.820g takže se sekli, ale je pravda, že měl větší hlavu ;) Do poradny jdu 12.3. tak jsem zvědavá jaký odhad bude u druhého.

Příspěvek upraven 01.03.18 v 11:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
1.3.18 11:11

@leniiisek5 bobku, úplně tě chápu. Ono po císaři to bude možná o něco horší, jelikož ti přeříznou komplet břišní sval. Uvidíš, hlavně aby vše proběhlo v pořádku. :kytka:
Já jsem taky hrozný strašpytel, vzhledem k prvnímu porodu. Já ho však měla před osmi lety a doufám, že nyní už to bude jiné. Každopádně, když mi řekli, že půjdu na plánovaného císaře tak jsem se s tím 3 týdny srovnávala. Teď se zase musím srovnat s normálním porodem, ale myslím, že to dám jen s epidurálem :mrgreen: a doufám, že se hlavička někde nezasekne, jelikož mám hraniční hodnoty pánve :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
1.3.18 11:22

@Danlea no přesně :-). Vůbec bych to nechtěla absolvovat znovu. Každopádně mě řízli pro nepoměr pánve a nepostupování porodu a ještě jsem měla v ledvině stend. Což mohli vědet i dopředu. Na druhou stranu mi x doktorů řeklo, že kdyby doktoři tehdy nebyli podělaní strachy, protože jsem zdravotník, tak by hlavička 100% prošla, jelikož dcera byla malinká :nevim:. Nevím čemu věřit. Ale teď mě Dr změřil, zapsal mi hodnoty pánve do zprávy, stejně tak velikost hlavičky a zatím soudí, že by to přirozeně jít mělo. Tedy jen pokud prcek moc nenaroste, což budeme sledovat. Další komplikací je zhoršující se pupeční kýla, kterou mám, ale s tou prý tlačit můžu, tak jsem jen řekla, že chci mít břicho při porodu zatejpované.
Akorát mě taky překvapuje, že moje gyn automaticky řekla, že císař, a když jsem šla k Dr do porodnice co jsem si vybrala, tak mě přesvědčoval ať to zkusíme normálně :think: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
1.3.18 11:35

Mno.. Jak si tak čtu ty vaše zkušenosti z předchozích porodů, tak to ve mě jako v prvorodičce vyvolává stres a paniku :D

Holky máte doma nachystané i lahvičky a nějakou umělou výživu, kdybyste nekojily? Už jsem na to byla upozorněná od několika mamin, že vůbec nepočítaly s tím, že by nekojily a nic doma neměly a pak honem honem musel tatínek shánět. Co je tak nejlepší pořídit jako první umělou stravu pro mimčo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
1.3.18 12:11

@Monalisasmile uvidime jak to vse pujde. Zatim mi ani panev nemerili tak uvidime co mi dr rekne 7.3 to mam jit na odbery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
1.3.18 12:43

@lentilka297 Nestresuj se :-). Každá jsme jiná a porodnictví jde kupředu, je dobré vědet co můžeš očekávat, hlavně je fajn navštívit porodnici kde chceš rodit před porodem, udělat si obrázek a případně probrat s PA co bys ráda a co ne a co je u nich běžné :-).

Co se týče lahviček a UM, tak to rozhodně dopředu nekupuji. Při nákupech jsem vyfotila lahvičky, které by manžel mohl koupit a UM nevim, ale u dcery se mi osvědčila hypoalergenní Beba, tak bych šla buď do ní nebo klasicky do Nutrilonu. Ale jak říkám, kdyby bylo nejhůře, koupí to manžel. Má přesně fotky i obchod kde sežene :mrgreen:.Nechci, aby mi pak malinká lahvička nebo mlíko číslo 1 zbytečně leželo doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
1.3.18 12:43

@lentilka297 Nemám ani neplánuju. Počítám s variantou že kojit budu :pankac: Koupit UM je otázka cesty do lékárny. Ale dostala jsem balíček věcí pro miminko, kde jsou 2 kojenecké lahve, dudlík apod. To by se asi mohlo využít i v případě kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
1.3.18 12:44

@Monalisasmile On asi právě co doktor to názor. Právě co jsi psalá tak malá neměla moc, ale tak těžko říct, co je k tomu vedlo.Tak snad teď tvůj dr ví co dělá a je hlavně super že tě tak sledují. Mě u prvního vůbec pánev neměřili a u příjmu nedělali ani ultrazvuk. V průkazce jsem měla odhad 4200 s vykřičníkem, mám 162cm takže moc velká nejsem, ale tomu nikdo nevěnoval pozornost přitom malej byl pořád nahoře a vůbec nesestupoval. Manžel říkal že jak ho vytáhli tak měl hlavu úplně do špičky jak se tlačil do té pánve a doktoři hned na sále řekli že by určitě neprošel. Tak bych byla teď ráda kdyby mi tu pánev někdo změřil. A tebe na tu konzultaci s doktorem poslala tvá dr nebo jsi se sama od sebe do té porodnice vypravila. Právě nevím jak to udělat, jestli se tam vydat na vlastní pěst a tam se poradit s primářem, chci jít totiž jinam než minule, má dr to zatím neřeší, vždy mi zatím řekla že záleží na více faktorech že se malej nemusí otočit hlavou dolů a tak, ale já to nechci nechávat na poslední chvíli u prvního jsem na všechny ozvy chodila ke své dr a do porodnice jela až rovnou rodit a jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
1.3.18 12:46

Holky tak mam po poslednim screeningu :potlesk: pry vse v poradku, mala ma odhad 1800g coz je pry uplne v pohode po tom jak me stresovali na 2.screeningu

Příspěvek upraven 04.03.18 v 09:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
1.3.18 12:51
@Monalisasmile píše:
@Staworowski z toho si nic nedělej, já myslím, že doktoři z toho dělají hroznou vědu, já měla v 33tt odhadovanou váhu 1800g, říká se, že miminka přibírají teď zhruba 300g za týden, tudíž bychom měli být na podobné váze jako ty. Ale mě nikdo neříkal, že by to bylo špatně. Je fakt, že my nejsme zase vysocí, ale nevím kdo kdy kde řekl, že miminko musí dlouhé kosti a vážit hodně, když má takové rodiče. Však oni do toho dorostou. Otec dcery měl 190cm, narodila se mi 2750g a 47cm :nevim: a byla zcela zdravá.
Každý to máme jinak, buď budete mít menší mimčo, to vás pak časem stejně doroste :-D a třeba si to dožene úplně na konci. A nebo taky odhad může mít odchylku.
Já po zkušenostech za poslední měsíce raději dám už na svůj instinkt, i když se snažím lékařům věřit :-). Ale každý mi vždy říká něco jiného. PA mi říkala, že v dnešní době jsou porodníci zvyklí spíše na větší děti a pak jsou hrozně překvapení, když se narodí menší. Přitom kdysi to tam nebylo. Je to však hodně i o tom jak se změnila strava za spoustu let. :-)
Věřím, že to bude v pořádku :kytka:, dopředu se nestresuj a dej si sem tam něco sladkého, z toho prý mimču přibírají ;) :*

Já ještě paradoxně držela dietu, jelikož mi po vánocích nevyšel OGTT respektive jsem měla na lačno 5,1 a tak mi test ani nedělali a že at držím dietu a nejím sladké. Asi měsíc jsem to držela, ale pak jsem se párkrát premerila na mamcinem glukometru a měla jsem ten cukr nízký, tak jsem se na to vyprdla a jím na co mám chuť. Prcek má 2150g a měl by mít 2380g asi což není až tak hrozný, vůbec mi nevadí že bude trochu menší (drive normální, dnes menší, jak píšeš dnes se rodí 4kg děti a co byl dřív normal je teď bráno jako prcci), blbe je, ze minule měl 1900g, tzn za 14dni + 250g což je malý přírůstek a je potřeba zjistit proč nepribira. Příští týden se uvidí no, hrozí mi, že pokud by se to nezpravilo, musí prcek ven.
Takže teď panika, ještě jsem nezačala nic chystat, mám už sice vše plus mínus nakoupené a něco ještě na cestě, ale teď to Teda vyprat, vyzehlit, nabalit tašku do porodnice, ať jsem ready kdyby teda došlo na nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
1.3.18 13:04
@lentilka297 píše:
Mno.. Jak si tak čtu ty vaše zkušenosti z předchozích porodů, tak to ve mě jako v prvorodičce vyvolává stres a paniku :DHolky máte doma nachystané i lahvičky a nějakou umělou výživu, kdybyste nekojily? Už jsem na to byla upozorněná od několika mamin, že vůbec nepočítaly s tím, že by nekojily a nic doma neměly a pak honem honem musel tatínek shánět. Co je tak nejlepší pořídit jako první umělou stravu pro mimčo?

I já nad tím uvažovala. Jestli nemít něco pro sichr… Ale me zase spíš okolí odrazuje, že dnes jsou lékárny otevřený I o víkendu a můžeš poslat chlapa, kdyby bylo potřeba… Taky vůbec nevím co případně koupit, těch značek je tolik, jak se v tom má člověk vyznat… Za sebe to předem řešit nebudu, až jak se to vyvine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
1.3.18 13:06

@Danlea to je fakt. S Dr to je dost těžké :nevim:. Každopádně já nyní tlačila na svou Dr ať mi řekne jak to bude nebo kdy mám v podstatě začít řešit formu porodu a ona koukla do karty, řekla, že jsem měla sekci pro úzkou pánev, nyní mám kýlu, tak by to nechtěla řešit jinak než sekcí :think: :nevim:. Tak jsem si říkala OK. Řekla mi, že pokud si vyberu k porodu její nemocnici tak mi ji udělá ona sama, pokud budu chtít jinam, budu si to muset v 36tt domluvit. Jenž tím, že jsem zdravotník mám spoustu kontaktů a tak jsem prvně šla anonymně na prohlídky porodnic a jak jsem si vybrala, ověřila jsem si zda tam někoho znám. Nakonec, můj kamarád ortoped má v dané porodnici spolužáka porodníka, který vede i rizikovou poradnu. Tak jsem se k němu objednala, a jelikož věděl, že jsem tak „trochu protekční“, tak semnou nemusel vůbec smlouvat. Narovinu mi řekl, že pokud chci sekci, udělá mi ji. Ale pokud jsem jen trochu nakloněná k přirozenému, že by mě chtěl pořádně vyšetřit a pokud by to bylo možné tak to zkusit.
Já mám tedy 164cm a hodnoty pánve mám hraniční pro miminko menšího vzrůstu.
Myslím, že když se zeptáš OG a případně si zajedeš do porodnice kde chceš rodit, tak určitě s tebou všechno proberou. Ten známý doktor má rizikovou poradnu, tak tam určitě běžně probírá s budoucíma rodičkama formu porodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
1.3.18 13:17

@Staworowski tak důležité je, že to lékaři sledují :-), alespoň se nic nezanedbá. Ale buď v klidu, určitě to bude dobré. Třeba přibere do přístí návštěvy 500g a bude :-D. Budu držet palečky. A s tím cukrem nechápu proč tě nadále nesledovali :nevim:. No jo dnešní doktoři, buď moc plaší nebo se na jiné věci naopak vyprdnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí