Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky ty kontrolní testy z krve, co se dělají teď jsou i na játra? Mě v laborce řekli, že je to na štítnou žlázu atd, ale už nevím zda v tom atd jsou i ta játra. Ja se zacla děsně drbat ani spát mě to, už nenechá. Bricho, ruce, nohy už mě to ničí. A říká se, že to může být příčina selhávání jater, tak mám strach.Moje gyn. je tu hrozně na prd ta mě vždy div nevyhodí, že ona není kozarka..
@xacxa píše:
@TerinaKosina No tak já se taky valím, ale mamka mi naopak říká, že to prostě musím vydržet až do konce dubna (první termín mám 22.4.), ale já bych to už měla nejradši za sebou. Je to moje první mimi a když pominu fakt, že jsem taakřka nepohyblivá, tak mám pocit, že se rozpadám. kyčle děs, o stydké sponě ani nemluvím, břicho neustále pne a včera mě začalo pobolívat v podbřišku, jen na chvilku a pak to ustalo a dneska ráno zase. Nemůžu pořádně spát a na zbytek nákupů jsem domluvená s mamkou a švagrovou, ale vzhledem k tomu, že nemám lahvičky ani vaničku, tak sjem značně nervní, co kdyby…
S pohyblivostí to mám taky veselý. Kyčle mi ztuhla někdy před týdnem, od tý doby sice povolila, ale žádná sláva. Pokaždý, než se rozpohybuju děsivě hekám
Dneska v noci to bylo obzvlášť výživný, nemohla jsem spát, do postele se mi k tomu nasáčkovali dva psi, takže jsem se tak nějak zkroutila kolem nich. No a pokaždý, když jsem šla na záchod, tak se nejdřív vzbudili psi, já začla hekat, jakože vstávám, to vzbudilo chlapa, který pokaždý z polospánku vyděšeně volal, co že se to děje. Ještě dvě, tři takový noci a budeme s tím moct vystupovat v cirkuse ![]()
Tak já opět neodolala, budu mít hodně podedenych věciček ale chtěla jsem i něco nového ![]()
@Nekubo1 píše:
S pohyblivostí to mám taky veselý. Kyčle mi ztuhla někdy před týdnem, od tý doby sice povolila, ale žádná sláva. Pokaždý, než se rozpohybuju děsivě hekámDneska v noci to bylo obzvlášť výživný, nemohla jsem spát, do postele se mi k tomu nasáčkovali dva psi, takže jsem se tak nějak zkroutila kolem nich. No a pokaždý, když jsem šla na záchod, tak se nejdřív vzbudili psi, já začla hekat, jakože vstávám, to vzbudilo chlapa, který pokaždý z polospánku vyděšeně volal, co že se to děje. Ještě dvě, tři takový noci a budeme s tím moct vystupovat v cirkuse
@Monalisasmile Ano, plně souhlasím. Já mám taky v tom porodním přání jen nezbytné body - vyhnout se nástřihu případně pomoc s jejím nahříváním před porodem, možnost poslechu relaxační hudby, nadstandardní pokoj, informovat mě předem pokud podají nějaké léky, plný bonding hned po porodu a ta vana by se mi taky líbila
Každopádně tam mám i zmíněno, že je budu respektovat a plně se řídit jejich radami. žádné výmysly tam nepíšu a líbí se mi právě ten jejich přístup, že se na tebe nedívají jak na exota, když jim to dáš. Všechny tyhle věci by měly být v porodnicích samozřejmé.
@eMa321 Oblečení mám od švagrové tolik, že bysme mohli mít klidně paterčata
Ale to žehlení teda nic moc.. To je na prd, že ti odjede zrovna v takovou dobu. Má tě aspoň kdo hodit do porodnice, kdyby náhodou?
@Kimber @TerinaKosina Super holky
Ale já teda doufám, že tam prtě do té doby opravdu vydrží. Samozřejmě se na něj strašně těšíme, ale nějak mi pořád přijde divný, že ze mě bude mamina ![]()
@Nikyna77 Taky se pořád drbu a doktorka mi minulý týden dělala testy na játra, žlučový kyseliny a štítnou žlázu. Vše vyšlo v pořádku. Kdyby to byly játra, tak by svědily dlaně a plošky nohou a s tím naštěstí problém nemám. Je to jen nějaká těhotenská dermatóza a to se holt musí pořád jen mazat, jiný lék na to není…
@Staworowski @Monalisasmile Na tu umělou výživu se teda taky zatím vyprdnu.. V případě nouze bude mít partner bojovku
Já teda doufám, že kojit budu, ale co v poslední době slyšim od mamin, tak to hodně lidem prostě nějak nejde. Ale je pravda, že to možná jen brzy vzdají. Přece jen, kdyby takto příroda nefungovala, tak už tady dávno nejsme ![]()
@lentilka297 Já jsem u prvního porodu měla mamču, takže je v záloze i pro druhý. Snad se malá nerozhodne zrovna když bude táta pryč. Byla bych ráda, aby tam byl s náma a ne aby jí viděl až za několik dní třeba.
Porodní přání říkáte… a jakou by to mělo mít podobu? Stačí volnou formou na papír? Něco jako „Drazí porodníci!…“ ( asi na to bude nějaký vzor na netu)
@lentilka297 Na UM se zatím vyprdni. Koupíš ho vždy a všude když bude potřeba.
Děláte holky něco pro podporu laktace? Já piju cca měsíc nepravidelně kojící čaj, tak jsem se dočetla že je dobrá melta. Někdo bere i homeopatika…Ty nemám. Možná bych měla?
Občas koukám do skupinky Lednáčci, abych zjistila, jaké problémy a radosti řeší s miminky, a ptala jsem se jich na probiotika pro mimča. Vím, že některé maminky tam je dávají, tak mě zajímaly jejich zkušenosti. Kdo je bere, doporučuje, nejvhodnější jsou zřejmě BioGaia, zvažuji, že bych je malé také podávala. Ale chci se ještě o tom poradit s doktorkou. Jsou prý vhodná od 1. měsíce. Nezjišťoval jste také někdo?
Tak ja mam termin 19.4 a vubec bych se nebranila tomu kdyby to bylo driv (kluky jsem rodila vsechny v 38tydnu) vsechno me zmaha blbe se mi spi furt se prevaluju ze strany na stranu az se to malymu nelibi a dava mi to najevo pak zbytek noci
ted jsem mi zdalo ze uz jsem dokonce porodila
ale holku misto kluka
nastesti uz mam doma vse jen cekam na latkove pleny
@eMa321 Pokud budeš chtít, pošlu ti svoje porodní přání na email jako vzor. Kdyžtak mi napiš svou adresu do zprávy. Jinak laktaci a kojení teď vůbec neřeš. řešila bych to až po porodu. Kojící čaje teď nemá význam pít jako aby se ti udělalo mlíko. Ono se to rozjede samo po porodu díky hormonům. Navíc čím častěji budeš přikládat mimčo, tím více mlíka se bude tvořit. Poptávka = nabídka
Pokud bys pak měla problém s kojením, jsou homea na laktaci, ale to musíš konzultovat s homeopatem, který ti předepíše homeo na míru. Jinak melta s mlíkem na konci těhu je super, já ji piju pořád. ![]()
@lentilka297 moc děkuji za odpověď. A máš nějaké pupínky? Nebo se čistě, jen drbes?
@lentilka297 moc děkuji za odpověď. A máš nějaké pupínky? Nebo se čistě, jen drbes?