Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@fialka6 Myslíš, jako že kojit z jednoho a až při druhém kojení z druhého?
Zkušenější maminky, jak je to s kojením? Někdo říká střídat prsa během jednoho kojení, někdo ne… Já když jsem kojila, tak mi bylo doporučeno střídat a zdálo se mi, že malá hodně trpěla na bříško. Mlika jsem měla hodně. Jinak s tim vigantolem, taky jsme ho nedávali, kapali jsme vitamín d od Terezie a v půl roce už jsem dávala rybí tuk Mollers. zlepsily se pak koliky.
Já vždy střídala prsa už při kojení ( nečekala jsem do dalšího) a kojila jsem tak, jak si malý říkal, vůbec jsem nedodržovala žádný časový harmonogram, někdy si řekl po 2h, někdy po 1h a někdy i po 4h, prostě tak jak chtěl a vždy chvilku z jednoho prsa a chvilku z druhého. Kdybych měla čekat s jedním prsem až do dalšího kojení, tak mi praskne
měla jsem je vždy šíleně nalité už po hodině až dvou a to, že dostal hlad bylo vysvobození
a nechci odstříkávat, takže to budu dělat úplně stejně
Nám se do toho tehdy v porodnici snažili strašně kecat, pořád tam říkali maminám aby dodržovali interval 3h atd atd a chuděrám tam děcka řvali hlady ale ony se bály, tak ty intervaly fakt dodržovaly. To já na ně hodila,, bobek,, a dělala si to podle svého, včetně dudlíku
.
Jinak jak se tu řešilo, umělou výživu určitě dopředu nekupuji, ani žádné lahvičky, dnes to stojí dost peněz na to, abych si řekla, že je možná využiji, v dnešní době ji seženu i o půlnoci když bude potřeba, takže počítám s tím, že budu kojit a UM bych řešila až v případě nastalé situace. ![]()
Prosím o radu, jak plánujete nákup odsávačky? Mně už několik holek doporučilo, koupit jí už před porodem a vzít si jí sebou do porodnice, že právě pomůže s rozjezdem laktace. Ale nevím, jestli se mi chcce dávat několik tisíc za odsávačku, když nevím, jestli jí vubec využiju… jak vy jste na tom?
@Nekubo1 zeptej se v porodnici, většinou je maminkám půjčují. Jinak já ji koupila až měla malá 3 měsíce, chytla jsem zánět do obou prsů, tak jsem musela často odsavat do ulevy. Jinak bych ji asi nevyuzila.
Holky tak blba zprava
Uzavrit to bohuzel nejde, protoze se nejedna o skupinku ale pouze diskuzi. Takze jedine co muzem udelat je nova skupinka a rovnou tam odskrtnout soukromou skupinku.No a nejlepe by to mela udelat ta co bude skupinku spravovat a pak nam vsem poslat pozvanku. Je mi lito ze to tady nejde uzavrit. ![]()
@Nekubo1 já bych dopředu nekupovala, kup ji až po porodu dle potřeby, vždyť ti ji případně může i kdokoliv z rodiny přinést do porodnice, když budeš potřebovat, podle mě je to škoda peněz, když ani nevíš, zda ji využiješ, já jsem u prvního nekoupila a jsem ráda, protože nebyla vůbec potřeba a teď ji taky koupenou nemám a počkám, co a jak ![]()
@Novaska Díky za reakci ohledně té průkazky já jsem razítka u prvního měla tak jsem si říkala, aby neměli kecy když tam nebudou.Tak se na to vyprdnu.
@lenina28 no vidíš bílek a citron mě vůbec nenapadl je pravda že dřív laky a gely nepoužívali a využívalo se jen přírodních věcí. Díky za radu.
My u 1 syna používali Vigantol nevadil nám, švagrová teď dává Baby-D tak asi teď koupím ten a z probiotik jsme dávali Biopron Junior je od 1. měsíce a BabyCalm a spokojenost. Mlíko se mi podařilo držet pomocí Malinové směsi od dědka kořenáře od 2,5 do 10 měsíců malýho jsem jen odstříkávala nechtěl ode mě pít. Jinak jak holky píšou Caro, Melta a ještě jáhly jsou dobrý.
Je vás tu hodně buď začátek Dubna nebo konec Května, já mám termín 10.5 je tu některá podobně? První šel ven přesně na termín.
@Poiu Hmmm, tak to je blbý, ale naštěstí řešitelný… Poprosíme Monalisasmile aby nám založila novou skupinu?
Tak vidím, že s tím kojením je to fakt věda ![]()
Odsávačku jsem byla přesvědčená že si koupím, i za cenu toho, že jí třeba nevyužuji. Brala bych asi nějakou z druhé ruky. Ale vzhledem k tomu, že se dají i tak sehnat celkem rychle a v nabídce různě ( i na miminu) jsou v podstatě pořád, tak s tím počkám.
@Nekubo1 preventivne si udelam pruzkum, jakou eventuelne koupit, ale dopredu neporizuju, da se v pripade potreby poridit skoro hned. A jak tu nekdo psal, zkusim spis vic prikladat, hodne pit ev. ta homeopatika
To jsem ráda, že máte na odsávačku podobný názor
Vybranou mám od Aventu a prostě jen uvidím, jestli bude potřeba, nebo ne. Kdyby to byla položka za dvě stovky, tak neváhám, ale takhle ty peníze radši vrazím do něčeho jiného ![]()
Já mám z prvního Medela elektricka a super, byla z druhé ruky. Jinak je i v některých obchodech půjčují
Holky já taky slyšela, že kojení je kolikrát mnohem horší než celé těhu a porod dohromady ![]()
Tak snad to půjde…Segra neměla vůbec mléko a malou měla na nutrilonu a byla z toho dost psychicky špatná, že nekojí.
Já mám zase jednu vpáčenou bradavku a už kdysi dávno mi dr řekl, že s kojením to asi bude problém. Poptám se PA, až půjdu na prohlídku porodnice, co s tím…
Máte to taky některá?
Emo, abych řekla pravdu, tak si úplně nepamatuji začátky, to jsem asi spíš střídala, aby se to mléko vůbec pořádně vytvořilo, a opravdu kdykoliv, vím, že druhá maminka na pokoji se mnou si vyspávala celou noc a já kojila každou chvíli. Pak už jsem fakt střídala kojení jen z jednoho prsu a nebo jednou začátek z levého a dokojit z pravého a pak při příštím obráceně. Ale myslím si, že je to fakt na každé z nás, co jí bude vyhovovat a vychytá si to sama. Jen se fakt nenechat odradit, dělat si to dle sebe včetně poloh a nevzdat to. Ve 3 měsících a v 6 měsících je růstový spurt a děti mají větší potřebu pít, takže si pak některá maminka myslí, že už mu to nestačí a přejdou na umělé, což je myslím škoda. Rok je základ a čím déle, jak se dost často píše, tím lépe. ![]()
A pokud bude Monalisasmile souhlasit, jsem také pro založení nové skupiny, akorát se toho fakt musí jedna z nás ujmout a vše vyřídit. ![]()