Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Vladimirovna Vůbec netuším, koukala jsem zde https://www.modrykonik.cz/ctg-vysetreni/ a vyplynulo mi, že: CTG vyšetření je sice metoda vysoce citlivá, ale na druhou stranu není specifická, vyhodnocení je složité a vyšetření samo o sobě poskytuje velkou míru falešně špatných výsledků (až v polovině případů). Současná věda nám stále poskytuje poměrně málo informací o příčinách špatných výsledků vyšetření. Kardiotokografické vyšetření je pouze nepřímá metoda sledování stavu plodu, a tak je potřeba k ní přistupovat.
Ach jo, když už se nestresujeme potraty a výsledky screeningů tak zase tohle ![]()
Jestli je vše ostatní ok, a i ty se pocitově cítíš dobře, tak to bude určitě ok ![]()
@Vladimirovna kdyby bylo něco špatně, tak tě pošlou rovnou do nemocnice
takže žádný stres
Nezaložíme tedy novou uzavřenou skupinu, třeba s odlišným názvem, kam bychom se přesunuly?
Ahoj holky, stiham tak akorat cist..TP mam taky 17.4., jeste 2 dny v praci a uz budu doma. A jak se tu psalo, zvlastni pocit..
Z 90 % mam uz vsechny veci doma a od pristiho tydne budu prat, ukladat atd. Pristi tyden chci zacit chodit na predporodni kurz a mozna spis kvuli manzelovi, abych si pojistila, ze vi, do ceho jde
Maly odpovida terminu, kolik vazi nevim, moje doktorka nema prepocitavaci ultrazvuk.Je porad koncem panevnim, ale i tak se budu pripravovat na prirozeny porod, kdyby se naaaahodou otocil, tak abych nebyla vystresovana tim, ze jsem nic nedelala a pocitala s cisarem.
Taky jsem pro uzavreni, ev. zrizeni nove soukrome skupinky.
@lentilka297 tak to máme termín stejne ![]()
@Vladimirovna to ti to vyšetření dělali nějak brzy. Normálně se dělá až někdy po 36tt. U takového prcka se to asi hůř měří. Stačí, že se posune v břiše a přístroj hned přestává ukazovat. Byla bych v klidu. Prý to ukazuje dost často nepřesně. ![]()
Jinak mám taky furt pocit, že už budu rodit. Břicho tvrdne, prcek dost tlačí, nemám chuť k jídlu, mezi nohama furt tlak. Prostě nevěřím, že do toho dubna vydržím.
Dnes se jdu objednat do porodnice na sepsání dokumentace. A už si půjdu balit i do porodnice. O víkendu začnu chystat oblečení na mimco. Už se na toho našeho kluka děsně těším. ![]()
Krásné dopoledne přeju. Co jsem tak pročetla, tak několik z vás už má za sebou císaře. Já se mu nejspíš taky nevyhnu (mimiňák je podle kontrol o cca měsíc větší
) a zajímalo by mě, co za kosmetiku/vložky/kalhotky a prostě různé vychytávky se vám osvědčilo. Zítra se chystáme na velký drogistický nákup do německého DMka, tak abych tam toho nakoupila, co nejvíc. Mimochodem, jestli máte některá možnost nakupovat v Německu, tak vřele doporučuju. Když pominu kvalitu, tak ty ceny jsou úplně nekdě jinde. Úplně jsem zuřila, když jsem porovnávala český a německý eshop DMka. Například měsíčková řada od Weledy tady standardně za 299, tam za 4,25 Eur. No vytočilo mě to pěkně ![]()
Holky, psala sem adminum jestli by sla skupina uzavrit. Zatim zadna odpoved. Jen pokud to pujde musi byt nekdo kdo bude skupinu spravovat. Ja bohuzel na to tolik casu nemam.
No ale uvidime co odpovi. Kdyz tak se zalozi nova uz uzavrena pro verejnost.
@Nekubo1 jj normalni. Tuhle jsem byla v ČR a chtěla jsem si koupit krém weleda a byl asi o stovku drazsi ![]()
@Kimber @lentilka297 holky taky mam stejný termín
ale doufam, ze to bude treba o tyden az dva driv
uz se sotva valím, všichni mi říkají (krom doktora) že to bude dřív, tak uvidime. Nachystano uz mam vsechno, i tasku do porodnice-kdo je připraven, neni překvapen ![]()
@eMa321 minulý týden jo? Tak to jsem asi úplně musela přehlednout protože jsem se zrovna dívala na tu dětskou kolekci
ale dnes jsem projela všechny strany dámské módy v Lidlu a tam jsou historicky i zpětně několik týdnů věci a prostě jsem nenašla, asi jsou vyprodané
ale mají tam teď ty flanelové noční košile a jelikož jsou na knoflíky tak jsou dobře i na kojení, navíc já si na těchto domácích košilích potrpim tak si asi objednám ![]()
@lenina28 Na Tchibo mrknu, děkuji za radu ![]()
@TerinaKosina No tak já se taky valím, ale mamka mi naopak říká, že to prostě musím vydržet až do konce dubna (první termín mám 22.4.), ale já bych to už měla nejradši za sebou. Je to moje první mimi a když pominu fakt, že jsem taakřka nepohyblivá, tak mám pocit, že se rozpadám. kyčle děs, o stydké sponě ani nemluvím, břicho neustále pne a včera mě začalo pobolívat v podbřišku, jen na chvilku a pak to ustalo a dneska ráno zase. Nemůžu pořádně spát a na zbytek nákupů jsem domluvená s mamkou a švagrovou, ale vzhledem k tomu, že nemám lahvičky ani vaničku, tak sjem značně nervní, co kdyby… ![]()
@Svetluska30 bavili jsme se o porodním plánu a s ochotou je přijímají. Každopádně taky jsem si nechtěla porodní plán sepisovat. Řekla jsem si, že jim těch pár drobností řeknu. Ale po včerejším rozhovoru z PA si spíše na papír sepíši body co bych u porodu chtěla a co ne. Jsem totiž sklerotik a něco třeba řeknu, ale něco mohu zapomenout a pak litovat.
Mám v plánu si tam napsat např., že chci po porodu nadstandardní pokoj, přála bych si rodit v porodním pokoji z vyhřívanou vanou, chtěla bych se vyhnout nástřihu pokud to bude jen anatomicky možné, chtěla bych aby miminko po porodu bylo celé 2h u mě nebo u manžela… Atd.
Chci tam i poznámku, že i přes mou anamnézu chci dělat vše proto, abych porodila normálně a nechci k sekci přistupovat preventivně. Přiložím k tomu i zprávu od lékaře.
Takže za mě jen takto. Nechci doktorům kecat do toho jak mají vést porod
.
Jinak by bylo super, kdyby skupinka již byla uzavřená, tak snad admini zareagují. Klidně ji i budu spravovat, když vydýcháte, že třeba jeden den nebudu ![]()