Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.2.18 20:56

@Monalisasmile Jak prosím probíhá odstraňování metliček? Když už jsme u toho tématu. Metliček teda moc nemám, mám jednu takovou pěknou tlustou metlu na pravý noze a gynekolog mi doporučil po porodu ji odstranit, tak abych věděl jestli jí tam chci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
28.2.18 21:17

Tak se hlásím máme po posledním třetím ultrazvuku jsem dnes 31+5 a malá váží 1518 g má při min ale je to b pořádku. Akorát co mi našli dnes tak krev v moci. Doktor mi řekl ze uvidíme příště jestli tam stále bude objednal me za 14dni. No ale stejnak me to znepokojuje :( Jinak už mám 15 kg má hoře, nevím kde se to bere. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
28.2.18 21:21

@Veronika.Berta já jsem byla na sklerotizaci, kdy mi žilky napíchli a vpouští se do nich speciální kontrastní látka, která žilky stáhne a už pak není vidět :-). Teď chci jít ale na laserové odstranění žilek. Musí se pak po aplikaci nosit několik dní kompresní punčochy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
28.2.18 22:11
@Atka83 píše:
Ano, na ozvy se chodí od 36 tt, zrovna jsem se vrátila od Dr. Ozvy jsou zdlouhavé, hlavně když prcek spí :lol: ale co už. Pak vzal vzorky na streptokoka a změřil miminko. My máme už 3160 g, s takovou váhou se narodil první syn 8) tak snad nebude moc velký, ráda bych rodila přirozeně, jsem po císaři. A další kontroly a ozvy už budou po týdnu :)
:palec: to je fajn, já mám opačný problem. Taky jsem čekala velké mimčo, jelikož jsme s přítelem hodně vysocí a rodí se u nás v rodině velké děti a zatím je prcek maličký.
Dnes jsem byla na kontrole, jsem 34+0 a malý má 2150g. Před 14dny měl 1900g, takže má malý přírůstek. Doktorce se to moc nelíbí, tak mě hned objednala do porodnice příští týden at se na to kouknou.
Furt jsem se bála, že budu tlačit 5kg dítě a teď bych byla ráda, hlavně aby bylo zdravé.
Snad bude vše ok :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
1.3.18 07:53

@Staworowski z toho si nic nedělej, já myslím, že doktoři z toho dělají hroznou vědu, já měla v 33tt odhadovanou váhu 1800g, říká se, že miminka přibírají teď zhruba 300g za týden, tudíž bychom měli být na podobné váze jako ty. Ale mě nikdo neříkal, že by to bylo špatně. Je fakt, že my nejsme zase vysocí, ale nevím kdo kdy kde řekl, že miminko musí dlouhé kosti a vážit hodně, když má takové rodiče. Však oni do toho dorostou. Otec dcery měl 190cm, narodila se mi 2750g a 47cm :nevim: a byla zcela zdravá.
Každý to máme jinak, buď budete mít menší mimčo, to vás pak časem stejně doroste :-D a třeba si to dožene úplně na konci. A nebo taky odhad může mít odchylku.
Já po zkušenostech za poslední měsíce raději dám už na svůj instinkt, i když se snažím lékařům věřit :-). Ale každý mi vždy říká něco jiného. PA mi říkala, že v dnešní době jsou porodníci zvyklí spíše na větší děti a pak jsou hrozně překvapení, když se narodí menší. Přitom kdysi to tam nebylo. Je to však hodně i o tom jak se změnila strava za spoustu let. :-)
Věřím, že to bude v pořádku :kytka:, dopředu se nestresuj a dej si sem tam něco sladkého, z toho prý mimču přibírají ;) :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
1.3.18 08:45

@leniiisek5 ten cheb se mi taky nelibi :nevim: nedavno tam rodila kamaradka a taky jsem neslysela nic moc na cheb.
@Kimber tak presne tohle beru :lol: jdu dneska k doktorce tak se poptam dekuju :palec: docitala jsem vas ale nejak jsem se do toho zamotala kolik jste toho stihli napsat :D
@Monalisasmile a jak probiha to odstraneni? :D vubec v tom nemam prehled, ale urcite to nebudu chtit nechat takhle :nevim: porad se obavam kdy vylezou strie a tohle me vubec nenapadlo :D
@Veronika.Berta super hned dneska koupim, dekuju za tip :D tata taky rikal, ze chutove nic moc a micha sicto se smetanou :lol: :D jak si lehnu na levy bok tak mala zacne delat nejaky akrobaticky kousky :nevim: asi se ji to nelibi :D
Moc vsem dekuju za tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
1.3.18 08:47

@Monalisasmile koukam, ze uz jsi to vysvetlovala :D jsem blesk :zed: na kolik takova sranda vyjde? A to ti delali normalne v nemocnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
1.3.18 09:06

@Gabrielled no me tam porod vyvolavali. Delali mi utz s tim ze malej ma hlavicku ok a ze to nebude problem aby prosel porodnimi cestami. Dali mi tabletu az za dva dny. Porod se rozjel vecer. A hned kontrakxe po 2 minutach. Jenze malyho jsem proste vytlacit nedokazala, takze nastrih a jeste ho brali ven klestema za hlavicku. Musela jsem jeste na sal protoze placenta nesla ven. Ve vysledku maly mel hematom od tech klesti mesic a ja sesita a jeste ve me nechali tampon, krery mi vyndaval muj gyndar po sestinedeli. Takze asi takova je moje zkusenost z chebu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
1.3.18 09:15

@leniiisek5 no ty vole :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
1.3.18 09:24

@Peeetha zvazovala jsem i stiznost, ale malej byl pro me dulezitejsi. Hlavne ze malej se z toho dostala bez trvalych nasledku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
1.3.18 09:30

@leniiisek5 no tyvole… tak to bych se rozcilila :zed: tak to se ti nedivim… tak snad ted v Sokolove to bude lepsi :think: me teda osobne se ani nelibilo to prostredi v chebu… prislo mi to jako v hororu kdyz jsem tam sla za kamaradkou na navstevu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
1.3.18 09:41

@Gabrielled ja mela na vyber bud chebo karlovy vary. A vzhledem k tomu ze kazdy den zamnou jezdil manzel tak 10km do chebu bylo lepsi jak 40 do varu. Ted uz bych si radsi vybrala ty vary no. Hlavne ze uz to mame zasebou. Ted nevim zda chci vubec rodit prirozene po me prvni zkusenosti bych sla radsi na cisare

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
1.3.18 10:03

@Gabrielled Sklerotizaci mi doporučil praktický lékař, kdy mě poslal na cévní ambulanci a tam jsem docházela asi půl roku, dělá se to jen na podzim a v zimě, a zde mi píchali ty metličky. Do léta jsem měla nožky pěkné. Jen jednu cévku mi píchl docela zbytečně a pod ní mi praskla nová metlička :nevim:, proto už moc píchat metličky nechci, max ty větší žilky. Jo a tohle bylo zdarma na pojišťovnu.

Teď chci na ten laser, ale to už dost stojí, co jsem koukala na kliniky, tak ošetření plochy cca 5×5cm stojí okolo 1000Kč. Ale půjdu na konzultaci a třeba dostanu množstevní slevu. :lol: A teda jak jsem říkala, nechám si opět napsat doporučení na cévní a těch pár větších si nechám píchnout přes pojišťovnu ;). Po zákroku se udělají modřiny, tak je dobré mít doma lioton, heparoid nebo tak něco, aby se rychle vstřebaly.

@leniiisek5 Chápu tvé obavy, po takové zkušenosti. Mě trápili a pak mě nakonec kuchli. Ale musím říci, že ani to není nic světoborného. Strašně dlouho trvá hojení po císaři, jsou větší komplikace, pokud se rána nehojí dobře. Je velká pravděpodobnost srůstů v břiše a taky se může stát, že už by další případné těhu nešlo. Já záviděla maminkám co rodily normálně a v klidu si došli na jídlo, zatím co já se plazila v předklonu kolem zdi a bála se zasmát, kýchnout, prdnout… Cokoliv.
Teď mi řekli, že mi udělají císaře už rovnou plánovaného. Ale na konzultaci minulý týden mi doktor vysvětlil všechna rizika druhého císaře a výhody normálního porodu, zvážil všechny mé komplikace a doporučil mi ať to zkusíme normálně :-D. Taky se děsně bojím, že mě budou zase trápit a nakonec to skončí tou hroznou sekcí. Ale věřím, že Dr má všech 5 pohromadě a když mi slíbil, že ještě jednou situaci vyhodnotíme v 36tt, tak mu budu věřit :)
Jak dlouho to je co jsi rodila první?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
1.3.18 10:12

@Monalisasmile prosinec 2016. Takze to bude skoro rok a pul. Ja si nemohla dojit ani na wc jak me to bolelo a na wc to bylo pres celou chodbu hroznyyyy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
1.3.18 10:16

Také hlásím dnešní kontrolu 28 tt a malá má 1270 g a já 10 kg 8o :mrgreen: u malého jsem měla 13 kg při porodu, tak to asi teď nedám :mrgreen: je pravda, že u něj jsem jedla úplně normálně a teď vyloženě žeru :mrgreen: a magneska ode dnešního dne mám brát 6 tablet denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí