Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lentilka297 Nestresuj nepanikař každá to máme jinak je spousty mamin co měly naopak pohodový porody, jako bez bolesti se to neobejde ale s tím se musí počítat
S tím mlíkem já bych to taky nehrotila my u prvního koupili malou krabici nutrilonu až při první krizi po 6ti nedělí a nakonec ji ani neotevřeli až v 10 měsících jsme přešli na umělé a do teď kupujeme Hipp, malý jiný mlíko nechce. Ale třeba Nutrilon dělá takové jednorázové sáčky je tam jedna dávka a stojí asi kolem 10 kč ostatní značky nevím tak jsem si říkala jestli pro sichr třeba ze 3 nekoupit.Ale pokud chceš kojit tak bych neřešila umělý znám spoustu mamin co při první krizi hned šáhlo po umělým a pak už se víc nerozkojili a do měsíce byly bez mlíka.
@Monalisasmile to máš super že to máš takhle přes známýho potom ten přístup doktorů je vždycky lepší. Děkuji za rady na další kontrole zatlačím na dr. to už by i prcek mohl být otočený hlavičkou dolů a rozhodně vyrazíme do té porodnice mrknout a domluvit.
Holky a teď úplně mimo téma, jdem v sobotu na ples v Rock&Punk stylu, oblečení jsem horko těžko pořešila a teď řeším nějaký dobrý tužidlo, lak, gel nebo vosk abych si pohla vyčesat pořádnýho pankáče
bude to chtít něco co fakt drží, mám vlasy po ramena, ale vůbec tady tu vlasovou kosmetiku nepoužívám, tak nevím co koupit. Nemáte pro mě nějaký tip?
Ahoj, jsem tu nová a doufám, že se můžu přidat mezi vás
. Čekám první mimčo, kluka, termín mám 3.5., ale nevím, jak dlouho ještě fešák vydrží v břiše. Podle dnešní kontroly je totiž o dost větší, tak jsem zvědavá, kdy a jak se bude dostávat ven… Doteď jsem měla těhotenství celkem v pohodě, ale minulý týden mi začly strašně otékat nohy a ode dneška mě doktorka nechala doma. Mám nařízeno ležet s nohama nahoře
. A musím říct, že se na to docela těším, práce už mě celkem zmáhala. U doktorky mi navíc naměřili váhu o dost vyšší, než před měsícem, takže asi pěkně zadržuju vodu, nemáte některá nějaký tip, jak na vodu a otoky?
@Nekubo1 ahoj vítej
mimochodem je tu někdo kdo má termín na konci května jako já? Jsem 28tt teď ![]()
@Nekubo1 ahoj, mám termín podle prvního utz1.5. Na otoky trpím genetickou poruchou lymfatických cest. Kompresivní podkolenky pomohou. Nebo si po 6nedělí zajdi na pár lymfodrenáží. Já díky zadržování vody mámnahoře už 20kg, prcka mám taky většího (odpovídá o skoro 3 týdny víc) takže jsem taky zvědavá kdy ajak velikej vyleze. Taky první
taky kluk ![]()
Tak nejsem jedina! Mám termin 29.5. a manžel všude rozhlasuje že rodim v červnu protože si z nějakého důvodu myslí že to může přijít jedine později a ne dříve ![]()
@Danlea píše:
Holky a teď úplně mimo téma, jdem v sobotu na ples v Rock&Punk stylu, oblečení jsem horko těžko pořešila a teď řeším nějaký dobrý tužidlo, lak, gel nebo vosk abych si pohla vyčesat pořádnýho pankáčebude to chtít něco co fakt drží, mám vlasy po ramena, ale vůbec tady tu vlasovou kosmetiku nepoužívám, tak nevím co koupit. Nemáte pro mě nějaký tip?
tak uplně nejlepší bílek nebo citron ![]()
@Vladimirovna píše:
@Nekubo1 ahoj vítejmimochodem je tu někdo kdo má termín na konci května jako já? Jsem 28tt teď
já 26.5 ![]()
@Staworowski male nameril doktor 32+3 1420 a strasil, ze je mala. Poslal me na prutoky, tam malou znovu premerili a v 32+5 mela 1592 a rikali, ze je to v norme. Za 14 dni kontrola. Pry ma pravo si takhle pomalu rust. Nejdriv jsem stresovala jako ty, ale ted uz jsem to hodila za hlavu a myslim jen pozitivne. I tak budu chodit na predporodni kurz, i kdyz mi hrozi cisar, i prvni skoncilo cs. Myslim si, ze tu vahu muze v pohode dohnat anebo proste bude drobek, neni to nic nenormalniho.
@Vladimirovna já u první měla termín 9.2. a rodila jsem 28.1.
. Takže nikde není dáno, že se přenáší. Nyní v 34tt už mám tak časté poslíčky, že taky nevěřím, že vydržím do termínu
.
Jinak holky nevydržela jsem to a dnes šla ještě kouknout do jedné porodnice, abych měla čisté svědomí, že jsem se rozhodla správně.
Ptala jsem se i na ten porodní gel a prý, když ho maminky nosili tak se dá říci, že ten porod byl o něco lepší
. Ptala jsem se PA zda to není jen reklamní tah, tak říkala, že určitě nějaký přínos má. Na druhou stranu to byla první, která říkala o aniballu, že si nevšimli lepšího porodu s jeho cvičením, jen maminky prý měli natrénováno tlačení. ![]()
Tak teď už mám pohled ze všech stran našich nemocnic
.