Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@simcaP píše:
Ja kupovala digitalni v lekarne myslim od firmy hartman? stal asi kolem 200kc. mam ho mozna snad 4 roky, baterku porad myslim puvodni a jsem s ni spokojena. kdyz je teplota nad 38 tak zacne rychle pipat.jo holky, tak sem si uvedomila ze se mi tentokrat v tehotenstvi neudelala na brise na tmava cara, u prvni sem ji mela ated nic. nevite cim to je? a mate ji taky nekdo? jinak bricho me taky obcas zasvedi, kolem pupiku hlavne. ale myslim ze je to tou kuzi napnutou. mam ji uplne lesklou a hladkou a proste je to hnusny
Ja jim mam. Tedy slabsi. U maleho jsem ji nemela. Rikaji ze se dela hodne u holek a az dolu ![]()
Ahojky holky nestiham cist
jak na dva dny vypustim net nestihacka
ale chtela jsem vam napsat zkusenost me sestrenky. Jeste k te hrazi a pruznosti kuze…zije tedy v Nemec jo, ale u obou porodu si mazala hraz sadlem ( ja si to tedy nedokazu predstavit )
ale ani jednou se u kluku nenatrhla ani ji nemuseli nastrihavat a tim padem ani sit…tak to bych si prala
ja tedy mazala tim olejickem a natrhla jsem se jen na dva stehy a siti jsem necitila. Tak snad to bude ted stejne. A to kela maleho 2.9 a druheho 3.5
jinak pry jeste pomaha kdyz se pak rodi, mit pod sebou horkou treba plenu, ze to pry taky uvolni. Tak jen pro rady ![]()
Tak já zacla 32tt a musím rict ze me šílené zacly bolet kyčle sítím jak se mi to vše roztahuje. Dnes už mi zacla bolest hodinu po probuzení. Fakt chodím jak kacena
V noci musím střídat boky jinak bych se nevyspala. Tak jsem zvedava na ty další dva měsíce ![]()
@Vladimirovna To je fakt, vím to protože jsem četla spoustu lékařských zpráv našich klientek žijících v zahraničí a byly u nás pojištěny. Ono je to celkově dáno podle vyhlášky a myslím, že to je hodně o tom co pojišťovna proplatí a co ne. Ze zdravotnictvím mám tak zkušenosti z celého světa. Anglie má dobrou úroveň, ale nejlépe je na tom Německo a Rakousko, tam bych klidně chtěla rodit já
.
@eMa321 bobku s tím zubem to je na prd, určitě zítra už fič k Dr ať to není ještě horší, já budu muset asi taky protože mám děsně citlivou šestku a mám obavy z případného zánětu. ![]()
A ten kup košilek byl teda luxusní
, málo asi sleduju co mají v Lidlu.
Jo a u dcery jsme měla lineu ( pigmentovou čáru) od shora až úplně dolů a dost tmavou. Nyní ji skoro vůbec nemám a spíš ten náznak jen pod pupkem. Že by to bylo úbytkem pigmentu??
Přece jen už mám dost šedin a v 26 letech jsem žádnou neměla
![]()
@Ivwet úplně s tebou soucítím, taky mě dost bolí kyčle, pánev a nejvíce stydká kost, tam mám pocit jako by mě někdo do ní nakopl. ![]()
@Monalisasmile píše:
@Ivwet úplně s tebou soucítím, taky mě dost bolí kyčle, pánev a nejvíce stydká kost, tam mám pocit jako by mě někdo do ní nakopl.
Holky, mě sedací kost a kyčel na pravé straně bolí a seká se už od 5. měsíce a stydká mě bolí už tak 3 týdny a to zítra začínám 31tt…z postele se vytahuju o postýlku, nebo mě musí zvedat manžel, takže buďte v klidu…může být hůř ![]()
@xacxa to nejsi sama taky se tak musim zvedat o postylku obcas bych potrebovala jerab abych se vyhrabala z postele kycle me boli taky a o stydke kosti ani nemluvim a do toho uz me druhou noc me boli zebra kdyz dlouho lezim na boku takze se furt prevaluju v noci az me to zbudi a pak nemuzu zas usnout a to jsem 32+3 a navic zacinam citit obcasnej tlak dole hlavne kdyz se malej krouti
Já tedy po ráno zatím problémy nemám, spíš třeba večer, když ležím u telky, tak se zvedám jako důchodce ![]()
A hrozně mě bolí kostrč, nevydržím dlouho sedět, furt se polohuju a je to taková bodava bolest, fakt hnusný. Má to někdo? Děsím se teda že u porodu, při tlačení mi to bude dělat problémy… Jsem 35tt
Ja tedy musim poradne zaklepat ale zatim se citim ok. Kycek obcas boli, ale jen kdyz si blbe lehnu na gauci( pololeh a nepodložim zada) pak teda vstat je nemozne a nekdo mi musi pomoct pac to boli jako cert, ale staci par kroku a je to pryc. Pak zaha pali a nekdy fakt strasne, ale to uz vim ze je hlavne po mouce. Takze se snazim tomu vyhejbat. Ale skuste si nevzit cerstve upeceny kolac.
Jinak sem celkem v pohode. Ze chodím na wc i 4× za noc je trenink.
Co me ale stve sou ty silene sny. ![]()
A co se tyce te pigmentove cary na brisku, tak sem ji nikdy nemela. Strie tez nemam. Jen v prvnim tehu se mi udelali malicke na bocich a prsou, ale to uz neni ani videt. A pak uz zadne tehu zadna. A to sem nikdy nemazala.
Jooo, funim.
Staci 5 shodu a sem jak lokomotiva. ![]()
Takze v podstate sem ok. Mrzi me ze vas to tak trapi. ![]()
A tu je jeden super clanek o porodnich polohach od jedne duly.
@Poiu to tě nemusí mrzet, každá to máme jinak
. Někdo o svém těhotenství ví už od začátku, jiná neví dokud nerodí. Asi je to dáno přírodou. Mě bolí nejvíce stydká kost, ale kostrč taky. Kyčle lehce. Nemůžu dýchat, to mě ubíjí a už mi i lehce otékají nohy. Malý je sadista, přijde mi, že mi někdy snad odkopne nějaký orgán
a to přitom na kopance nemá místo
.
V noci naštěstí jdu na záchod max 1×, ale kvalita spánku je i tak dost na nule.
Jak se tak dívám z okna tak si říkám, že snad pořídím mimču kvalitní zimní výbavičku. Za měsíc rodíme a venku ráno regulérně -16
. V době kdy to mělo skončit, mrazy začaly ![]()
Já teda to vstávání z postele docela ok, jako jo, člověk se cítí víc rozlámaný než obvykle
ale nic hrozného. V noci spím poslední dobou víc než dobře
nevím čím to je, ještě měsíc zpět jsem prakticky nespala a teď jak miminko, max se jednou vzbudím že mám žízeň atd ale hned zase usínám. Mě teda nevyhovují ty doporučené polohy ( ležet na levém boku, podložené kolena atd atd) ale spíš ty co jsou označené za méně vhodné, ležím na pravém boku a na zádech
. Mě tedy víc a víc začínají trápit ty otoky na nohách
jelikož jsem včera sundala poslední várku suchého prádla g věšáku pro mimco, rozhodla jsem se vše vyžehlit a dát do skříní at už se na to neprasi a jelikož jsem přála fakt vše, i potahy do sedačky, houpačka atd atd tak to byla fakt hromada věci a už po 10min žehlení v sedě jsem měla chodila a nárty jak melouny
musela jsem si lehnout a dát nohy nahoru a během 20min ok ale pak se to stejně opakovalo, no nakonec jsem prádlo dozehlila s nohy v kýblu ze studenou vodou ![]()
@Novaska píše:
Já teda to vstávání z postele docela ok, jako jo, člověk se cítí víc rozlámaný než obvykleale nic hrozného. V noci spím poslední dobou víc než dobře
nevím čím to je, ještě měsíc zpět jsem prakticky nespala a teď jak miminko, max se jednou vzbudím že mám žízeň atd ale hned zase usínám. Mě teda nevyhovují ty doporučené polohy ( ležet na levém boku, podložené kolena atd atd) ale spíš ty co jsou označené za méně vhodné, ležím na pravém boku a na zádech
. Mě tedy víc a víc začínají trápit ty otoky na nohách
jelikož jsem včera sundala poslední várku suchého prádla g věšáku pro mimco, rozhodla jsem se vše vyžehlit a dát do skříní at už se na to neprasi a jelikož jsem přála fakt vše, i potahy do sedačky, houpačka atd atd tak to byla fakt hromada věci a už po 10min žehlení v sedě jsem měla chodila a nárty jak melouny
musela jsem si lehnout a dát nohy nahoru a během 20min ok ale pak se to stejně opakovalo, no nakonec jsem prádlo dozehlila s nohy v kýblu ze studenou vodou
Já si na posteli nejdříve sedám, pak se rozhoupu na matraci, odrazím a vystřelím
Na proti mám dveře, snad nedojde k havárce
Teda nohy napuchlé mám taky, ale není to taková hrůza jak ruce po ránu
Absolutně netuším, kam mi zmizely dlouhé zlodějské prsty, mám to jak dětské párky
He, žehlila jsem ty pidi hadérky s přestávkama 3 dny! a jako bonus jsem o víkendu obkládali kuchyň, mám dost, dnes jen sedím a hledím kde co lítá
![]()