Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4123
24.2.18 07:32

Ja mam rtutovy i digitalni ale kdyz je teplota tak ten digitalni meri rychle, caru zatim nemam u dcery jsem mela a zmizla :) ted zatim nic tak uvidime jestli se jeste objevi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
24.2.18 11:20

Holky máte to taky některá tak, že nemůžete dýchat? Já vím, že už máme utkačené plíce, ale jak mám ještě k tomu tu ucpanou lepivou rýmu, která nejde žádným sprejem pro těhotné rozbít, tak se mi teď stalo, že jsem se nemohla ani trochu nadechnout a začala jsem panikařit :roll: :zed:. Před chvilkou jsem myslela, že s snad udusím a to jsem neležela na zádech, ale pohodovala po bytě, aby se prcek sesunul od těch plic trochu dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
24.2.18 11:45

@Monalisasmile
Já to mám taky a bez rýmy. Někdy se mi posune nahoru a vůbec nemůžu dýchat, hrozně nepříjemný. Taky musím pochodovat at trochu spadne dolů a otevřu si ven, ten ledový vzduch mi dělá dobře. O cestě třeba do obchodu který mám kousek, ale do kopce, radši nemluvit, funim jak lokomotiva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
24.2.18 12:40

@Monalisasmile nemam to az tak, ale obcas mam stavy, kdy nevim, jak lehnout, sednout a jak pises, nejlepsi je chodit a trochu ho posoupnout dolu - coz by nerada videla moje doktorka, podle ni je moc nizko a tlaci na cipek, naridila mi nosit i pas… Ale neni zbyti, kdyz se nemuzu dodechnout.. Navic ho mam porad koncem panevnim, tak je mi ho furt lito, ze mu tu hlavu utlacuju.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
24.2.18 13:09

Ahojky holky, tak s teploměrem je to někdy boj, po synovi mám nechaný ten digitální s gumovou špičkou pro miminko, pro starší a pro nás se mi osvědčil digitální na čelo a hlavně do ucha z Lidlu :palec:
Co se týče čáry na břiše, tak u prvního synka jsem ji měla nepatrnou jen od pupíku dolů a byla slabá, kdy zmizela si už nepamatuju :oops: a teď mám asi od pátého měsíce taky tenkou, ale přes celé veliké břicho :lol: je jako naleštěný meloun :mrgreen:
A dýchání, kolikrát mě taky chytne panika, jak se nemůžu nadechnout, když mám ucpaný nos tak katastrofa. Hlavně jak dolehnu do postele, mám vyvýšený rošt, ale stejně než se uklidním a malý se posune, tak funím hrozně :roll: Ale už se to lepší, asi se pomalu sune dolů, tak to není tak časté. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
24.2.18 13:43

Holky cítím se hrozně :,( bydlíme zatím u našich, plánujeme postavit si svoje, tak dočasně. No a naši mají kočku, která je převážně doma, ale chodí i ven, jenže je strašně nevyzpytatelná, nechá se hladit a z toho bezdůvodně vystartuje a poškrabe, nebo pokouše :roll: tak jsme všichni naznali, že než riskovat že by něco udělala malé, radši ji dáme do jiných rukou (známý by si ji vzal)… no a já se teď cítím hrozně blbě, když vím jak ji naši mají rádi ale jsou ochotni se ji kvůli vnoučeti vzdát :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1896
24.2.18 14:52

Tak včera jsem po nadopování hořčíkem a na noc železem šla spát před jedenáctou, do jedný jsem nespala vůbec, pak na necelou hodinku klid a pak teprve po druhé jsem usnula do pěti bez problémů a hned nato bez chození do osmi, takže jsem se po dlouhé době relativně vyspala, škoda toho začátku, třeba to bude dnes ještě lepší, po tom železu mi bylo celkem těžko než jsem to zaspala
co se týče dýchání, mám to občas taky tak, nejvíc mě tlačí na pravé straně, to pak malinko zatlačím, ať se trochu posune, hnědou čáru mám viditelnou dost, jsem tedy tmavovláska, trochu nakřivo, mně to nějak nevadí, horší jsou strie, které jsem zanedbala u prvního těhotenství, mám pocit, že se alespoň nezhoršují, dnes to mám přesně 6 týdnů, tak jsem zvědavá, kam dál se budu zvětšovat, připadá mi, že už není kam, 14 kilo nahoře a břicho obrovské… do schodů je to děs, doma i do školky to mám do druhého patra, takže v půlce většinou zastavím a funím a motá se mi u toho i trochu hlava a chvíli trvá než se mi srovná pořádně dech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
24.2.18 18:43

Tak u me cara je taky, spis jde vic vudet po pupikem a jako nezkusena prvorodicka ji hodnotim spise slabsi, byt jsem jinak tmava
A pokud jde o teplomer, tak ja to jeste nerozsekla :think: mame doma digi za par kacek a ta ty 2 roky zatim nebyla prilezitost ho vyzkouset. Takze uvazuju, ze pro nas koupim galiovy pro jistotu a pak nejaky digi s ohebnou spickou pro maleho. Treba nejaky bezdotykovy i dostanem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
24.2.18 18:48

Holky tak s dechem je to peklo, mám relativně těžké astma takže vím o čem mluvíte a to ani nemusím být těhotná :mrgreen: nicméně teď je to samozřejmě ještě horší a prakticky neustále se mi ucpává nos, mě se nejvíce osvědčili kapky do nosu Afrin, které můžou tehule ale jsem domluvená s Dr že v případě nouze si v noci nebo při těžkém nedodechnuti mužu dat i nasivin sensitive ale max jednou za 8h, zatím byla potřeba jen 2× jinak jedu na Afrinu :mrgreen: dýchat nemůžu od rána do večera a tak si neustále stříkám na tričko, polštář, gauč atd Eucalyptus a s tím se vždy krásně rozdycham :palec:
@fialka6 doporučuji to železo ráno zapíjet vodou s citronem a taky se priprav, že může přijít po něm pěkná zácpa :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
24.2.18 18:51

@Novaska :) takto jsme dvě. Taky mám astma a jak mi tlaci na orgány a nemůžu jist, Tak nemůžu dýchat až mi je špatně :,(.Děs :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
24.2.18 19:09

Holky jsem ráda, že v tom nejsem úplně sama. Je to děs a ten permanentně ucpaný nos mě ničí. :cert: Prcek je naštěstí hlavičkou dolů, ale cítím tu jeho dupku přímo u žeber a nožičky mi cpe pod žebra… Každopádně je taky směrem na pravou stranu, tak mám podezření, že můj žaludek je někde vlevo, to soudím i podle žbluňkání nalevo :mrgreen:. Chtěla bych fakt jednou vidět jak to v tom břiše vypadá, když tam mimi všechno utlačuje :lol:.

Jinak dnes jsem si řekla, že už konečně připravím tašku do porodnice, tak jsem si něco nachystala, udělala jsem si pořádek v dokumentech, manžel dělal pořádky a navrtal vak na spaní a houpání miminka, tak už se to vše pomalu rýsuje. :dance:

Při tom úklidu jsem našla z Happy baby instrukce co si pořídit pro mimi a co tak standardně do porodnice :). Tak jsem to vyfotila :lol:. Určitě to některé máte a kdo ne, třeba ocení ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
24.2.18 19:11

@Monalisasmile je to mam take :) jinak z dechem to mame asi vsichni stejne :D me se take spatne dycha, nekdy vecer kdyz lezim na zadech tak se nemuzu skoro nadechnout, nekdy se mi to stava kdyz neco rychle delam, treba specham s dcerou do skolky a tak ale jinak je to docela dobre :)
Jinak ja musim nakoupit veci do porodnice nema absolutne nic :zed:
Holky a mate uz vsechny vymyslene jmeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
24.2.18 19:43

@Peeetha jo aspoň takové instrukce se hodí :-). Já jsem sbalená tak na půl, pár drobností mi chybí :-D A jinak jména vymyšlené už máme. Nebo tedy manžel má a já zkusím jesště smlouvat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1896
24.2.18 19:47

Novaska, musím to železo brát večer, jelikož ráno beru prášek na štítnou žlázu a má být co největší rozestup mezi tím. Včera jsem to zapila čajem a pak teprve četla, že je lepší voda, zkusím s citronem. Na zácpu jsem byla upozorněna, taky mám rozpustný hořčík a ten zase prý způsobuje průjmy, takže se to třeba vyváží. Zácpu mám tak i tak, chodím tak po třech dnech, a to jdu pak 5×. Mám jí ale tak už od prvního porodu.
Do porodnice věci musím taky teprve dokoupit, papíry mám připravené, ale ještě mi chybí kosmetika pro mě i mimčo, zatím je ale čas, chystám se na to během první půlky března, mám už to ale hozené na papíru, na stránkách mojí porodnice je vše vypsáno, co je potřeba. Pak už jen dát do kupy postýlku a složit kočárek po synovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
24.2.18 20:14

Holky já dnes mám asi nějaký akční den :-D. Četla jsem v brožurce o porodním gelu, slyšela jste o tom některá nebo dokonce zkusila?? Není to zase nějaká reklamština a pokus z rodiček vytahat co nejvíce peněz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí