Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
817
23.2.18 09:38

@Staworowski No manžel řekl, že až se prcek narodí, tak si sedne s rodiči a ten majetek se pokusí nějak domluvit, abychom z toho nevyšli jako ti debilové, co švagrové zaplatí nové bydlení. Tchánovi ten dům koupili za 500 tis. a teď má hodnotu přes 2 mega a vyplácet švagrové dvojnásobek pořizovací ceny, když se hodnota zvedla především díky nám (nová střecha a máme v plánu ji udělat celou-nepotřebuju aby mi sem pršelo+ izolační vata v podlahách a kolem zdí na té bývalé půdě, topení- ten jeden pokoj byl zateplený polistyrénem zevnitř a v rozích byla plíseň). Já jsem ochotná jí vyplatit maximálně pořizovací cenu, nejsem charita beru invalidní důchod, a ona se odstěhovala, měla úplně stejnou možnost tu zůstat a rekonstruovat jako my. A nebo budeme chtít po tchánovic, aby nám vyplatili to o co jsme dům zhodnotili a půjdeme jinam, ať jim to klidně spadne na hlavu a švagrová sem bydlet stejně nepůjde, zvykla si na město. Jsem jen zvědavá, jak pak bude tchán sám dělat dřevo, mají kotel na tuhá paliva a pomáhá mu manžel auž teď to tchán moc nedává a to je mu 50…chci ho vidět za 10 let. Místo aby si vážili toho, že jim syn pomáhá, tak neustále podstrojují švagrové, protože jim porodila první vnouče. Občas si tu fakt připadám jako levná nájemní síla a odjet někam s manželem na víken jen tak nemůžeme, jelikož tchán po něm aspoň jednou za měsíc o víkendu potřebuje s něčím pomoct…jet nařezat dřevo, štípat, skládat, nebo čistit komín. manžel je vysoký a štíhlý, tchán má tak 120kg a ta stříška odkud je přístup do komína by ho asi neunesla…nevadilo by mi to, kdyby nechtěl kotel s komínem čistit co měsíc až dva- v tomto je naprosto šílený
No já šla k rodičům na sever od Brna :D a teď tu i bydlím, okres Blansko, je to městys, ale úroveň jako na vesnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
23.2.18 09:40

@xacxa Tak my to máme trošku obráceně, na tchýnině baráku s ní zůstala manželova ségra s přítelem a 3 klukama, to už jsem psala. Nic se na baráku nedělá kromě oken a ty platila tchýně a na dokončovací práce si zavolala manžela s jeho bráchem přitom my máme plno práce se svým nedostavěným domem. Když jim dovezou dřevo volá manželovi a jeho bráchovi když jsme zařizovali byt tak jí manžel půjčoval na elektriku do teď jsme peníze neviděli a neuvidíme Já to teda zatrhla a o peníze už si neřekne, manželův brácha je podle mě sponzoruje doteď. My i švagr máme hypotéku a jejich sestřička si bydlí zadarmo s plným servisem. Takže my bychom třeba vyplatit z baráku chtěli a nepřipadne mě to, že by jsme na to neměli nárok. Ale u vás je to jiný asi by bylo dobrý kdybyste měli odhad ceny domu před rekonstrukcí, protože vyplacení se asi nevyhnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
23.2.18 09:52

@Staworowski to svědění u jater je prý tak strašný, že stejně doma nevydrzis a jedeš do nemocnice. Klasický svedeni a sem tam drbani je v tehu normální. Já mam od rána děsně suchý a horký dlaně a taky svedi. Pupek naštěstí ne. Kamaradka měla ty játra a to se prý asi dva dny vevyspala vůbec a byla do krve rozskrabana. Pak jela do. nemocnice a nejak se to řešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
23.2.18 10:09

@Danlea Manžel říkal, že před rekonstrukcí byl odhad někde kolem 1 200 000, ale to taky s tím, že manžel stavěl s tchánem přístřešek, kopal a děla základ pro bazén, který koupila tchýně se švagrovou, pokládal střechu na dřevníku a dole u tchánovic pokládal nové podlahy, většinu těchto prací děla on, švagrová tu akorát bydlela, nepomáhala ani v kuchyni…jo a bojler na tchánovic koupelnu kupoval manžel. Nakupoval i potraviny a věci nad rámec toho co dával na jídlo, daroval tchýni jednu nebo 2 televize, když si koupil novou, ale i tak není mamince dost dobrý, neustále narážky na to, jak má doma truhláře a nábytek si musí kupovat…jasné, takže manžel přijde o půl paté domů (dělá od 6) a ještě by měl dělat nábytek pro maminku, která peníze na koupi má. Nebo hlášky typu škoda že už nedělá na té pile odkud si mohl brát odřezky dřeva zadarmo (bral tam minimální mzdu a nebavilo ho to). Tchýně je takový do sebe zahleděný ukřivděnec (bere „jenom“ 17 tisíc čistého jako páječka na páse ve fabrice, původně vyučená tkadlena- no uznej chudinka a nemá z čehoo ušetřit), švagrová je chudinka, protože má jenom 5 tis. rodičák (tak když si to navýšila na dovybrání v 5 týdnu druhého těhotenství a v 7tt nebyla srdeční aktivila a musela na revizi, tak jí to logicky spadlo- ale je chudinka), ale chytrá je jako rádio- já jsem přeci nemocná tak nám stačí to jedno miminko, ale švagrová už přece pracuje na tom druhém, ale já budu ráda, když zvládnu to jedno- když pominu fakt, že švagrová z toho co jsem viděla mateřství nezvládá, ale ona dvě zvládne a bude další tři roky chdinka, protože bude zase jen na rodičáku :roll:
Energie platíme na půl fifty fifty, včetně peněz na palivové dřevo, vodoměr jsem trvala na tom, že chci vlastní, jelikož tchánovic mají koupelnu jen s vanou s klenutým stropem a koupou se, nesprchují. Investovali jsme i do pojistek, máme hlavní jistič dole speciální za cca 3 tisíce, ale tchán má na barák ten nejhlavnější jistič 30 let starý neměněný, takže to vyhazovalo pojistky, pravděpodobně mi to odvařilo troubu vestavnou, ale ne podle tchána ta trouba vyhazovala pojistky :lol: - a nových rozvodů elektřiny (byly tady ještě hliníkové trubky místo plastových husích krků) a tchán chce i zateplovat barák a to taky není levná sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
23.2.18 10:34

@Staworowski Smer Hodonin sem i ja :lol: Respektive kousicek od Kyjova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
23.2.18 10:38

@xacxa Okres Blansko, mestys…napadaji me Jedovnice. :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
23.2.18 10:54

@Poiu Doubravice nad Svitavou…ono to je městys, ale úroveň větší vesnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
23.2.18 11:00

@svlucka @Poiu taky jsem četla, že příčinou mohou být játra. Já mám však jaterní testy za sebou a vše v pořádku. A Dr. říkala, že skoro každou těhu svědí tělo, asi se tak dobře nemastíme :-D. Každopádně, když jdeš na kontrolu, navíc nedáš za to, když to zmíníš ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
23.2.18 11:11

@xacxa Jooo to je za Rajeckem nebo tam nekde. Tak tam to moc neznam. Max tak Černou Horu kdyz sme jezdili na diskotéky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
23.2.18 12:14

Ja vas vubec nestiham cist :) stim svedenim slysela ze to muzou byt spatne jatra ale to uz tu bylo receno a pry to svedeni je nesnesitelne a nejvice svedi ty plosky nohou, ja jsem se vcera probudila a bolelo me trochu prave stehno, tak jsem sla k doktorce a ta me poslala do nemocnice skrze plicni embolii tak jsem si tam posedela 4,5 hodiny udelali mi EKG, ultrazvuk zil, tlak a krev a dnes jeste ultrazvuk srdce a vse je dobre tak jsem rada.
Stim sexem je to u nas take docela bida, chlap by chtel ale me presla uplne chut, neprijdu si vubec sexy a citim se jak vorvan nekdy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
23.2.18 12:16
@Danlea píše:
@xacxa Tak my to máme trošku obráceně, na tchýnině baráku s ní zůstala manželova ségra s přítelem a 3 klukama, to už jsem psala. Nic se na baráku nedělá kromě oken a ty platila tchýně a na dokončovací práce si zavolala manžela s jeho bráchem přitom my máme plno práce se svým nedostavěným domem. Když jim dovezou dřevo volá manželovi a jeho bráchovi když jsme zařizovali byt tak jí manžel půjčoval na elektriku do teď jsme peníze neviděli a neuvidíme Já to teda zatrhla a o peníze už si neřekne, manželův brácha je podle mě sponzoruje doteď. My i švagr máme hypotéku a jejich sestřička si bydlí zadarmo s plným servisem. Takže my bychom třeba vyplatit z baráku chtěli a nepřipadne mě to, že by jsme na to neměli nárok. Ale u vás je to jiný asi by bylo dobrý kdybyste měli odhad ceny domu před rekonstrukcí, protože vyplacení se asi nevyhnete.

No určitě by nějaké vyplacení a vypořádání sourozenců být mělo, to je jasný. Ale třeba v případě @xacxa je nesmysl aby svagrova dostala polovinu hodnoty domu, který oni pospravuji…
Ideal je to vše vypořádat předem, např moje maminka je taky že tří sourozenců, nejmladší bratr zůstal s rodiči a staral se o ně tak dostal dům, starší sestra zahradu s chatou a mamka garáž a plus něco v hotovosti aby to tak nějak vyšlo plus mínus…na tom se s rodiči dohodli ještě předtím než dům napsali na syna. Ale tak to je o domluvě a hlavně rodiče by měli mít snahu spravedlivě děti podělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
23.2.18 12:18
@Kimber píše:
@Staworowski to svědění u jater je prý tak strašný, že stejně doma nevydrzis a jedeš do nemocnice. Klasický svedeni a sem tam drbani je v tehu normální. Já mam od rána děsně suchý a horký dlaně a taky svedi. Pupek naštěstí ne. Kamaradka měla ty játra a to se prý asi dva dny vevyspala vůbec a byla do krve rozskrabana. Pak jela do. nemocnice a nejak se to řešilo.

Tak to ne, to nemám. Občas jednou nebo dvakrát do týdne mě to svědí ale samo to přejde… Nic hrozného. Takže to určitě nic nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
23.2.18 12:30
@Poiu píše:
@Staworowski Smer Hodonin sem i ja :lol: Respektive kousicek od Kyjova.
:palec: A kde přesně?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
23.2.18 12:34

Teploměr

Holky a co máte za teploměr pro mimčo? Já jsem kdysi zkoušela digital teploměr, různé značky a děs. Vždy mi to ukazovalo hrozný nesmysly. Pak jsem našla doma starý rtutovy a ten si Teda hýčkam a nedám na něj dopustit, ale pro mimo to není… Máte zkušenos s digi? Něco co rychle a spolehlivě měří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
23.2.18 12:39

@Staworowski to by mě taky zajímalo, jednou jsem koupila digitální a pořád ukazoval že jsem podchlazena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí