Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4123
21.2.18 20:47

Ahoj holky tak ja mela pred tehu 75B a ted mam 85C :roll: trosku se mi ty prsa zvetsila, jinak jsem dnes byla na kontrole a je vse v poradku, vcera jsem mela krece v porbisku az jsem si myselal ze pojedu do nemocnice nakonec to preslo, cipek se nezkracuje mam nasadit magnesko, prcek je stale hlavickou nahore a to jsem si myslela ze uz je otocen a ma 1100g :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
21.2.18 20:56

@Novaska @Adjon trener ma certifikat na to, ze muze trenovat těhotné, ale je pravda, ze s tim zacina, tak asi uplne nevi, co s náma ty hormony delaj a ze nektery jeho komentare nepovzbudi, ale spis rozhodi…no budu cvicit doma, kdyz se na to budu citit a kdyz ne, tak si to nebudu vyčítat. Dekuju moc za vyslechnuti, furt si nedokážu představit, že za dva mesice budu rodit a pak, ze budu máma…mazec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
21.2.18 21:45

@xacxa No upřímně tě obdivuju že to s nimi dáváš v jednom baráku. Tyjo kdyby mi toto řekla o jméně co jsme vybrali tak jí toho malýho snad ani neukážu. My tam jedem jedmou za čas a to odjíždím většinou naštvaná, nejhorší jsou fakt ty všechny kecy okolo při minulé návštěvě fňukala jak ten partner od dcery nemá prácu pro nás žádná novinka to nemá každou chvíli a švagrová je už 10 let na mateřské tak kdo je asi živí, teď teda začala konečně dělat. My stavíme a platíme nájem a hypotéku tak máme svýho dost a to se nás ani nezeptá jak to máme nebo dáváme. Nejhorší je to že to pak odnese manžel protože když jedem k našim tak máti neví co nám nacpat a malýmu koupit a on se pak cítí blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.18 22:40

@Billie874 Máme podobný pocity. Vymodlený miminko, ale nedovedu si se představit jako mámu :lol: Chudák dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
21.2.18 23:48
@lentilka297 píše:
Mno tak jsem začala to bříško nějak víc pozorovat a díky vašim zkušenostem jsem zjistila, že bříško taky třídá různé stavy a jeden z nich tvrdnutím určitě je. Do toho mě dnes v noci docela dost bolel podbřišek podobně jako při menstruaci, tak jsem se pro jistotu vydala k doktorce. Napsala mi magnesium 3× denně na zklidnění dělohy a klidový režim. Tak to snad bude ok :)
Ale dost mě překvapila s jinou věcí. V posledních týdnech mě dost trápí svědění snad celého těla a můžu se udrbat. Vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo mít spojitost s těhotenstvím, ale dnes jsem se u doktorky zmínila a samozřejmě jakási těhotenská dermatóza a ještě mi kvůli tomu budou v pátek brát krev na jaterní testy, žlučové kyseliny a štítnou žlázu 8o To by člověk neřekl, co s tím těhotenstvím všechno souvisí..@Ivwet ten vypadá dobře, kde jsi ho pořídila? :)

Našla jsem ho na Favi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
22.2.18 00:27
@Billie874 píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, jak moc jste ještě aktivní ve cvičení? Já jsem ted 30+3 chodila jsem jednou týdně na individuální cvičení s trenerem, ale poslední dva týdny toho mám při návratu z práce plný kecky, tak se na hodinu cvičení už necítím. Přítel mi to ted ale trochu vyčítá, že toho budu pak při porodu litovat, když se ted už budu jen „flákat“. A já ted nevím, mám odpočívat a nebo se ještě hecnout, ted mi v hlavě zní pochybnosti, co když má přítel pravdu a já jsem jen líná a pak při porodu nebudu mít dostatečně posílené zadove svaly, roztažené kyčle apod… jsem prvorodička a začínám se toho porodu trochu bát. Před tehotesntví jsem byla docela sportovně vytížená, hodně jsem hrála volejbal, badminton, behala jsem, vše bez probémů. Ted se snažím chodit na procházky, ale na cvičení s trenerem jsem vždycky dostala přednášku, jak mám špatné držení těla, zapojuju nesprávné svaly a že muj porod může být prušvih a i když mě nic nebolí, tak se začínám bát, že ma trener pravdu a ja svym lenošením v posledním trimestru ten svuj porod jen zhorším, ae zase přemáhat se, když jsem pravdu večer unavená…ach jo, já fakt nevím :)Vy pravidelně cvičíte?

Teda nevím no, já osobně jsem necvičila vůbec, asi do 30tt jsem chodila na delší vycházky, pak bylo dost ošklivé počasí a teď už ty vycházky nezvládám (34tt). Už mám problém ujít třeba půl kilometru, hodně se zadýchávám a bývám přes den unavená, takže si spíš lehnu. Ale rozhodně si nemyslím, že bych proto měla mít horší porod. Žádná z kamarádek co znám necvicila a všechny porodili bez problémů… Pokud se na to člověk cítí tak fajn ale pokud ne, je nesmysl to lámat přes koleno a nutit se do toho. Tělo ti řekne, co potřebuje…riď se svými pocity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
22.2.18 07:07

Holky, kdo spravuje skupinku?? Asi by bylo vhodne pozadat adminy aby nam ji uzavreli jen pro zvane cleny, samozrejme i s ctenim. Je tu hodne osobnich veci a muze sem kdokoli kdykoli. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
22.2.18 07:29

@xacxa Dum je asi jejich vid? Za prve tam to pojede v kolejich " muj dum ma pravidla" takze domluva nepomuze. A za druhe, souziti s rodicema funguje jen do te doby, dokud deti jsou svobodni. Pak to jde do kytek, protoze jejich vyhova, jejich jednani, jejich vsechno je nej. Prece uz vychovali a ceka rodinu, takze vyhovali dobre. Bohuzel znam. Nastesti bydlime daleko od tchyne, je to celkem fajn zenska, ale moje pozadavky co se deti tyce uplne ignoruje ze ona prece vi nejlip jak s detma, a pak se strasne divi. Treba mela dcerku, dobirala atb( kvuli ousku) takze mohla na vikend k ni, rikam ji jasne bere atb zadne slunko osipe se, zadna voda. Ona ji vzala na bazen, celej den na slunku ucho plne vody. A strasne se divila ze holka byla vecer slita pupinky a ucho bolelo. A u synka, rikam nesmis ho utahat moc a v pul osmy do postele nebo bude protivnej, no v jedenact sme pro nej jeli pac byl tak urvanej ze budil celej barak. A takhle bych mohla pokracovat do aleluja. :lol: Jedine co na ni zabira je ji ignorovat. :mrgreen: Ted uz deti nevidela pul roku, ale jen proto ze kdyz sme chtěli se stavit s detma tak mela neco strasne neodkladnyho. No uz se ji ani neptam. Vsak muze prijet sama. Takze se obrn ignoraci, nic jineho bohuzel pod jednou strechou nemuzes. Tchyne je preci svata. :mrgreen: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
22.2.18 08:41

@Poiu No dům není jejich, dům je ještě stále banky, ale tchýně tomu totálně nerozumí, takže ano je jejich. Hlavně jsou její okna s truhlíky s výzdobou dle ročního období. Podle mě strašný kýč dávat do truhlíku za okno kupovanou mrskačku, umělohmotná vajíčka, umělý zlatý déšt a to vše mezi živé hyacinty. Ve větru vejce tlučou do oken, odlítají, nebo se pak diví, že jí to někdo obírá, když je v přízemí. No a tuto výzdobu mi vnucovala i za JEJÍ okno v našem obýváku, a když jsem jí řekla, že to tam nechci tak bylo zle. Křečkuje krámy a blbosti a nic nevyhodí…
A co se respektování přání ohledně pravidel a výchovy no…nevim. Když začala neteři kolem roku dávat párky, tak jsem se zeptala, jestli je to vhodné cpát dítěti co sotva začalo chodit párek a ona že její děti na tom taky vyrostly, a že jsou to dětské párky. Ona má představu, že když je na něčem napsané dětské, nebo pro děti, tak je to bez konzervantů, barviv, soli a jiných sra*ek. No prostě selského rozumu ani inteligence moc nepeobrala, takže už to neřeším. A když mi muž povídal, ale já si pamatuju že jsme jako prcci baštili párky, tak jsem mu musela vysvětlit, že vědomá paměŤ je od 3 let a že když jí párek 3leté dítě je to o trochu jiné, než když ho jí roční, nebo ani né roční :zed: :zed: :zed: samá čokoláda a diví se, že jim nechce spát a je hyperaktivní. Nevím, přijde mi, že místo aby si s ní pohrála jí radši kupuje blbosti, které kdybych snědla já naráz, tak mi bude blbě do večera :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
22.2.18 08:52
@xacxa píše:
@Danlea Jo tak na informaci, že budu rodit v Brně taky tchýně reagovala podivně: A jak se tam dostaneme?…v Boskovicích rodit nebudu, protože tam nemají rizikáče a kvalitního gastroenterologa. S tím, že nebude dělat rozdíly na mě vyrukovala dnes, tak jsem se v duchu lámala smíchy. Jen když vezmu v potaz, že na svatbu nám koupil tchán květinovou výzdobu, ale svatební dar jsme nedostali- nechápat tak, že jsme něco čekali od někoho kdonení schopen vyjít s 16 tisíci, když platí jen energie v baráku a jídloa na konci měsíce si chodívala půjčit od manžela…to bylo pořád až budeme mít tak dáme, ale švagrové(dceři) uspořádali komplet hostinu u nás doma (švagrová bydlí v 1+1 ve městě, my v rekonstruovaném patře v domě tchánovic). Na vánoce a narozeniny se u nich dávají peníze, což mi přijde dost neosobní a do neteře, první vnučky už narvali tolik peněz, že kdyby to spočítala tak se jí podlomí kolena, ale dneska mi řekla, že když budu potřebovat, že mi koupí plínky. Nepotřebuju. Ačkoliv pobírám invalidní důchod, tak na plínky jsem dost schopná ušetřit :lol: :lol: :lol: Všude se válí hračky pro neteř jak u nich doma tak na dvoře. Neustále když má příležitost háže hlášku, přímo předemnou " no ona(jako já) si myslí, že jí nic nekoupím (míněno dupačky, hadříky atd). Za a) jsem nikdy nic takového neřekla, jen jsem jí nabídla, že až půjdu nakkupovat na prcka s mojí mamkou, jestli nechce jít s námi, tak že ne, že mi pak něco koupí se švagrovou a za b) nikdo po ní nic nechtěl. Netuším kde přišla na to, že si myslím že mi nic nekoupí…už jsem jednou měla chuť jí říct, víš co, já od tebe nic nechci, když kolem toho furt tak kecáš a narvi si to do špic. Nemám ráda, když někdo mluví o něčem, co vím že mi očividně nechce dát a podá to tak, že to přeci já si myslím, že nic nedostanu, jako bych o to stála. Jakoo že švagrová rodiče využívá, především rpostory jejich domu, to je její boj. Bydlet tu nechtěla, a pokud se tchýni chce dělat ze sebe blbce pro dceru a na synaháže bobek, jednou se jí to krutě vymstí. Ale ať pak zamnou nechodí, že tu dcerunka nebyla už dva týdny, nebo proč jí nedám na hlídání Honzíka (nedám, nelíbí se mi je jí styl ne- výchovy vnoučat a navíc mi do očí řekla, že Honza je hnusné jméno)

No má tchyně je taky „poklad“. My Teda nebydlím přímo v jednom domě ale ve dvoře, respektive my rekonstrujeme domek na jednom konci dvorku a ona bydlí na druhém. Je to asi 15m od nás, ale jsme u brány takže kolem nás chodí jak ona tak i její dcera která bydlí s ní a přítel. Že začátku se to dalo, ale pak jsem se dozvěděla jak jsem neschopná a nevyzrala apod, takže se od léta nebavime. Vše jí na mě vadí… Ona má Teda hrozný vztah I se synem (můj přítel) a z toho to asi pramení. Žádnou jeho přítelkyni neměla ráda. Naopak dcera, která je její kopie a žije s alkoholikem, to ji nevadí. No přes zimu se nepotkame více méně, v létě je to horší, dvůr i zahradu máme společně. Za celou dobu těhotenství se mě nezeptala jak se mám, jestli něco nepotřebuji…nezajem… Ani nepočítám, že by mi něco koupila, upřímně o to Teda vůbec nestojím. Přítel má syna z předchozího vztahu, na jehož výchově se teda dost negativne podepsala, takže se mi toho našeho budoucího prcka k ní taky dávat nechce. Ale možná ho bude ignorovat jako mě a bude klid. Mimochodem taky to bude Honzík a je to krásné jméno! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
22.2.18 09:05
@xacxa píše:
@Poiu No dům není jejich, dům je ještě stále banky, ale tchýně tomu totálně nerozumí, takže ano je jejich. Hlavně jsou její okna s truhlíky s výzdobou dle ročního období. Podle mě strašný kýč dávat do truhlíku za okno kupovanou mrskačku, umělohmotná vajíčka, umělý zlatý déšt a to vše mezi živé hyacinty. Ve větru vejce tlučou do oken, odlítají, nebo se pak diví, že jí to někdo obírá, když je v přízemí. No a tuto výzdobu mi vnucovala i za JEJÍ okno v našem obýváku, a když jsem jí řekla, že to tam nechci tak bylo zle. Křečkuje krámy a blbosti a nic nevyhodí…
A co se respektování přání ohledně pravidel a výchovy no…nevim. Když začala neteři kolem roku dávat párky, tak jsem se zeptala, jestli je to vhodné cpát dítěti co sotva začalo chodit párek a ona že její děti na tom taky vyrostly, a že jsou to dětské párky. Ona má představu, že když je na něčem napsané dětské, nebo pro děti, tak je to bez konzervantů, barviv, soli a jiných sra*ek. No prostě selského rozumu ani inteligence moc nepeobrala, takže už to neřeším. A když mi muž povídal, ale já si pamatuju že jsme jako prcci baštili párky, tak jsem mu musela vysvětlit, že vědomá paměŤ je od 3 let a že když jí párek 3leté dítě je to o trochu jiné, než když ho jí roční, nebo ani né roční :zed: :zed: :zed: samá čokoláda a diví se, že jim nechce spát a je hyperaktivní. Nevím, přijde mi, že místo aby si s ní pohrála jí radši kupuje blbosti, které kdybych snědla já naráz, tak mi bude blbě do večera :poblion:

Přesně tak, příteluv syn je zase od mala zvyklí jist ke všemu majonézu, toust, vajicka, parky prostě vše chce s „majonezkou“. U tchyně se kupují tak 4×400g majonézy na týden a proč to necpat do malého děcka. Už jsem to trošku odbourala, prostě jsem řekla ne, ze začátku řev, dnes už si na majonézu sám nevzpomene, ale když ji vidí tak ji musí mít.
Sladké to samé, X krát jsme ji říkali at ho necpe že pak třeba do 23h nespi a je jak z divokých vajec, ale k ničemu. Když k ní odpo jde a pak mi vykládá co vše tam jedl tak by mě trefil šlak. To je samá buchta, pudink, bonbóny, gumový hadi apod. Přitom ona I svagrova furt komentují jak je tlustej (což je, ale z toho co jí u nich).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
22.2.18 09:22

@Poiu ja uz jme to take navrhovala ale zatim se nic nedeleje, uz bych mozna ani nepridavala nove cleny je nas tu dost :think: @Staworowski ja mam pocit, ze oni to proste nechapou maji potrebuji porad nekomu neco cpat, u nas je to to same porad pojd ja ti dam kokinko a proc? Prece to jde i bez toho kokinka a to nemluvim o psovi, kazdy ma porad potrebu mu neco cpat, jedem ke tchyni rikame nic mu nedavejte, ne jenom vylizal pekac :zed: porad by toho psa kazdej cpal jak to prase :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
22.2.18 09:29
@Staworowski píše:
No má tchyně je taky „poklad“. My Teda nebydlím přímo v jednom domě ale ve dvoře, respektive my rekonstrujeme domek na jednom konci dvorku a ona bydlí na druhém. Je to asi 15m od nás, ale jsme u brány takže kolem nás chodí jak ona tak i její dcera která bydlí s ní a přítel. Že začátku se to dalo, ale pak jsem se dozvěděla jak jsem neschopná a nevyzrala apod, takže se od léta nebavime. Vše jí na mě vadí… Ona má Teda hrozný vztah I se synem (můj přítel) a z toho to asi pramení. Žádnou jeho přítelkyni neměla ráda. Naopak dcera, která je její kopie a žije s alkoholikem, to ji nevadí. No přes zimu se nepotkame více méně, v létě je to horší, dvůr i zahradu máme společně. Za celou dobu těhotenství se mě nezeptala jak se mám, jestli něco nepotřebuji…nezajem… Ani nepočítám, že by mi něco koupila, upřímně o to Teda vůbec nestojím. Přítel má syna z předchozího vztahu, na jehož výchově se teda dost negativne podepsala, takže se mi toho našeho budoucího prcka k ní taky dávat nechce. Ale možná ho bude ignorovat jako mě a bude klid. Mimochodem taky to bude Honzík a je to krásné jméno! :srdce:

Tak my jsme se na Honzíkovi shodli s manželem jednoznačně. Je to po mém mladším bráchovi, který je skvelej šoumen a pohodář, a v rodině z mojí strany už to bude 4. Jan. Hlavně že neteř se jmenuje Sofie-úplně typické české jméno :lol: Mě dost vadí právě fakt, že švagrová tu nebydlí, odstěhovala se se snoubencem, rok nato porodila holčičku s jiným (údajně byla plánovaná, ale jak už jsem psala, jediný kdo jí to věří jsou tchánovic- potvrdilo se mi to, když jsem se jí ptala jakou listovku brala, tak řekla že žádnou, že když byla u gynekologa potvrdit těhotenství, tak jí řekl, že teď už listovku nemá cenu brát, což znamená, že byla na konci 1. trimestru), ale co má malou, tak je tu násáčkovaaná minimálně jednou za týden, slaví tu všechny narozeniny, v létě na dvoře grilují, jako by tu bydleli…a toto mě štve- jezdí sem jen za zábavaou, ale že by s něčím pomohla, to nehrozí. S tchynčou jezdí nakupovat do města posedět poplkat, a když jsem se jednou zeptala jestli bych mohla s nimi, tak se tchýně moc nadšeně netvářila, ale nakonec mě vzaly. Chápu, že chce trávit čas s dcerou, ale tak proč nejede ona k nim?…já vím proč- švagrová s mužem a dcerou bydlí v 1+1 a prostě tam není k hnutí, tak proč by nejeli všichni sem, že. Teď se navíc začalo řešit, že by se mohly na dvoře udělat nějaké prolézačky a houpačka, ale tchýně že " normálně to stojí 20 tisíc, tak hned na tchána, ať něco vyrobí. Místo, které pro to vybrala je naprosto nevhodné-přímo uprostřed dvorku, prý aby na děti bylo vidět zpod altánku kde je posezení…no tak snad když si moje dítě hraje, tak na něho dávám pozor, a ne že to bude jako ať si hraje a my máme klid na pokec a kávičku. No a můj manžel je truhlář a já bych aji chtěla aby pro syna něcoudělat nějakou to prolézačku, ale už to vidím…jakmile by něco postavil, tak by tu byly ty dvě ještě častěji a můj syn by musel čekat, až se pohoupe neteřinka, protže ona přece bydlí ve městě (když pominu fakt, že kolem domu mají alespoň tři hřiště), takže je vlastně chudinka nevyběhaná. Tak ano není vyběhaná, když s ní maminka moc nikam nechodí, akorát jí pouští stupidní pohádky v televizi nebo na notebooku… :nevim: Já taky jezdím ke svým rodičům, ale to jen abych nahlásila jak se máme s prďolkou a protože je mám ráda a chci je vidět. Ano, taky tam u nich teď budu slavit 30. narozeniny, ale tomi nabídla mamka, abych se nemusela s ničím chystat, že budu rda, že jsem ráda. Ale abych tam dojela s tím, že mami ty máš tu zeleninu aty vajíčka od sousedky, nechceš mi nějaké dát?…jo a Honzík bude slavit narozeniny, tak my to uděláme tady, jo…no mě by hanba fackovala. Rodiče musí dům splácet a já bych tam nakráčela jako nejvetší king, to určitě. Kdybych toto věděla, tak jdeme fakt do vlastního…my bychom na to i měli…tehdy. Nebo bychom bydleli v jednom pokojíku u našich a našetřili něco a pak si vzali třeba hypotéku, nebo vyšší úvěr. A tchánovic by ten barák spadl na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
22.2.18 09:57

@Peeetha Spravuje to zrejme Ann17. Tak by nejspis musela ona poprosit adminy o uzavreni skupinky tak aby nebylo mozne prispivat a cist bez pripojeni do skupinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
22.2.18 10:50

Hele holky, vy co máte problém s tchýněmi atd atd, jen mě zajímá jak to tak čtu, prosím neberte to zle, jen jsem prostě zvědavá a ptám se :mrgreen: co vás vůbec vedlo k rozhodnutí žít na hromádce a rodiči? Ať už jsou to vlastní nebo partnera, málo kdo na to má povahu, aby z toho jednou bylo něco,, dobrého,,. Já otevřeně přiznám, že bych s tímto nikdy nesouhlasila a to mám skvěle vztahy jak s tchýni tak s mámou ale ani u jedné z nich, bych nechtěla žít, nebo mít společné nějaké prostory, pozemek apod, jak já říkám, na návštěvu a stačí, každý ať je pánem svého domu a tam si rozhoduje, když jsme u nich, respektujeme jejich pravidla, když jsou oni u nás, respektují naše. Já bych radši byla v garsonce než s nimi bydlet a do svého šla, až by to prostě šlo. Takže proč? Proc tohle vše chcete snášet? Víte že se to nikdy nezlepší, to fakt máte v plánu a tchýněmi válčit napořád? Myslím, že to co popisujete je dnes běžny bohužel v mnohem více domácnosti, kde žijí rodiny pospolu, ale já bych asi nechtěla žít s pocitem, že to takto prostě bude pořád a že mi takto někdo bude kecat jak do děti tak do bydlení.
No jinak s tím jídlem u babiček, to asi bude vždy, že nám ty děti budou cpat tím, čím nechceme, já když jsem tam, tak si na to dohlizim ale když jede malý na týden na prázdniny tak to prostě neřeším, když mi to nedělá před očima, dělám, že o tom nevím ale ne proto, že bych se bála na to něco říct ale že to tak má byt, pokud jí dávám důvěru a dítě ji sverim, nechávám na ní opravdu vše a nebudu ji do půlky kecat. Je to babička a prostě malý nárok na volnější režim u babičky to dítě má, babička nemá vychovávat, toho si už užili
dost a i děti to občas potřebuji. U nás to ale není žádný extrém, to vím, spíš prababička, moje babička, ta mi ho chce rvat od rána do večera sladkým i před obědem atd a to mi vadí ale NAŠTĚSTÍ náš malý moc na sladký není a bonbon si vezme výjimečně, on spíš krekry, BeBe sušenky, křupky atd..Jinak, kvalitní párek v roce, to mi zas taková tragédie upřímně nepřijde. My za potraviny utratíme měsíčně hodně a kupujeme si i kvalitní maso, z žádných velkochovů atd a já teda z principu nekoupím nic, na čem je napsané dětské, to je jen lákadlo, ale když vím, že sní párek s 95% masa, tak jsem s tím naprosto ok a sice si to nepamatuju 100% ale náš syn v roce baštil už relativně všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí