Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1416
18.2.18 14:42

@Danlea jj přesně tak to beru i já 8) vůbec nekritizuji toho, kdo to používá, nevadí mi to, navíc, když ho máš doma, tak je jasné, že ho využiješ ;)

@lajnis krásná váha! Jen tak dál, myslíme na vás :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
18.2.18 17:51

Tak asi se ztotožňuji s názorem porodní asistentky zde
http://zena-in.cz/…te-s-lekarem
Na nikoho neútočím, nikomu nic nevyvracím. Jen jsem zděšená, jak může někdo kdo používal i u prvního dítěte posoudit, jestli mu to pomohlo-nemá srovnání.
A upřímně mě odrazuje i to kvantum pozitivních reakcí. Pánevní dno lze procvičit i jinak a mně už to připadá jako propaganda. A bát se porodu a bolesti je důvod pro to neotěhotnět. Tento argument mi přijde trochu směšný. Já nevim, ale já když plánovala těhotenství, tak jsem s bolestí počítala i s nepohodlím :think: Podle mě je příroda moudrá, a pokud to zvládaly ženy tisíce let přede mnou, tak to zvládnu i já. Podle mě je to jen treend, který do 5-10 let nahradí něco jiného, nového a ještě dražšího :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
18.2.18 19:16

Tak ja Aniball osobne neznam. Prvni porod nastrih byl. A dasli dva uz ne. A myslim si ze ani u toho prvniho nebyl potreba, jen nez sem stacila zareagovat tak doktorka strihala, pry preventivne. Coz teda nemela. Po porodu taky vse ok. Ono je tezke rict ze ma nejaky vliv, protoze ikdyz treba prvni porod je bez nej a s nastrihem a druhy je jiz s nim a bez nastrihu tak se bohuzel neda rict ze to bylo diky nemu.
Ale asi jde hodne o pocit ze pro sebe zenska neco dela. Ja osobne bych ho teda asi nepouzivala, vadi mi i obycejna kontrola u doktorky. A jsem rada kdyz mi je dava co 6 tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
18.2.18 20:46

Holky tak zase mám ty 4 stránky za sebou. Vidím, že se hodně řeší aniball.
Koukala jsem na recenze, vyslechla si názory PA i Dr., a dle všeho jej hodně všichni doporučují. Myslím, že na pánevní dno bude aniball možná přínosný, na pružnost hráze a případné tlačení nevím :nevim:. Četla jsem i recenze, kdy si maminky už při cvičení s ním navrhly sliznici v pochvě, tak jsem si říkala, že buď byly nemotorné nebo to je asi fakt individuální a anatomicky dané.
Když jsem rodila dceru, nic takového nebylo, tudíž jsem cvičila tak, že jsem masírovala hráz. Nakonec jsem rodila akutním císařem. :,( Nyní mi již rozhodli o plánovaném císaři, tak jsem říkala, že nad tím nemusím ani uvažovat. No ale doktor vypadá, že to i tak chce zkusit spontánně :nevim:, tak jsem zvědavá co mi poví. Na cvičení pánevního dna mám doma venušiny kuličky, které používám i tak preventivně, a možná masáž k tomu by mohla stačit :lol: :nevim:.
Takže za mě si jej pořizovat nebudu, byť si myslím, že možná ten trénink k něčemu bude, ale nemusím mít vše :lol:. Je to asi jako s tím angel soundem. Někdo je klidný, když může mimi sondovat, někdo to považuje za vyhozený peníz. Někdo nechce monitor dechu, někdo si to bez něj nedovede představit.
I když monitor já považuji za přínosný, jelikož dceři zachránil život, jen se nevyplatí kupovat nějaký použitý bez odborného zkontrolování čidel, které mají svou omezenou životnost.

Viktorka - gratuluji ke krásnému prospívání a že nám tak hezky přibývá, mám obrovskou radost :* :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
18.2.18 20:53
@Adjon píše:
@Annnit pokud neobracíš každou korunu 3×, tak si myslím, že investice do zdraví není nikdy škoda. Navíc jak už tady holky psaly, dá se pak prodat nebo koupit bazarový a nový dokoupit jen ten balonek, který strkáš dovnitř. Je pravda, že já jej využiji již potřetí, takže mě se určitě vyplatil, ale nelitovala jsem nákupu ani na poprvé a to jsem s dalšíma dětma ještě ani nepočítala. Po druhém porodu mi gynekolog řekl, že „mám krásný čípek“ a že vypadá, jako bych ani nerodila.

Spis si k tomu celemu jeste hledam nazor a tim ze to neni za par korun a ja nejsem presvedcena o pozitivnim vlivu, tak se mi do toho nechce. Muj doktor mi to nedoporucil, pry je to jen tahani penez a ze rucni olejova masaz bohate staci. Jak uz tu nekdo psal, ze na to neni dostatek studii, ze to opravdu k necemu je. Doslova mi rekl, ze je to i neprirozene pro muj spodek, tudy tolikrat “tlacit” miminko. Ze by se i obaval toho, abych pak nebyla zbytecne rozsirena a nemelo to treba nasledky na muj sexualni zivot. Tezko rict, pravda bude nekde uprostred. Kamaradka si ho zase nemuze vynachvalit. Kazda si musime najit tu svoji cestu, co zrovna nam vyhovuje. Ja se bez nej asi nakonec obejdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3277
18.2.18 21:40

@Novaska ja jsem třeba byla pochvalena ze umim tlacit vim kam a jak ale svaly byli tak ztuhly ze to byly jatka takze ja ted zkusim cvicit a uvidíme rozdil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
18.2.18 22:11

Holky ja jsem taky zvazovala ale vzhledem k tomu, ze jsem 26+3 a uz tri dny me poboliva v podbrisku jak pri menstruaci a necitim se uplne nejlepe, asi soise ze stresu zda je vse ok. Radsi to vynecham a zustanu u masirovani hraze olejickem. Ten divny pocit me trapi uz tri dny a k tomu neustale tvrdne bricho az je to neprijemne. Mala tedy kope i srdicko dle toho domaciho pristroje ok ale ja se toho divneho pocitu ze me porad tlaci dolu nemuzu zbavit :nevim: :,( pokud to neprestane, radsi si zavolam mudr na kontrolu pac do 1.3. to nevydrzim a nechci zase ale plasit na pohotovost :? Mate s tim nekdo taky problem? Ten divny tlak dole jako bych to mela dostat :nevim: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
18.2.18 22:24

@svlucka Mam od vcerejska to same, jen ne porad, občas pres den cca 2-3× a hlavne vecer, ale trvá to vždy jen chvilku, tuším ze by se mohlo jednat o poslíčky :think: žádná ohromná bolest ale jak říkáš, jako bych to měla dostat, na kontrole jsem byla ve čtvrtek a vše v pořádku :palec: i čípek dostatečný tak se snažím neplašit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
18.2.18 22:49

@svlucka já mám poslíčky už od 22tt :zed: Začly strašně brzy. Už jsem 33tt a teď jsou velmi intenzivní a hlavně časté. Tvrdnutí břicha, bolest v kříži, tlak na spodek. Dle mého je malý hlavou dolů, mám již pocit, že se mi podařila nahmatat a hlavně kopance cítím už jen pod žebry. Jdu na kontrolu teď v úterý, tak jsem zvědavá a ve čtvrtek do rizikové poradny. Myslím však, že je to normální, miminko ti tlačí dolů a i na močák, tak to je jistě nepříjemné. Pokud jsou pohyby standardní, mělo by být vše v pořádku.
Mě tedy už týden bolí stydká kost :cert: jakoby mě tam někdo nakopl :lol:, ale vím, že to je tím, že povolují vazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
18.2.18 23:43
@svlucka píše:
Holky ja jsem taky zvazovala ale vzhledem k tomu, ze jsem 26+3 a uz tri dny me poboliva v podbrisku jak pri menstruaci a necitim se uplne nejlepe, asi soise ze stresu zda je vse ok. Radsi to vynecham a zustanu u masirovani hraze olejickem. Ten divny pocit me trapi uz tri dny a k tomu neustale tvrdne bricho az je to neprijemne. Mala tedy kope i srdicko dle toho domaciho pristroje ok ale ja se toho divneho pocitu ze me porad tlaci dolu nemuzu zbavit :nevim: :,( pokud to neprestane, radsi si zavolam mudr na kontrolu pac do 1.3. to nevydrzim a nechci zase ale plasit na pohotovost :? Mate s tim nekdo taky problem? Ten divny tlak dole jako bych to mela dostat :nevim: :(

Taky mívám občas bolesti jako při menses jen slabší a ten spodek celý cítím… Ale spíš krátkodobě, třeba ráno a večer a pak týden nic… Doktorka mi řekla že se to tam dole už pomalu připravuje, že je to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
19.2.18 05:49

@lajnis super :srdce: Viktorka je velká bojovnice jen tak dal :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
19.2.18 07:10

Pokud by někoho zajímalo, narazila jsem podle mého názoru na opravdu dobré webovky, kde člověk najde nejednu důležitou informaci týkající se přirozeného porodu. Takže sem dávám pro inspiraci pro všechny, kteří budou chtít.

http://www.prirozeny-porod.eu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
19.2.18 07:12

@lajnis Mám radost, že Vám Viktorka prospívá :srdce:. Jen tak dál, držím palce, ať se to každým dnem všechno jen zlepšuje, Viktorka nabírá potřebnou sílu a roste tak, jak má!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
19.2.18 07:51

Zdravím Viktorku :hug: :hug: jsi moc velká šikulka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
19.2.18 08:23

Předporodní kurz

O víkendu jsme si s manželem zařídili hlídání naší dcerky a tak jsme si užili jeden druhého, bylo to super. Ještě že máme šikovné babičky a dědečky :D V sobotu jsme se zúčastnili předporodního kurzu pro páry s moc sympatickou dulou. Bylo to fajn. Před prvním porodem jsem nic takového neabsolvovala a ani jsem se neměla čas zajímat o to, jak třeba při porodu pracovat s bolestí. Moc bych si přála, aby druhý porod proběhl lépe než ten první. Tak jsme nacvičovali s manželem úlevové polohy, apod. :lol: Doma už mám nachystaný spešl olejíček na záda a kříže, který pomáhá se uvolnit a od bolesti. Příští týden chceme zajít na prohlídku porodnice… už se to blíží, jsem 34. týden. Jinak magnezko dle lékařky už brát nemám, ikdyž mám poslíčky. Zůstává v těle až 6 týdnů, tak aby mi to neudělalo neplechu během porodu. Od 36. týdne budu pít předporodní čaj. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí