Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo a břicho mi tvrdne každou chvíli, ted občas i ty bolesti ( jako menstruacni křeče). Doktorka mi včera říkala, že je to normální, že se řeší tvrdnuti snad pokud je víc než 30× za den, nebo tak nějak. Ale jak často tvrdne mě to nevím. Řekla bych tak 20×
Taky jsem slušně vyřízena, často polehavam v polosedu a všechno mě dost vycerpava. Vůbec nevim, jak to do toho dubna vydržím ![]()
Tak jsem se uklidnila
sítovky si pamatuju z předchozího těhotenství a budu taky kupovat
jaký pořizujete tamponky do podprsenky? kde kupujete už nevím kde jsem to před x lety kupovala. Zítra odjíždíme na jarní prázdniny na hory tak se těším na procházky snad bude pěkně
@Ivwet to je náhoda
taky máme fenku 2,5 roku ale my si přivezeme kluka ![]()
@lenina28 Ja vzdy mela Johnson´s baby. daji se koupit snad v kazde drogerce ci lekarne. Jsou prijemne na dotek, nevadili mi.Saji dobre a maji i celkem slusny tvar takze nejsou tolik pod trickem patrne. A v lete je to super. Maji i lepici pasku, ale ta se kolikrak prilepila az moc. Jedine co mi trochu vadi ze tenkrat nebyli balene po jedne, ale proste jsou v krabicce dohromady. Takze na cestovani sem si poridila specialni krabicku aby se mi neumazali. Treba se baleni zmenilo. Ale pujdu do nich zas.
@Poiu píše:
@mikysek1990 Tak dudlik zrovna mam a dva.Ale jen proto ze sem jedeb vyhrala tady na emiminu a druhej byl v tom balicku co davaji na gynde
Ale bych kecala, mam nejake obleceni po synovi, ale spis je to na doma. Sest let ve sklepe udelalo bohužel sve.
A vcera mi prislo jen par drobnosti ktere v podstate by i clovek ozelel. Osuska, prebalovaci podlozka, sitka na kocar atd. Mam teda udělenou objednavku v Lidlu. A chystam se na lekarnu. Asi vsechno jak pro mimco tak i pro me udelam najednou at pak nemusim premyslet co jeste. V pilulce se da koupit snad vsechno.
Taky mám v plánu udělat objednávku na pilulce. Mají tam vše a dobre ceny… Jenom nevím co přesně nakupovat, respektive na netu se dá stáhnout seznam co sebou do porodnice apod.,ale je to fakt vše potřeba? Jako prvorodicka nevím no, abych nekupovala zbytečnosti, případně mi něco nechybělo…
@Monalisasmile
Tu kosilku mám taky, objednala mi ji mamka a je fajn, teď v tehu jsem si toho z binprixu objednala víc, ne vyloženě tehu věci, ale trika a šaty ve větší velikosti než jsem měla před tehu a jsem s tím spokojená
@Staworowski ahoj, taky jsem objednávala na pilulce, mam od tam tud vše.
Kupovala jsem plínky (pampers, a happy - mají vykrojene bříško, nebudu si kupovat po 30 bal. Dám si to do sáčku po 3× 10ks., ubrousky pampers, a huggies, prdiky infacol, prdelka sudokrem, síťové kalhotky, vložky batist, bepanthen na prsa, přebalovací podložky rovnou jsem jich koupila v balení po 30 ks
at mám klid, Sebamed mycí emulzy, atd atd vaničku, teploměr, najdeme vše ![]()
Ahojda holky, na kdy planujete nachystat si domaci vybavicku pro mimco? Nemyslim veci do porodnice, ale to co je potreba doma (hlavne obleceni, kosmetika, atd atd atd). Jakozto zkusena druhorodicka nejak tapu
Zacinam 30tt a jelikoz prvni ditko jsem rodila 38tt, tak si tak rikam, ze uz bych mozna mohla pomalu zacit prat, zehlit a nakupovat, at jsem tak od toho 36tt fakt uz v klidku a jen odpocivam. Jak jste na tom vy?
@Annnit já už jsem připravena 29+4 TT ještě postýlka a jsme komplet. Vyprano, vyzehleno, kosmetika koupena.. A tašku do porodnice pomalinku chytám, jen nevím jak přesně nachystat, asi na porodní sál jednu a zbytek na šestinedělí ![]()
@Katule93 Ja k tomu jeste vzala kosmetiku pro me, intimni gel, mydlo na telo, antibakterialni mydlo na ruce a i gel. Posledne se mi to v porodnici hodne hodilo. A hlavne krem.na ruce, protoze ta voda tam je silena. @Staworowski Na mimco toho neni az tak potreba. Ty plinecky s vykrojenym briskem jsou super tech par dni kvuli pupicku, aspon se nemusi zohybat klasicka, ale i tak se to prezit da. Jinak pro mimco, ono fakt zalezi na porodnici. Nekde nepotrebujes nic a nekde skoro vsechno vcetne kosmetiky, obleceni.
A na doma je zbytecne si toho kupovat moc, muze se stat ze ti na nejakou kosmetiku bude mimco reagovat blbe a pak to vyhodis.
Ja sem dnes udelala jen tak predbezny seznam na pilulce a zastavila sem se na 2k. Nasla sem slevu 10% od o2 takze 1800. Ale mam tam z kosmetiky teda vse a i ty prvni plinecky, prebalovaci podlozky, vlozky intimni i do podprsenky, popordni kalhotky. A samozrejme na prdiky i na nosanek. Ale jeste tak koukam co jeste.
Stejne je to tolik sarapaticek. ![]()
@Katule93 Tak to si dobra.
Ja doma mam jen opravdu par drobnosti. Postylka porad ve sklepě zaprasena.
Ale taky uz pomalu musim. At toho pak neni moc naraz. Sice jsem teprve 27 tt ale jak sou doma deti tak toho casu ubejva. :
Tasku sem mela vzdy jednu. Jen to o cem sem vedela ze budu potrebovat hned na porodnim sale sem si dala ma vrch. Jo ale posledne sem doma nechala rucniky.
Jeste sem tesne pred odjezdem do porodnice pridavala nejake veci a rucniky ze dam nahoru no a uz jsem je nechala na stole.
Nastesti mi pujcili.
@Poiu bakteriální gel sem koupila domu, co vím tak to mají v každé nemocnici, ale dobrý nápad vzít krém na tělo,…
Bude to mazec po 9 měsících zase krvácet
takhle mi to vyhovuje ![]()
@lenina28 také se mi nejlépe osvědčily Johnson´s baby.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 09:59
@Annnit pomalu nakupuji, ale spíš jen věci pro radost.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 09:59
@Katule93 píše:
@Annnit já už jsem připravena 29+4 TT ještě postýlka a jsme komplet. Vyprano, vyzehleno, kosmetika koupena.. A tašku do porodnice pomalinku chytám, jen nevím jak přesně nachystat, asi na porodní sál jednu a zbytek na šestinedělí
Tak ted jsem v depresi ![]()