Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@svlucka píše:
Naprosto s Tebou souhlasím a to jdu rodit po druhéjdu prostě rodit do porodnice, kde těm lidem můžu nějakým způsobem věřit, pokud bych však měla jít rodit někam kde nedůvěřuji, seženu si v blízkém okolí jinou porodnici. Jediné co už tedy dnes vím, že mou podmínkou bude, aby se na mě nezaučovali učnice, u prvního nebo případně u případně operace co jsem měla jsem s tím souhlasila, říkala jsem si nějak se to ty holky naučit musí a vždy jsem opravdu doplatila na moji solidaritu
![]()
to že mi před operací nemohla několikrát napíchnout při odběru žílu a měla jsem tak rozpícháné pomalu i nohy jsem si ještě říkala, dobrý.. svolila jsem to i u porodu, ale tentokrát už tak odvážná nebudu. Svoji solidaritu jsem již splnila a nebudu tak mít výčitky, že jsem namyšlenka co je tam nechce
![]()
ale po několika hodinách bolestí kdy mi tu vodu píchnout museli, nastoupila s tím železným „hákem“ zrovna učeňka
když se ji to ani na po čtvrté nepodařilo, taktně jsem si v tichosti podívala na zkušenou porodní asistentku a primáře, a dala jim mýma očima jasně najevo ať si tu tyč vezmou do ruky oni a udělají to oni
nakonec se nademnou slitovali a hned na poprvé mi ji asistentka píchla, ufff oddychla jsem si pěkně
tak že to třeba já nedoporučuji a nechám si zaškrtnout že si nepřeji aby se na mě jakýmkoliv způsobem podíleli učeňky
jinak přesně jak píšeš, musí jim člověk věřit a hlavně, sám v té situaci člověk nevím co je pro mě a malé potřeba
![]()
Jsem na tom stejně
přece jen jde hlavně o miminko a stim tedy hazardovat nebudu stačí že teď jsem ze všeho na nervy ![]()
@Novaska Je fajn, používám ho jako pohotovostní krém v kabelce teď v zimě
Beru si ho s sebou i do porodnice. Krásně mi voní a hlavně jsem na něj neměla žádnou reakci.
Ahoj holky minule tu daval nekdo fotky setu do postylky me prislo dneska a jsem maximalbe spokojena vypada to uzasne a uz se tesim az tam ten nas broucek bude spinkat ![]()
@Kikulinka83 píše:
Ahoj holky minule tu daval nekdo fotky setu do postylky me prislo dneska a jsem maximalbe spokojena vypada to uzasne a uz se tesim az tam ten nas broucek bude spinkat
Zkušené matky, poučte mě prosím. Kdy zhruba miminko po narození začne mít hlad? Do jaké doby by mělo začít pít? Přeci, když nebudu mít hned mlíko a rozkojím se třeba až po několika dnech.. tak miminko začnou krmit příkrmama?? Nezvykne si na to a bude pak třeba chtít pít ode mě mlíko?? Myslím, aby neztratilo sací reflex a nezvyklo si na lahvičky.. chápete mě?? Jsem totální neznalec, tak se omlouvám, vůbec netuším, jak tohleto funguje… děkuju ![]()
@Radůzaaa já kojila hned na porodním sále a pak cca co 2h. Mléko jako takové se začne tvořit až tak 3-4 den, ale miminko pije samozřejmě hned, v prsou se tvoří mlezivo (kolostrum), které má svou funkci.
Příspěvek upraven 06.03.18 v 10:01
@Adjon ja nastesti mela stahovani delohy dobrou bolelo to jen po porodu sice ne nejak extra moc ze bych se nemohla hybat alevdostala jsem cipek na bolest a za chvilku byl klid a to jsem rodila 4×
@Radůzaaa Vůbec bych se tím nezatěžovala. hned po porodu ti miminko přiloží kvůli sacímu reflexu. Pak mi ho přinesli opět asi za 3 hodinky. Ikdyž se netvoří plnohodnotné mléko, tak to nevadí. Pokud by náhodou bylo potřeba, tak u nás dokrmují miminka stříkačkou a hlavně odstříkaným mlékem od maminek. Ne sunarem
Nůžeš se na to zeptat ve své porodnici.
@lenina28 píše:
Jsem na tom stejněpřece jen jde hlavně o miminko a stim tedy hazardovat nebudu stačí že teď jsem ze všeho na nervy
@Radůzaaa píše:
Zkušené matky, poučte mě prosím. Kdy zhruba miminko po narození začne mít hlad? Do jaké doby by mělo začít pít? Přeci, když nebudu mít hned mlíko a rozkojím se třeba až po několika dnech.. tak miminko začnou krmit příkrmama?? Nezvykne si na to a bude pak třeba chtít pít ode mě mlíko?? Myslím, aby neztratilo sací reflex a nezvyklo si na lahvičky.. chápete mě?? Jsem totální neznalec, tak se omlouvám, vůbec netuším, jak tohleto funguje… děkuju
Já malého měla u sebe a zkoušela jsem snad jen jednou za noc po tom co se narodil, tu první mám tedy a mysli, bylo mi řečeno, že si mám úplně v lidu odpočinout, že těch prvních minimálně 12 hodin mimčo má zásoby ještě z bříška, a když jsem zkusila tu noc tak si ani nevzal. Pak od rána jsem zkoušela co 2-2.5 hodiny, protože měl jen 2.9 a museli jsme máknout na přibírání
jinak znám maminky co neměli mléko a dali suner či něco podobného a třeba po 4 dnech se rozkojili a mimi pak si bralo jen od maminky úplně v pohodě, je to asi každé děcko určitě jiné. Hlavně být v klidu pokud to jde a nestresovat se, že nechce s prsa, aby necítilo z matky nejistotu ![]()
@Kikulinka83 píše:
@Adjon ja nastesti mela stahovani delohy dobrou bolelo to jen po porodu sice ne nejak extra moc ze bych se nemohla hybat alevdostala jsem cipek na bolest a za chvilku byl klid a to jsem rodila 4×
tak to já trpěla stahováním celou noc po porodu, myslela jsem že rodím druhé
hrozné bolesti ![]()
Holky můžu se Vás zeptat? Nebím zda se tu ohledně těch prsou řešil stejný problém, ale prohledávat to zpětně se mi nece
od včera mě hrozně bolí levé prso, fakt je jedno, bolest kolem bradavky, spíše stálá pod bradavkou a bolest jak když to mám namožené bych to přirovnal´, bolí to i když se v noci převalím z jedné strany na druhou, nebo jen zvednu levou rukou, že si chci dát vlasy za ucho
myslíte si, že je to stále naléváním prsou, bo něčím jiným? včera mě to fakt dost vyděsilo, dnes už jsem se s tím nějak zžila
ale když si na to místo sáhnu, přijde mi, že mě tam musel někdo nakopnout
vím, že jste tu psali snad studenou vodu na to, ale já to mám pouze na tom jednom místě ![]()
@svlucka měla jsem to same. Po pár dnech to prestalo. Myslela jsem že mi rupl silikon nebo co, jak to bolelo na jednom místě jenom. PA mi rekla ze to je normální (neměla jsem teplotu ani zacervenani)
Ja rodila 2016 a zacali mi maleho prikrmovat po 3 dnech protote spadnul 10% porodni vahy. Me se mliko spustilo az 10 den od porodu a mela jsem ho hrozne malo. Takze od zacatku na nutrilonu. Ted je malymu skoro 14 mesicu a mliko uz nemame skoro 2 mesice.
@svlucka píše:
tak to já trpěla stahováním celou noc po porodu, myslela jsem že rodím druhéhrozné bolesti
Po druhém porodu mě zavinovani taky strašně bolelo. Měla jsem i navaly horka a az skoro na omdleni. Pomahala jen horká sprcha. Naštěstí to byly jen dva dny. Ted se děsím toho zavinovani po tretim porodu
to zase bude… ![]()
Jo a mleko jsem měla vždycky cca 2 dny po porodu. Mlezivo pry v pohodě na ty tři dny. Kojila jsem hned od porodu tak po hodině až dvou. A chce to hodně pít a pořádně jíst. ![]()