Termín porodu duben/květen 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1896
13.2.18 13:25

Teploměr jsem používala u syna od začátku jen digitální. Dělali to tak v porodnici, já si na to zvykla a malý s tím neměl problém, všechny ostatní jsem automaticky zavrhla, četla jsem i pár špatných recenzí, tak jsem se tím nezabývala. Myšleno měření jen v podpaží. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
13.2.18 13:49

Sušička

Tak za mě určitě ano. Přes zimu to schne fakt i 3dny a po delší době se nám v místnosti kde jsem měla sušák udělala v rozích plíseň! Zatím jsme 3 ale syn od přítele je expert na špinění, je to prostě malé cunatko které nikdo drive nevedl k čistotě (dle mě) takže má denně věci do školy a věci na doma, vždy to má večer jako prase, nehrozí, že by si aspoň kalhoty třeba mohl vzít 2dny do školy. Takže peru denně, když ne tak je všude hrozného prádla a já mám ráda pořádek. Se sušičkou to mám večer vše suché a ve skříni. Ale nedávám tam vše, něco se bohužel srazí, takže něco musí na sušák… Ale je to velká pomoc, určitě doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
13.2.18 14:06

@Svetluska30 @Kimber Holky díky. No bude to ještě pěkná fuška. Teda ona je to už teď makačka. Taky mi teď začalo mnohem víc tvrdnout břicho než dřív. Nejsem schopná už ani umýt koupelnu, abych si u toho tak třikrát nesedla.. Musím už víc odpočívat, mám pak celkem strach, aby se něco nestalo.. O mytí oken ani nemluvím.. Začala jsem brát magnezko, tak snad to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
13.2.18 14:18

Holky, takže teploměr myslíte pořídit už teď, před narozením?? A co další věci, jako třeba odsávačka hlenů, něco na prdíky atd.??? Asi všechno brzy ne? Jediný, co jsem zatím koupila jsou vatové tyčinky do oušek, bepanthen a něco na koupání a mazání.. Jinak to vidím asi všechno nárazově, podle toho co bude potřeba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
13.2.18 14:26

@Radůzaaa Odsávačku jsem si koupila taky za pochodu. Určitě si ale ještě teď kup líh na čištění pupíčku a vatové čtverečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
13.2.18 14:52

@Radůzaaa

Já jsem pořídila zatím Bepanthen, pak Purelan 100 ( 100 % ovčí tuk - lanolin ) - na bradavky, doporučila mi kamarádka, že na něj nedá dopustit a že je určitě lepší než bepanthen a pak švédské kapičky na prdíky BioGaia Protectis. To jsem si tak nějak říkala, že je asi základ kosmetiky, kterou je třeba doma do začátku mít.

https://www.drmax.cz/…s-kapky-10ml?…

https://www.drmax.cz/…elan-100-37g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
13.2.18 16:02
@TerinaKosina píše:
Tak ja teda mimo tema, k porodum doma nebo v porodnici se asi vyjadrovat nebudu, to je kazdeho vec…porodní plán asi jak který a hlavne ja jako prvorodicka nejak nevim co bych tam psala, nechám si poradit. Dávám fotku ve 30.tt :oops: :roll: popravde si moc nedovedu predstavit jeste 10 tydnu :think: vsechno me zmáhá, snazim se chodit aspon na procházky…uz ani to spani neni nic moc :,(

Já budu ve středu 30+0 a taky už mě všechno zmáhá…v pátek jsem ani nebyla schopná utřít prach všude, vysavač je nad moje síly, sotva uvařím, jsem pořád unavená, ale moc toho nenaspím. Malej se naučil, že když jsu v noci čůrat, tak je to pro něj povel ke kopání, takže převalovačka :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
13.2.18 16:58

Dneska jsem jako řidič strávila 1,5 hodiny v koloně. V 8. měsíci nic moc. Hlavně ten stres kam půjdu na záchod až ten čas přijde :lol: Naštěstí na nejhorší nedošlo, ale D5 mohla něco zažít :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
13.2.18 19:08

@Radůzaaa tak čekají nás na te zahradě na jaře stejny činnosti no :mrgreen: taky jsem teď ráda, když to zapadá sněhem a nejdou ty bahenni lázně vidět :mrgreen:

Ja dopředu koupila jen babycalm, odsavacku, jelikož po prvním uz je hnusná a meli ji v akci, teploměr máme a bepanthen, lih koupím v porodnici čerstvy, ma trvanlivosti, tak na ten je ještě cas a nejdůležitější tymianku a eucalypt od Justu, bez toho nemůžeme byt :mrgreen: a zbytek pak za pochodu dle potřeby :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
13.2.18 20:10

@Novaska představ si, že my se celá rodina po tymiance od Justu osypali. Manžel měl po něm vyrazku v místě, kde jsme mazali. Tak si děláme tymianku domácí dle receptu z netu a musím říct, že zabírá bezvadně. Na kašel, bolesti bříška, manžel používá na migrény. A navíc je to skoro zadarmo, pokud máš tymián na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
13.2.18 21:32

@Svetluska30 taky jsem slyšela o par případech, kdy někomu nesedla, ja od nich používám spoustu produktů tymianku, levanduli, salvej, 31 bylin, tt oil, eucalypt, koření do kuchyně, sampon, mydla, deodorant a přímo milujeme v létě Ice tea citronovy…hrozně jsem si tuto firmu oblibila a nam doma vsem teda sedí a hlavně i pomáhá, ještě ale i rada využívám produkty od firmy Ramissio, bereme druhym rokem a maly by mohl imunitu rozdávat, prakticky u nej nevime, co je to nemoc :palec:

Domaci tymianka je určitě super ale ja jsem prostě do teto zamilovaná :mrgreen: nosím ji pořád u sebe v kabelce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
13.2.18 21:49

@Novaska mne od Justu vyhovuje slezový krém, ten mi sedí a pak oleje do aromalampy. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
13.2.18 22:12

@Svetluska30 slezovy krem jsem ještě nezkusila ale sprchovy gel (pěnu) ano a nádherně jsem voněla, tak ten krem musí byt taky super co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
14.2.18 08:41
@Saarka_O píše:
@svlucka Tak to je samozřejmě extrém.
Mně jde spíš o to, mít ty věci sepsane -
holit/neholit, klystyr/neklystyr, dotepani pupecniku… Nevím jak dlouho budu rodit, jak budu schopná mluvit a reagovat na otazky, budou se třeba střídat směny atp… takhle to budu mít napsané a nebudu se vycerpavat nějakým vysvetlovanim…

Tak toto je samozřejmě ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
14.2.18 09:00
@CZtka píše:
Já teda přání mít nebudu…netuším jako prvorodička do čeho jdu a že si někde přečtu názor jiného laika mě teda nebere…když se klyzma stihne, taknporod postupuje snaz, když je třeba nastřihnou, když nebudu oholená a budou mě šít, tak nechci chodit s vykysanou ranou…kdyz porod nepostupuje daji co je treba, kdyz neprasknou obaly samovolne udelaji dirupci…atp…vybrala jsem si porod v nemocnici a verim lidem, kteri odvedli stovky porodu, ze vedi co delaji a naprosto nic neni zbytecne…
A vsichni se ohani planem a ze nechteji,,zbytecne,, zasahy…ono je fajn si uvedomit, ze drtiva vetsina tech,,zbytecnych,, zasahu je pro dite dost zasadnich a jejich odmitani muze skoncit cisarem…
Když porod běží, rodí se a na nic moc se nikdo neptá a je to v pořádku.
Když se něco zasekne, tak přijdou, řeknou jak se věci mají a společně se domluvíte…a je to v pořádku…
Chápu, když má někdo špatnou zkušenost z předchozích porodů a rád by se něčemu vyhnul…ale pokud o tom vím prd, tak se nebudu s nikým dohadovat…

Naprosto s Tebou souhlasím a to jdu rodit po druhé :-) jdu prostě rodit do porodnice, kde těm lidem můžu nějakým způsobem věřit, pokud bych však měla jít rodit někam kde nedůvěřuji, seženu si v blízkém okolí jinou porodnici. Jediné co už tedy dnes vím, že mou podmínkou bude, aby se na mě nezaučovali učnice, u prvního nebo případně u případně operace co jsem měla jsem s tím souhlasila, říkala jsem si nějak se to ty holky naučit musí a vždy jsem opravdu doplatila na moji solidaritu :,( :mrgreen: to že mi před operací nemohla několikrát napíchnout při odběru žílu a měla jsem tak rozpícháné pomalu i nohy jsem si ještě říkala, dobrý.. svolila jsem to i u porodu, ale tentokrát už tak odvážná nebudu. Svoji solidaritu jsem již splnila a nebudu tak mít výčitky, že jsem namyšlenka co je tam nechce :mrgreen: :mrgreen: ale po několika hodinách bolestí kdy mi tu vodu píchnout museli, nastoupila s tím železným „hákem“ zrovna učeňka :zed: když se ji to ani na po čtvrté nepodařilo, taktně jsem si v tichosti podívala na zkušenou porodní asistentku a primáře, a dala jim mýma očima jasně najevo ať si tu tyč vezmou do ruky oni a udělají to oni :mrgreen: nakonec se nademnou slitovali a hned na poprvé mi ji asistentka píchla, ufff oddychla jsem si pěkně :mrgreen: tak že to třeba já nedoporučuji a nechám si zaškrtnout že si nepřeji aby se na mě jakýmkoliv způsobem podíleli učeňky :mrgreen: jinak přesně jak píšeš, musí jim člověk věřit a hlavně, sám v té situaci člověk nevím co je pro mě a malé potřeba ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí