Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@eMa321 A maminka sušičku má? Já ji teda taky doporučuju všema deseti a snad bych se raděj vzdala myčky, než sušičky
A zrovna k prtěti si myslím, že je to výborný pomocník ![]()
@Novaska Dokonale jsi vystihla mé pocity, co se týče porodu ![]()
@Veronika.Berta píše:
@Vladimirovna Co prsa? Už je klid, nebo se muselo jet na pohotovost?
Zmirnilo se to. Dneska me prohlidla PA a rikala ze je to normální a že když nemám teplotu nebo to není zarudle tak za doktorkou nemám chodit.
jinak jsem se chtěla pochlubit ze jsem dnes šla na návštěvu porodnice. Jsem v naprostem šoku jak je to tu dobře zarizene… nádherné pokoje, dostatek informací, PA a laktacni poradkyně pro každého. Bonding je uplnou samozrejmosti, kazde vase prani je brano v potaz (ja jsem nenarocna, me uplne staci kdyz mi malou neodnesou a nebudou se ke me chovat jako k dobytku).Každý se usmívá…
@Angie888 Má právě, ale nepoužívá skoro vůbec jak jsem pochopila. No ale vzhledem k tomu, ze oplachuje i nádobí do myčky tak… Tak prostě tak ![]()
@eMa321 Ja bohuzel susicku nikam nenarvu, ale neslysela sem, ze kdo ji ma vy nebyl nadsen a s detma potom obzvlast ![]()
Teď koukám že se tu rozběhla nejaka debata o domácím porodu. Já toho příznivce nejsem ale musím říct že se tem ženám mnohdy nedivim. To co čtu občas za zkušenosti z českých porodnic je fakt sila. Chování je tam hrozné
@eMa321 píše:
A děvčata můžu radu z jiného soudku? Řekli jsme si doma, ze bychom pořídili susičku prádla. Kdo ji kolem mě má, vrele doporučuje kromě mé maminky. Ta mi to rozmlouvá, ze je to zbytečnost. Tak me včera trochu znejistila… Ale zase po dnešku v práci si říkám jak jsem bez ní mohla žít
jdi do sušičky, a maminku vyslechni jedním uchem tam a druhým ven. U nás je to samý, všechno jsou vyhozené peníze, kdybych dala na mamku, tak myji nádobí v dřezu, zem vytírám hadrem na smetáku a malýho budu přebalovat na pračce popř. psacím stole. Pokud nemáte finanční problémy, nevidím důvod, proč si neulehčit práci. ![]()
@eMa321 Áha, většinou se setkávám s tím, že dokud ji člověk neměl, tak mu to nepřijde a je to pro něj zbytečnost.. Ale takhle
no řekněme že to vnímá asi jinak, i vzhledem k té myčce
![]()
@eMa321 nasi ji maji, my zatim ne. V planu je poridit ji zrejme az u druheho. Ted mi to schne dobre v pokojicku nebo na balkone. Pak mu tam ale nechci kramarit. Neni ovsem vylouceno, ze ji nakonec koupime driv
pocitali jsme s ni pri rekonstrukci a mame pro ni udelanou zasuvku v komore. Na pracku se mi bohuzel nevleze, protoze mame kvuli prostoru tu uzsi..
@eMa321 Sušička je ohromný pomocník, a prádlo z ní je takové nadychane a voňavé, za mě určitě ano
i kdyz co jsem si teď prala věci pro malou, nechala jsem uschnout normálně, měla jsem strach aby se nesrazili, ale určitě ji využiju
Hokkyyy to je dlouhá diskuze na téma porody
. No myslím, že každá jsme jiná a každá si to zařídíme podle sebe
. Už se nám to blíží, ale není třeba se zbytečně dohadovat. Každá si to odrodíme nějakým způsobem.
Já jsem tedy měla za to, že nademnou byl ortel již vysloven, ale dnes jsem si psala se svým porodníkem a jsme domluveni na konzultaci přístí čtvrtek (poradna pro rizikové těhule), a on mi napsal ať se připravím, že mě v rámci možností zkusí dotlačit ke spontálnímu porodu
. Začínám mít strach. Jelikož doktorka rozhodla, že vzhledem k mému stavu a míře rizika budu muset opět podstoupit císařský řez a doktor si myslí opak?
Doufám, že když jej mám na doporučení, tak to není žádný masochista. Jinak samozřejmě bych byla raději pro spontální porod
.
A já i když jdu rodit podruhé se porodu bojím jak čert kříže
, jsem hrozná srágora a s dcerou jsem si dost vytrpěla.
Těm co máte doma sušičku závidím
, já bych si ji moc přála, ale nemám ji kam dát. Už teď jsem hotová z toho jak zjišťujeme, že byt 3+1 a 80m2 je pro nás děsně málo. Nevím ani kam ustavit přebalovací pult
.
@Monalisasmile My s tím prostorem právě taky bojujeme. Byt máme podobně velký. Ale jedno místo jsme našli a protože budu mít narozeniny tak by se to mohlo pěkně skloubit
Ale zase nechci za každou cenu vyhodit peníze, zase tak moc jich nemáme
EMo, co se týče porodu apod. tak s tebou naprosto souhlasím, jen s tím rozdílem, že já se tentokrát na porod „těším“. To je z důvodu, že předtím byla dvakrát těhotenství pohodová a teď je pořád něco a fakt mě to už unavuje a nebaví, takže se těším, až bude malá venku, samosebou nejlepší je doba po a doma.
Sušičku ti taky můžu vřele doporučit, my se snažili vždy tyto technické vymoženosti odložit, ale dnes bych bez myčky ani sušičky být nechtěla. Za prvé prádlo hned suché, stejně tak půlku žehlím či jen lehce přežehluji, ale je to fakt příjemně nadýchané (něco) a hlavně jsem se zbavila prachu. Vždy, když jsem normálně vyprala, tak se ze všeho prášilo, teď to není. Místo na ní máme v kuchyni. Jsme bez balkonu, tak to bylo z nutnosti. Máma je asi stará škola, takže, co si sama neumyje, jak je zvyklá, tak novinkám nevěří.
Jo a co se týče kojení, taky mi syna přiložili jen na zkoušku na chvíli a pak nechali odpočinout a kojila jsem přes 3 roky a ukončila to sama, on by si dal i teď skoro v šesti letech, myslím, že bude Zuzance závidět. Bojovala jsem ale s doktorkou a občas lidmi okolo, přibíral méně, doteď je hubený, nedala jsem se a pořádně rozkojila, i když to trvalo dýl a ten náš neposeda je neustále v pohybu, tukům se vyhýbáme, tedy těm nezdravým, ne všem, hranolky si taky dá rád, jen nezná kolu a jiné sladké limonády, se sladkostmi to nepřehání, nyní už i sám z vlastní vůle.
@lajnis Viktorka je nádherná, je to obrovská šikulka
a mamince přeji ať se brzo uzdraví ![]()
@simcaP @Gabculkaa Holky super bříška
taky se musím konečně vyfotit, ale jelikož si připadnu ja vorvaň tak se mi do toho moc nechce ![]()
K tomu spaní, my používali overálky a zavinovačku v té byl malej asi do čtyř měsíců, pak se mu tam přestalo líbit. Ale byl Lednovej takže do tepla už ji neměl. Jinak overálky máme na spaní doteď a na peřinku jsme si doteď nezvykli, vždy když ho čímkoli přikryju tak se odkope, ale jak tu holky psali každé dítě je jiné.
Teda holky dobrá přestřelka názorů ohledně porodního plánu. Tak nevím, ke které straně se přiklonit, jako takhle, nejsem povaha co by do porodnice nakráčela s papírem v ruce že tak nebo tak něco chci spíš se pokusím na všem individuálně domluvit a upřímě bych trochu měla strach z toho že ten plán sice respektovat budou, ale už budu,,TA CO SI TU DIKTUJE PODMÍNKY' a daj mi to zežrat, já vím, že to tak nemyslíte, ale v porodnici která rutině píchá vodu, dává oxytocin, nastřihává atd. za TU… rozhodně budete, ale předpokládám že když tohle všechno nechchcete tak nepudete rodit zrovna do takové porodnice o které víte že takové postupy má a pokud vyberete porodnici která tyto postupy nemá tak zas nechápu ten plán. Ale zas na obhajobu plánu bych řekla to, že papír snese vše a slibem nezarmoutíš, protože z vlastní zkušenosti vím, že to čím se porodnice kasá, že má a dělá nemusí tak úplně znamenat že to tak je. My taky při prohlídce porodnice vyslechli jak mají k dispozici rajský plyn a když jsem ho 2× žádala tak mi bylo řečeno že je čas že dáme radši vanu jako po 16 hodinách bolestí mi brzo nepřipadlo a u věci kterou si platím je snad moje věc jak brzi ji chci ale budiž to by mě tak neštvalo byla jsem hlavně zvědavá co to dělá a přežila to i bez toho. Ale když jsem se probrala s narkózy a ptala se manžela jestli mu malýho přiložili na hruď když mě nemohli -jak nám taky bylo tvrzeno, že také dělají, tak na mě koukal jak vyvoraná myš, to už mě mrzelo. Skutečnost byla taková, že sotva sem vytáhla paty z porodního boxu tak už manžela lifrovali pryč a hnali zaplatit takže se s žádným přikládáním nepočítalo. Byl u vážení mohl si ho vyfotit popsat a zabalenýho pochovat toť vše. Pro mě je teď priorita pokusit se porodit přirozeně a neskončit zas na císaři. Ale chápu ty co si plán napíšou, pokud měli negatiní zkušenost a chtějí se jí vyhnout, tak proč ne.Ale i ty co ho nepíšou, protože buď tu špatnou zkušenost nemají nebo ještě žádnou nemají a považují to za zbytečnost.
Holky hlavně ať všechny v pohodě porodíme takovým způsobem jak si každá přejem a máme zdravá a spokojená mimča
![]()
@Novaska Ahojky, nějak dlouho jsem tu nebyla a tady to jede jako blázen, vůbec to nestíhám sledovat ![]()
Nestíhám, chodím do práce, když to stihnu, jdu na těhu cvičení, po odpolednech když přijedem z práce, tak šup něco dělat do baráku. A večer padnu, ani nevím jak.. My plánujem stěhování na přelom března/dubna. Termín mám 5.5. tak to snad stihnem v klidu.. Nechci to nějak lámat přes koleno, zatím máme kde být, ale ráda bych se už viděla v novém.. Bydlet s tchánovcema totiž není úplně to pravý ořechový..
Tak to máte fajn, že už takhle užíváte baráčku.. Ty to zvládneš i když jsi to neměla tak brzy v plánu. Postupně to všechno doděláte, doladíte.. ono to půjde.. My to musíme taky všechno dodělat za pochodu.. Teď se sice nastěhujem, takže vevnitř to bude jakš takš, ale venku není nic.. bude nás čekat zateplení, fasády, terénní úpravy atd.. Zřejmě budu ještě celé léto jezdit s kočárkem po paletách a prknech atd.. ale to se zmákne.. ![]()