Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ell-Ell ja mela prave hodne trhavý pohyby, ale znicehonic, zrovna kdyz jsem si lehla na ten monitor, jinak o malým skoro vubec nevim…tak me davali pit vodu.Ale povídání se taky rika, ze pomaha, to jo
Vid, ja taky byla vyděšená, co se děje… ![]()
To mi povídej s kapkama
…na porodním sále : „Tak…a ted hodne zatlačte!!“
„Moment…ja se musim jeste vysmrkat!“
![]()
@Giselleine píše:
@Ell-Ell ja mela prave hodne trhavý pohyby, ale znicehonic, zrovna kdyz jsem si lehla na ten monitor, jinak o malým skoro vubec nevim…tak me davali pit vodu.Ale povídání se taky rika, ze pomaha, to joVid, ja taky byla vyděšená, co se děje…
To mi povídej s kapkama…na porodním sále : „Tak…a ted hodne zatlačte!!“
„Moment…ja se musim jeste vysmrkat!“![]()
Holky to by bylo docela vtipný
mne tak otekaji nohy
ze to až bolí, jak se mi napíná kůže… to dělají ty horka… ještě ze nerodime v létě že??
![]()
@Giselleine A jak si lezela? Me prijde, ze at lezim na zadech nebo na boku, nikdy to neni ok. Ale v sede v kresilku je to pohoda.Tak uz to budu asi vzdy vyzadovat ![]()
No prave..trochu se stydim. Ale ja kdyz mam ucpany nos, jsem schopna vrazdit
Takze se bojim, ze kdyz zatlacim, automaticky se mi ty dutiny ucpou ![]()
@Hancue Rodit v lete, to by byla moje smrt
Tohle rocni obdobi fakt nemam v lasce, ted jak uz bylo teplo tak jsem hned byla splavena a mam v noci strasny navaly. Tak jsem rada za chladny vzduch z venku. Predstava tech horkych letnich noci, dekuji nechci
Ty jo tak s temi otoky vyjimecne problem nemam. Na to asi taky nic neni ze? Ja mam akorat ten neklid v nohou, to je taky pecka, hlavne pred usnutim ![]()
@Ell-Ell no hrůza, chodidla… mám je tak otekly, že jak je ta kůže napnuta, tak to bolí i při ohýbání v něm… no dala jsem si prášky proti otokum na nohy… jelikož jsem rok po operaci a stále mám v noze šrouby, tak to vše na sebe navazuje…
operace, těhotenství… nic jednoduchého
@Giselleine tak ti budu zítra držet palecky a budu na tebe myslet… tak se pak ozvy kocko ![]()
@Hancue píše:
@Ell-Ell no hrůza, chodidla… mám je tak otekly, že jak je ta kůže napnuta, tak to bolí i při ohýbání v něm… no dala jsem si prášky proti otokum na nohy… jelikož jsem rok po operaci a stále mám v noze šrouby, tak to vše na sebe navazuje…operace, těhotenství… nic jednoduchého
Prášky na otoky?! Já na otoky trpím geneticky a byly mi zakázány i ty blbé gely jako lyoton, jelikož obsahují varfarin-ředí krev a v těhu se nesmí používat…zjišťovala sis to? ![]()
@Hancue Jezis chudaku, to sem jeste neslysela. To mas teda taky paradni
Ale uz jsme v cilove rovince, jeste vydrz ![]()
@xacxa já beru Aescin, to je vyloženě na odvodnění při otocich dolních končetin. Jo můžu to brát. Třeba i fastum gel nebo voltaren taky.
lyoton ze nemůžeš? To je divny…
@Ell-Ell no nic jiného mi nezbývá… si říkám, ze žádný strie na břichu nemám… abych je neměla na nohách
![]()
@Hancue píše:
@xacxa já beru Aescin, to je vyloženě na odvodnění při otocich dolních končetin. Jo můžu to brát. Třeba i fastum gel nebo voltaren taky.lyoton ze nemůžeš? To je divny…
právěže jak voltaren tak fastum a všechny tyto krémy gely proti otokům obsahují varfarin. řekla mi to jak cévařka tak lékárnice. Ono totiž to zavodnění je v lymfatickém systému, který se napojuje do krevního řečiště a většina těchto patáků funguje tak že zvýší cirkulaci krve v nohách, aby se rychleji odvodnily.
@Hancue Bohuzel
To ja mela jen par strii na podbrisku, tak jsem si libovala. A ted dost solidne popraskalo kolem pupiku i na bocich a to mazu kazdy den ![]()
@xacxa jasně rozumím ti,,ale asi i záleží na tom, jak mam ty nohy oteklé, ono mi to samozřejmě způsobuje také to pooperační stav…a tím že mám nohu velikosti 32 a jsem na nich celou vahou, tak to nějak řešit už musím
nicméně gely dávám jen v malém množství tak 2× týdně, což snad nebude problém
@Ell-Ell Bohužel strie jsou vnitřní, takže mazat se mužeš jak idiot a stejne ti to bohužel nepomůže…říkal mi to doktor…prostě hold někomu se to natáhne tak až to praskne a někomu pomalu… A jak se jinak dnes holky cítíte???
@Hancue Ja vim no
Ale doted to vypadalo jen na par jizvicek..Neda se nic delat
Ale je fakt, ze kdyz jsem treba vecer zapomnela a nenamazala se, tak me druhej den bricho strasne svedilo a mela jsem ty strie takovy krvavy. Po mazani jsou takovy svetle cerveny.
Ja mam uz druhej den nejakej divnej zaludek, furt je mi na zvraceni a silene me pali zaha, jinak to celkem jde. Co ty?
@Ell-Ell tak musím se hned ráno nasnidat, jinak se mi chce hned zvracet
každej den už mám průjem. To se prý tělo čistí. Jinak to ujde. Byla jsem teď se sestrou a synovcem na písku, tak to bylo fajn. Stavila jsem se v zelinářství a koupila majoránku a petržel v květináči. Pěstují bylinky na okně ![]()
@Hancue To ja taky, bez snidane ani ranu ![]()
Takze celkem pohodicka
Nevim jak u vas ale u nas sviti slunicko a je celkem chladneji, zadnej paracek. Sla bych na prochazku, ale ja jsem po chvili hotova ![]()