Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ještě jsem neporodila a manžel mluví už o dalším dítěti…2 týdny před porodem…
![]()
Holky, tak takto blbě mi ještě nebylo. Co hodinu buzení, tvrdnutí, bolest zad, nevolnost, skroucená střeva, ve chvilkách klidu malej kope a převaluje se. Fňukám, hekám a od 1 jsem vzhůru- nemůžu zabrat…
![]()
@xacxa Jsem na tom celkem podobne. To byla noc
Ted se zkusim nejak dat dohromady a pojedu na kontrolu
Já dnešní noc super, ale ta předchozí
opět bolestivej tlak na močák a malá tam snad dělala kotrmelce ![]()
Ja jdu dnes take na kontrolu, prvni monitor v nemocnici tak jsem zvedava
vcerejsi a dnesni noc nic moc a dnes me i boli nejak zaludek, posledni 2 dny i chodim nejak vice na zachod
no asi zacinam z toho vseho byt nervozni a to jsem si myslela jak jsem v klidu tak asi uplne ne ![]()
@Peeetha to moc dobře znám… říkám si vše je v poradku. Lehnu do postele a nemůžu usnout,… už myslím na porod… kde a kdy mě to chytne a jak to bude probíhat. Nechci na to myslet, ale neporucim si ze ![]()
Tak nakonec jsem usnula tahen od 7 do 9:45- což je úspěch, jsem jak zmlácená, břicho furt tvrdé semtam povolí, sem tam zabolí, ale nic pravidelného. Nejhorší je, jak mi to jde až do zad
Já asi fakt ani nepoznám kontrakce- vzhledem k tomu, že mi bylo řečeno, že tvrdnutí břicha je stah dělohy a to mě nebolí, jen je mi to protivné, tak jestli mi neprdne voda, tak snad i porodím doma, jelikož jsem blbá matka a nepoznám že rodím
![]()
@xacxa hele to si přesně myslím já
ze to nepoznám… nebo ze si budu říkat ze to jsou poslicci… koukám teď na 4 v tom… teď rodila jedna, ta tam tak rvala… tak jsem si říkala Ježíš, nevím jestli bych chtěla aby mě tak viděl chlap… no nevím
mám smíšené pocity
Tak ja jsem doma z kontroly, nic noveho, hlavicka se stale tlaci do panve, ale na porod to nevypada. Tak jeste mam tyden. Monitor zas na prd, miminko bud moc akcni a nebo usnulo. Takze po 2h musim zpatky do nemocnice na monitor. Jsem zrala jit tak akorat spat ![]()
@xacxa Neboj, ja to samy. Do nedavna jsem si myslela, ze se mala jen protahuje nozickama, ze mam to bricho tak napnuty a bylo mi receno, ze to je tvrdnuti bricha.
Plasim i s plodovkou, myslela jsem si, ze proste praskne a budu mit pod sebou hektolitr vody a pak se dozvim, ze kazdy to ma jinak. Nekomu to odteka po troskach, nekomu hodne..Bojim se koupat aby mi treba neodtekla a ja to ani nevedela
No strasny..nevim proc to nemuze byt nejak jednotne dany abychom to poznaly
Tak uz spoleham snad jen na nejake silne kontrakce ![]()
@Hancue Taky jsem vcera videla nejaky starsi dil. A nejak na to nemuzu koukat, ne ze bych se porodu bala, ale je mi to neprijemny koukat na nekoho jineho jak rodi. Nemluve o tom kriceni..to mi stojej vlasy na hlave. Snad takova nebudu ![]()
@Ell-Ell No já právě snad taky ne…já spíš jsem ticho i když jsem měla pooperaci bolesti, tak jsem tiše plakala
ale nikdy nekřičela
já chodím 2-3× týdně do bazénu na bublinky a tak si plavu, tak si říkám, jestli bych poznala jak mi praskne voda ve vodě ![]()
@Ell-Ell píše:
@Hancue Taky jsem vcera videla nejaky starsi dil. A nejak na to nemuzu koukat, ne ze bych se porodu bala, ale je mi to neprijemny koukat na nekoho jineho jak rodi. Nemluve o tom kriceni..to mi stojej vlasy na hlave. Snad takova nebudu
@Hancue píše:
@Ell-Ell No já právě snad taky ne…já spíš jsem ticho i když jsem měla pooperaci bolesti, tak jsem tiše plakalaale nikdy nekřičela
já chodím 2-3× týdně do bazénu na bublinky a tak si plavu, tak si říkám, jestli bych poznala jak mi praskne voda ve vodě
No ten strach s prasknutím plodovky, že to ve vodě nepoznám, to mám taky. S postupným odtékáním taky plaším, kvůli silnému vodnatému výtoku co mám už 2 týdny.
Jinak co se bolesti týče, tak já hekám nebo plaču a říkám si jaká jsem bábovka- dneska v noci fest, říkala jsem že nevím jestli to zvládnu a manžel mi řekl, že určitě jo.
Nejvíc mě dojala švagrová, když jsem vydýchávala posly a říkala au au au, tak zahlásila" jestli tě to bolí teď tak co budeš dělat až budeš fakt rodit- podotýkám, že ona šla akutním císařem 10 dní před termínem a ani poslíčky nestihla mít. Přišlo mi to od ní dost trapné, když hodnotí něco, co nezažila…
Tak ja dnes take po kontrole, na porod to teda nevypada jsem otevrena max tak na prst, hlavicka je nad vchodem a poslicky zadne nemam a monitor byl ukazkovy, takze zase za tyden
@xacxa porod urcite poznas
@Hancue ten dil jsem take videla a teda mazec ale mela velke miminko takze i to byl mazec no
Taky jsem po kontrole, hlavička naléhá a cs 7,to je asi dobře?
jinak jsem prej zavřená