Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Shima Ono je to slozitejsi v tom, ze tady je to spise takova vesnicka a je tu jen jedna gynekologie. Takze bych musela dojizdet, ale asi to i tak udelam.Uz od zacatku s ni mam jen starosti a stres.
A v kolikatem jsi? Ja u ni byla 29.8 a to mi tam napsala 7+1 posl.ms byla 8.7 a pocita to jedine takhle dle ultrazvuku to prepocitavaji v nemocnici.No dnes je 19.9 a napsala mi tam 9+3. A na te tehotenske kalkulacce na netu mi to vychazi na 10+3. A termin porodu mi vypsala 14.4,tak kdo je blazen? ![]()
@Romčinka ja mela vacek v 5+5 podle ms. Podle velikosti vacku odpovidal zaxatku 5 tydnu. Ted jdu az zitra tak doufam ze uz bude mimi videt. Zkus myslet pozitivne a mimiskovi verit ze se ukaze. Mozna je to mladsi tehotenstvi
@Romčinka Ty ju ja poprve byla v 6+3 a uz mi tam merila i embryo.Ale nevzadavej to.Asi zalezi i na ovulaci treba se to tam obevi dele. Kdyby ne, tak by tomu nedavala sanci ani doktorka. Takze ver, ze je a bude vse ok. ![]()
@leniiisek5 je pravda že občas jsem měla ovu později, no uvidíme jak bude stoupat krev, v 16 h mám volat
@Romčinka
To taky nemusí nic znamenat. Víš přesně, kdy jsi ovulovala?
@Nikyna77 Já tě úplně chápu, ale pokud máš jakékoli obavy, nejasnosti nebo ti něco přijde špatně, tak to máš říct lékaři…my ti tady těžko pomůžeme
Az půjdeš příště, tak uvidíš jak bude probíhat kontrola…pokud podobně, tak se ozvi…pokud ti bude připadat reakce neadekvátní, tak to řekni a res to event. změnou gynekologa…ale uvidíš, že je vše ok…hlavně žádný stres…
@Nikyna77 být tebou tak raději někde dojizdim nez být pak nervní z kontroly, kde ti nic neřekne a neudělá ani uzv. Divím se, že jsi ještě neodešla z té gyndy
…já treba k zubaři dojizdim 50km a nijak mi to nevadí ![]()
@Romčinka Zlatunko neboj. Cyklus mas pračvidelne 28 dni? Vzdyt si mohla mit ovulaci klidne o tyden posunutou a razem nejsi 6+1 ale 5+1 a to tam klidne muze byt jen gestacni vacek a vse se teprve vyrobi ![]()
@Nikyna77 já byla na kontrole 13.9. a to jsem byla 8+2 podle utz, podle ms jsem mela byt 8+3..už od prvního potvrzeni mi říkají o den mladší. Termín ještě určeny nemam, ale počítám kolem 23.4.. jinak další kontrolu mám az na začátku října, tři týdny od poslední kontroly. A co se tyka dojíždění tak ja taky ke sve doktorce dojíždím, mam to asi dvacet minut autem a popravdě dojíždění je to poslední co resim
..hlavni je byt v klidu ať mimco hezky roste, o nic jiného nejde ![]()
Dojizdim do ARLETY 50km a vpoho. Akorat tedka to bude „akcni“ rano na lacno
. Jinak zydny takhle ze zacatku neres me lita tyden. Ovulka neni vzdy presne
@Nikyna77 nezáleží kdy byla poslední ms ale jak je miminko velké. Od toho se počítá datum porodu atd.!Ja mam taky být 13.tyden ale mimi je mensi asi o týden. Mela sem pozdě ovulaci
![]()
@Romčinka ještě není nic ztraceno
Ja byla 5+6 a tam byl jen gestacni vacek
pak sem šla 8+0 a miminko bylo i se
!!Takže nezoufej. ![]()
@j-p Tomu ja rozumim, ale ona to pocitala podle ms. Ultrazvuk mi nedelala. A i tak podle nemocnice, co jsem byla na jednom ultrazvuku v 6+3, tak se to lisilo, jen o jeden den. A ne o tyden, jak vypocitala ted dle kalendare.