Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@2468 S příkrmama jsem to měla stejně, u prvního jsem to hrotila - vtipný byl např. moment, kdy jsem šla synovi koupit první kaši - prolezla jsem celý megavelký regál a zjistila, že úplně každá z desítek kaší od různých výrobců má ve složení něco absolutně nevyhovující, co bych (tehdy) nedala ani školkovému děcku, natož miminu. Nekoupila jsem tehdy nic a dlouho to vypadalo, že budu úplně biomatka, nicméně někdy u druhého mi došlo, že je to dlouhodobě neudržitelné, pokud si nechci totálně rozbít vztahy v blízké rodině, takže jsem nakonec vyměkla a už to moc nehrotím… Nicméně chápu a fandím každému, kdo to řeší. Takže jsme zase u toho, každá děláme, jak to v tu chvíli umíme nejlíp a nikdo nemá právo soudit, jestli to řešíme málo nebo moc a stejně se vždycky najde někdo, kdo si bude ťukat na čelo, kroutit hlavou a nebo volat sociálku ![]()
Holky vy jste proste uzasne, děkuji za podporu. uvidime jak se mi s cigaretami podari bojovat. Jinak kavicek jsem dříve vypila 10 za den, pekne silne presso, ted mi chutná jen jedno malé po ránu a zbytek dne si vůbec nevzpomenu.
@2468 @fenny jsem úplně stejná, vše hned hledám na netu atd.. prostě jak magor. Taky si to odůvodňuju stále tím, že je to první a že po více těhotenství už bych to asi tolik nehrotila ![]()
ohledně kouření, jo to si taky říkám, kámošky jsem se taky ptala, proč vlastně znovu začínala když to vydržela celé těhu a kojení
a ona jen, že se na to strašně těšila
tak fakt doufám, že odoláme, vydržíme
a nevrátíme se k tomu. Protože, přesně jak píšeš ta úspora peněz je mooc pěkná ![]()
@Martík97 tak to zřejmě budu taky nějak točit, přesně jak se říká hlavní je se z toho nepos… ![]()
Holky, já obdivuju ty vaše kafíčka a čajíčky, mně je při té představě úplně zle. A když si manžel udělá kafe a jen to cítím, hned se mi zvedne žaludek. Cítit cigarety, tak to hodím rovnou šavli
, ale tedy nikdy jsem nekouřila.
A mile ráda dám část svých nevolností někomu
, protože já prostě po každém jídle i pití i vodě mám bolesti žaludku nebo
. Fakt sranda, když je člověku špatně z hladu a žízně, ale když se nají a napije, tak je mu ještě hůř. ![]()
@Lil Kitkatt chápu
já teda kafe oželela bez problémů, teplý čaj mi většinou udělá dobře, ale jakmile ho nestihnu vypít a vystydne tak už taky ne
jako kuřačku mě překvapuje jak my kuřáci strašně smrdíme
teď je to asi 4 dny co mě nevolnosti donutili přestat a to je strašný jak se mi z toho smradu navaluje. Přítel ten remcá furt prej odnaučený kuřák je nejhorší
Taky se klidně o nevolnosti podělím už ani nevím jaký je stav bez nich
Přesně jak píšeš nevím, zda je horší to že mám hlad nebo že jsem se najedla
snažím se celý den tak nějak uzobávat třeba dnes se mi to celkem daří a není mi tak hrozně, ale včera jsem neměla absolutně na nic chuť a to bylo strašný do sebe zkusit něco nasoukat
![]()
@Nexiiie píše:
@test ano
jsem ráda, že nejsem jediná
na jednu stranu se utěšuju tím, že se snad vyhnu tomu plašení, že ještě není nic vidět, že je to prostě dostatečně dlouhoJen ta nervozita, zda je tam vše v pořádku a co si budeme povídat je to první prcek takže se těším i na tu fotečku atd
Měla jsem to uplně stejně testy pozitivní, ale i tak jsem to chtěla mět potvrzené a takovou tu jistotu, že je to opravdu pravda
.
Taky čekám první miminko tak je mě vše hrozně vzácné. Kdyz jsem byla teď v úterý poprvé na te kontrole a viděla jsem to ikdyž jen ta fazolka jak ríkají holky bylo to super a navím když mě pustil jak bije to srdíčko tak jsem měla i slzu v oku no jsem prostě cíťa no
, ale nádherný pocit je to. ![]()
@Nexiiie Já právě nic neuzobávám, je mi po čemkoliv v puse hned blbě. A pak mám hlad a je mi ještě hůř.
A jinak tedy máš pravdu, že kuřáci hrozně smrděj, u ženských to zvlášť nechápu. Ženská se o sebe třeba stará, je hezky oblečená, namalovaná, a pak to zabije cigarerou.
No ale chápu, že skončit s tím je asi těžké..
@Onisek no vidíš, s kávou si to zvládla bravurně, tak se nelincuj, snažíš se to řešit, tak určitě to aspoň omezis a ono každé cígo minus se počítá ![]()
@test ano je to je super, věřím že do pondělí už to nějak doklepu a už se taky dočkám
já jsem cíťa jak kdy, ale včera jsem koukala na malé lásky a poprvé mi u toho i slza ukápla takže věřím, že tak jak se snažím být hrdinka tak to taky asi nedám
a přesně jak říkáš, člověk chce spíš takové to ujištění že je to pravda ![]()
@Lil Kitkatt a nezkoušela jsi třeba bonbony
ja ještě mezi jídly cucám tic tak mentolový, a nebo takový ty lízátkový bonbony nevím jak je popsat
a docela mi to rozhání ten pocit na zvracení a nejvíc teda zmrzlina, ale tím se člověk nenají
tak to nevím co ti poradit :/
A co se týče kouření vím, že to není hezké, ale přesně přestat je fakt těžký a nebýt nevolností tak si fakt nefandím, že bych dokázala přestat ![]()
@Nexiiie mi trošku i děsí jak fakt smrdime
, dlouho a tak nechutně
. Když jdu venku a někdo kouří na ulici mám co dělat abych
. Nebo v krámu ve frontě, když někdo smrdí cigama
. Nejhorší je že mi dost kouří chlap
. Tak když přijde z práce tak už si chudák nezapálí, ale naštěstí ho to samotného napadlo. V baráku na chodbě to cítím z bytů, to jsem předtím nikdy necítila
. Jsem zrovna říkala, že nevím, kam budem dávat kočárek, že akorát nasmradne ![]()
@2468 viď já to taky nikdy tak nevnímala jak teď když je mi z toho na ![]()
my naštěstí v baráku nekouříme, ale dřív jsem kouřila v autě a to mi přijde, že je tím načichlé strašně
a když si přítel zapálí tak taky chodí na 2 metry ode mě protože to se nedá
a pusu mi hned taky dát nemůže, to bych ho nejradši vyhnala po každé cigaretě čistit zuby
je to nechutný
ale i přesto nebýt mi zle tak kouřím vesele dál
![]()
@Martík97 píše:
@Nexiiie ovocný čaj si dám, ale když už piju čtvrtý tak mi nechutná. Já ovocné nikdy moc nepila, mám ráda černý s citronem a medem nebo zelený, mátový, ale ani jeden teď nemohu. Musím si koupit čaj pro těhotné…holky, kde jste ho koupily?
Jeden cerny caj s citronem te nezabije… ![]()
Co zkusit Roiboos?
@Martík97 píše:
@fenny no tak jsem právě skončila s bezkofeinovou kávou![]()
Nechutna? ![]()
@Nexiiie My doma taky nekouříme, nemáme totiž balkón
, ale nájemníci nám tu hulí v bytech, tak jim to asi budem muset zakázat, pak kvuli tomu kočárku
. To nás asi
… Jooooo naprosto ti rozumím, máme to doma stejně
aj s tím kouřením. Budu už 11 týden, tak mi to určitě brzo přejde a moc si nevěřím
.