Poradna duly
Jana Čurdová
@Addka1 na ty bradavky pozor první popraskaji a pak ti můžou začít krvacet já měla i ragady a teda není to žádná sranda
neskutečně to bolí máš spravnou techniku kojení?pokud tak špatne pije určitě si kup na doma dokrm protože by byl jinak hladový já taky dokrmuju um Hippem malému moje mléko nestačí a tím,že jsem měla ty ragady kojila jsem jen z leveho prsu než se mi druhé zahohilo trvalo to 4 dny takže dokrmuju doteď,ale lepší kojit aspon něco a dokrmit než nekojit vůbec chce to čas prcek se to taky naučí,ale pokud špatné saje zkus odstrikavat a pokud nebude stačit dej dokrm kolik celkem vypije za den?
Achjo jak já závidím těm co už porodily
kolik nás tu ještě vůbec zbývá? Jinak dotaz na ty co už porodily. Cítili ste že to už brzo bude? Pocitově nebo nějak tělesně. Chovalo se třeba mimi jinak? Nebo břicho „jinak pracovalo“? Jsem prvorodička tak se ptám a docela mě to i zajímá jak to měli ostatní.
@Nikeskol cítila jsem občas podbřišek jako při menses, odešla zátka a do dvou dnů porod, kontrakce mi začaly hned pravidelně. Děloha mi teda makala = tvrdla už asi od 20. Týdne, brala jsem i magnesko na zklidnění, ale to stejně nepomohlo, tak byla aspoň opravdu dobře natrénovaná.@Addka1 opravdu pozor na ty bradavky, dobra je hojiva mast medela purelan
@Nikeskol to budou opravdu otoky, já neskutečně natekla 4 dny po porodu, to jsem nikdy neměla. Nohy jak konve. @Addka1 jo jinak malej mi taky věčně u kojení chrápe, musim ho budit a nevydrží dlouho, v porodnici chtěli obě prsa během jednoho kojeni po 5ti minutách… Nemožné, ale je pravda, že má žloutenku, tak je víc spavý. Teď jane rádi, když vydrží u jednoho 10 minut max 15 ale to je fakt zázrak. Kolik vypije nevím, furt mám strach aby mu to stačilo, ale dnes na kontrole po propuštění přibral, tak snad to bude dobré.
@Prtulak A vážíš ho před a po kojejí? V nemocnici jsem vyfasovala papír s tabulkama, kde se psal čas kojení, váha před a po, kolik teda vypil, jestli cural a kakal a taky jestli po jidle blinkal. Dělala jsem to tak 4 týdny uplně každý kojení, teď už jen občas.
Jinak kojení pro mě začíná být peklo, buď s něma něco mám nebo si s nima malej tak hraje, že z nich má dudlík
Strašně mě začly bolet, kolikrát je tak natahuje, že jsem fakt naštvaná s „vyhrožuju“ mu, že dostane flašku a nazdar ![]()
@Nikollllka nevážím, v porodnici to po mě nechtěli, byť třeba u jiných ano. Takže se spoléhám na instinkt. Od propuštění z nemocnice přibral, další kontrola u pediatra je za týden. Tak snad to zvládneme. Jinak ostatní jsem taky zapisovala. A nezkoušela jsi odstrikat? Mě přišlo, že jak se mi nalily, tak je nemohl chytit a bylo to peklo,vůbec to prso nemohl nasat…a mě pak samozřejmě začalo bolet a tvrdnout. ![]()
@Prtulak Tak nevím jak u ostatních, protože jsem byla na nadstandardu a s jinýma maminkama se neviděla (nevím, možná to po mě chtěli, že je nedonošenej).
Přisaje se hezky i když jsou nalitý, ale kroutí se u toho jak žížala, protože ho bolí břicho a jak se kroutí, tak tu bradavku natahuje ![]()
A taky mě zajímá, proč je někdy mám nalitý tak, že jsou pevný jak silikony a dokázala bych s nima nakrmit celou vesnici a jindy je malej rád, že se sotva nají ![]()
Jinak my už jsme byli holky na kontrole kyčlí v šesti týdnech a vše v pořádku ![]()
@Nikeskol cítila jsem tlak v podbřišku a měla silnější poslicky,ale po každé sprse se to uklidnilo kdežto kontrakce ve sprse naopak zesílí takže já jsem věděla,že budu rodit měla sem od rána bolesti jako kdyby mi tam někdo pichal jehly a po teplé vaně to zesililo,tak že jsem měla kontrakce po 5ti minutách a když mě vezla rychlá do porodnice tak po minutě
a za 13 minut byl malý na světě takže pokud budeš mít tušení dej si teplou sprchu a to zaručeně poznas že zacinas rodit ![]()
@Nikeskol no já bohužel pořád v celku
a upřímně, už to nedávám… odevšad otázky jestli jsem ještě celá, k tomu vidím, které maminky už porodily i když mají termín později než já… a dobře mi není ani fyzicky ![]()
@petulkas cítím to stejně
popravdě začínám být na to alergická. Doprčic až to přijde tak dáme vědět. Když se nic neděje tak proč budu psat nebo volat?! ![]()
@Ainah no právěže mě občas jediný co tak malá mě po vyčůrání jakoby zaleze co nejníž a začne tlačit na močák a jak kdyby tam za něco tahala a dost to kolikrát zabolí. Nevím jak líp to popsat. Jinak žádný extra bolesti. A když tak na pár vteřin a je po bolesti ![]()
Ahojky, tak včera večer trošku pobolívání břicha a tvrdnutí. A dnes ráno mi odešla zátka. Tak snad se něco pomalinku začíná dít. Zítra jedu do porodnice na kontrolu.
Jinak už taky nemůžu ani slyšet kohokoliv potkám tak se mě ptají : Tak co ještě nic ?
No asi nééé … a do toho každý den ty sms tak co už ? ![]()
Myslím na vás holky ! @Nikeskol @petulkas
@Kesy2014 jojo ty řeči to je strašný!! Jelikož to nemůžu nijak ovlivnit tak su pak naštvaná jak papuč nebo brečím protože už bych to taky měla ráda zasebou ![]()
@Nikeskol Já předevčírem probrečela skoro celý den … nějak mě ty hormony lítaly sem a tam a ani přítel na mě nemohl promluvit ![]()
@petulkas Peto.. ja taky porad cela 2v1.. cely dny tvrdne beicho, ale vic nic. Uz toho mam az po krk, ty nohy otekly, strasny. Zacinaji me bolet i kycle. Zitra 38+6tt.
Kez bych o vikendu rodila uz.. nebo nejlepe dnes
hihi jeste si poroucet ze? ![]()