Poradna duly
Jana Čurdová
@Kačka Pekáčková jen napisu jeden postreh zdravotnika k Alex..tohle jmeno si voli jako prechodne transsexualove (kdyz jsou pod vlivem hormonu a meni se z muze na zenu nebo opacne… tak par let mivaji takovou prechodnou obcanku - proste maj obdobi,kdy moc nepoznas,zda se jedna o muze co zenu a jmeno Sasa je pro tuhle situaci idealni)…setkala jsem se takhle se 4 pacientama…samozrejme,voli jmena ale tohle je jedno z nejcastejsich
z tohohle duvodu je pro me jmeno Alex jak pro kluka,tak pro holku no go… ![]()
Holky, neřešíte prosím někdo pálení žáhy? Palí mě snad i po vodě.
@Ariak tak teď jsi mě pobavila
dobře, škrtám si. Jenže u nás to bude zřejmě druhá holka, i když nám to ještě nikdo nepotvrdil.
@KamilaDen neřekla bych, že to půjde samo
ono jsem ty první dva porody fakt neměla jednoduchý, a celý těhotenství, u obou jsem ležela na udržování, a první jsem pak týden přenášela a druhý 10 dní přenášela
u druhýho těhu jsem byla na udržování už ve 29 tt s tím, že jsem byla otevřená na špičku prstu a hrozili mi, že mě převezou do Jihlavy kde jsou vybavení na miminka co se narodí tak brzy… naštěstí jsem se po nějakých tabletkách (gynipral to myslím byl) zavřela ale musela jsem mít klidový režim… doufám, že teď taky nezkončím v nemocnici na udržování ![]()
@Kačka Pekáčková jo pálení žáhy řeším snad každý den, tentokrát je to fakt nesnesitelný, vždy mám pocit, že půjdu rovnou zvracet
občas pomůže mléko, jindy Anacid… až nebude pomáhat ani jedno z toho asi se půjdu rovnou
při prvních dvou těhu mi ještě pomáhaly hašlerky ![]()
@petulkas díky za tip, zkusím to. Ještě mi někdo radil neloupané mandle. Ale je to fakt síla. Pálí mě žáha i po vitamínech, které zapiju vodou.
@Kačka Pekáčková Jo trpím od rána do večera po všem co sním i vypiju nikdy mě žáha nepálila ale rád teda je to mazec… Používám jedlou sodu s gaviscon
@Kačka Pekáčková @Deniszja holky ja jedla kvůli žaludku Helicid asi 2-3 roky před těhu a teď jsem musela přestat, takže mi to hlavně ze začátku dávalo docela zabrat
A na gastru mi řekli, ze pokud vydržím první tři měsíce bez něj, tak pak uz ho ve snížené dávce brát můžu… zatím se držím i teď bez něj (Rennie atd) ale kdyby Vám to dělalo velké potíže tak se zkuste zeptat MUDr.na ten Helicid (je na předpis) mě na 100% vždycky strašně pomohl ![]()
@Deniszja a @Veeruuu Já nejdříve zkusím něco přírodního a pak se kdyžtak vrhnu na to, co radíte. Teď jsem ve fázi, že se skoro bojím jíst, jak je to nepříjemné. První těhu mě žáha pálila max 2× za celé těhotenství
teď toto ![]()
@Kačka Pekáčková vitamíny obsahují většinou nějakou tu kyselinu a tím se překyselí žaludek, jen nechápu, že v těhotenství o tolik víc
ještě ke všemu i když jsem teprve v 19tt tak miminko kope jak ďábel, docela to bolí když dá prdu do střev nebo močáku
a děsně trpím na plynatost ![]()
@petulkas To mě mrzí, tak budu držet všechny prsty…já jsem sice na rizikovým, páč už nejsem najmladší,ale mám vše v pohodě, malá se má k světu a já nemusim v podstatě nic, jen doma se starám o vše, mužskej maká, no holt to jinak nejde, taky mám v rodině nějaké ty ošklivosti a doktor to nechtěl riskovat, takže jsem doma 4,5 měsíe už.
@Deniszja Já taky beru Helicid, byla jsem na gastru a na sondě, takže jsem ho musela brát, měsíc po zákroku, hledala něco na pálení žáhy, protože mě to taky trápí, ne moc,ale občas jo,může se prý brát i v těhotenství a hlavně pomáhá…
@Ariak mame to same dilema, pritel by chtel samozrejme po nem, ale ja nechci. Zaprve to jmeno je v rodine hodne caste, za druhe bracha s tatou jsou stejne a byly s tim akorat „problemy“; D Za treti jsem mu rekla, ze po nem bude mit prijmeni
tak se Peti vzdal a smiril se s Adamkem
holku vubec netusim, me ted zaujala Esterka ![]()
Ty jo holky na paleni zahy nastesti netrpim, ale pro zmenu mam problemy se „spodkem“ takze globule, vyplachy ..a stale bez sexu
![]()
@KamilaDen Zatím funguje ta soda i ten gaviscon kdyby to bylo horší určitě nad tím zauvažuju