Poradna duly
Jana Čurdová
@Kaculyn ahoj kojící čaj mám od weledy a co sew týká čaje tak já sem měsíc před porodem začala pít čaj z maliníku nevím jestli pomohl je to spíš takový placebo efekt jako ty homeopatika,ale když člověk věří pomůže to ![]()
@Ivule86 to mám taky , prochodím to taky docela…usínám až k ránu, ale zase mě celkem přešly ty bolesti v nohách…snažím se hlídat každý den vitamíny a docela to jde…v úterý jdu na kontrolu, tak uvidíme, čekám na výsledky jaterních testů, které nemám úplně ok,ale ne zase úplně špatné…malá se vrtí, tak snad se otočí už, za týden jdeme na kurz do porodnice a na prohlídku sálu a tak…
@KamilaDen tak drzim palce at to dobre dopadne
a mala ma jeste cas se otocit, kolikrat tesne pred porodem
..malej se vrti obzvlast kdyz nemuzu zabrat, vaha mi stoji a spis mam min, to bude doktorka nadavat
ptz.uz tak jsme mensi, taky se cpu aspon vitaminy
ja si rikam ze je nejvyssi cas poridit aniball ![]()
@Ainah Takže maliník začít pít tak od 36tt? A ty homeopatika cca od kdy?
Koupila jsem si homeopatika pro snažší porod a pro podporu kojení. Kojící čaj mámnod Lerosu a Apotheke, tak snad to pomůže ![]()
Ten náš malej uličník se zase extrémě vrtí po čípku, tak jsem zvědavá, co mi řekne doktorka zítra na kontrole.. Navíc mi začal pes lehat u břicha a to dřív nedělala ![]()
@Nikollllka psy jsou vnímavý a určitě z Tebe citi hormony. Bratruv pes ze mě šílel už na začátku těhotenství. Dřív mě měl rád ale bratr a mamka pro něj byli ty nej a teď když jsem tam byla i já, tak se věnoval jen mě. Chtěl se mnou i spát v posteli (mě by to nevadilo, ale v noci umí být pěkně aktivní tak jsem se bála aby mi neskočil na bricho), prostě mě najednou začal zbožňovat
Tak třeba cítí že za nedlouho přijde miminko ![]()
@flicek18 Je šíleně rozmazlená, tak mě přišlo, že je naštvaná a ignoruje ho schválně.. Tak snad ještě tak dva týdny 2v1 budeme ![]()
@Nikollllka jo, určitě ještě budete dost dlouho 2v1, pesan si to chce třeba užít co nejdéle ![]()
@Nikollllka ano od toho 36tt klidně můžeš začít pít ten čaj a ty homeo jsou Montana 15 Ch a užívají se měsíc před termínem porodu 5 granulí denně říká se,že zajistí přípravu porodních cest a působí preventivně na únavu a případná poranění bezem porodu,ale je to spíš placebo jestli zo 100% funguje se říct nedá určitě ti to nezaručí bezbolestný porod
a čaj na kojení mám v plánu začít pít třeba 14 dní před porodem aby se mi dobře rozjela laktace ¨já mám kontrolu ve středu a už asi půjdu i na ktg doktor to má přímo v ordinaci tak jsem zvědavá
už se těším až to budu mít za sebou ![]()
@Ivule86 děkuju, uvidíme, jak se jí bude chtít, zatím to moc nevypadá,že by se někam hnala…čtu tady o těch homeopatikách, vy si kupujete něco, já nemám nic, ani ten maliník ani čaj na kojení..takže asi koupit,ne??? nebo to necháváte taky jen tak plynout? já akorát beru vitamíny, jinak jsem se to nechala tak nějak vše v klidu…říkám si, jestli to nejsou vyhozené peníze, chtěla jsem koupit ten olej na masáž,ale já si tam už skoro dolu nedosáhnu a je mi blbý říkat manželovi, přece jen je to takové no…
@KamilaDen ahojky já mám teda jen ten olej na maáž hráze pak olej na prsa a čaj z maliníku a čaj na podprou kojení jinak neberu a nekupuju nic,ale záleží na každém co preferuje a jaký pocit z toho má jinak ten olej je dobrá věc už kvůli elasticitě pokožky při porodu a určitě bych se nestyděla říct manželovi vždyt tě zná a kdo jiný než on by tě ted měl podporovat a pomáhat ti tam dole si přece pořád stejná
jiné to bude až u porodu a pak po něm
takže bych mu rozhodně řekla můj chlap mě holí a dělá vše co po něm chci a rozhodně bych řekla že to pomáhá a ten chlap si tě pak i víc váží když vidí co všechno si žena musí vytrpět během těhu i porodu,ale to je můj nároz ![]()
@KamilaDen myslim, ze bohate staci malinik, kojici caj jsem koupila neplanovane
a pak max. ty homeo na podporu laktace CH5. Jinak nic, beru max. listovku cele tehu:)))
@Ainah jo,to určitě, můj mužskej mě taky holí,zná mě,to je jasný…já jen pořád přemýšlím,jestli to prostě mám zkusit koupit a jestli to má cenu…ale koukala jsem na weledu a pak na saloon nebo jak se to přesně jmenuje…jinak si chci koupit řepík, do porodnice si to vezmu určitě, malé budu mazat ten pupík a sobě pokud budu muset tu „pipku“, kdyby mě střihli třeba…ten maliník musim teda koupit, akorát nevim,kdy ho pít, jestli už teď, mám přece jen termín 2.1.2019, tak nevim,jestli to neuspěchám…
@Ivule86 kojící čaj nemám, koupim teda a maliník taky…na podporu laktace taky nic nemám,ale když tak koukám,mě pořád teče mlezivo… a čím dál tím víc teda…
@KamilaDen Maliník i lněná semínka se má začít zhruba 4 týdny před termínem, takže bych řekla, že už skoro můžeš
O tom kojícím čaji také přemýšlím jestli ho pít už předem, nebo až po porodu. Mě tedy ještě neteče vůbec nic .. Jen se mi pěkně zvětšily bradavky. A co se týče homeopatik tak jsem našla tenhle odkaz : https://svethomeopatie.cz/…entky-romany
![]()
Holky a bylo mě doporučeno koupit vlhčené ubrousky s dubovou kůrou, prý to urychluje hojení poporodních poranění. Koupila jsem si i gel s dubovou kůrou - prý to trochu štípe, ale taky že to pomáhá. Jinak Aniball nekupuju, znám všechny co ho měly a stejně je střihly
Olej na masáž hráze taky nekupuju, tak snad to zvládnu i bez něj
Jinak dneska v 18hod. máme kontrolu, tak na nás myslete, jsem poslední dobou nějaká nervózní a rozbrečí mě každá hovadina ![]()