Poradna duly
Jana Čurdová
Já to nějak neřeším
když mě to chutná tak si dám (samozřejmě přiměřeně) a bez skořice si to neumím představit ![]()
Krásné ráno holky,
tak mě položila nemoc
Za celá léta se mi vše vyhýbá, i když dělám s lidmi a teď jsem odpadla. Bolí mě v krku a na průduškám jako kdybych měla cihlu
Kloktám vincentku, piju lipový a šípkový čaj a cpu do sebe ovoce co to jde. A v lékárně nám dali septilen to jediné prý můžu. Přítel říká, že poprvé za celé těhu si konečně lehnu
Tak má pravdu.. Jinak co se týče skořice já jí miluji a jím jí celé těhu. Samozřejmě nepřeháním a takový a skořicový čaj s citronem je prostě mňam ![]()
Jinak na těhotenském focení jsem byli ve čtvrtek, aby se fotky stihli do Vánoc. Nechávala jsem to na nejpozději co to šlo, ale bříško mám malé, tak jsem zvědavá co z toho vyjde. Paní fotografka říkala, že když sedím tak bříško vypadá spíše jak najezené a že je tam jen špíček než miminko
a pak mi povídá no ani ta prsa vám moc nevyrostla co?
Fotili jsme s naší fenečkou i s partnerem, tak se těším na výsledek, alespoň budou společné fotky, když né těhotenské
![]()
Ahojky, tak i mě začalo škrábat v krku a zlobí rýma, asi to donesl malý ze školky, taky už leží a tobude Mikuláš.
Já už mám vyzdobeno a užívám pohodu. Na mateřskou jdu 10.12. Hurá, žádný omezený vycházky to je děs ![]()
Co se cukroví týče, každý rok peču tak 15 druhů, letos nic, jen s malým perníčky, mám těhu cukrovku
jediné co bych zkusila jsou pusinky z mandlové mouky a linecké z celozrnné mouky. Ale jestli to zvládnu bez milovaných van.rohlíčků nevím, asi si na Vánoce pár kousků dám, přecejen lepší jak koukat na ostatní jak se jim cpou a mě se z toho zvedal cukr
Závidím vám že si můžete dat punč
je tu někdo další kdo nebude mít sladké Vánoce? ![]()
@Kaculyn Já taky nebudu mít sladký Vánoce, pokud teda neporodím
Ale mě to moc popravdě nevadí, protože cukroví moc nejím
Dneska jsem si ale dala bilej jogurt s jabkem, skořicou a hořkou čokoládou a cukr jsem po hodině měla 5,7.
@Nikollllka
Mě to pořád lítá…jednou nalačno 5,6 (to je to nejmíň co se mi podařilo
)a další den 6,4…abych měla cukr v normě o snídani, můžu max 1 rajče a kousek okurky. Diabetoložka mě nadává že hubnu, že mám kilo pod původní váhu, ale z čeho mám přibírat?
a to mám už i inzulin a metformin, 2× d.
a díky tomu budu rodit o dva týdny dřív, prý.
Extra na sladké taky nejsem, ale Vánoce pro mě byly vždy takovou „povolenkou“ k možnosti dátsi do nosu ![]()
@Kaculyn No já už na diabetologii ani nechodím, jsme v kontaktu po telefonu. Nikdy jsem neměla hodinu po jídle víc, než je povoleno a nalačno jsem měla vždy taky v normě - samozřejmě jsem moc ráda a doufám, že to tak zůstane až do porodu
A to si dávám velký porce, protože za poslední měsíc mám kilo nahoře
Aspoň po porodu nebudeš muset nic shazovat a důležitý je, že roste miminko ![]()
@Nikollllka
Tedaaa to ti závidím
mě navyšují po dvou jednotkách inzulin. Dietu dodržuju, a nic. Ale už se blížíme do finiše, pak bude klid
jo to nebudu mít co shazovat, jsem minus 1kg a když odečtu meště to co „nechám“ v porodnici a odnesu si v nárućí tak budu jak proutek
![]()
@Kaculyn Jak říkáš, už to máme za pár, tak to ještě vydržíme
Já se aspoň naučila jíst pravidelně, tak snad mi to vydrží i po porodu
No vidíš, to ti zas může závidět kde kdo, že odejdeš z porodnice ještě lehčí
Já se dnes vážila a kilo je zas pryč
Mám teda od začátku, co jsem to zjistila 4,5kg nahoře.
@Kaculyn neboj, u mě to vypadá taky na vánoce bez cukru, i když z jiného důvodu. Jen se zbavíme kvasinek už je mám zase. A to si dám třeba jen malou sušenku nebo u pečení cukrový uzobavam testo/cukrový a kvasinky jsou rázem zpět ![]()
Tak hlavně, že Ti roste miminko jak má. Je fakt , že zhubnout za těhotenství se jan tak nevidí ![]()
@flicek18 Fakt stačí jen tak málo? Jako na jednu stranu si trochu přeju, aby se narodil kolem Vánoc a já si je užila v plné parádě
Ale nejdůležitější je pro mě jeho zdraví, takže to jeden rok klidně oželím
Já měla takový pichání ve spodku, ale po výtěrech je to vždy negativní, tak beru preventivně Gynocaps, používám antibakteriální gel a musím zaklepat, že je to o něco lepší ![]()
Příspěvek upraven 02.12.18 v 16:53
@Prtulak dám, dokonce jsem sehnala nealko punč, mužskej mi ho koupil v Německu když byl, takže se na něj dneska těším, za odměnu, za tu dnešní práci , udělala jsem kuře na paprice, upekla bábovku, umyli jsme spolu okna a nazdobili celý byt, běžnej úklid okolo, tak se odměním, mám toho dneska až až, chceme jít na rozsvícení stromečku,ale hrozně tady prší…takže to asi necháme plavat…je to mazec,nejdřív mínus 8 a teď plus 8, to počasí je taky síla teda…
@flicek18
Kvasinky jsem dikybohu nikdy neměla, ale věřím že je to nepříjemný, mě teď trápí ten cukr… Jako jeden rok se to vydržet dá,co bysme neudělali pro ty naše broučky ![]()
@Nikollllka mysíš výtěr na streptokoka? Mě ho dělal dr minulý týden, ale jen jakoby skoro u vchodu, prý se stírá z jedné třetiny, ale jestli mi ho nebral nějak brzo,a pak nebyly skreslený výsledky
bylo to na začátku 32.týdne, myslela jsem že se bere až tak v 36, aspoň u prvního tot tak bylo, tj 4,5 roku zpět
@Kaculyn já je měla dřív obcas, ale to bylo vždy když jsem ulitla se sladkym, treba na nehake oslave nebo jsem mela proste mega chut na sladké a sežrala jsem co bylo doma-proste takové malé číně ![]()
Ale teď už mám pocit, že jen kolem cukru projdu už mám kvasinky
naštěstí mi vždycky globulky a nebo Gynimun (laktobacili) zaberou a mám na pár dní klid. Ale je to otrava a teď poslední měsíc mám pořád chuť na sladké, jak na truc. Ale jak píšeš, co bych pro toho prďolku ve mě neudělala ![]()
Jinak jak píšeš o tom streptokokovi mě bude dělat za necelých 14 dní a to budu v 36 týdnů ale co mi říkala tak se ten a teď dělá pak ještě jednou jestli jsem ji dobře pochopila (občas je na mě těch informací moc
) ale když si tady čtu na cen kdo byl v jakém týdnu atd, tak Mi přijde za každý doktor to dělá jinak +/- 2 týdny ![]()
@Kaculyn @flicek18 Me bere na kvasinky, protoze me trapi pichani a vytok, ale kde nic tu nic
Radši mi vzala i streptokoka - to jsem byla 33+3 (na výsledky budu volat zítra), protože to vypadá, že drobeček chce jít dřív, jinak říkala, že se to bere až v 36tt. Na další poradnu jdu 17.12., to budu 36+3 a pokud budou výsledky teď negativní, tak bych ji poprosila, jestli by mi ten stěr udělala znovu. Tak snad nebude protestovat, ona to neplatí, že jo ![]()
To máš pravdu, mě taky příjde, že to každej doktor dělá, jak se mu zachce
Moje doktorka to měla do teď docela hektický, vždycky jsme čekali hodinu a půl, přítel protivnej, že čekáme.. Tak jak nestíhala, tak me to bylo i neprijemny, jestli nas nejak nezanedba.. Ted jak jsme tam byli v pondeli, tak tam nikdo nebyl a hezky se nam venovala.