Termín porodu - Leden 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
180
1.12.18 08:24

Já to nějak neřeším :) když mě to chutná tak si dám (samozřejmě přiměřeně) a bez skořice si to neumím představit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
1.12.18 08:52

32+0

Krásné ráno holky,
tak mě položila nemoc :( Za celá léta se mi vše vyhýbá, i když dělám s lidmi a teď jsem odpadla. Bolí mě v krku a na průduškám jako kdybych měla cihlu :? Kloktám vincentku, piju lipový a šípkový čaj a cpu do sebe ovoce co to jde. A v lékárně nám dali septilen to jediné prý můžu. Přítel říká, že poprvé za celé těhu si konečně lehnu :D Tak má pravdu.. Jinak co se týče skořice já jí miluji a jím jí celé těhu. Samozřejmě nepřeháním a takový a skořicový čaj s citronem je prostě mňam :D
Jinak na těhotenském focení jsem byli ve čtvrtek, aby se fotky stihli do Vánoc. Nechávala jsem to na nejpozději co to šlo, ale bříško mám malé, tak jsem zvědavá co z toho vyjde. Paní fotografka říkala, že když sedím tak bříško vypadá spíše jak najezené a že je tam jen špíček než miminko :roll: :nevim: a pak mi povídá no ani ta prsa vám moc nevyrostla co? :zed: :lol: Fotili jsme s naší fenečkou i s partnerem, tak se těším na výsledek, alespoň budou společné fotky, když né těhotenské :srdce: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
1.12.18 14:27

Ahojky, tak i mě začalo škrábat v krku a zlobí rýma, asi to donesl malý ze školky, taky už leží a tobude Mikuláš.
Já už mám vyzdobeno a užívám pohodu. Na mateřskou jdu 10.12. Hurá, žádný omezený vycházky to je děs :cert:
Co se cukroví týče, každý rok peču tak 15 druhů, letos nic, jen s malým perníčky, mám těhu cukrovku :( jediné co bych zkusila jsou pusinky z mandlové mouky a linecké z celozrnné mouky. Ale jestli to zvládnu bez milovaných van.rohlíčků nevím, asi si na Vánoce pár kousků dám, přecejen lepší jak koukat na ostatní jak se jim cpou a mě se z toho zvedal cukr :D :lol: Závidím vám že si můžete dat punč :mrgreen: je tu někdo další kdo nebude mít sladké Vánoce? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
1.12.18 15:36

@Kaculyn Já taky nebudu mít sladký Vánoce, pokud teda neporodím :D Ale mě to moc popravdě nevadí, protože cukroví moc nejím :nevim: Dneska jsem si ale dala bilej jogurt s jabkem, skořicou a hořkou čokoládou a cukr jsem po hodině měla 5,7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
1.12.18 21:21

@Nikollllka
Mě to pořád lítá…jednou nalačno 5,6 (to je to nejmíň co se mi podařilo :,( )a další den 6,4…abych měla cukr v normě o snídani, můžu max 1 rajče a kousek okurky. Diabetoložka mě nadává že hubnu, že mám kilo pod původní váhu, ale z čeho mám přibírat? :jazyk: a to mám už i inzulin a metformin, 2× d. :zed: :zed: a díky tomu budu rodit o dva týdny dřív, prý.
Extra na sladké taky nejsem, ale Vánoce pro mě byly vždy takovou „povolenkou“ k možnosti dátsi do nosu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
1.12.18 22:36

@Kaculyn No já už na diabetologii ani nechodím, jsme v kontaktu po telefonu. Nikdy jsem neměla hodinu po jídle víc, než je povoleno a nalačno jsem měla vždy taky v normě - samozřejmě jsem moc ráda a doufám, že to tak zůstane až do porodu :) A to si dávám velký porce, protože za poslední měsíc mám kilo nahoře :D Aspoň po porodu nebudeš muset nic shazovat a důležitý je, že roste miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
2.12.18 10:14

@Nikollllka
Tedaaa to ti závidím :P mě navyšují po dvou jednotkách inzulin. Dietu dodržuju, a nic. Ale už se blížíme do finiše, pak bude klid :) jo to nebudu mít co shazovat, jsem minus 1kg a když odečtu meště to co „nechám“ v porodnici a odnesu si v nárućí tak budu jak proutek :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
2.12.18 13:26

@Kaculyn Jak říkáš, už to máme za pár, tak to ještě vydržíme :D Já se aspoň naučila jíst pravidelně, tak snad mi to vydrží i po porodu :) No vidíš, to ti zas může závidět kde kdo, že odejdeš z porodnice ještě lehčí :mrgreen: Já se dnes vážila a kilo je zas pryč :nevim: Mám teda od začátku, co jsem to zjistila 4,5kg nahoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
2.12.18 13:31

@Kaculyn neboj, u mě to vypadá taky na vánoce bez cukru, i když z jiného důvodu. Jen se zbavíme kvasinek už je mám zase. A to si dám třeba jen malou sušenku nebo u pečení cukrový uzobavam testo/cukrový a kvasinky jsou rázem zpět :zed:
Tak hlavně, že Ti roste miminko jak má. Je fakt , že zhubnout za těhotenství se jan tak nevidí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
2.12.18 15:48

@flicek18 Fakt stačí jen tak málo? Jako na jednu stranu si trochu přeju, aby se narodil kolem Vánoc a já si je užila v plné parádě :D Ale nejdůležitější je pro mě jeho zdraví, takže to jeden rok klidně oželím :) Já měla takový pichání ve spodku, ale po výtěrech je to vždy negativní, tak beru preventivně Gynocaps, používám antibakteriální gel a musím zaklepat, že je to o něco lepší :)

Příspěvek upraven 02.12.18 v 16:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
2.12.18 16:40

@Prtulak dám, dokonce jsem sehnala nealko punč, mužskej mi ho koupil v Německu když byl, takže se na něj dneska těším, za odměnu, za tu dnešní práci , udělala jsem kuře na paprice, upekla bábovku, umyli jsme spolu okna a nazdobili celý byt, běžnej úklid okolo, tak se odměním, mám toho dneska až až, chceme jít na rozsvícení stromečku,ale hrozně tady prší…takže to asi necháme plavat…je to mazec,nejdřív mínus 8 a teď plus 8, to počasí je taky síla teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
2.12.18 16:52

@flicek18
Kvasinky jsem dikybohu nikdy neměla, ale věřím že je to nepříjemný, mě teď trápí ten cukr… Jako jeden rok se to vydržet dá,co bysme neudělali pro ty naše broučky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
2.12.18 16:57

@Nikollllka mysíš výtěr na streptokoka? Mě ho dělal dr minulý týden, ale jen jakoby skoro u vchodu, prý se stírá z jedné třetiny, ale jestli mi ho nebral nějak brzo,a pak nebyly skreslený výsledky :nevim: bylo to na začátku 32.týdne, myslela jsem že se bere až tak v 36, aspoň u prvního tot tak bylo, tj 4,5 roku zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
2.12.18 17:09

@Kaculyn já je měla dřív obcas, ale to bylo vždy když jsem ulitla se sladkym, treba na nehake oslave nebo jsem mela proste mega chut na sladké a sežrala jsem co bylo doma-proste takové malé číně :mrgreen:
Ale teď už mám pocit, že jen kolem cukru projdu už mám kvasinky :zed: :D naštěstí mi vždycky globulky a nebo Gynimun (laktobacili) zaberou a mám na pár dní klid. Ale je to otrava a teď poslední měsíc mám pořád chuť na sladké, jak na truc. Ale jak píšeš, co bych pro toho prďolku ve mě neudělala :srdce:
Jinak jak píšeš o tom streptokokovi mě bude dělat za necelých 14 dní a to budu v 36 týdnů ale co mi říkala tak se ten a teď dělá pak ještě jednou jestli jsem ji dobře pochopila (občas je na mě těch informací moc ;) ) ale když si tady čtu na cen kdo byl v jakém týdnu atd, tak Mi přijde za každý doktor to dělá jinak +/- 2 týdny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
2.12.18 19:06

@Kaculyn @flicek18 Me bere na kvasinky, protoze me trapi pichani a vytok, ale kde nic tu nic :D Radši mi vzala i streptokoka - to jsem byla 33+3 (na výsledky budu volat zítra), protože to vypadá, že drobeček chce jít dřív, jinak říkala, že se to bere až v 36tt. Na další poradnu jdu 17.12., to budu 36+3 a pokud budou výsledky teď negativní, tak bych ji poprosila, jestli by mi ten stěr udělala znovu. Tak snad nebude protestovat, ona to neplatí, že jo :D
To máš pravdu, mě taky příjde, že to každej doktor dělá, jak se mu zachce :D Moje doktorka to měla do teď docela hektický, vždycky jsme čekali hodinu a půl, přítel protivnej, že čekáme.. Tak jak nestíhala, tak me to bylo i neprijemny, jestli nas nejak nezanedba.. Ted jak jsme tam byli v pondeli, tak tam nikdo nebyl a hezky se nam venovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí