Poradna duly
Jana Čurdová
@Kesy2014 já jsem tašku balila dneska, doklady jsem taky už nachystala a doprala jsem si košilku na kojení a župan, i nějaké věci pro malou jsem si tam už nachystala…pro mužskýho jsem nachystala i věci,až pro nás pojede…zítra se domluvíme, co a jak, v pátek teprve bude přebalovák a věci mám v krabici…nemám ještě skříň, na tu taky čekám…no tak bych to holt vyndavala postupně z krabice no…je to vyprané vše a připravené, doma to pak bude jiné už…snad i na něco budu mít čas…
@Anett97 ještě jsem s ním nezačala, jsem teprve 34+3, ale už ho mám doma a až mi skončí 36. týden tak s ním začnu. Když to nezabrání nastrihu tak budu vědět jak tlačit, což je podle me důležité
jinak si ještě chci koupit olej na masáž hráze, mám koupeny malinikovy čaj a jeste si koupim lněná semínka. V tom by byl čert aby něco z toho tomu porodu nepomohlo ![]()
@flicek18 pomuze ti to, minimalne budes i ve vetsi psychicky pohode a urcite se to obejde i bez nastrihu. Jeste doporucuji mit porodni plan, kde budes mit napsano, ze preventivni nastrih odmitas (jsou lekari, co nastrihavaj automaticky, ikdyz to neni treba).
@Kesy2014 ono to i celkem prida na psychicke pohode a sebevedomi, to je taky ohromne dulezity. ![]()
Holky, jaké jste si koupili nebo budete kupovat olejíčky na masáž hráze? Já nikde po obchodech nemůžu žádný sehnat
Navíc chci nějaký kvalitní, protože celé těhu trpím na kvasinky a měla jsem i problém s pH a bakterii, tak bych si tím olejickem nerada něco z toho zase přivodila…
@Kačka Pekáčková jo s tou psychikou tomu věřím, člověk má pak pocit že alespoň tuší do čeho jde ![]()
Porodní plán si chci určitě napsat, ráda bych co nejpřirozenější porod (i když třeba po pár kontrakcich budu jiného názoru
), teď v pátek a sobotu jdeme na porodní kurz a po něm si chci sestavit ten porodní plán. Už jsem i instruoavala přítele o tom co u porodu nechci. Slyšela jsem i o doktorech co nerespektují přání rodiček a dělají si co chtějí, při těch kontrakcich a tlačeni si toho ženská prostě nevšimne… takže přítel je informovaný a porodní plán se bude muset naučit jak básničku
![]()
@flicek18 Já mám tenhle :
https://www.notino.cz/…aze/p-82408/?…
![]()
Jsem s tou značkou spokojená už léta … ![]()
Já tedy už zkouším, mě to doporučily kamarádky, co rodily. Pak také gyndarka i PA. Že je to znát,když přijde ženská, co cvicila. Malinik tu taky mám. A co nálady? Jak se cítíte?
@Anett97 poslední měsíc mě všechno vytáčí a štve, snažím se to neventilovat na lidi, takže přítel se baví když koukáme na film/seriál to se u toho rozciluju jak jsou všichni blbý atd atd
a teď poslední týden začínám být i ubrečena a rozbreci mě každá ptákovina v televizi, takže bude asi ještě sranda
![]()
Ahoj holky, tak konecne take mame za sebou kontroly. Naposledy byl prcek mensi o tyden, dneska znovu utz, premereni, kontrola srdicka, vyzivy. Nastesti vse v poradku a kdyz mam min maly nabral, sice je stale mensi, ale neni to zadna hruza. Ted mi zmenili prasky na tlak, ktery je zase na prd tak uvidime co to udela, prip. rizikovka. Aniball mam pripraveny doma, koupila jsem nepouzity z druhe ruky, neprijde mi to jako zbytecna investice, malinik +taska do porodnice+ vybava vse nachystany, dokonce uz jsem umela i okna, neco upekla a ted zvolnim ![]()
@flicek18 mě právě taky. Nejvíc tedy má drahá polovička.
Hlavně teď nesnesu jakékoliv fnukani. ![]()
@Anett97 Tak já právě s přítelem jsem vcelku v pohodě. On ví co mě naštve a co ne. Navíc jsme oba vtipálci a někdy máme i drsnější humor takže s ním jsem vetsinou v pohodě. Já už jsem ale alergická na to jak všichni vědí pohlaví ( nenechali jsme si to říct) a všichni hned hodnoti jestli mám spicate břicho, jestli je dole nebo nahoře. A taky když se celý.den neusmivam tak hlášky typu „Nemrač se, však bude ještě hůř“ když mi to řekne nějaký chlap mám chuť ho kopnout mezi nohy a říct mu že může být i hůř
![]()
@Nikeskol jsem ráda že nejsem sama. Moje mamka mi říkala že nezná nikoho s kým by cloumaly hormony jako se mnou ( a to se snažím držet na uzdě
). Ale přítel mě včera potěšil. Říkal, že si myslí, že velká část z těch nálad u těhotných není z hormonů, ale z toho jak se jich všichni denně ptaj na to samé a jsou strašně chytří. On by prý už za to zabíjel
je fajn to slyšet i od někoho jiného
![]()
@flicek18 u nás je to Itálie. Musím říct, že se mnou hormony slušně mlátí.
Mě fascinuje jak se mě stejní lidé ptají stokrát po sobě kdy mám termín. Co se nedá zapamatovat na 1.1.2019?
Taky jak vtipné reagují na moje pandero: Určitě tam nejsou dvojčata?