Termín porodu - Leden 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
339
5.12.18 09:12

Já mám po kontrole, malá je v pořádku,další kontrola 11.12, kde už budeme natáčet mimčo, v pondělí jsme byli na kurzu a prohlídce v porodnici, tak to na mě malinko padlo…každopádně jdu balit tašku do porodnice ať to mám nachystané…sestavíme s mužským postýlku a nachystám věci a je to, radši už dopředu, nemám ráda to pak řešit na poslední chvíli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
5.12.18 09:25

Holky začínám být zoufalá … dost mě svědí strie na břichu a budí mě to i v noci. Ale když si to namažu tak mám klid. Jenže jakmile natáhnu tričko po tom jak to zaschne tak za hodinku až dvě musím zas mazat. Je to otravný a kvůli tomu ani nemůžu pomalu nikam jít protože nevím kde bych si mazala pupek :zed: máte to taky někdo? Nějaké tipy nebo rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
5.12.18 10:03

@Nikeskol tohle nemám teda, ale koupila jsem si v dm mazání od hippu, je tam bambucké máslo, rakytník a olej z mandlí, je fakt super, dlouho to vydrží namazané, ale ne mastné…tak nevim, jestli by ti to ulevilo, je teda dražší, ale mě dělá dobře…tak třeba to zkus, když se to dá určitě předat dál nějaké mamce, když by ti to nevyhovovalo…
a nebo ještě mě napadlo, manžel používá na svědění excipial u lipolotio, je to mléko a onje atopik , tak třeba tohle, je to na hodně suchou pokožku a dobře to promastí…ono je toho asi víc, záleží taky na financích, to máslo bylo za 250,– a excipial stojí asi 169,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
5.12.18 10:09

@Nikeskol me zacali svedit asi před měsícem a to jsem mazala už dva měsíce před tím… Ale teď mi na to nejvíc pomohl kokosový olej a občas to střídán s kokosový máslem, ale ten olej je fakt super. Mažu kdykoliv si vzpomenu, klidně i 5× denně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
5.12.18 10:09

@Nikeskol bud jak píše kamilaDen ten excipial je dobrý nebo potom ještě můžeš infadolan a mě koupel v ovesných vločkách ale ne moc horká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
5.12.18 10:23

Ahoj holky, jste moc hodný :kytka: Dneska mi v 8:30 pichli kortikoidy na dozraní plic, zítra další injekce v 8:30 a v pátek 8:30 by měl mít malej dozratý plíce (pokud teda už nemá, nechtějí to riskovat). Budou mi dělat další UTZ a brát i krev. Podle výsledků se rozhodne, jestli se těhotenství ukončí nebo jestli ještě počkáme, aby ve mě malej trochu povyrostl. Ať je to kdy je to, tak hlavně ať je drobeček zdravej :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
5.12.18 10:25

Holky děkuju za rady. Zítra jedu do města tak něco vyberu. Nejradši bych vzala všechno co jste napsali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
5.12.18 10:32

@Nikollllka drž se, vše bude dobrý, uvidíš…držím moc palce a dej zprávičku zase… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
5.12.18 10:56

Teď stojím v ložnici a dávám dohromady věci pro malou do porodnice, úplně dobře nevím, kolik věcí jí mám zabalit, mám různé velikosti, ale popravdě se v tom totál ztrácím, poraďte kolik kousků a velikostí vzít sebou, z porodnice je to jednoduchý,ale tam kolik věcí a zavinovačku taky berete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
5.12.18 11:06

@KamilaDen já beru zavinovačku,dečku na přykrytí a beru jen věci na odjezd domů to znamená bodyčko,zimní overal,čepičku lehkou a nato ještě zimní,rukavičky,punčošky na pobyt v porodnici nám davají věci jejich nevím jak je to u vás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
5.12.18 11:13

@Ainah u nás taky,ale já těch věcí mám mraky, tak jsem si chtěla vzít ty svoje,akorát nevim, kolik těch body a dupaček a já mám bez rukávů s rukávy, krátké, dlouhé…ty velikosti mě tak ničí,protože ani nevim, zda jí ta 50 bude…pak mám i větší…no o je alchymie tohle teda, na cestu pro nás to má mužskej připravené, ale na pobyt nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3092
5.12.18 11:17

@Nikollllka tak snad maličké vydrží co nejdýl, i ty tvý játra :) ale jak už tu bylo napsáno, už je to skoro hotové miminko, takže s těma kortikoidama bude vše v pořádku :) drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
5.12.18 11:22

@KamilaDen já jsem brala jen velikost 50 něco 56 a určitě dlouhé pro tak malé miminko a pokud chceš i na pobyt tam počítej aspon 2 kusy na den kdyby mimčo blinkalo nebo tak něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
5.12.18 11:26

@Ainah asi jo, vezmu od té nejmenší až třeba po, blbý je,že na těch věcech sice velikost je,ale já to mám fakt tak strašně namíchané…až běda :roll: něco je 56 a dáš vedle sebe tu druhou 56 a vypadá to úplně jinak :) ani bych neřekla,že to stejně velké právě…tak já vezmu 3 velikosti a od každé třeba 3 kousky, to taška unese a kdyby byl problém, tak si vezmu ty věci v porodnici a je to, zase to nemá smysl moc řešit… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
5.12.18 11:34

@KamilaDen jo oni ti tam věcí dají a mimčo si pak oblečeš podle svého doma i když je to 56 tak každý výrobce je jiný a je to odlišné dvě 56 a každá může být jinak velká ale po 3 kusech to bude určitě stačit to si myslím,že ani nevyužiješ posílám seznam co máme třeba my brát do porodnice

Pro maminku:
doklady (občanský a těhotenský průkaz, oddací nebo rodný list, lístek na jména dětí)
potřeby na osobní hygienu
ručníky župan
můžete i své noční košile nebo pyžama, ale dostanete i nemocniční
přezůvky vhodné do sprchy (aby se daly utřít, když je smáčíte ve sprše)
pružné nebo jednorázové kalhotky pro šestinedělky
dámské hygienické vložky asi na týden pobytu

Pro miminko:
jednorázové pleny asi na týden pobytu
oblečení na cestu z porodnice domů (oděv na pobyt v porodnici dostane dítě u nás)
zavinovačku, dětskou dečku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital