Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, uz jsem trochu ready napsat nas pribeh..od ctvrtka do nedele mi bylo stridave spatne, nevolnosti, zvraceni atd..v nedeli mi bylo uz fakt zle tak jsme jeli na pohotovost, tam si samozrejme mysleli strevni chripka atd, dobu me tam nechali dvakrat brali krev protoze se srazila dvakrat, nemohla jsem curat tak cevku.. Do pul hodiny prisli, ze je tam preeklamsie a ze me prijmou a dva dny budou pichat kortikoidy, kontrolovali ozvy, utz, pichli kortikoidy a zacali s prijmem, dostala jsem na rozkousani nenakej nechutnej prasek na snizeni tlaku a kapacku magnezia, jenze jak mi sel tlak dolu, zacala me trestit hlava tak jsem zvracela nekolikrat a pak uz to byl sup, andel, bandaze a na sal, vzpominam jen jak mi davaji kyslik a pak uz jen mate vlasate miminko…mela jsem pry tlak pres 200, rozvinul se u me help syndrom s preeklamsii a nakonec to bylo pro oba doslova za 5m12, postupem casu se me snazi dat do kupy, maleho jsem videla po dvou dnech a dnes uz me za nim zase nepusti kvuli tlaku, Adàmek se narodil 9.12.2018 s mirami 41 cm a 1680g.
@Ivule86 moc gratuluji k Adámkovi
a ty se dej co nejdřív dokupy ať jste brzy spolu ![]()
@Ivule86 ten má vlaskuuu
gratuluji a držím vše co se dá,ať jste brzy spolu. ![]()
@Ivule86 ten je rozkošný
držím palce ať se dáte oba dokupy a jste v pořádku ![]()
@Ivule86 Ahoj, to mě moc mrzí, vím, jak se cítíš (a to jsme o něco větší), ale určitě to naši miláčci doženou
Moc s Dominičkem gratulujeme a přejeme oboum hodně zdraví. U nás to nebylo za 5/12, nicméně to už ohrožovalo zdraví obou a tak mě porod vyvolali (protože začínali mít i podezření na preeklampsii - prý se to děje kvůli těm játrům)
Každopádně jaterní testy jsou furt vysoký, ale prý se to zlepšilo o trochu a zítra mě čekají další testy.
Dominička u sebe pořád nemám a ani mít nebudu, budu za ním muset dojíždět nebo se ubytovat na hostinským pokoji.
PS: Jinak máme taky vlasáče ![]()
@Ivule86 Moc a moc gratuluji
Hlavně, ať jste oba co nejdříve spolu a zdraví
![]()
@Nikollllka mne to tak hrozny neprislo, no ale ono nakonec bylo..kdyz uz nechteli ani cekat, stesti, ze plice mame v poradku, i kdyz jeste trochu s problemy..a zatim jeste nechce prijimat normalne potravu tak ma sondu, ale testy vypadaji v poradku..snad uz me pusti a budeme moct za nim jezdit s bude lip
jen to davaji do kupy s tlakem je na dyl ![]()
@Ivule86 Hlavní je, že dopadlo všechno dobře a obě budeme brzo jako rybičky
Máme takový předčasný dárečky
Mě asi propustí zítra a malýho vůbec nevím kdy
A to je tvoje první miminko, že?
@Nikollllka taky me propusti zitra, uz se tesim..pak hura za malym a klokankovat
urcite ten mesic tu jeste zustane, propousti na min. 2200g..ted mame nejakych 1580g jj. je to nase prvni miminko a tezko ted rict jestli bude i druhy ![]()
Tak já byla dnes na kontrole, jsem 33+6tt
čípek se mě za tři týdny prodloužil z 25 mm na 46 mm a drží hodně pevně i při zakašlání, takže podle slov doktora si na malého ještě počkám, protože budu přenášet
to teda doufám, že si malej rozmyslí
jinak váhový odhad máme na 2100g a vše vypadá v pořádku
i když já už sotva chodím ![]()
@Ivule86 velká gratulace a moc držím palečky ať je všechno v pořádku ![]()
Já valím zítra na kožní tak su zvědavá co mi na ty zatracený svědivý pupínky dají. Už se chci vyspat !! ![]()