Poradna duly
Jana Čurdová
@Nikollllka před porodem začít pít kojící čaj koupila sem si od weledy tak snad to pomůže a budu mít dost mléka já zatím nevím jestli je malý otoceny nebo ne doktor mi nic neřekl tak sem zvědavá ale nato je čas
@Ainah Taky uz mam koupeny kojici (Weledu a jeste jednu znacku) a Maliník (to je prej na porodní cesty?), ten se prý začíná pít na konci těhotenství k porodu.
A jaký máte všichni vybraný jména? Jinak taky jsem vyřizovala matriku skrz příjmení, změnu trv. bydliště.. ale to už v tom 24tt raději.
Holky jsem tu jediná kdo ještě neměl poslíčky? ![]()
@Kaisi vítej mezi náma ![]()
@Nikeskol já sama nevím jestli jsem poslíčky měla, párkrát jsem myslela že v noci jo. ale když jsem se ptala známé co je porodní asistentka, tak říkala, že jako mohli by být ale že je brzy a nevypadá to na ně. A na gyndě o poslíčkách nemluvila. Takže já vlastně nevím. Ale občas mívám pocit jako těsně před menzes ![]()
@Nikollllka na matrice jsme taky byli už dřív kvůli příjmení, na to jak mi všichni říkali, že to bude strašné papírování, tak jsme byli za chvíli hotový a jen jsem vlastně podepsali tři papíry nic víc
jediné co mě štve, je že nemůžu dát rovnou mimču trvalé bydliště tady kde bydlíme (já mám ještě u mamky) ![]()
My máme zatím jména tato: pokud to bude holčička tak Abigail a pro kluka zatím vybíráme ze tří - Kryštof, Tristan, Kristián. Ale uvidíme třeba se to ještě změní nebo vymyslíme na porodním sále nějaké úplně jiné
a jaké jméno/jména máte vy? ![]()
@flicek18 Taky mám menstruační bolesti, jak podbříšku, tak i zad
Tak nevím proč a co to znamená.
No já si nechala vyřídit trvalý bydliště až teď, kvůli tomu, aby zde měl trvalý pobyt malej, jinak by nás nevzala místní dětská doktorka
Čekáme 100% kluka a bude to Dominik
a asi se to nezmění, protože mi trvalo, než jsem si to tak trochu prosadila a líbí se mi to už od puberty ![]()
No tak já měla včera a předevčírem nevím co
bolelo mě v podbříšku a v kříži ale po nějaké době ta bolest v podbříšku přešla jen do pravého podbříšu
a když jsem to dnes řekla gyndovi tak na to nic neřekl.. zkontroloval čípek, mám ho zase kratší, před 3 týdny jsem měla 41 mm a dnes 21 mm ale gyndař říkal, že zatím drží tak snad vydrží, magnosolv už neberu..
holky nevíte jak je to s matrikou u přechodného bydliště? ![]()
Jinak dnes velký utz, miminko prý bude prcek
jsem 30+6 a má 1772g
jinak vše v pořádku
jméno máme, vybrali děti, bude to Davídek ![]()
@Nikollllka no my teď bydlíme jen přechodně, a za rok se máme stěhovat. Takže jsem nechtěla si teď měnit trv. bydliště a měnit občanku řidičák, obepisovat všechno aby měli správné údaje a za rok dělat to samé… takž holt až za rok změním sobě i prckovi. Nás, se pediatrička ptala kde bydlíme, tak snad trvalé řešit nebude, kdyžtak tady má trvalé přítel, tak snad to bude OK
u mě to gyndařka nijak extra neřešila, magnesium beru a vše mám OK, takže jsem v klidu ![]()
@petulkas Tak super, ze je vse OK
Já byla dle UTZ 30+3 a malej měl 1550g
@flicek18 No už stačí vyřídit jen OP, pojistovna si to zjisti sama a ridicak uz neni potreba menit
Me se do toho taky nechtelo, ale kvuli te doktorce jsem musela, protoze ma asi 1200 deti (i z okolnich vesnic) a nevzala by nas. Rikala jsem pritelovi, ze kdyz si me pak treba vezme, tak to zas budu vyrizovat znovu kvuli prijmeni a na to mi rekl, ze se stejne budu na materske nudit ![]()
@Nikollllka no já těch 30+6 mám podle MS, nikdo mi neřekl zda a o kolik se liší od ultrazvukového
jinak podle měření odpovídá takto… stehenní kost 31+5, obvod hlavy 31+2 a obvod hrudníku 31+2… a říkal prostě že to bude prcek, že v tomto týdnu miminka váží zhruba 1900g a že tam mívají i přes 2000g ![]()
@petulkas Aha, mě řekla, že odpovídá normálu, tak těžko říct
Já mám rozdíl mezi MS a UTZ rozdíl 5 dní. Tak uvidím, kolik bude vážit v pondělí. Jako nepřijdu si veliká, tak snad to bude miminko akorát
i když mi teda přítel mi říká: Ty máš ale pupek ![]()
@Kaisi vítej
já mám termín 22.1. A ve 29+6 byl náš mrňousek cca 1400g. Jméno nemáme. Líbí se mi taky Adámek, ale vzhledem k četnosti, narozeninám, Vánocům a svátku mu to nemůžu udělat. Ale jsem trošku „postižená“ vlastní zkušeností, kdy mám narozky a svátek hned za sebou a byla jsem „odbývána“ . ![]()
@Nikollllka no každej doktor tvrdí něco jiného, tak nevím
holky myslíte, ře bych mohla jablko když jdu zítra na cukrovku, mám na něj strašnou chuť? ![]()
@petulkas To je divný.. Tobě řekly že malej je o týden větší ale nedali ti druhý termín? Jinak váha k tomu 30+6 by ti seděla úplně krásně ![]()