Poradna duly
Jana Čurdová
@Kesy2014 Taky gratuluji k otočení
mě doktorka nijak kontroly nekomentuje jediné co mi řekne je váha, a jednou za čas něco načmárá do průkazky ale to fakt nevyluštím
jediné co jsem přeluštila bylo plodová voda ale co s ní je jsem nezjistila a u placenty je psáno DS.. ona se ještě nějak posouvá? z 2.screeningu mám zprávu a tam je psáno placenta na přední straně mimo DS, tak snad kdyby bylo něco špatně a nemohla bych rodit normálně tak by mi to snad řekla ![]()
@Prtulak Já jí tedy měla od první chvilky úplně dole na porodních cestách ještě před pár týdny. Pak se malinko posunula a dnes mi říkal doktor, že už nenaléhá což je hlavní
.
Akorát se musím šetřit a klidový režim, aby se ještě nestala nějaká neplecha. Stejně nám začala zima, takže knížky a čajíky to jistí
Já zatím ještě zapnu moje kabáty
Ale děkuji za tip. ![]()
@sakasi Děkuji
Mě doktor říká a ukazuje všechno a když ne, tak já se ptám jsem bába zvědavá
Ale s tou placentou mi to řekli už na prvním screeningu. Měla jsem tam psáno placenta ventrálně dosahuje, tedy vepředu, dole a zasahuje porodní cesty. Pokud píšou nedosahuje, tak je to v pořádku. Jinak to by ti určitě řekli
Myslím, že se nemusíš bát. Pokud máš psáno mimo DS znamená to mimo dolní segmet ( tedy porodní cesty ) ![]()
@Prtulak já sem ji jeste ve 20tt měla dole a nízko a ve 30tt na ko jsem ji měla vysoko ale jak moc mi neřekl jen,že ji mám vysoko a,můžu rodit přirozeně tak jsem ráda jinak já mám první termín 16.1 a druhý 20.1 a malý měl v tom 30tt necelých 1400g ale myslím,že to bude dřív protože první jsem rodila o 10 dní před termínem ![]()
@Kesy2014 Já sem ji jeste ve 20tt měla dole a nízko a ve 30tt na ko jsem ji měla vysoko ale jak moc mi neřekl jen,že ji mám vysoko a,můžu rodit přirozeně tak jsem ráda jinak já mám první termín 16.1 a druhý 20.1 a malý měl v tom 30tt necelých 1400g ale myslím,že to bude dřív protože první jsem rodila o 10 dní před termínem
@Kesy2014 naprosto tvou aktivnost chápu. Já mám letos nějakou brzkou vánoční náladu, a dneska jsem to už nevydržela a už máme 3/4 vánoční výzdoby
a to jsem chtěla udělat jiné věci a taky si odpočinout ![]()
![]()
![]()
@Kesy2014 nas mel 1213g ..
tak to taky vypada, ze to nebude zadny cvalik, treba to dozene, ja mam nahore 5kg v 30+6 a chut k jidlu zadna..
takze dalsi kontrola s UTZ a premereni kolik pribral ![]()
Tak to holky risknu, ale pri mym „stesti“
jeste me napadlo zmenit vychazky na ten tyden, predtim mam kontrolu:)) jinak ja jsem rada, ze jsme uz stehovani zvladli a akorat neschopenka vysla do noveho domecku, pokojicek vymalovany a nachystany
ted potrebuju umyt okna
a muzu zacit pict…no a jeste nemame objednany kocarek
@flicek18 Viiiď
Já si vždycky řeknu, tak a dneska budeš odpočívat a pak sedím na gauči a už to jede
Jen umyju wc, potom tedy by potřebovala utřít to zrcadlo, pak mám ještě listové těsto v lednici co se musí spotřebovat tak udělám strůdl a už to jede
![]()
Ale tak teď jsem si nařídila klid, alespoň do stěhování. Výzdobu ti závidíííím jáuž bych taky dala hvězdu do okna a zapálila frantíka
![]()
@Kesy2014 tak to znam taky, do toho jsem si ted vymyslela menit trvaly pobyt at pak mame s mimcem stejny a litani po uradech
vzali jsme to rovnou s matrikou a papirem do porodnice at uz mame klid:)
@flicek18 tak co, sli jste nakonec do kocarku Adamex? pritel si ho prosadil nakonec tak vybirame barvu
jen se zeptam zcela nahodne nemate zmereny obvod boudicky? uz ho mame osahany, objedname na netu, ale kvuli doplnkum bych potrebovala vedet :/
@Ivule86 Nakonec ne, zrovna dneska mi dovezli Patrona. A jsem z něj naprosto nadšená
![]()
@Kesy2014 jo přesně tak, a já to mám ještě tak, že třeba umývám koupelnu, a jdu si do komory pro Cif nebo něco a cestou si na něco vzpomenu a jdu to udělat, a tímto stylem si pak rozdělám třeba 5 věcí najednou a je z toho celý den ![]()
My jdeme na velký UTZ zítra, tak se těším, že zase prďolu uvidíme a jsem zvědavá co mi řeknou, mám pořád píchání v břiše a už i ve spodku, ale doktorka mi nic nenašla. s tím břichem mě radši i poslal na chirurgii a tam taky všechno OK. Ale mě to vždycky i přes to vyděsí, protože si říkám abych zase něco nezanedbala atd atd ![]()
@Ivule86 Taky jsme to ted absolvovali oba dva, novy trvaly pobyt, obcanka a i rovnou matrika
At to mame vsichni tri pak stejne ![]()